Jump to content

Sutekh

Medlemmer
 • Content Count

  6977
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2694 :)

About Sutekh

 • Birthday 06/02/1978

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

28806 profile views
 1. Dette. Det er forskjell på å kryptere så tredjeparter som klarer å stjele databasen ikke kan hente ut originalverdien, og å hashe så heller ikke eieren av databasen kjenner originalverdien.
 2. Flere og flere pluss-artikler (som jeg ærlig talt synes jeg burde hatt tilgang til som Tekna-medlem, spesielt siden Helthjem er fryktelig dårlige på å få papirutgaven helt hjem til meg) og nå et forsøk på å få meg til å registrere meg hos enda en forbanna kommentarfeltleverandør... Synes ikke akkurat tu.no er noe særlig å ta vare på lenger.
 3. Som Brodsky sier, innendørs sport er ett av de områdene hvor det fort kan koste penger å få god nok ytelse. Jeg tror 50mm blir litt for ufleksibelt og gjerne litt kort brennvidde til det bruksområdet. Jeg ville holdt øynene åpne på bruktmarkedet og sett hva du kan få en Sigma 50-100 f/1,8 for evt. Det blir fremdeles ikke billig, men fort rimeligere enn fullformathus og 70-200 f/2,8 (som gjerne er regnet som "gullstandarden" til den typen fotografering). Alternativt kan du se litt på hva det vil koste med et brukt hus i 5D-serien og en brukt, litt eldre modell 70-200 f/2,8 (gjerne tredjeparts, e.g. Sigma eller Tamron) Skal du ha noe stort rimeligere som samtidig gir tilstrekkelig grei eksponering med kort nok lukkertid, så må du gjerne gå for fastoptikk som Brodsky nevner, med den mangelen på fleksibilitet det innebærer.
 4. Strengt tatt har ingen fullformathus samme fatning som 30D, men de kan bruke mye av den samme optikken. Canon har to halv-kompatible fatninger for speilreflekskameraene sine. Fullformathusene har EF-fatningen, som de innførte da de begynte å lage autofokusoptikk en gang på åttitallet. APS-C-husene (e.g. 30D) har EF-S-fatning, og EF-S-optikken er i utgangspunktet laget for et mindre sensorformat. Den er konstruert så den projiserer en mindre bildesirkel, samt at den gjerne stikker lengre inn i kamerahuset (som er mulig fordi APS-C-hus har et mindre speil). Så: EF-optikk passer på både fullformathus og APS-C-hus. EF-S-optikk passer ikke på fullformathus. Og så er det noe tredjepartsoptikk som er konstruert for APS-C-bildesirkel (og vil derfor gjerne gi mørke hjørner på fullformatsensor), men bruker EF-fatningen slik at det går an å montere det på EF-kamerahus. Av speilreflekskameraene så bruker 1D og 5D-seriene EF-fatningen. De to, tre og firesifrede modellene (e.g. 90D, 850D, 2000D) bruker EF-S-fatningen. Det samme gjelder 7D-serien. Alt av speilløse bruker en ny fatning som ikke er kompatibel med de gamle fatningene uten en adapter. Om du kan bruke den optikken du har med et fullformat speilreflekshus må du nesten bare sjekke. Om optikken har "EF-S" i navnet kan du ikke det. Heter den bare noe med "EF" kan du det.
 5. Moren til de her nusselige små nurkene er uføretrygdet.
 6. Vi har gode nok marginer til at alt av barnetrygd (pluss engangsstønadene) går til fondssparing som vi så casher ut til ungene når de virkelig trenger det (e.g. egenkapital til bolig, ekstrautgifter til utenlandsstudier el.l.) Men ellers så har vi en konto vi disponerer sammen, der vi betaler inn hver måned proporsjonalt etter inntekt. Den brukes til alt av husholdningsutgifter: E.g. betjene lån, alt til bilhold, mat, vedlikehold, offentlige avgifter etc. Hadde vi hatt behov for det hadde barnetrygden også gått inn der. Så jeg vil anbefale den løsningen. Så får dere finansiere individuelt forbruk med det som er igjen etter overføring til felles konto.
 7. D850 er nok det som i størst grad dekker de samme bruksområdene og vel så det, men samtidig så er det bare ~400 g lettere. Lemper du på batterigrep for å få noenlunde samme ergonomi, så havner du på omtrent samme nivå. Mye av totalvekten ligger uansett i optikken, og størrelsen på den er jo igjen i stor grad bestemt av sensorstørrelse + lysåpning. Personlig har jeg en D500 som nr2-kamera/verdens dyreste telekonverter. Bruker det ikke til ridestevner, men til nærliggende bruksområder som dyr og fly er det ypperlig. Klart, du mister ett trinn med lys i forhold til et FX-hus. Ikke så viktig utendørs som oftest, men kan så klart være relevant for bryllup og annen innendørsbruk.
 8. Sutekh

  Kvinner og puppene

  Med tanke på at hun er vokst opp på melkegård: Jeg tviler sterkt, og har ingen planer om å finne ut av det.
 9. Det er jo nærliggende å tro at det rimeligste alternativet vil være å oppgradere de eksisterende MLRS-vognene til dagens standard og så kjøpe inn presisjonsammunisjon.
 10. Nå avholdes vel de fleste prideparader her i landet på lørdager, så man kan vel anta at flesteparten av deltagerne i utgangspunktet har fri.
 11. Neppe noe enklere eller vanskeligere enn å gjøre det samme på en bemannet vogn, og resultatet hvis man får det til vil bli det samme.
 12. Kravene til en elsykkel er gitt som et punkt i sykkelforskriften, mens elsparkesykkel er definert i Forskrift om krav til liten elektrisk motorvogn: Elsykkel kan ikke bevege seg fortere enn 6 km/t uten bruk av pedaler, og tillater ikke motorassistanse over 25 km/t. Elsparkesykkel (strengt tatt alle små motoriserte kjøretøyer uten selvbalanserende teknologi) kan ikke ha påmontert sete og er begrenset til makshastighet på 20 km/t. Skal du ha noe med sete, som kan bevege seg (minst) like fort som en elsparkesykkel og som ikke krever pedalbruk over 6 km/t så må den typegodkjennes som motorvogn (i praksis moped) med de kravene som følger av det.
 13. Og hvis man skal dømme en hel gruppe ut fra at noen få av dem mener noe hårreisende, da har jeg dårlige nyheter om menneskeheten som helhet.
×
×
 • Create New...