Gå til innhold

Brunosthøvel


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en høvel fra Ikea som funker knall på hvitost, men når jeg skal kutte brunost så river den av kanten

Noen anbefalinger på høvel?

 

Ser det er mange som bruker høvel med riller, har det noen hensikt?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Brunost er mye mykere enn hvitost. Ta det roligere neste gang, ha alt i vater på en benk og så prøv igjen. Jeg pleier å holde osten med en hånd og drar og dytter høvelen nedover mens jeg høvler. Da er det mindre sannsynlig at du får den stygge, høye kanten man ender opp med å rive av og kaste.

Endret av BuffyAnneSummers
Gjest Slettet-376f9
Skrevet

Du kan også rotere osten 180 grader med jevne mellomrom. Yaw, på pilotspråk.

Skrevet

Får ingen stygge høye kanter, men osten rives av på enden

Får vel bare prøve en annen høvel 

 

Tror ikke dette kan avhjelpes helt med en annen høvel selv om det sikkert er forskjeller.

 

Det enkleste pleier å være å stoppe skiven litt før du kommer til enden (før gjenstående kant blir så liten at den brekker av) og så dra neste skive motsatt vei.

Skrevet (endret)

Jeg bruker bare kniv og hvis man har en som er skarp og fin så får man flotte skiver. Ostehøvel er oppskrytt :D

 

Edit; Har sett osteskjærer med en tynn ståltråd, kanskje de funker bedre?

Endret av 4 3
Skrevet (endret)

I England og stort sett alle andre land bruker de kniv istedet for ostehøvel..tror bare vi er sære pga at vi "fant opp ostehøvelen".

 

En løsning er såklart å skjære annenhver skive motsatt vei. Eller bare kjøpe porsjonspakker med ferdig oppskjært ost som jeg gjør.

Endret av Bytex
Skrevet

.tror bare vi er sære pga at vi "fant opp ostehøvelen".

Har nok også noe å gjøre med at vi spiser mye fast ost hvor ostehøvel er helt ypperlig.
  • Liker 1
Skrevet

Osteskjærer med ståltråd er best så lenge den er ny, men blir fort sløv dessverre. Ikke så mange andre land som bruker mye brunost akkurat, sånn om man skal bruke andre lands vaner som noen rettesnor. Beste er nok uansett å skjære en vei, for så snu og skjære andre veien, og dermed unngå at man få en kant som brekker av.

Skrevet

Vet ikke hvorfor, men erfaringsmessig så funker bølget/rillet høvel mye bedre når det gjelder å ikke få "avrevet kant" for min del.

Skrevet

Til brunost har jeg selv brukt vanlig ostehøvel, jeg pleier å holde tommelen mot kanten øverst sånn at når høvelen kommer dit blir ikke kanten revet av. Dette har fungert tilfredsstillende for meg.

Skrevet

Når eg skjærer ost så snur eg alltid osten 180 grader uansett om det er hvitost eller brunost. Da unngår man "skihoppet" som alltid blir ubrukelig på slutten av osten :)

 

Eg er glad i brunost - men måtte krype til korset og kjøpe en dedikert brunosthøvel. Livet før og etter står i sterk kontrast til hverandre og eg kan kun anbefale andre å kjøpe en skikkelig dedikert brunosthøvel. Eg går aldri tilbake :)

  • Liker 3
Skrevet

En rørende fortelling fra hverdagen. Takk for at du deler.

Bare hyggelig!

 

Brunost er til for å deles - men dessverre er det mange som lever i frustrasjon over en dårlig høvel/ost kombinasjon.

Skrevet

Bruker vanlig ostehøvel til brunost. Skjærer ikke skivene i full bredde, kanskje 2/3-dels bredde.

Holder høvelen slik at den er litt utenfor på den ene siden, og vrir høvelen kanskje 45 grader like før slutten slik at hjørnet akkurat blir kappet av, og skjærer inn mot midten.

Har aldri problemer med at det knekker av biter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...