Jump to content

rublings

Medlemmer
 • Content Count

  2908
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

82 :)

About rublings

 • Birthday 12/22/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Tanken bak anmerkninger er vel hovedsaklig at elevene skal lære seg å ta ansvar for egne handlinger. Det skal sies at anmerkninger er et kontroversielt tema i skolen i dag, og jeg har ikke vært borti et slikt system på barneskolenivå. På ungdomsskolen er "straffen" ved mange anmerkninger nedsatt orden- eller oppførselskarakter på karakterkortet. Personlig er ikke jeg så glad i anmerkninger, og fører dem svært sjeldent. For elever som sliter med å oppføre seg A4 på skolen, har vanskelige hjemmesituasjoner, eller bare mange tanker i hodet, spiller det liten rolle om de får én ekstra anmerkning den dagen. Det hjelper å ha godt skole-hjem samarbeid, men det er ikke alltid så lett det heller. Relasjonsbygging er ofte nøkkelen, men det tar tid og er vanskelig med tanke på mengden elever man gjerne er innom i løpet av en skoleuke. Ble litt off-topic, men jeg ville sendt en mail til skoleledelsen og forhørt meg om formålet med å føre anmerkninger på 2. trinn, og hva "straffen" er. Som forelder ville jeg satt mer pris på en påminnelse om glemt bok på mail, enn en anmerkning ut av det blå.
 2. Fikk plutselig ofte BSOD etter en lengre periode uten formatering, så bestemte meg for å formatere for en måneds tid siden. Etter dette sliter jeg med at maskinen sporadisk fryser i ca 1-2 sekunder. Det kan skje 2-3 ganger i minuttet, eller 1 gang hvert 10 minutt. Mus og tastatur slutter å fungere, Spotify kutter, videoer fryser. Har prøvd å holde et øye med Task manager, men blir ikke noe klokere. Ett annet problem som kan være relatert er at maskinen ofte sliter med å spille av video. Bilde lagger ca hvert 5 sekund, mens lyden fortsetter som den skal. Videoen spretter så til den plassen som lyden er kommet til. Av og til fryser lyden i opptil 3-4 sekunder, for så at videoen stopper i 3-4 sekunder for at lyden skal "ta igjen" videoen. Dette er ikke browser relatert, har prøvd flere forskjellige. Veldig rart problem, og vanskelig å forklare, men prøver meg på et innlegg her før jeg formaterer igjen.
 3. På tide å bytte ut den gamle 24" Eizo FG skjermen som synger på siste verset. Har blitt brukt utelukkende til media de siste årene, og det er det samme bruksområdet den nye skjermen vil ha. Oppdateringsfrekvens er dermed ikke viktig når jeg nå ser meg rundt. Kravene jeg har er: IPS (må ha god fargegjengivelse) 1440p - 4k er ikke nødvendig 27" - evt 28", men ingenting større under 4.000,- VESA-kompatibel (pent design og over 60hz er flott, men regner ikke med det er mulig i denne prisklassen) Føler meg helt "lost" når jeg prøver å få oversikt, og rimelig IPS-skjermer er ikke skjermene som oftest blir testet. Stort sett "gaming-skjermer". Kan noen komme med noen innspill til en fortapt sjel?
×
×
 • Create New...