Gå til innhold

Rødt fremmer mistillitsforslag mot Listhaug


  

98 stemmer

  1. 1. Hva synes du?

    • Tøft gjort!
      41
    • Barnslig!
      57


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Fordi da kan man ta fra dem statsborgerskapet uten at de i det hele tatt trenger å returnere.

 

Det eneste det tar ut av ligningen er domstolen, og jeg foretrekker at vi ikke lager unntak i slike saker. Statsborgerskapet spiller liten rolle om du møter politiet på den andre siden av sikkerhetskontrollen uansett.

 

 

Sliter fortsatt med å tro dette. Sylvi må vel ha et bitte lite poeng når en ser igjennom skurr i kommunikasjonen? Hva sier begreunnelsen for lovforslaget til regjeringen? Fant det ikke nå.

 

Jeg forestiller meg at det byr på visse utfordringer at noen har dobbelt stataborgerskap der det andre f.eks. er fake og tiltenkt brukt til pendling/tilbaketrekning i forbindelse med terror. Kreves evne til kjappe reaksjoner? Hva gjør man i f.eks. Storbritannia? Og hvordan begrunner de lovene der? Det må vel gå ann å diskutere dette uten å bli stemplet rassist?

Endret av lada1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Faktisk.no har en fin oppsummering:

https://www.faktisk.no/artikler/dK/er-arbeiderpartiet-imot-a-frata-terrorister-og-fremmedkrigere-statsborgerskapet

 

Jeg mener at dette er interpol og politiet sitt ansvar, og at det ikke er et poeng i å svekke fundamentet til rettsstaten, og trosse menneskerettigheten til statsborgerskap, for "muh anti-terrorism" når det ikke endrer stort på skadepotensialet til terrorister og fremmedkrigere. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg tror Krf kommer til å brenne seg temelig fort om de freder Listhaug. Krf har i lang tid mislikt den giftige type retorikk Listhaug har som varemerke, og er bare tidsspørsmål for hun er frempå igjen med lignende utspill.

 

Å flytte henne til annen statsrådpost vil heller ikke forhindre gjentagelser, hun greier garantert å finne noe å spille på uansett departement. Og så sitter Krf og Hareide ydmyket tilbake som "takk"

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror Krf kommer til å brenne seg temelig fort om de freder Listhaug. Krf har i lang tid mislikt den giftige type retorikk Listhaug har som varemerke, og er bare tidsspørsmål for hun er frempå igjen med lignende utspill.

 

Å flytte henne til annen statsrådpost vil heller ikke forhindre gjentagelser, hun greier garantert å finne noe å spille på uansett departement. Og så sitter Krf og Hareide ydmyket tilbake som "takk"

 

Kanskje bedre å brenne seg litt enn å ta selvmord?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Listhaug kommer til å trekke seg på eget initiativ, av hensyn til regjeringen og Frps vennskap med Høyre.

 

Det er jeg ikke sikker på vil skje. FRP har ingen god grunn til å regjere om KRF jobber aktivt mot dem.

 

Jeg håper på at regjeringen går av og Støre blir statsminister med støtte fra KRF. Det vil hindre et enormt valgnederlag i 2021 og jeg vil at KRF skal bli en del av venstresiden sånn at fremtidige høyrevridde regjeringer kan få mer igjennom.

Lenke til kommentar

Ingen grunn for Listhaug å trekke seg nå. Vanskelig å se hva FRP skal tjene på det, og det er bedre å la regjeringen gå av og la venstresiden steke i fettet de selv har stilt i stand. Har vanskelig for å se at Erna heller lar seg presse på noe vis, og hun er nok fullt klar over at denne saken nå er ute av alle proporsjoner, og ikke lenger handler om saken, men om makt og spill, og at svært mange velgere nå ser det samme.  

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er altså så viktig for noen å fjerne rettssikkerheten for titusenvis om ikke hundretusenvis av nordmenn for å frata 5 IS krigere statsborgerskapet litt tidligere.

 

Med en gang de ankommer Norge vil de jo bli arrestert, havne i rettssak, fratatt statsborgerskap og bli kastet ut av landet. Hva er problemet?

 

Du kunne og kommet med et forslag der du sier at det blir rettssak. De får x dager varsel og hvis de ikke møter opp til rettssak så fortsetter rettssaken uten dem tilstede. Og en forsvarer oppnevnt av staten står for forsvaret. Da har du fortsatt domstol. De får tid til å forsvare seg. Du kan få tatt statsborgerskap fra folk i utlandet.

 

Men du unngår at PST tar fra folk statsborgerskap uten bevis. Alle som er for dette snakker kun om de 5 IS folkene. Ingen bryr seg om 5 IS krigere. Det er hva PST og justisdepartementet får lov til med dette som er saken. Og det er LANGT mer enn å frata 5 IS krigere statsborgerskap.

 

 

Synes folk det er greit at en journalist som driver gravejournalistikk mot PST, staten, bør kunne få fratatt statsborgerskap om personen har dobbelt og reiser utenlands? Hvis du ikke mener det er riktig, så støtter du IKKE dette forslaget. Dette er ikke tull. De kan helt uten problemer gjøre det om lovforslaget går gjennom. Det er galskap. Det å støtte det er helt galskap.

  • Liker 1
Lenke til kommentar


En sentral KrF-politiker mener KrF har fått det de først ba om.

 

– Vi ba om en unnskyldning i Stortinget. Det fikk vi fra Jan Tore Sanner, regjeringen og Listhaug, sier kilden til ABC Nyheter, og fortsetter:

 

– Å støtte mistillitsforslaget vil gi trøbbel på borgerlig side i lang tid. Og det er på borgerlig side vi får mest gjennomslag for KrF-politikk.



 

 

Synd flertallet i partiet ikke deler det synet. KrF har med dette ettertrykkelig bevist at noen plass i regjeringen fortjener de ikke på lang tid.

 

Regjeringen går neppe av, men selvfølgelig er det flere i opposisjonen som håper på dette. Innlegget til Listhaug og mistillitforslaget rundt det har av denne grunn rett og slett blitt misbrukt i et parlamentarisk spill mener jeg. Det er et forslag om mistillit utelukkende knytta til en spissformulering.

 

Det er riktignok ingen som er perfekt (hun kunne nok hørt litt mer på statsministeren f.eks.), men jeg mener når vi ser retorikken som blir brukt i andre land, så framstår dette som barnemat i forhold. Sånn sett er det smått utrolig at dette symbolske forslaget fra raddisene i Rødt har tatt av i det hele tatt.

 

Og igjen: Mener det burde vært andre retningslinjer for hvordan dette fungerer, sammen med sperregrensen. Når partier faktisk kan komme noen vei med mistillitsforslag over noe som framstår som flisespikkeri for mange, så stikker det kjepper i hjula for regjeringens arbeid.

 

Finnes det i det hele tatt noen grense for hvor ofte dette kan foreslås f.eks.?

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Mindretallsregjeringer funker dårlig generelt. FrP vil slite fælt med å få gjennomslag med noe som helst når de er avhengig av KrF sine stemmer. Resten av venstre stemmer jo imot. i polariserende saker som ved innvandring spesielt er det veldig lite bevegelse. Listhaugs fjesbok melding er den politiske versjonen av "Det er urettferdig og det er din feil!"

Lenke til kommentar

Da er det altså offisielt.

Listhaug får ikke lov til å mene at AP sin politikk beskytter terrorister, men AP får lov til å si at Regjeringen skaper grobunn for terrorisme:

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/wRle1/Kolberg-kritiserer-Regjeringens-politikk-etter-terror

(Jeg greier ikke å se at det er SÅ stor forskjell mellom disse sakene. Listhaug formulerte seg dårligere, men meningen bak er ganske lik.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke noe nytt at venstresiden slipper unna med ting høyresiden får lide for.

Førstnevnte har jo all mainstream media på sin side.

får ikke begge sider uttrykke seg slik de ønsker i media? Blir høyresiden kneblet på noen måte av media? Reaksjonen kommer ikke ifra media, de kommer ifra dem som leser media. Ble ikke f.eks Giske hengt ut i media , på samme måte som Søviknes? Ble ikke for blitzerene i går dekket i media på samme måte som han ene nazi fyren? Du ser hva du ønsker å se.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei da håper jeg virkelig de finner en annen løsning. Hamas-jonas er ikke egnet til å styre et land, han har null ryggrad, er maktkåt, lyver og er falsk. Ikke akkurat statsministerkvaliteter.

 

Akkurat som republikanske redneck`s omtalte Hillary, du glemte bare pedo anklagene  :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...