Gå til innhold

Eskove

Medlemmer
 • Innlegg

  210
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Eskove sine prestasjoner

179

Nettsamfunnsomdømme

 1. Betalte dere leie med kredittkort? Om så er det forsikring der som dekker egenandel på leiebil? Har dere snakket med parkeringsplass-eieren for å be om kameraovervåkning? Om dem har sjekker dem dette for dere (men da må dere kontakte dem før dem sletter, normalt automatisk etter 7 dager som er maks lagring) Om dem har video av dette som viser hvem som har skadet bilen vil dem sende dette til politi om du anmelder saken. (må anmelde saken for at forsikring skal dekke dette om det er ord mot ord, forsikring får video fra politi men du vil nok aldri få se den) Om ikke er jeg redd for at du pent må ut med dem pengene. At en bil står på siden av din bil betyr ikke at det er den som har skadet. Kan i teorien være en annen bil som sto der før den kom også. Står man lenge på en parkeringsplass kan det fint være 3-4-5 biler som har stått på siden av din og det kan da være flere av dem.
 2. Om du har et vanlig boliglån ville jeg heller betalt ned ekstra på det en å røre lånet du har vi borettslaget. Jeg hadde heller ikke planer om å flytte med det første sist jeg hadde borettslagsleilighet. Men endte bare opp med å eie den i 2-3 år før jeg solgte å flyttet. Du får prate med banken din og høre hva dem sier. Kan godt hende dem finner andre måter du kan spare penger på.
 3. Renter på 6-7% ? Da kan ikke borettslaget være godt drevet. Siste borettslaget hadde renter på lånene som var lavere en hva jeg klarte å få i noen banker om jeg ville låne pengene. Et veldrevet borettslag i et større byggelag som TOBB og OBOS kan få fantastiske renter i bankene. Sikre betalere siden det faktisk er forsikringer mot beboere som ikke betaler fellesutgifter. Edit: Og ja man får fradrag på lån via borettslag på samme viset som om man har dem selv. her virker det som at borettslaget har kortere levetid på lånet. Personlig ville jeg ikke betalt ned noe ekstra på lån via borrettslaget. Om du flytter å og selger, så overføres dette lånet automatisk til ny eier. og om du har betalt ned et lån på 490 tusen betyr ikke at salgsprisen faktisk vil øke med 490 tusen. Det kan godt hende at den øker like mye men kan like godt bare øke en brøkdel.
 4. Her finnes det et alternativ som har eksistert lenge. Den er på engelsk men utviklet av en fra Norge. Kjenner han ikke personlig men om jeg ikke tar helt feil var han en del av folka bak php. The Webtender - Cocktail & Mixed Drink Recipes and Bartending Guide har kan du lage "in my bar" så får du oppskrifter etter hva du har Siden er utviklet på 90tallet og er ikke aktivt oppdatert utseendemessig så ser gammel ut men den funker knall Ja til og med en amøbe som meg klarer faktisk å komme med et fornuftig spørsmål av og til :D
 5. Tror faktisk det kan være MatPrat ja Mener å huske at det var offentlig støttet. Sånn få ned matsvinn. Og takk for tilbudet men tror ikke kjøleskapet mitt tåler offentligheten 😅.
 6. Søker svar fra dere guruer. For en tid siden hørte jeg snakk om en norsk nettside hvor man kunne legge inn hva man har i kjøleskapet/fryseboksen og få forslag til matretter med det man allerede har. Selvfølgelig klarer jeg ikke å huske hva siden het. Noen her inne som kanskje kjenner til den og kan opplyse meg om hva den heter?
 7. Støtter denne, men du trenger ikke være totalkunde. Jeg bruker en lokal sparebank som på papiret er en dyr bank. Men jeg har lavere rente på lånet mitt en hva som står at dem kan tilby. Jeg har bedre rente på brukskonto en hva som står at dem tilbyr på sine nettsider. Og jeg kan bare møte opp i banken og få prate med min rådgiver. (kan være venting om han er i møte) Ev kan jeg bestille time og møte han hvor jeg vil (i banken/kafe/hjemme hos meg) Ok, jeg kunne fått lavere lånerenter i en bank som er spesialister på boliglån, men der servicenivået jeg har hos min bank er noe jeg ikke vil få i en slik bank. Er veldig mye lettere å forhandle i en liten bank. Så personlig ville jeg valgt en lokal sparebank.
 8. Folk betaler slike priser så da tar dem slike priser. Tilbud og etterspørsel vet du.
 9. Tråden er 14 år gammel. Tror trådstarter fikk hjelpen han trengte. Finnes vel ganske mange gratis programmer som kan identifisere duplikater med hashing i dag. 😀
 10. Har ikke utedelen din automatisk av-ising? Selve pumpen skal aldri bli dekket med is som må fjernes med makt. Den skal merke at den iser ned og av-ise seg selv. Jeg har aldri sett en varmepumpe nediset. Og her jeg bor er det varmepumpe på 80% av alle hus. Dette kan jeg skrive under på. Varmepumpen som fulgte med huset var 10-15 år gammel Den nye jeg kjøpte meg har et maks strømforbruk på ekstra 100w men i motsetningen til den gamle klarer den å holde huset varmt. Den gamle trengte hjelp fra 2500w med varmovner. Kontakt en kuldeteknikker og få dem til å inspisere enheten for deg. Her virker det som at enheten din faktisk er defekt. En ordentlig varmepumpe skal være mer effektiv på varmeproduksjon en panelovner i temperaturer ned til 15-20 minusgrader eller kaldere. (med mindre du kjøper noe underdimensjonert skvip som er beregnet for bruk i varmere strøk) Skaff deg en ny en. Montøren vil kunne hjelpe deg med optimal plassering av ute og innedel for best effekt og komfort. Hvordan merke du kjøper er ikke så farlig så lenge du kjøper et at dem store kjente merkene.
 11. Det jeg har en kraftig varmepumpe pga gammelt hus, Men om du har stilt inn varmepumpa på rett modus (varme ikke auto), så er det bare å la den gå. 1700w er på maks effekt noe jeg bare opplever om det er under 15 minus. (bor langt kyst så dem må av-ise ofte når det blir kaldt ute) Med mindre du har en gammel sliten varmepumpe regulerer den hvor mye den jobber automagisk. Det er 3 kilder som trekker strøm. Kompressoren i utedelen Vifte i utedelen vifte i innerdel. Jo mer disse 3 jobber jo mer strøm går det. Men hvor ofte kjører alle 3 på maks? Om varmepumpa er dimensjonert for huset/rommet vil dem bare gå på maks under ekstreme kuldeperioder
 12. normal varmepumpe ligger på 1500-2000w i maks effekt og leverer fra 6-10kw med varme. Avhengig av kvalitet og utetemp. Maks utnyttelse får man ved 10plussgrader ute. har du en varmepumpe står dette på utedelen. (strømforbruktet)
 13. min varmepumpe trekker på maks effekt 1700w og vil under perfekte forhold (10varmegrader ut og full effekt) levere i underkant av 9000w med varme. Om du ser på utedelen på varmepumpen står det hvor mye strøm den trekker ved maks.
 14. Ja og Nei. Du får nok ca samme bremseeffekt under normal bruk. Men billige bruker å slites ofte mye fortere, og svikter oftere under tyngre bruk, (tåler varme mindre) Men ved "normal" bruk på en eldre bil har det ikke så mye å si. Men om du drar henger eller kjører veldig mye så er det faktisk ikke sikkert at dem billige faktisk er billigst om du ser på levetiden Edit: Hvordan du gjør jobben finner du enkelt ut på youtube Kan hende du trenger noe spesialverktøy for å tvinge tilbake stemplene når du bytter klossene og skivene.
 15. Hvordan fungerer dette om rørene er underdimensjonert og ikke klarer å svelge unna vannmengden man bruker på et bad i dag? Kan man bare øke diameteren på et rør med rørfornying? Total rehabilitering trengs neppe nei men da jeg bodde i borettslag og skulle pusse opp bad betalte borettslaget for skiftning av rør fra bad til felles avløp. da måtte dem meisle opp gulvet i 2 rom for å få lagt inn større rør.
×
×
 • Opprett ny...