Gå til innhold

Oppgitt over foreldre som gir barn stygge navn.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Simen blir til Seamen men ofte folk har sagt Simon også.

 

Er så rart. Er jo mange som velger sånne navn fordi det er spesielt og kult i gåseøyne, men må tenke på kidden også. Foreldrene kommer ikke høyere opp i de sosiale lagene ved å kalle ungene sine for slikt rasp.

Lenke til kommentar

Navnevalg er jo en smakssak og et personlig valg, og jeg syns ikke man skal dømme foreldrene basert på hvilke navn barna får. Er dog ingen fan av trenden med disse bohem-navna selv (men det er aldri "en regel uten unntak"), men syns det viktigste er at foreldrene tenker på at dette er navn barna skal ha med seg til de blir gammel. Jeg har et par venner som gremmes over sitt eget navn som er i denne kategorien. Det er ikke så kult når du er i 20-30 åra og skal søke jobb, og arbeidsgiver tror du er en hund.

 

Alltid vært fornøyd med mitt norske, helt enkle navn. Sliter litt i utlandet, og velger ofte på "uoffisielle ting" å kalle meg for noe annet (som likevel har tilknytning til mitt ordentlige navn).

 

(..) Constance (..)

PS: i 2011 ble færre enn fire jentebarn kalt Hege.

1. Konstanse er jo et gammelt navn som var spesielt populært på slutten av 1800-tallet. Skrivemåten Constance syns jeg minner om et forsøk på å gjøre det mer internasjonalt og trendy, men det er min oppfatning.

2. Hege er et navn jeg mest sannsynlig kommer til å gi mitt barn, skulle jeg få ei jente. Det har riktignok med oppkallelse å gjøre, men jeg har alltid likt navnet. Oppkallelse fra kjærestens side vil isåfall være Margaret (som jeg personlig ikke liker) og David.

 

Simen blir til Seamen men ofte folk har sagt Simon også.

Prøv Øystein eller Øydis. Mange rare versjoner av det i utlandet..
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jøss, så mange intolerante og trangsynte folk samlet på et sted har jeg ikke sett siden SV og Rødt hadde felles stand borti gata her før valget i fjor.

 

Selv vokste jeg opp med fire Kristian'er og 3 Kim André'er i klassa mi på barneskolen. Hadde vært bedre om folk hadde litt mer fantasi i navnevalgene sine for 30 år siden, enn å finne frem topplistene fra siste tiår.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den dagen jeg (forhåpentligvis) får unge så skal den kalles Lars om det er gutt (funker på engelsk, kort og enkelt, tradisjonsrikt og veldig norskt). Om det blir jente ser jeg for meg at jeg velger et kort, enkelt navn. Ikke helt sikker på den enda, men liker navn som Jorunn, Ane, Ida, Vilde osv. Eller at jeg lar min bedre halvdel bestemme, stoler såpass på de klarer å velge et bra navn at det skal ikke bli noe problem.

 

De rareste navnene jeg har sett i bekjentskapskretsen i de siste fem åra må vel være Storm William og Neo. Skal sies at foreldrene var unge og på videregående, så vet ikke om det har noe å si på navnevalget. :)

Lenke til kommentar

Så lenge navnet er lett å stave og uttale så bryr jeg meg ikke noe om hvor uvanlig eller rart det måtte være, dog er det irriterende når man blir "irettesatt" fordi personen heter "Frantz" med TZ og ikke bare S eller Z. Det verste er at navnet og stavelsen ble valgt til det aktuelle barnet fordi det var flere i samme aldersgruppe som het Frans og Franz. Cola er Cola, selv om det heter Kola.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er litt søkt og faktisk litt morsomt når man ser disse kritikkene på foreldrene sine navnevalg.

Man kan jo spørre seg hvem som henger med , den som kritiserer eller foreldrene? Blir det riktig for barna å ha et "moderne" navn eller et "særnorsk" navn?

 

Søsteren min fikk mye pepper fordi foreldrene mine valgte å gi henne navnet Zarah i 1986 , faktisk ble det såpass ille at min mor ble innkalt til møte og nesten tvunget til å godta Sara eller få en tur til barnevernet , men siden de valgte å flytte fra navnet så ga de blanke f. I dag er Zarah et mer vanlig navn i Norge og godkjennes uten å blunke.

 

Det er derimot ikke noe galt i å ha en formening om navnevalgene som blir tatt , personlig hadde jeg trolig aldri gitt mine barn navn som feks Goku selv om jeg er glad i tegneserien eller hengt meg på populære trender.

Når det er sagt har tvillingene 2 navn hver og de kan brukes enten alene eller sammen.

Lenke til kommentar

Har selv et uvanlig norsk gammelt navn som de fleste ikke har hørt før, samt er vanskelig å få folk til å forstå i utlandet. Til gode å snakke med en eneste person mens jeg bodde i utlandet som var i nærheten å uttale navnet mitt riktig..

 

Det sagt så liker jeg navnet mitt mer og mer nå som jeg har blitt eldre, men synes det var mer kjipt (til tider) når jeg var yngre.

 

Synes forøvrig det er mye snodige navn som gis til barn i dag. Ihvertfall guttenavn som høres utrolig feminine ut.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...