Gå til innhold

Fornøyd å bo i norge?


Anbefalte innlegg

Er gutt på 21 år. Har ikke så mye erfaring men lurer på noe. Norge har blitt kåret til verdens beste landet å bo i. Rik land , demokrati osv. Det jeg ikke skjønner er de alle utgiftene det er. Skatt, veiavgift, bom penger , kloakk søppel osv osv. Det er så mye utgifter, og det er ikke mange som tjener mye penger og klarer så vidt å betale regninger. Vi betaler veiavgift og bom, men er veiene gode nok? Vi betaler skatt som går til sykehus og skoler og utlendinger som kommer til Norge osv. Søsteren min har en norsk lærer som er innvandrer og klarer så vidt å prate ordentlig norsk som prøver å undervise. Det jeg tenker er når en nordmenn går til nav får dem så vidt penger, eller så må dem finne jobb så fort som mulig. men når det gjelder utlending får dem alt. Det er våre skattepenger som går til dem. Dem jobber svart også , og tjener mye penger, er det rettferdig? Jeg beklager har ikke så mye erfaring og kanskje jeg ikke vet så mye ,men blir litt irritert.

 

DET JEG LURER PÅ ER dere fornøyd med levestilen ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Åpenbart er ingen enige i hvordan ALT gjøres.

 

Vi får relativt god valuta for pengene våre. Dette er ikke et politisk utsagn, men en kjensgjerning basert på at vi har relativt lite korrupsjon og kriminalitet sammenliknet med de fleste andre land. Det du betaler i skatter og avgifter finansierer i større grad reelle tjenester enn i de fleste andre land. Så kan man fint være uenig i hvor mange og hvilke tjenester staten bør finansiere.

Lenke til kommentar

 

DET JEG LURER PÅ ER dere fornøyd med levestilen ?

Tja, det å være fattig i ett rikt land (les rik regjering) synes jeg var mindre attraktivt enn å være rik i ett fattig land. Go figure. ;)

 

 

Er ikke så overrraskende, enn så lenge relativ velstand er viktigere for folk enn absolutt velstand, det er en av grunnen til at det kan være en god ide med relativt moderate inntektsforskjeller som i norge.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det jeg tenker er når en nordmenn går til nav får dem så vidt penger, eller så må dem finne jobb så fort som mulig. men når det gjelder utlending får dem alt. Det er våre skattepenger som går til dem. Dem jobber svart også , og tjener mye penger, er det rettferdig? Jeg beklager har ikke så mye erfaring og kanskje jeg ikke vet så mye ,men blir litt irritert.

 

DET JEG LURER PÅ ER dere fornøyd med levestilen ?

- Hva du mener med at utlendingene får "alt" vet jeg ikke, for utlendinger som søker om ulike velferdsgoder må oppfylle akkurat de samme kravene som nordmenn for å få feks. sosialhjelp, sykepenger, dagpenger, AAP, uføretrygd osv. Det kan kansje virke som om de får veldig mye, men de må altså oppfylle samme krav som oss og har krav som settes til dem om feks. bestått språktest for å kunne søke om oppholdstillatelse og norsk statsborgerskap så de får ikke bare masse goder kastet etter seg, Og det er vel heller ingen hemmelighet at det finnes nordmenn som jobber svart også.

 

- Ja, må vel si det. Er selvsagt ting som kunne vært gjort bedre og oppgaver og tjenester som jeg mener staten ikke hadde trengt å gjøre, men i bunn og grunn har vi det godt her til lands.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

 

DET JEG LURER PÅ ER dere fornøyd med levestilen ?

Tja, det å være fattig i ett rikt land (les rik regjering) synes jeg var mindre attraktivt enn å være rik i ett fattig land. Go figure. ;)

 

 

Så da sluttet du å jamre deg .. ;)

Lenke til kommentar

1. Vi betaler mye skatt, men vi tjener mye mer også, så har vi ikke egentlig det ganske bra? Vi tar oss råd til ferieturer til titusenvis av kroner, dyre TVer. Jeg er enig at det kunnet være kuttet en del steder, som f.eks bilskatt, det hadde godt alle til gode hvis folk hadde kjørt nyere og tryggere biler. Men vår levestandard er ganske høy i forhold til andre land til tross for skatter, nettopp blant annet pga høyere inntekt enn andre land.

 

2. Noen utlendinger går på nav, mens andre jobber ræva av seg og blir millionærer, og derfor bidrar med masse skatt til samfunnet. Spørsmålet er: Går det egentlig opp i opp, hvis du tenker at nav pengene til utlendingene ikke er dine skattepenger, men av andre utlendingers skatt?

 

3: Norge er ikke perfekt, men jeg ser mange grunner til at vi er verdens beste land. Bare det at jeg kan utdanne meg til nesten hva jeg vil og 90% av utgiftene blir sponset av staten iform av gratis skole eller universitet. Vi har faktisk da alle like muligheter til å lykkes, ikke som i andre land der du må være rik eller foreldrene må spare vettet av seg hele livet for å få råd til barnas utdanning.

 

4: Friheten og demokrafti er ikke perfekt, men sammenligner man med andre så er den ganske bra. I USA må du tro på gud for å bli president, hvor idiotisk er ikke det?

 

Problemet er at vi er noen bortskjemte drittunger som er alt for vant til å ha tak over hodet, få mat på bordet, og lei den jævla kulda. Et perfekt land finnes ikke, spørsmålet er hvilket land er nærmest.

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

Alt er en tilvennings-sak. Når man blir tilvendt noe fra barndommen av, så er det selvsagt det man liker best også. Så er det andre elementer med i bildet: Familie, venner og bekjente. Alle disse gjør at man vil trives bedre der man har vokst opp enn i et fremmed land.

 

Å si at Norge er verdens beste land, når man selv er nordmann blir egentlig bare synsing. Man må nesten se det fra et helt nøytralt ståsted. For mange er kanskje Norge best, for andre så er andre land best, osv.

 

Jeg var i Mexico for litt siden, og jeg fikk ganske godt inntrykk av at disse hadde det bra. Selvsikre, stolte av landet og kulturen sin, blide og hyggelige (joviale)..

Det var utrolig fint/vakkert der, ang. naturen, og det var svært god temperatur,osv.

 

Nå er det jo en del kriminalitet i selve Mexico city der, narkotika osv, men sannsynligvis ville problemet blitt vesentlig mindre om man hadde legalisert narkotika der, og USA hadde gjort det samme... Jeg vet ikke, men at Norge er så bra at vi bare klager over en kaffekopp, er jeg kritisk til... For venstrevridd media så er nok slike ting mer problematisk enn en psykiatri som overmedisinerer folk, og at selvmordsstatistikken derfor er høyere enn den burde ha vært osv. Disse problemene nevner ikke avisene rett og slett fordi psykiatrien er offentlig drevet. Og man fokuserer lite på å gjøre disse tjenestene bedre...

 

Det er mange problemer man burde ta tak i i Norge. Man burde ikke tenke at Norge er verdens lykkeligste land å slå seg til ro med den tanken... Det er faktisk folk som lider veldig mye her også... Og det glemmer man ofte når man holder på med denne beunderingen av seg selv og sin nasjon.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...