Jump to content

Istapp

Medlemmer
 • Content Count

  851
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Istapp

 1. Hei. Kjøpte Huawei P20 Pro i mai, og har nå klart å få en ugly ripe i skjermen. Har deksel på telefonen, men innser at jeg nok burde hatt beskyttelse på skjermen også. Så leser jeg om alt mulig kjerringråd, fra pussing med tannkrem, bruk av viskelær, og diverse repareringskremer med pinner osv... Er det noe av dette som funker? Eller må jeg bare godta først som sist at skjermen må byttes ut? Eventuelt bare ignorere ripa, men det er jo lettere sagt enn gjort.
 2. Takk skal dere ha. Hadde bestemt meg for Stihl, så da måtte jeg bestille fra nettbutikken til Felleskjøpet (er alt for langt til nærmeste FK butikk her). Etter flere kvelder med detektivarbeid hadde jeg egentlig bestemt meg for en av de kraftigste batteridrevne modellene, men den var selvfølgelig ikke på lager.. Endte opp med den bensindrevne HS 45. Så valget ble sånn sett tatt for meg. Men har troa på den, og ikke minst finere pris! Det er jo ingen av dem som er dårlige, bare forskjellige styrker og svakheter. Men var i kontakt med Felleskjøpet ang. utvalget deres og lagerbeholdningen. For hva er vitsen med å bla gjennom katalogen/utvalget til f.eks. Stihl, hvis en kanskje ikke får tak i det en ønsker eller trenger? Har aldri blitt helt klok på dette.. Det må jo være dårlig butikk for produsenten at folk ikke får tak i det de selv vil ha. Hun jeg snakket med var enig og sa selv at det er et klart forbedringspotensiale med dette. Men men, jeg får sjekke ved en senere anledning hvordan det står til da. Saksa holder sannsynligvis i flere år, men er jo mulig jeg trenger noe annet etter hvert. Kjøpte med et par kanner med den smøre/kvaesprayen.
 3. Hei. Er det sånn å forstå at hvis jeg skal ha noe av det kraftigste så er det bensindreven som gjelder? Er ikke all verden med informasjon å oppdrive... På artiklene jeg har lest til nå, så står det ingenting om styrke under spesifikasjoner. Bare vager beskrivelser som "en allsidig hekksaks med god styrke". Forsåvidt greit nok det, men jeg vil veldig gjerne vite hva som er det sterkeste. Har en gammel barlind med tykke greiner jeg skal trimme godt ned. Det er vel heller ikke mulig å bruke i regn med batteridreven og med kabel? Mange takk for litt innsikt her.
 4. Seriøst? Aldri hørt om det før nå. Det er jo sprøtt hvis det er tilfelle.
 5. Jaja, da får jeg "endelig" benyttet meg av denne tråden... Får flere dager gamle meldinger/SMS/MMS av folk... Noen som har vært borti dette? Har kontaktet Ice med dette nå. Sykt irriterende. Byttet nylig til ny telefon (Huawei P20 Pro), men hvis dette er Ice sin feil så skulle det bare mangle med plaster på såret. Ekstra data eller noe. Funket som normalt å sende meldinger i startet og har forøvrig aldri opplevd dette før. Unntaket må vel være da vi fikk meldinger noen timer rett etter nyttårsaften for mange år siden. Blir forbanna rett og slett. Risikerer jo at folk tror jeg ignorerer dem etter en uke uten svar.
 6. REmake i 2002 var dag 1. Dette blir dag 1. Det er en av de "hvis du ikke har tid, så lager du tid" type tilfellene (ikke på bekostning av viktige ting selvfølgelig). Det skyter opp på prioriteringslista siden det rett og slett er viktig å få med seg. Skal bli spennende å se hvem som lager lydsporet, og hvordan det blir. Blir forundra hvis ikke de ikonisk partiene til Ueda dukker opp igjen i en eller annen form. Er spesielt fan av Front Hall.. Fanger perfekt den følelsen av en kald, guffen og ensom hall. I First Floor blir det mer "korridorisk", men vi befinner oss fortsatt på "Dracula Politistasjon". Secure Place gir oss noen tiltrengte balsamerende toner oppe i ufyseligheten. Edit: Ser deluxe-utgaven har "-"Original Ver." Soundtrack Swap" inkludert. Interessant..
 7. Vel og bra. Men stusser litt over disse kulturkrava. Det er jo bra med spill retta mot barn og unge. Samme med nordisk historie osv.. Men dette burde være opp til utvikleren mener jeg. Hva med å heller gi litt ekstra i støtte til de som velger dette? Burde vel være en grei gulrot.
 8. Alt med måte er det noe som heter (som jeg sa sist gang denne saken dukket opp). Derimot, tobakksindustrien f.eks. er utelukkende negativt for helsa, og burde vært avviklet for lengst. Men det klirrer godt i statskassa, så det skjer jo selvfølgelig ikke... Må bare begynne å tjene penger på spilling folkens. Kan spille til du blir "spedalsk" da, med full støtte og god samvittighet. Ostepop og pils hver dag. Full respekt.
 9. En smule drøyt å be oss om å skjerpe oss. Det er mange evighetsdebatter på "akademisk nivå" om stort og smått her, men dette er ikke en av dem (for min del i alle fall). Syntes det fortjente en liten holmgang. Hvis en skal bli pilot f.eks., så mener jeg det burde være et strengt krav om å holde seg så pigg som mulig. Nok væske, elektrolytter, hele pakken. Sikkerheten til passasjerene skal komme først. Leser litt om dette og ser det overlates til den enkelte pilot å bare ta det på gefylen og informere annenpiloten hvis han/hun ønsker osv. Det burde være et flatt forbud om å faste når det er så mye som står på spill i jobbsammenheng. Nå har jeg riktignok ikke sittet her og lest i retningslinjene til hvert flyselskap, men skriver hva jeg mener nå. Det er nok en bra tanke bak fastingen. Men er som sagt skeptisk til dette i en del jobbsammenhenger, ikke alle. Høres ut som en fin aktivitet å ta dette i en ferie sammen med familien ja. Hehe. Det er mye som går, men betyr ikke at det er til å anbefale for det om. Ser at dette kan virke fristende hvis en prøver å gå ned i vekt. Andre prøver å gå opp i vekt, tror ikke det er å anbefale for dem.
 10. Trist at vi fortsatt må drive med denazifisering på denne måten. De prøvde til og med å ta eierskap til julen. Det skulle henges nazi-swastika på toppen, og jernkors ellers på treet. Nåde den som hang nazi-swastika på treet! Det var strengt forbudt. Med andre ord: Nazismen var og er sprøyt. Kjør på.
 11. Bare for å balansere dette litt: Traff på en blond berte en gang i en resepsjon. Skulle levere noe, så sier hun "hva faen skal jeg med det?".... Hun kunne nok ha vært tvangsforet på oppdragelse. For ikke å snakke om advarsel eller sparken. Men ja, vi beveger oss inn på et definisjonsspørsmål om hva det vil si å være Norsk. Det trenger en egen tråd i tilfelle. Trenger tid til å diskutere det også. Kan tenke meg det er tusen forskjellige meninger om det.
 12. Takker for bra innslag forresten. Ja, det er mye som ikke er svart-hvitt i verden, og følte dette både fortjente og trengte en aldri så liten debatt. Jada, tanken er god. Men skal denne gode tanken komme foran andre hensyn? Har personlig merket meg dritsure bussjåfører av utenlansk opprinnelse flere ganger på denne tiden av året, i en årrekke. Det snakkes om integrering, men mener det kan diskuteres om dette i det hele tatt passer inn i et moderne samfunn. Blir samme prinsippet som med halal-slakten. Det er regulert etter hvordan vi vil ha det i Norge. Vi har til og med vært imøtekommende og lar Nortura produsere halalkjøtt (med bedøvelse) for de som ønsker det. Men trossamfunnene ønsker fortsatt slakt uten bedøvelse, og de kommer neppe til å gi seg med dette. Innser at dette er en liten avsporing, men synes fortsatt det er høyst relevant i det store bildet. Det er jo helt latterlig å snakke om integrering, når vi fra dag én har rettet oss etter alle disse ønskene. Dette er riktignok litt i endring med den sittende regjeringen, men det er så absolutt verdt å tenke over. Hadde Irak, Saudi-Arabia eller et hvilket som helst annet muslimsk land tatt hensyn til samme type ønsker fra oss i samfunnet? Vi er noen ugudelige hedninger der. Det handler enkelt og greit om å ikke være så forbaska trangsynte. Det er selvfølgelig forskjell på muslimer som alle andre mennesker. Nyanser. Men alle land har sin identitet, og synes ikke det er urimelig i det hele tatt og kreve at de som kommer her innretter seg 100% etter norske lover og kultur. Er selv veldig glad i historie, men innser at jeg fortsatt har mye å lære når det gjelder deres samfunn og kultur. Tenkesett osv. som de tar med seg her. Mon tro hvor mye våre folkevalgte kan om dette? De som skal styre landet trygt på vegne av resten av oss... Etikk ja. Og med det sier jeg god natt, og ha en fortreffelig dag i morgen.
 13. Ja, vet det også er muslimer som bøyer reglene og spiser pølse og drikker alkohol osv. Prøver ikke å krisemaksimere her, men det forekommer nok også de som skal gjøre dette mest mulig etter boka. Blir vel litt det samme prinsippet som kristne puritanere f.eks. Det er jo søren meg så mange avgreiner og sekter at en kan sitte og lese i dagesvis.
 14. Det har vært en del snakk om hvordan det er lov å bruke Hijab, Burka og Niqab i det offentlige rom. Men hva med fasting? Jeg leser at: Javell, greit. De spiser og drikker i det minste to ganger til dagen. Men er dette nok? Når solen gjerne steker og en fyr f.eks. har ansvaret for sikkerheten til en haug med passasjerer. Eller på et sykehjem hvor noen "plutselig" får feil medisiner fordi den fastende ansatte var helt ukonsentrert.. En ting er sur, gretten og uprofesjonell oppførsel. Men når det kan gå utover sikkerheten til folk... Hvorfor er dette lov her til lands? Jeg mener dette er ganske sprøtt, og ikke greit. Her håper jeg faktisk det er noe jeg har misforstått. Er det noen uskrevne regler eller noe som gjør at folk kan ta seg en slurk med vann hvis de jobber med fysisk tungt arbeid f.eks.?
 15. knopflerbruce: Enig i at det ikke fjerner det underliggende problemet. Men det hadde hjulpet om det ikke var mulig å kjøpe en bazooka på "Europris", for å si det på den måten. Det er en begynnelse. Denne lette tilgangen på våpen lager mer problemer enn det løser. En trenger ikke å være i besittelse av en M60 for å beskytte privat eiendom. Våpenindustrien mener nok det. Men de burde finne seg noe annet å leve av er min mening.
 16. "Fredagens skoleskyting er den tredje episoden på bare åtte dager i USA, og den 22. siden 1. januar.".... Setter det i perspektiv ja. Er fortsatt ville vesten der borte.
 17. Schreiber: Nesten et tiår siden det kom ut? Det er godt over 3 år til den tid. Vel går tia fort men. Og hvorfor skulle det ha noe å si? Men ja, har også fått inntrykk av at enkelte er helt slakke når det gjelder å sette seg litt inn i ting. Fans av Dark Souls, men ikke engang hørt om Demon's Souls f.eks. Hørt om Google liksom.. Ikke at det har noe å si for min del. Men blir jo litt overrasket avogtil, da jeg er stikk motsatt. Reboot høres unødvendig ut synes nå jeg, men en remaster eller i det minste patch kunne gjort seg. Leser på forumet at enkelte fortsatt har den forbaskede lydbugen. Ble jo vant med dritten etter hvert. Men smått utrolig hvordan noe sånt kommer seg forbi QA. Og med dette siste innslaget så er meningsparaden over for denne gang (for min del). Ha en god natt. Gameplay trailer i morgen.
 18. Rage 2 ja.. Sett vekk i fra en irriterende bug med lyden som jeg forgjeves prøvde å fikse (brukte alt for mye tid på dette), så koste jeg meg med Rage. Et undervurdert spill synes jeg. Men slutten kom ganske brått på ja, så passer jo fint med en oppfølger sånn sett. Hvis det er noe hold i det da.
 19. Husker den gangen da vi kunne få f.eks. "Castor Troy skin" til Dual Berrettas, med et par filer i spillmappa.
 20. Dette har sannsynligvis bare styrket Frp, og opposisjonen har vist sitt sanne ansikt. Du kan banne på at dette handler om makt. Det snakkes om anstendighet, men ser ærlig talt ikke problemet. Det er veldig mange i dette landet som mener Listhaug framstår som både anstendig og folkelig. Og ikke minst forståelig! Hva som er anstendig nok er også veldig subjektivt. Det er lett for Bondevik mfl. å framstå som klok og snusfornuftig nå i etterdønningene. Faktumet er at stortingsgruppen til KrF var dypt splitta over dette, og for alt vi vet så kunne voteringen endt opp med å beholde Listhaug i den posten. For øvrig så var KrF 0,3 % over sperregrensen ved valget, og Frp fikk 321884 flere stemmer enn dem. Men de snakker som det skulle vært omvendt til tider... Det er nok flere som har irritert seg litt over det. Men men. Ellers så fortsetter det som før, og bra er det. Sandberg må bare ta over permanent, han har erfaring på det området. Men det er helt sikkert andre gode kandidater til jobben også.
 21. Interessant. Gråtoner gjør at fargene kommer sterkere fram.. Både bokstavelig og metaforisk.
 22. Men de sier nok ikke nei takk til regjeringsmakt med Støre ved roret... Dette handler nok om mer enn bare en uegnet statsråd for opposisjonen. Leser at: Så den er grei. Men nøyaktig hva innebærer det at en regjering eller statsminister går av? Må Erna eller regjeringen gjøre det fordi det har blitt sagt? Opplever dette som litt uklart. Denne mistilliten er jo (foreløpig) også rettet mot en statsråd, og ikke hele regjeringen. Edit: Hvis det var litt uklart.. Det jeg mener, hvis Erna har truet med kabinettspørsmål, må hun selv eller regjeringen gå av? Eller blir dette bare oppfattet som en tom trussel, og eventuelt igjen svekker tilliten til hun selv eller regjeringen? Kan mistillit bli rettet kun mot en statsminister? Sikkert noen som har studert statsvitenskap her som kan svare på dette.
 23. Synd flertallet i partiet ikke deler det synet. KrF har med dette ettertrykkelig bevist at noen plass i regjeringen fortjener de ikke på lang tid. Regjeringen går neppe av, men selvfølgelig er det flere i opposisjonen som håper på dette. Innlegget til Listhaug og mistillitforslaget rundt det har av denne grunn rett og slett blitt misbrukt i et parlamentarisk spill mener jeg. Det er et forslag om mistillit utelukkende knytta til en spissformulering. Det er riktignok ingen som er perfekt (hun kunne nok hørt litt mer på statsministeren f.eks.), men jeg mener når vi ser retorikken som blir brukt i andre land, så framstår dette som barnemat i forhold. Sånn sett er det smått utrolig at dette symbolske forslaget fra raddisene i Rødt har tatt av i det hele tatt. Og igjen: Mener det burde vært andre retningslinjer for hvordan dette fungerer, sammen med sperregrensen. Når partier faktisk kan komme noen vei med mistillitsforslag over noe som framstår som flisespikkeri for mange, så stikker det kjepper i hjula for regjeringens arbeid. Finnes det i det hele tatt noen grense for hvor ofte dette kan foreslås f.eks.?
 24. Er enig med Limi her. Jo mer jeg tenker på dette, jo mer skurrer det. Mener det burde vært annerledes retningslinjer for dette. Det spillet grenser jo til politisk sabotasje. Den sittende regjeringen ble valgt fair and square, og Støre er sår i stumpen fordi han ikke fikk den makten han ønsket. Ska vi ha det sånn i statsapparatet, at hvem som helst kan være "brannstiftere" og fyre opp som dette? For et suppestyr. Uprofesjonelle politikere og merkelige spilleregler. Når vi først er inne på spilleregler, så burde sperregrensa vært hevet. PS. Merker meg kommentarer om en mulig forbindelse til ACER-saken, at dette er en avledning. Da beveger vi oss inn på Secret Society-territorium.. Utelukker ikke den slags, men tror jeg skal holde meg for god for det her og nå.
×
×
 • Create New...