Gå til innhold

Sannhet om Nazisme


Anbefalte innlegg

Ikke slett denne tråden, det kalles Freedom of Speech.

 

Vi har alle blitt hjernevasket av skole og media gjennom åra. Nazister gjorde sånn og nazister gjorde datt. Men etter en stund så har jeg kommet på en ide. Tenk på hvordan verden hadde vært hvis Nazistene hadde vunnet krigen.

 

Nazistene nå hadde ikke vært som nazistene i 40-talla, akkurat som amerikanere/russere ikke er i 40-talla lenger.

Tenk hvordan kapitalister og kommunister hadde blitt fremstilt på nazi-skolene. Og man hadde snakket om USA's massakre i Hiroshima og Nagaski. Og allierte ledere som får dom i "Washington-prossesen". GUL-lagene som Stalin hadde, ville ha blitt no.1 tema i historietimene på skolen.

 

Å kalle seg ny-kapitalist eller ny-kommunist, hadde gjort slik at folk så ned på dem. Og i enkelte europeiske land så hadde Hiroshima-benektelse resultert i fengselsstraff.

 

Hitler hadde blitt helten som reddet Europa fra Churchill og Stalin.

 

Husk at vinnerne skriver historien. Jeg mener at de allierte var like grusomme som Hitler.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har en litt ung måte å skrive på(kanskje ikke så rart hvis du faktisk er 15 år), men ja du er definitivt inne på noe. Hvis nazistene hadde vunnet ville vi sett annerledes på historien.

 

At de allierte var like grusomme er jeg ikke enig i. Unntaket er kanskje atomvåpenbruk, men selv det kan forsvares ved at det reddet mange millioner fra å dø i en langdrøyd krig på det japanske fastlandet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vi hadde sett annerledes på historien og samfunnet ville antakelig vært svært autoritært og sosialdarwinistisk, ala Nord-Korea. Skjønt kontrafaktisk historie er en veldig usikker disiplin. Jeg vil anbefale deg å lese boken Historien om det som ikke skjedde av Øystein Sørensen.

 

 

At de allierte var like grusomme er jeg ikke enig i. Unntaket er kanskje atomvåpenbruk, men selv det kan forsvares ved at det reddet mange millioner fra å dø i en langdrøyd krig på det japanske fastlandet.

 

At atombombene var nødvendige er desverre en seig, men feilaktig myte. De ble droppet fordi Truman ønsket å vise krefter ovenfor Sovjetunionen. Den millionen av sivile japanere som døde for amerikanske brann- og atombomber, kunne vært spart hvis det ikke var for at amerikanerne hadde fått for seg at de ønsket å fjerne den japanske keiseren, noe de etterpå lot være å gjøre. Japanerne ønsket å overgi seg et år før amerikanerne lot dem gjøre det, så lenge de fikk beholde keiseren (noe de som sagt fikk til slutt uansett).

Endret av Aiven
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Idag kan vi snakke om gulag leire, katyn massakeren og dresden. Hvis Tyskland hadde vunnet, ville du ikke visst noen ting om auschwitz, treblinka, sobibor. Det var noe nazistene holdt hemmelig. De prøvde også å jevne disse leirene til jorden og drepe alle vitner.

 

Det er en stor forskjell. Idag kan man sammenligne. Under brutale diktatur kan du ikke sammenligne med noe, for du får bare vite halve sannheten.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Å ha en diktator som bestemmer hvem som skal få leve og hvem som må dø. Jeg klarer bare ikke å se det vakre i noe slikt.

 


Ikke slett denne tråden, det kalles Freedom of Speech.
 
Gjør det? Om man lar forherligelse få utløp, så vekkes kanskje bevegelser igjen som man helst ikke vil se noe til?
Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er nok åpenbart at dersom nazistane hadde vunnet kontrollen i Europa så ville også nazistane ha modernisert seg etterkvart slik som også dei andre landa har gjort sidan andre verdenskrig.

 

Men nazistane hadde ein måte å løyse problem på som var heilt uakseptabelt, det er også grunnen til at det blei krig. Sjølv om mange andre land i Europa også hadde likande behov for å utvide sine grenser, likande syn på jøder, sigøynere, tatere, homofile, osv tidlig på 1900-talet så stod nazistane for ei så ekstrem løysning at det måtte slåast ned på.

Det var mange andre land i Europa som også dreiv med tvilsom behandling av minoritetar, men i det minste så blei det gjort i ein langt mindre skala.

 

 

For oss i Norge så hadde det nok ikkje vært så ille om nazistane hadde vunnet krigen (forutsatt då at vi ikkje hadde gjort motstand under invasjonen). Nordmenn var for nazistane sjølve glansbildet av korleis den ariske rasen skulle framstå, og landet vårt hadde både plass til å ta imot tyske folkegrupper, samt rikelig med naturressurser som kunne utnyttast.

Men grunnen til at vi gjorde motstand var for det fyrste at vi blei angrepet, og for det andre at nazistane representerte ein politikk som vi ikkje kunne gå god for.

Men hadde nazistane komt til Norge med fredelige hensikter så er det ikkje umogleg at norske myndigheiter hadde akseptert nazismen, om ikkje anna som ein alliert.

Frykta for kommunismen frå aust var såpass stor at store delar av befolkninga vår var positive til nazismen før krigen. Ikkje fordi alle var einige med nazistane, men fordi dersom valget stod mellom Stalin og kommunismen, og Hitler og fascismen, så var fascismen ansett som den minst påtrengte styreforma for Norge.

 

 

Men å påstå at dei allierte var like grusomme som Hitler blir litt søkt.

Det var Hitler som starta ein voldelig invasjon av Polen, og det var Hitler som gikk i gong med å forfølge jødane.

Dei allierte forsvarte seg tross alt berre mot ein krig som blei initiert av nazistane.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ikke slett denne tråden, det kalles Freedom of Speech.

Bare sånn til info senere, joda, du har ytringsfrihet, men det er ikke det samme som at du kan ytre deg fritt på f.eks forumet. Vil du ha ett forum du kan ytre deg fritt på må du selv sørge for forumet. Privte aktører, som jo forumet er, velger fritt hva de vil ha her og ikke uten at dette berører din ytringsfrihet, kun hvor du kan praktisere det :)
  • Liker 9
Lenke til kommentar

Vi hadde sikkert hatt flyvende biler nå. Dere vet hvor utviklet tyskerne var.

 

Dere burde ikke slette tråden, det er bedre at vi får diskutert enn å slå ned på alle ny-nazister. Er ikke en ny-nazist, men vil bare diskutere. De er farligere når de er i underground. Let them spreak!

 

Hvorfor tror dere at Nazi-Tyskland hadde kollapset? Forklar.

Lenke til kommentar

Moderatormelding

 

  • Personangrep fjernet.
  • Propaganda-poster ble fjernet. Skal du sitere SS offiserer så kan du i det minste utdype poenget ditt.
  • Tråden ble flyttet til Oppslagstavlen.

Tilbakemelding tas på PM

 

Se for dere diskusjon.no hvis nazistene hadde vunnet krigen. Propaganda poster som hadde støttet Stalin og USA/Storbritannia hadde blitt fjernet av moderatorene.

 

Churchill burde hatt blitt straffet for folkemordet i Dresden. Og hvordan de behandlet Tyskland etter krigen var urettferdig. De mistet store områder, som de hadde før krigen.

Lenke til kommentar

Hvorfor tror dere at Nazi-Tyskland hadde kollapset? Forklar.

Det er fordi slike brutale diktaturer tillater ikke diskusjon, ulike meninger, kritikk.

 

Vitenskap er avhengig av nettopp slike elementer. Hvordan skal du få flyvende biler i et samfunn som henretter forskere og vitenskapsfolk?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Stjal og stjal Fru Blom. Amerikanerne ga en mulighet til tyske rakettforskere slik som Wernher von Braun, og skapte sin dominans innenfor rakettvitenskap ved å tilrettelegge for videreutvikling av teknologi.

 

Hva er dessuten poenget ditt? Skal vi gi nazi tyskland en stjerne i historiebøkene for å finne opp V1 og V2 rakettene?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...