Gå til innhold

KOMMENTAR: Samme gamle kjipe Apple


Anbefalte innlegg

"Rotete og komplisert" er også veldig drøyt. Syntes ikke det er spesielt komplisert selv, det ligger tross alt bare der på toggles i notificationbar, der alle andre toggles ligger (mobildata, wifi, BT, sync, osv). Så skrur man bare av det man ikke trenger der, evt longpress for dypere settings. Youtube i innfelt vindu er så langt unna "rotete og komplisert" at jeg nesten ikke har ord for det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg deler ikke helt det perspektivet, jeg ser ting som produkter som støtter airplay, men ikke bransjestandarder for det samme

 

Hvem sin skyld er det at produkter ikke støtter annet enn AirPlay, mener du?

Tenker du da på den altfor løst standardiserte standarden DLNA, som fortsatt ikke sikrer kompatibelitet mht filformater mellom enheten som sender og enheten som mottar streamen, et problem som er totalt fraværende med Airplay?

 

jeg ser biler som har noe så tåpelig som en iphone-dock.

 

Er det tåpelig å ha et sted i bilen for å lade telefonen?

Er det tåpelig av Apple å lage en plugg som i motsetning til "bransjestandarden" micro-USB kan plugges begge veier, som ikke består av mange og bevegelige deler som skaper skrøpelighet, og som tåler de høye ladestrømmene som kreves?

Sorry, men klarer ikke å se poenget ditt.

 

Tenk så deilig at vi slapp ett system der apple har sitt eget opplegg for betalingsløsninger som er annerledes enn alle andres.

 

Tenk så deilig å bruke Apples betalingsløsning, der du slipper å slå inn PIN-kode for beløper over kr 200, fordi iPhone har en bedre måte å autorisere på; fingeravtrykksensor, som bidrar til at betalingen stadig kan foretaes i kun en operasjon og uten å slå inn noe som helst på tastaturet, i motsetning til den betalingsløsningen som Telenor/DnB/Valyou en gang i en eller annen fremtid visstnok skal slippe. Poenget ditt var?

 

Slike ting forsinker vår smarte framtid.

 

Jøss.

Av ovenstående så er det ganske så tydelig at Apple med sine løsninger FORBEDRER vår smarte fremtid.

 

... i tillegg kan man risikere at feks den ubehagelige sensurpolitkkken til apple,

 

Er det den påståtte "sensur" på Apples App Store du tenker på her?

Apple er butikk-eier, og butikken heter App Store. Presis som alle andre butikk-eiere, så er Apple i sin fulle rett til å bestemme hva som skal stå i utstillingsvinduet og i hyllene på butikken. Da Narvesen for noen år siden fikk klager fra småbarnsforeldre og pensjonister som ikke likte å måtte glane inn i kjønnsleppene på nakne skrevende kvinnfolk hver gang disse kundene stod foran bladhyllene på jakt etter hhv Donald Duck og Kryssordbladet, så tok Narvesen konsekvensen av dette og fjernet "mannfolkbladene" fra disse hyllene. Alle syntes det var helt greit, ingen betraktet dette som "sensur", og ingen klaget bortsett fra enkelte kåte pornofikserte mannfolk. Men når butikkeieren Apple får de samme klagene fra folk som f.eks småbarnsforeldre (barn bruker nemlig også App Store), og fjerner f.eks "mannfolk"-apper, da er dette plutselig et "demokratisk problem", og mange klatrer opp på barrikadene og skriker "sensur, sensur!". Apple har også fjernet snikreklame for konkurrenter og fått samme kritikk for dette i form av "sensur"-beskyldninger. Er det "sensur" hvis eieren av en Rema-butikk river ned en reklame-plakat for Rimi som noen har sneket opp på veggen inne i butikken?

Det har vært en del agurknyheter om at Apple skal ha "sensurert" den danske artisten Trinelise Væring for bruken av ordet "stripper", at Apple skal ha "sensurert" den norske artisten Olav Bremnes for bruken av navnet "Petter Dass", at Apple skal ha "sensurert" det danske Ekstrabladet for bruk av midtside-pige, samt at Apple skal ha "sensurert" den amerikansk satirikeren Mark Fiore for å latterliggjøre president Obama, etc, etc. Alt dette er kun agurknytt. Den såkalte "sensuren" skyldtes enten oversensitive automatiske algoritmer på utkikk etter fy-ord i App-Stores innhold eller skyldtes overivrige funksjonærer hos Apple som gjorde feil. Feilene ble straks rettet opp da Apple ble gjort oppmerksom på feilene. Tar du en titt på App Store, så finner du at ingen av ovennevnte er "sensurert" på noen som helst måte. Trinelise Værings låt "Lille Stripper" og Olav Bremnes låt "Hyllest til Petter Dass" er der i helt usensurert form, og Ekstrabladet har sin midtsidepige. I det hele tatt har jeg pr dags dato ikke sett et eneste bevis for at Apple har sensurert noe som helst. Den såkalte "sensur" som du preiker om, er den samme kontrollen som enhver butikk-eier er i sin fulle lovlige rett til å utøve, både her og i alle andre land vi liker å sammenligne oss med.

Med andre ord; her røper du bare at du ikke vet hva sensur egentlig er for noe.

 

 

....og sabotasjonen av å å kunne gjøre egne modifikasjoner på oppsett er noe som sprer seg til andre produsenter, bedrifter med suksess har en tendens til å bli hermet etter.

 

Det som først og fremst hermes etter er brukernes ønske om apper som gjør enheten til et verktøy som faktisk kan brukes til noe. Folk flest, i motsetning til nerder, er nemlig ikke interessert i apper som modifiserer verktøyet for verktøyets egen skyld ved å tilby ulike skins, ulike tastaturer, etc., dvs den typen apper som i flere år preget en merkelig stor andel av f.eks 20-på-topp-listen for android-apper, men som ikke bidro nevneverdig til at du kunne bruke verktøyet til det det var ment til; å løse spesielle problemer. Utviklerne laget, og lager fortsatt apper til iOS først i 4 av 5 tilfeller, iOS-brukerne var/er mer betalingsvillige, og derfor fant/finner man en helt annen type apper på topp-listene for IOS; betal-apper som gjorde enheten til et verktøy, for f.eks å identifisere stjerner på himmelen, fugleatlas, medisinsk leksikon, spill, etc. Den dag i dag sliter android fortsatt med et stort fravær av apper som er kjempepopulære for iOS, uten at det er noe med Android som OS per se som skulle tilsi dette. Android sliter mye med gratis-apper, som er gratis nettopp fordi de er full av dårlig kodet reklame som stjeler opp til 75% av det totale strømforbruket til appen (eksempelvis Angry Birds). Android sliter med sikkerheten; der har vært rapportert hundrevis av trojanere på Google Play som har infisert millioner av Android-telefoner, og ekspertene er enige i dette skyldes FOR MYE frihet og for DÅRLIG KONTROLL. Artig at du kaller tiltak for å bedre på problemet for "sabotasje".

 

Jeg venter forresten fortsatt spent på svar på mine to enkle spørsmål til deg. Disse spørsmålene var relatert til det faktum at artikkelforfatter Varg Aamo dessverre funderer mye av sin argumentasjon på sine feilaktige påstander om at det eldre produktet Samsung Galaxy S4 har bedre pixelttetthet enn nye iPhone 6+. Du protesterte jo på mine avsløringer av hans påstander som feilaktige. Så for å repetere; Galaxy S4 har imponerende 441 grønne ppi, men kun 312 ppi for rødt og blått. Det fire år gamle produktet iPhone 4, men også iPhone 6, har 326 ppi for alle tre farger, mens iPhone 6+, som varg Aamo kritiserte, har 401 ppi for alle tre farger.

Her er spørmålene på nytt igjen, i fall du hadde glemt dem:

 

1. Hvis en skjerm A har f.eks 10 røde subpixler pr tomme, 1000 grønne subpixler pr tomme, og 10 blå subpixler pr tomme, hva er da den effektive pixeltetthet på denne skjemen hvis man viser et bilde uten grønnfarge i?

 

2. Hvis en annen skjerm B har f.eks 100 subpixler for samtlige av de tre fargene, hvilken skjerm av A og B vil oppvise den største pixeltettheten i de aller fleste tilfeller hvor tilfeldige bilder med tilfeldige farger vises?

 

Jeg utvider herved antall spørsmål med et tredje spørsmål:

 

3. Hvis du med skjerm A ovenfor, som viser et bilde med kun rødt og blått, slår de grønne pixlene på, dvs at skjermen nå viser noe grønt, vil pixeltettheten for rødt og blått på «magisk» vis økes kun fordi det det totale antallet PÅSLÅTTE pixler nå er øket? Eller vil oppløsningen for rødt og blått fortsatt være den samme?

 

Som sagt venter jeg spent på svarene dine, AtW.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

 

Du kommer jo bare med temmelig irrelevante stikkommentarer med et subtilt preg av provokasjon og arroganse i undertonen for å undergrave det andre skriver, fremfor å faktisk tilføre noe som helst av verdi til diskusjonen i det store og hele?

Noen presterte tom. å dra inn fylleangst for å prøve å få artikkelforfatter til å virke enda mer dum, kunnskapsløs, manipulerende, ond og fæl enn det vi alle nå har skjønt og blitt overbevist om at han er siden han våget å komme med kritikk av Apple.

Du nevner dum, kunnskapsløs, manipulerende, ond og fæl, og det kanskje et greit sted å starte?

 

Det er i mine øyne ikke tvil om at det var en dum måte å adressere en for så vidt grei problemstilling på. Den kunne vært gjort med langt mer kløkt og finesse. Det er også artikkelforfatter innforstått med ellers hadde ikke vedkommende forsøkt å rette opp inntrykket med flere fårete smil i etterkant.

 

Er sannhetsgehalten i hovedinnlegget til Radon_Ready høy, så er det heller ikke tvil om at artikkelforfatter er helt og/eller delvis kunnskapsløs på direkte temaer som tas opp i artikkelen, men om ikke annet, så er han visstnok ikke alene om det i redaksjonen. Uten at det gjør situasjonen nevneverdig bedre.

 

Store deler av artikkelen er også skrevet slik at den er direkte manipulerende, og koblet med både en dum måte og adressere en grei problemstilling på og kunnskapsløshet om direkte relaterte problemstillinger, så tipper det ordentlig over…

 

Det skal ikke så mye mer til enn å adressere problemstillingen andre veien for å rette opp og balansere ut inntrykket, men det er det ikke på noe som helst vis gjort i de årene jeg har fulgt denne redaksjonen. Og la meg si det slik, mulighetene har vært mange i det siste.

 

Vi skal f.eks. ikke skal mange månedene tilbake for å finne en tilsvarende situasjon, men da med Samsung i hovedrollen (ref. lanseringen av S5). Var ikke mange her som innrømmet pinlighetene og mangelen på fornyelse den gang, verken fra redaksjonen og/eller øvrige deltagere i denne tråd.

 

Jeg er den første til å innrømme at forestillingen 9. september ble alt annet enn hva jeg hadde forestilt meg. Telefonene ble presentert i løpet av de første 3 minuttene, og var tydeligvis ikke hovednyheten. Slik fortsatte det inntil Apple Pay og Apple Watch ble presentert. De hadde hovedfokuset denne gangen. Ikke akkurat det jeg hadde forestilt meg der jeg satt med hånden på kjøpsknappen og ville ha iPhone 6, men…

 

Ha en fortsatt god kveld!

Endret av Taggart
Lenke til kommentar

Radeonready: Jeg kan svare på spørsmålene dine om pixler om du svarer på mine først, om ikke orker jeg ikke. Ta det som en sier om du vil, men jeg finner det rett og slett særdeles lite givende å diskutere med deg. Når det gjelder resten, så er ikke det noe jeg orker å diskutere med deg uansett. (utover kanskje å påpeke at sensur er sensur selv om det ikke er ulovlig)

 

AtW

Endret av ATWindsor
  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

 

Jeg bruker dog mer tid på utenlandske fora, og en fellesnevner der er at folk stort sett holder et roligere nivå enn her hjemme.

iReligionen står jo ganske sterkt her i Norge så det er jo ikke så rart.

iReligion?

 

Er nettopp slike kommentarer som bidrar til den endeløse negative diskusjonen. Det blir fort barnslig med slike innspill.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Men hvor klarer du å finne Samsung S5 85% billigere enn den nye modellen? Spør fordi jeg har tenkt å kjøpe den. Men linkene du bruker viser ca 4500 og 8500 Det er billigere men ikke 85%

S5 er ikke 85% billigere enn iPhone (da ville den bare kostet 15% av prisen, eller ca. 1300 kr), men det var heller ikke det som stod i artikkelen. iPhone er nesten 90% dyrere enn S5, mens S5 da naturlig nok er ca. 47% billigere enn iPhone.

 

Se på dine egne tall: (8500-4500)/4500=0,89

(8500-4500)/8500=0,47

Endret av Sutekh
Lenke til kommentar

Det er roligere nivå i utenlandske fora fordi de IKKE har slike android-fanatikere som finnes på dette forumet.

 

Eller Apple fanatikere eller Nvidia fanatikere eller Intel fanatikere eller Amd fanatikere eller....

Må si at jeg ser begge deler her , noen kaster dritt på Apple, andre velger å forsvare Apple , og en del stiller seg ganske så likegyldige til det hele.

 

Når det gjelder utenlandske fora så må jeg si at jeg vet ikke helt hvilke fora du referer til, det er faktisk masse diskusjoner der også men det varierer stort sett der på mengden innlegg osv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

Før Iphone var telefoner bare en telefon

Før Ipad var nettbrett en kuriositet

Før Apple watch var .....

 

I dag kjenner de fleste historien og det er skapt milliardmarked på begge disse fronter. Når Apple nå viser hva som skal til for å få et fungerende produkt så kan alle de andre få lov til å kopiere og ta del i de nye markedene til glede for oss alle. Det er først når dette skjer at teknologi har noen verdi - før det er det bare et akronym som f.eks. NFC mm.

 

De fleste journalister samt de 1-2% av nerdene som elsker å å dypdykke i OS`muligheter (og som står for 80% av trafikken på disse fora) har aldri skjønt konseptet og diskuterer skjermstørrelse, piksler og andre tekniske detaljer.

 

Hardware og OS`ets samspill, hva gjør utstyret for deg og viktigst - hvor tilgjengelig med minst mulig tidsforbruk for å få det til - det er dette som er markedet. Ikke behovet til de 1-2% referert til over.

 

Eller som Joacim Lund sa det så fortreffelig på 3 side i AP i dag: Produktspesifikasjoner og datablader interesserer folk midt i der hvor sola aldri skinner.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Såklart, Apple er dyrere.. Men skjerpings folkens.. Vi er et av verdens rikeste land. Man har råd til å betale ekstra for brukervennelige og oversiktlige produkter.

 

Bare fordi vi bor i et rikt land, så betyr ikke det at hele befolkningen kan ta seg råd til hver eneste ting de ser.

Altså, jeg bor i Norge - verdens rikeste land. Likevel har jeg ikke råd til en sydentur til jul.

Lenke til kommentar

Problemet er jo at folk for enhver pris skal overbevise andre om at det de har valgt er best.

Som en, helt idiotisk for øvrig, skrev tidligere i tråden "jeg kjører Mercedes og bruker Apple fordi jeg foretrekker kvalitet" Til opplysning, jeg kjører Mercedes E280 V6 Avantgarde og har Note3 av akkurat samme grunn! Med andre ord, det er ikke hold i påstanden din for 5 øre!

Hva folk opplever som "best" er jo en smakssak!

Vanskelig å forstå???

Neppe!

 

Egentlig skjønner jeg ikke at dette er så utrolig viktig for folk.

Det er en telefon!!!

For meg må gjerne folk ha iPhone.

Forstår jeg det, nei!

Men jeg kunne ikke finne på å bruke en kalori på det heller.

Det er deres valg, og hadde noen kommet bort til meg og startet en slik argumentasjon mot min Android tlf IRL hadde jeg mest sannsynlig klappet til vedkommende.

Som sagt, det er en TELEFON, Get a life!

 

Ser også noen snakker om AirPlay. Ville ikke ha Apple Tv og gikk for en Android boks. Ikke noe problem med AirPlay der. Kjører lyd/bilde trådløst fra iPad rett i boksen, slik at det kommer på tv skjermen og ut av surround forsterkeren!

 

Og god helg, være seg om du er IOS/Apple fan eller Android/mange valg fan! :)

Og takk for en fin artikkel!

Endret av Just_in_case_666
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...