Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilkaféen - prat om bilnyheter og bil generelt


Melding lagt til av Gavekort

Retningslinjer fra og med 30/01/2021:

  • Elbilspesifikke emner hører hjemme her, så bruk den tråden om du vil snakke elbil
  • Dette skal være et fredelig og sosialt sted for de som liker bil, vi tillater ikke forsøk på å veie opp el mot fossil
  • Elbiler er også biler, så vis respekt for de som vil snakke om elbilen sin på et nøytralt grunnlag

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sweet! chip på vei?, fin farge, riktig interiør, riktig kasse, riktig motor, hvor mye ga du?/km?

sikler ekstremt på nesten samme bil selv, bare sort 07+ 320d coupe med noen artige 19" felger (rotiform/rays/bbs etc.) og senk. :)

 

Synes 19/35 ser bortimot perfekt ut på e90, får vel 19" m5/m6 replica felger ganske billig også.

 

edit:

Du gikk fra riktig drivstoff og feil gir, til feil drivstoff og riktig gir

Er jo perfekt til langkjøring/forbipasseringer da, samtidig som han bruker ekstremt lite suppe, så lenge du ikke har planer om å kjøre tulling på bane så vil jeg si motorene der er bortimot perfekte her til lands. (Vet dog ikke hvordan det er i byene med avgifter/kjøreforbud på enkelte vinterdager etc. med dieselbiler.)

 

Edit: kjøpte ny bil igår jeg og :) Planene iløpet av uka blir bytting av toppakning, regreim + en haug småting for så og få han igjennom eu iløpet av neste uke, før han hopper rett inn på finn igjen.

post-126307-0-31377500-1348011321_thumb.jpg

Frister jo å beholde han for så å fjerne alt av krom/lister, sparkle igjen hullene, lakkere han hemi-oransje, skvise på 850r fanger, sette 1000-metringene bak grillen, kappe fjærene ett par runder, dreie seg noen spacere og få tak i noen billige alu-16/17tommere.

 

(blir bare så til de grader og skyte seg selv i foten mtp. gjensalg samt. det finnes mange andre biler jeg heller vil ha til 15-17k (som volvoen blir å gå for.)bmw ;) ))

Nei blir vel volvo en annen gang og da kanskje noe mer passende og hore litt opp ergo 142 eller lignende :) .

Endret av Primer4
Lenke til kommentar

Aldri vært begeistra for BMW. Men bra biler så lenge de ikke må på verksted. Er ofte en del dyre deler på de. Er nok "vaksinert" mot slikt :p

 

Hold volvoen mest mulig original og ikke bling den opp for mye utseende messig ;). Ta de servicene du tar og selg den videre vis det er planen ;).

 

Hmm... blir å ta min bil bort på EU kontroll etterpå. Hadde EU i fjor sommer, men siden jeg tok den i juni og ikke september så blir det en runde til i år. Og grunnen til at jeg ikke ventet med EU var at jeg trengte å få skilter på den. Fant ikke feil på bilen da jeg gikk over den i helgen. Men vet jo aldri hva noen luringer som tar EU finner på :p.

Lenke til kommentar

Jeg tar den på NAF ;). Er jo ytterst få som kan en døyt om forgassermotorer også. Oppdaga selv en liten rustflekk på en bensinslange i helga, men var bare overfladisk og siden jeg har lært meg hvordan stoppe rust så fikk jeg stoppa det og lakkert det opp. Bare noen ser en slik flekk vil de jo fort si at bensinslangene er dårlige. En kamerat av meg fikk klage på EU om dårlige bremseslanger (de var av kobber) og tectyl som var på de hadde sprekki opp.

 

Har jo fjerna sideblinklys på bilen i og med at jeg har bytte begge framskjermene sia i fjor (rustskadet beyond repair). Løsning på har blitt trådløse sideblinklys.

 

Flere som ikke liker saltinga her til lands får jeg håpe. Jeg liker ikke salting og nå i høst har jeg spraya ned undersiden av karroseriet med Ovatrol. Kan love at bilen lukter friskt spesielt vis man har fått det på eksosen :p

Endret av Rolf_X
Lenke til kommentar

Ja, vi får håpe de tar til fornuft. Jeg var i nord Finland i vinter en tur. Kjørte da på usalta veier, isbane og slikt med samme type dekk vi bruker her til lands. Prøvde også sentraleuropeiske dekk og bilen med de likte jeg ikke å kjøre gitt. Holdt på å kjøre av banen da, men var jo bare å kjøre litt penere med den bilen selv om den hadde reduserte egenskaper. De nordiske friksjonsdekkene og piggdekkene var meget gode å kjøre med. Kjører selv med pigg på min bil og kommer nok til å fortsette. Kjører bil uten elektronikk også. Får bare holde meg unna Oslo by til vinteren.

Endret av Rolf_X
Lenke til kommentar

Jeg har fått meg garasje/verksted plass i vinter, så der kommer jeg til å sette bilen i vinter. Spare den mest mulig for rust.

 

Pluss at bilen ikke er den optimale vinterbil, bakhjulstrekk, lett og litt power :D Så kan likegreit sette den bort. Da kan jeg også pusse den ned skikkelig under og male opp for å beskytte skikkelig!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Jeg har kjørt på isbane med vanlige nordiske dekk. Kan man kjøre og tilpasser fart etter forholda er ikke behovet for salting der ;). Kjører flere med pigg så slites også ishinna ned.

Nå er jeg jo ikke sikker på hvordan den banen var, men tviler på at den hadde noe særlig med oppoverbakker.

Når det er mildvær 80% av tiden vi har på vinterdekk blir det også for dumt at folk skal kjøre på piggdekk i et halvt år, mtp. hvor dårlig luften er her hvert år hver vinter.

IMO, folkets helse > bilenes helse .

Ikke er kjørekomforten på topp med pigg heller.

Lenke til kommentar

Piggdekk har utviklet seg voldsomt og de nyere dekkene har bedre komfort, støyer mindre og er ikke slik de var for 10år sia. Designet på pigger har også forrandet seg. Jeg kjørte flere forskjellige typer kjøretøy og vi kjørte også på Finnske usalte vinterveier m/nedover og oppoverbakker. Har piggdekk her og kjører på det. Har også en bil som ikke har elektronikk.

 

Fikk feil på EU i dag... Slitt frontrute. Hevda at spylerpumpe var "gåen". Funker den og har også koblet en ekstra på den i serie. Spyler meget bra nå. Måtte bare legge opp litt kabler. Hevda at frontlyktene ikke var "riktig". Sjekka mot en vegg i ett parkeringsbygg. Begge treffer likt på vegg. Så tar en prat angående det i morra når jeg skal få tatt en firehjulsmåling. Har i det minste etter fredag null EU feil på bilen... Frister å koble på en ekstra spylertank til bakruta siden jeg har en ekstra original liggende og det skal ligge kabler i bagasjen for det

Endret av Rolf_X
Lenke til kommentar

IT-Henrik, prøv å kjør i f.eks Lofoten, der sydvesten står innover halve vinteren, så vinteren består av snødekke på veien, eller holke. Det er enten eller.

 

Uten piggdekk på holka er det umulig å komme seg imellom på smale, svingete veier som går opp og ned som en berg-og-dalbane.

 

Vil tro at deler av Vestlandet er likt også. Østlandet er ikke definisjonen på Norge. I dette tilfellet er det 100% motsatt.

Lenke til kommentar

Skal handle meg bil snart, må ha det litt gøy også som student. Tok en nybilshine på Golfen igår slik at den er helt fresh til mor tar over. Fikk komplement av ei dame som gikk forbi idag ved butikken, "Splitter ny bil?, Hæ? 1 år gammel!?" :D Nå skal den straks inn til rep av fanger og liten dørbulk i forskjermen. Fikk egentlig bare de 7000 fra forsikringen, men er flaut at hun må kjøre rundt i noe som ikke er 100%, så det blir ordnet.

 

Anywaay, har lyst på noe slikt: http://www.finn.no/f...nnkode=37202380

 

Har ikke peiling hvorfor jeg sitter å ser på stasjonsvogn og volvo, men det er noe som tiltrekker meg :p

Endret av Amberlamps
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...