Gå til innhold

Hva har vi i IT-bransjen i lønn?


Anbefalte innlegg

Konsulenthus har som regel veldig gode selgerar, du vil dra inn 1.2-2 mill til selskapet i året og då skulle det bare mangle at du fikk 650k i lønn. Jobber du hos eit selskap som sliter med å selja deg så er det ingen bombe at lønna vil vere lav.

Helt enig :) Får håpe jeg når gjennom med det kravet om ikke så lenge.

 

 

Sånn jeg ser det så spiller det ikke så stor rolle hvem arbeidsgiveren er, så lenge lønna er god og tilgangen på prosjekt er grei.

Som flere av hos har nevnt nå får du nok ca. samme lønn hos de fleste konsulenthusene. Så om du har muligheten ville jeg plukket litt et konsulenthus som passer "din profil".

 

F. eks. driver de du skal på intervju hos med "bodyshopping", altså at du som konsulent kan havne alene ute hos kunde og at kunden ofte plukker enkeltpersoner selv basert på CV og muligens intervju. Andre konsulenthus gir anbud på prosjekter, og om de vinner setter de sammen sitt eget team som de så sender ut. Selv foretrekker jeg sistnevnte, så slikt bør man forhøre seg om og finne noe som man selv trives med.

 

Takk for innspill. Har til nå i jobben min vært offer før førstnevnte, hvor jeg endte opp alene hos kunde. Greit nok, gøy med en utfordring osv, men som nyutdannet så synes jeg det hadde vært fint å starte med å være i et team hvor jeg kan lære litt fra andre og ikke bare hente inn penger til selskapet. Det, kombinert med en lønn som sagt er under 470' har ført til at jeg er veldig lite fornøyd.

Endret av PhelpsTransposed
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

Har fått en invitasjon til intervju hos Net Light (i ett ord, men vil gjøre dette litt mindre søkbart), noen her som jobber/har jobbet der og kan si noe om generelt lønnsnivå? Har ett års erfaring som konsulent, er sivilingeniør. Ønsker gjerne et lite innblikk på hva jeg kan forvente før jeg går videre i prosessen.

Jeg lurer på om det var 530k for nyutdannede siv.inger. 0k i bonus de 6 første mnd, opptil 30k etter 6 mnd i bonus. Neste lønnsøkning er på 30k når du får rollen "consultant", det tar ca 2-3 år. 

 

Kilde: Har vært på intervju hos dem. På førstegangsintervjuet fortalte de blant annet hva man kan forvente i lønn hos dere. 

 

Tusen takk! Dette høres jo egentlig ganske bra ut. Avhengig om hva jeg eventuelt får forhandlet meg frem til, og at jeg har jobbet en stund så kan jeg jo ende opp med en ganske pen lønn i forhold til det jeg har nå, hvor jeg er rimelig misfornøyd. Du valgte å ikke gå videre i prosessen eller?

 

 

De har et annerledes lønnsystem. Hver stilling/nivå (tror de hadde 5-6 ulike) har de fastsatt en lønn. Det vil si at hvis du kjenner til en kollega på et viss nivå, så vil du vite hva han eller hun tjener. Det er hvertfall det jeg ble fortalt på intervjuet. Med 1 års erfaring vil du nok havne på samme stilling/nivå som en nyutdannet, men du vil ha 1 års forsprang til neste nivå. Å komme seg opp i en nivå tar sånn gjennomsnittlig 3 år (ca. 2 år igjen for deg), men om du er dyktig kan du klare det på 1 år,

 

Jeg dummet meg litt ut på det tekniske intervjuet, jeg hadde en veldig ustrukturert presentasjon. Må var jo jeg ikke forberedt til det intervjuet, og dro dit egentlig for "erfaringen". I tillegg til det hadde jeg fått et tilbud fra arbeidsgiver jeg var hos i sommer, hvor jeg trivdes. :) 

 

Blant konsulenthusene i Norge syntes jeg Netlight var de som kunne tilby best lønn. De store konsulenthusene i Norge tilbyr under 500k, etter hva jeg har hørt fra andre. Kjenner ikke til de andre, mindre konsulenthusene. Mulig det har vært en lønnsjustering på nyåret. Netlight lå på 510k for nyutdannede i 2015, men skulle opp til 530k fra og med 2016.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er du nyutdanna så er du mykje vanskelegare å selja. Dei store konsulenthusa som Capgemini og Accenture investerer då i å bygge opp kompetansen din for å gjere deg meir salbar. Det betyr også at lønna di vil fort stige. Capgemini tilbyr også ein veldig bra pensjonsordning på heile 5%. Det er også noko å tenka på å ta med når du vurderer lønn.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Har "sommerjobb" som montør i et stort interiør firma. Har jobbet der i 2 år før jeg begynte på utdannelse, nå er det bare deltids.

Ganske akseptabelt betalt, men det er en helsikes drittjobb. Er ikke gøy å innrede skoler med 500+ elever... Blir ekstremt mye bæring av pulter, stoler osv  :p

 

Stillingstittel: Montør
Erfaring: 2.5 år 
Arbeidsoppgaver: Montere innredning til kontor, skoler, u name it. Alt fra skrivebord og kontorstoler til feks svindyre design møbler.
Utdanning: Ingen utdanning
Timelønn: 225kr 

Lenke til kommentar

 

Hva mener folk når de sier de får gratis mobil, internet, og fleksitid?

Sånn for min del, betyr dette at jeg har gratis internett, gratis mobil og fleksitid ;)

Hva er det du ikke forstår egentlig?

Det står jo i klartekst hva det er...

Gratis er vel å ta litt hardt i... betaler da skatt av godene :)

Lenke til kommentar

"Gratis mobil" kan dog bety så mangt. I min bedrift skifter de operatør faen meg 2-3 ganger i året med ymse forskjellige datapakker og operatører. Så plutselig med en operatør hadde vi bare 1 GB data, så fikk vi 5, så ned til 3 og veksling mellom Telenor og Netcom(Telia) for hver gang. Samt at hvis vi skal ha ny telefon har de en makspris på ca. 4000 kr som blir dekket, resten må man legge ut selv.

 

Gratis internet = bedriften betaler for ditt private internett abonnement opptil en viss sum, som regel rundt 450-500 kr.

 

Fleksitid sier seg selv.

Lenke til kommentar

"Gratis mobil" kan dog bety så mangt. I min bedrift skifter de operatør faen meg 2-3 ganger i året med ymse forskjellige datapakker og operatører. Så plutselig med en operatør hadde vi bare 1 GB data, så fikk vi 5, så ned til 3 og veksling mellom Telenor og Netcom(Telia) for hver gang. Samt at hvis vi skal ha ny telefon har de en makspris på ca. 4000 kr som blir dekket, resten må man legge ut selv.

 

Gratis internet = bedriften betaler for ditt private internett abonnement opptil en viss sum, som regel rundt 450-500 kr.

 

Fleksitid sier seg selv.

 

 

Var akkurat det jeg lurte på! Takk! :)

 

Dessuten, hva tenker du det vil være best å ta master i ved UiS og UiA? Industriell Økonomi ved UiA eller Datateknikk ved UiS?

Endret av cenenzo
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Stillingstittel: PHP-Utvikler / Utleid IT-konsulent via byrå

Sted: Trondheim

Erfaring: 0.5 år

Utdanning: Grunnskole, ikke bestått sisteår vgs

Årslønn: 400 000 (Kan variere dersom jeg blir sendt til å jobbe en annen plass)

 

400k uten utdanning og erfaring er et veldig bra sted å starte.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

 

Stillingstittel: Spesialkonsulent

Sted: Oslo

Erfaring: 0 år

Utdanning: Bachelor drift og sikkerhet 

Arbeidsoppgaver: IT sikkerhet og informasjonssikkerhet

Årslønn: 490 000 kr + overtid og telefon.

 

 

Sikkerhetsjobber har en tendens til å medføre en god del overtid, men du starter på en meget god startlønn, med betalt overtid.

 

Jeg vil si det eneste som kan trekke ned i lengda her er at du får mer overtid enn du egentlig har lyst på, til tross for kompensasjon. Man kan bli utbrent.

Lenke til kommentar

Stillingstittel: Kundebehandler
Erfaring: 3.8 år 
Arbeidsoppgaver: Behandle kundehenvendelser i et teleselskap
Utdanning: Fagbrev som dataelektroniker( noe denne jobben jeg er i hakke en dritt å si )
Lønn: I fjord 398 k med bonuser , nå ser det ut som jeg kommer til å vippe magiske 400 k grensa. 

Goder:  Vi får en mobil til en verdi av 7 k etter moms og innkjøp som resulterer i at jeg har fått alle de toppmodellen gratis :D, samt gratis mobilregning og fri bruk av mobildata og ikke minst fri fart på 4G, samt parkering i oslo i garasje woow.  Treningsrom på bygget. 

 

 

Siden jeg er lat og ikke liker fysisk arbeid så passer denne jobben meg utmerket. Dagene består av å nesten ligge vannrett på stolen og " jobbe". 

Lenke til kommentar

Stillingstittel: Senior Konsulent 

Erfaring: 15 år

Arbeidsoppgaver: DBA, Feilsøking, oppfølging av leverandører ifbm tuning og feilsøking, applikasjonsforvaltning feilsøking og rådgivning om implementasjon (AD, DNS osv), arkitekt, Integrasjon, Technical lead i prosjekter.

Utdanning: Bachelor Economics, MSc IT. Ca 30 sertifiseringseksamener (MCSE, MSITP, CCEA)

Goder: mobil, pc, internett, telefon, hjemmelab etc

Lønn: 765 + bonus

Sted: Rogaland

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Stillingstittel: Utvikler
Erfaring: 0 år
Arbeidsoppgaver: Utvikle og forberede eksisterende systemer.
Utdanning: Bachelor i IT og informasjonsystemer
Årsinntekt: 495 000 + bonus/provisjon halvåret, pc, tlf

 

Ble ganske overrasket etter å ha søkt etter min første jobb i 5 mnd, og får så høy startlønn. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...