Jump to content

Samara

Medlemmer
 • Content Count

  1008
 • Joined

Community Reputation

341 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Spillet det gjelder er Sims 3, og på denne maskina spilles det foreløpig ingen andre spill. Vi klarer ikke finne gpu (Vega) for spillet manuelt.
 2. Har et dataspill som til stadighet kræsjer (fryser og avslutter/forsvinner). Grafikkortet er muligens for nytt for spillet (det poppet opp en beskjed om at den ikke fant grafikkortet ved installasjon), og da går vel spillet bare på prosessor når det kjøres (?). Er dette direkte skadelig for prosessor/maskin på noen måte? Eller går det ‘fint’, slik at problemet i hovedsak er irritasjon for den som spiller?
 3. Martin Samuelsen har signert for Hull (fra West Ham).
 4. Samara

  Kunder på jobben din!

  En digresjon med tanke på den saken her: https://www.nrk.no/vestfold/morens-julegave-gitt-til-feil-person-1.14830624 Jeg fikk i november hentekode fra Posten, vel vitende om at jeg ikke hadde bestilt noe/ventet pakke. Tenkte at det kanskje kunne være en tidlig sendt julegave eller noe, og tok turen innom Posten på vei hjem en ettermiddag. Oppga hentekode, bekreftet etternavn og signerte (altså viste jeg ikke legitimasjon). Fikk pakken og tittet på fremsiden etter å ha snudd meg for å gå vekk fra skranken. Etternavnet stemte, og området jeg bor i stemte også (les: «sogner» til samme postkontor), men adressen var feil, og fornavnet også feil. Jeg har ingen intensjon om å ta noe som ikke er mitt, og gikk derfor tilbake til skranken for å si at denne pakken nok ikke var til meg. Viste nå legitimasjon for å vise at det ikke skulle være til meg. Personen bak skranken skjønte ikke hva som hadde skjedd, for her stemte altså både hentekode (som var sendt til mitt tlf.nr) og etternavn, men ikke noe annet. Skrankemannen ba om unnskyldning for bryderiet, men hvordan det kunne skjedd skjønte altså ingen av oss. Virker nesten som det kan være noe lignende som har skjedd i saken fra lenken. Men et aller annet sted, enten fra kjøpers side, hos avsender eller hos Posten er det altså noe som har gått galt. (Kunne forøvrig ikke se at pakken jeg mottok var fra Elkjøp.)
 5. Så hvem tror man tar sølv og bronse? Og hvem rykker ned?
 6. Samara

  Trafikalsk klagemur

  Det er ikke alltid at fartsgrenser gir mening, nei. Liten digresjon: Jeg blir stadig like forundret hver gang jeg kjører i England. På single carriageways (det som for oss tilsvarer landeveier/standardgrense 80km/t ved oppheving) blir fartsgrensa 60mph (96km/t). At veiene ofte kan være dårligere enn mange av de dårlige veiene i Norge gjør det ikke bedre. Noen steder går det helt fint å kjøre fartsgrensa, andre steder tenker jeg at det ville vært 60-70km/t-grense i Norge på tilsvarende veier. (At britene, i mitt syn, også er vesentlig mer aggressive i kjørestilen er en annen debatt, selv om det gjør helhetsbildet verre på de dårlige veiene.)
 7. Jeg befinner meg for tiden i et EU-land på ferie, og kunne tenke meg å få tilgang til Netflix-biblioteket som er tilgjengelig her - kun mens jeg er her (vil altså ha norsk tilgang når jeg er tilbake i Norge). Dette funket sist gang jeg reiste til samme sted i slutten av juni, men ikke nå. Ser av http://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/economy/20170515STO74834/streaming-without-borders-eu-rules-to-allow-using-online-subscriptions-abroad at dette kan være grunnen til at jeg ikke får tilgang nå. Vet noen av dere her inne om det er mulig å velge hvilken tilgang jeg vil ha, eller om det finnes en enkel måte å omgå reguleringa på? Ønsker fortrinnsvis tilgang på en iPad, og har som forsøk både restartet appen og restartet iPad’en.
 8. Sender ny klage til utleier, evt tar det videre med styret i blokka/sameiet/borettslaget. Sistnevnte vil muligens kunne legge føringer på røyking som er til ulempe for naboene, selv om det kan bli vanskelig å nekte folk å røyke i egen bolig. Visse steder er det gått igjennom at røyking kun er lov innendørs (gitt utleiers tillatelse) og på henviste plasser utendørs, og altså ikke på fellesareal (inkl svalganger) eller balkonger (ut vinduet vil kanskje i praksis regnes innunder her).
 9. Kjenner jeg både gleder og gruer meg til enden på denne sagaen.
 10. Men det føles likevel som at det store flertallet enten tror det ikke er så seriøst, eller at det er hysteri. Jeg er en av disse som ikke tåler alt (og er utredet), men får til stadighet høre «men litt går vel greit?» eller «så farlig er det vel ikke?» I tillegg er det forbausende mange som jobber på serveringssteder som ikke har greie på verken hva rettene deres inneholder, eller hva ulike matvarer er laget av.. Som et eksempel har jeg hørt noen bli genuint overraska over at det er peanøtter i peanøttsmør(!). Det er heldigvis ikke livsfarlig for meg å få i meg det jeg ikke tåler, men det er mange som har blitt lange i maska - av både ansatte på serveringssteder og familie/venner - når de enten har vært uforsiktige/glemsomme med det de har servert, eller har tenkt at det nok ikke er så farlig. Man blir i mange sammenhenger vant til å ta med egen mat, med andre ord - og det er helt greit Men jeg irriterer meg en del over folk som stempler meg som hysteriker trendspiser.
 11. Men altså.. dere bor sammen som samboere, men har ikke felles middag? Jeg er ikke uenig i at vedkommende også skal bidra, men jeg skjønner godt at h*n også vil ha middag Samt at det kanskje ligger en forventning hos h*n om at det spiser man sammen. Du får prøve å trumfe igjennom en felles matkonto e.l., som nevnt av andre. Den økonomiske situasjonen er noe dere burde ta en ordentlig prat om før heller enn senere.
 12. Jeg tenker at en del kanskje også kan være redd for at størrelsen på en eventuell pengegave kan virke gnien, eller så overdådig at mottaker får dårlig samvittighet? Summen man bruker blir mindre synlig hvis den er «bakt» inn i en ting. Uansett heier jeg på forbruksvarer og opplevelser til gaver, men det er en annen diskusjon
 13. Viktig å ta det med ro nå, ja. Selv om det er kjedelig.Jeg var sjuk med lungebetennelse i tre uker og hangla en god måned etterpå nå på forsommeren. Ta tiden til hjelp, og begynn forsiktig når du kjenner at selve infeksjonen har gitt seg. Netflix e.l. er god å ha!
 14. Samara

  Kunder på jobben din!

  Men å passe på at det blir riktig pris på varer som er på salg/datovarer, det har jeg funnet ut er vanskelig for kassafolket nå i varmen. Ikke mindre enn tre ganger har jeg betalt for mye den siste uka. Første gang hadde jeg sagt ja til kvittering og gikk tilbake da jeg syntes prisen på de få varene var litt stiv. Hele 150% av normalpris var betalt på kjøttstykket som i utgangspunktet var på 50%. De to andre gangene kjøpte jeg nok varer til at jeg ikke tenkte over prisen før jeg så over «kvitteringa» på appen til butikken samme kveld. Ene gangen hadde de scannet inn 200% av normalpris, altså samme vare to ganger til normalpris, mens den egentlig skulle vært på 50%. Andre gangen kom kun normalpris. Jeg skjønner at salgsklisterlappene kan sitte skjevt på og sånn, men av de (heller få) varene det gjelder syns jeg igrunn kassafolket burde passe på at prisen kommer inn riktig. Jeg har i utgangspunktet tillit til at de makter det, men nå er jeg ikke så sikker.. Det er jo ikke snakk om svimlende summer, men det irriterer ganske mye. En tjuekroning eller en femtilapp her og der blir jo litt. Ikke hjelper det å gå tilbake når det ikke er umiddelbart etter heller. Og spesielt ikke om varen allerede er spist.
×
×
 • Create New...