Jump to content

siDDis

Medlemmer
 • Content Count

  10120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

920 :)

About siDDis

 • Birthday 05/30/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

27733 profile views
 1. Du trenger verken rask ram eller mye ram. Mediaservere har mye sekvensiell lesing og skriving som heller ikke er cache vennlig. 8GB ram er plenty, så 2x4GB moduler er god start.
 2. For video, så ønsker du HBA med software raid. Jeg ville plukket opp Dell H310, Dell H200, IBM 1015, LSI SAS 9201 på Ebay for rundt 500kr. Du orker ikke å dille med raid kontrollere som bruker batteri. Kjører du ZFS så er backup kjempeenkelt da du kan replikere endringer over tid og ikke trenger å kjøre full backup. ZFS er og latterlig enkelt å komme i gang med idag.
 3. Jeg anbefaler å kjøpe et Supermicro 826 kabinett på Ebay. Disse kan du enkelt bytte vifter på. Du vil også ha Supermicro PSU som slutter på SQ, 920watt. Disse er mer stillegående desktop PSUer. Så kjøper du Mellanox 10GbE SFP+ nettverkskort Brocade ICX 6450 er en god og stillegående switch med 4x 10GbE SFP+ porter Totalpris inkl frakt til Norge vil være langt under 10000kr.
 4. Prisene på LSI SAS2 har gått opp vesentlig etter CHIA tok helt av. Jeg er ingen fan av hardware raid, siden du må ha bbu. Men 500kr for HBA og 750kr for Raid er ok.
 5. Ha pcen i et annet rom, bor hull i veggen for kabler og den vil se ny ut inni etter 5års bruk.
 6. Er det verdt prisen? Hva skal du bruke den til? For allt annet enn databaser eller latency basert io, så har du ikke bruk for den. Det blir som å kjøpe en bil som går i 2000km/t på norske veier.
 7. Det er ganske enkelt å forstår hvorfor det er vanskelig å drive spillutvikling i Norge. Norge er ikke et land for rovdrift av ansatte, de fleste andre spillselskaper rundt i verden driver i stor grad med rovdrift av ansatte. Mange av de ansatte er unge folk, som ikke vet bedre. Lønningene i spillbransjen har heller aldri vært noe å skryte over. Folk er villig til å jobbe 80 timer i uken, for årslønn på 250 000kr, de står rett og slett i kø for en sånn jobb og tenker ikke over at en vanlig 36,5 ukertimers jobb på Rema 1000 gir deg godt over 400 000 kr i året. Spillbransjen er også en type bransje hvor "The winner takes it all". Med tusenvis av selskaper globalt, så har de færreste råd til å gå på 1 flopp når et AAA spill skal utvikles. Det har heller aldri vært enklere å ta i bruk Unity eller Unreal engine + kjøpe massevis av billige assets for å lage brukbart spill. Men du må treffe markedet med noe som gir penger i kassen. Vi vil få en spillindustri her i landet først når noen greier å lage et spill på lavt budsjett som greier å ta helt av.
 8. er jo bare å bruke fio og la det kjøre så lenge du vil.
 9. Ja fio https://github.com/louwrentius/fio-plot
 10. Nei, det er innenfor det du kaller typisk feilmargin. Akkurat det samme med overklokkking, noen ting overklokker bra, andre mindre. Porsche leverer heller ikke biler som har lik ytelse. Heller se på dette: Leverer produktet dårligere ytelse/levetid enn oppgitt spesifikasjon? Er spesifikasjonen uttydelig? Her er det STOR forskjell på konsument spesifikasjoner og enterprise på SSD'er. Og det er klart at alle spiller på kundens uvitenhet.
 11. Synes det ikkje var så stor forskjell eg, men så var det jo tåpelege testprogrammer han brukte og
 12. Jeg kikker etter feste for speilrefleks i bil, men jeg sliter å finne dette. Er det noen her som kan anbefale en for meg? Er dette noe som kanskje må bestilles fra utlandet? Tenker på løsning med sugekopp.
 13. Eg bruker Kdenlive, men det er noe avansert.
×
×
 • Create New...