Jump to content

Aleks855

Medlemmer
 • Content Count

  2078
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

745 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis du bare har lest artikkelen, så må du referere til artikkelen. Grunnen til dette er at du ikke vet om artikkelen har representert den faktiske kilden på riktig måte. Hvis forfatteren av artikkelen har feiltolket kilden, så gjør du det også. Hvis du referer til kilden, og læreren din leser kilden og ser at du har feiltolket den, så tolkes det som at DU har feilrepresentert fakta. Det beste du kan gjøre er å faktisk lese kilden fremfor artikkelen. Det er ofte mye informasjon som går tapt når en artikkel skal prøve å forenkle innholdet for den alminnelige leseren. NB! Husk å oppgi dato for når du hentet info fra artikkelen, i tilfelle de endrer den etter du har referert dit.
 2. Pluss Bruk av litteraturliste er alltid bra å venne seg til. Når du skal videre opp i nivåene så er det påkrevd. Moden tilnærmelse til et emne som kan være vanskelig å skrive om. Minus En del skrivefeil. Jeg skal ikke plukke ut alle, men vær spesielt på vakt når det gjelder orddeling. Du har også noen eksempler på det motsatte. "Somregel" er to ord, ikke ett. Avsnittsinndelinga er ukonsekvent. Noen ganger har du bare én setning i et avsnitt, og andre ganger har du en mer naturlig avsnittsinndeling. Som et eksempel, se på kapitlet om "Hvordan være en god kjæreste". Her har du tre avsnitt, men du bytter ikke moment mellom avsnittene. Du snakker om det samme momentet i alle tre, og det ville vært mer naturlig å samle dem i ett avsnitt. Det ble litt mer fyldig minusside, men de viktige punktene er på plussida, så ikke tolk det feil. For en ungdomsskoleelev vil jeg si dette er bra. Minusdelene er mer for å påpeke de tingene som virkelig vil trekke karakteren din opp senere hvis du har det i bakhodet. Jeg håper det hjelper! Det er ingen på forumet her som vet hva læreren din har satt av forventninger, så hvis noen gir karakter her så må det tas med en klype salt. Jeg lar derfor være. Jeg ønsker verken å gi falske forhåpninger, eller skuffende ventetid. Si gjerne fra hvis du ønsker fyldigere gjennomgang på ting som kan trekke opp karakteren senere.
 3. Jeg elsker LaTeX, men det finnes gode, mer moderne alternativer, avhengig av hva som er det aktuelle bruksområdet. Groff er et veldig bra alternativ for ren dokumentskriving, som tar bort litt av overheaden som tex byr på i form av syntax. R markdown er veldig bra når man skal inkludere matematiske formler og den slags typesetting. Men for å vise matematiske formler inline på et nettsted, så finnes MathJax som gjør LaTeX-implementering faktisk så lett som bare én kodelinje i <head> av et HTML-dokument, og deretter kan man skrive så mye matematiske formler man vil. Det finnes faktisk ingen unnskyldning for å ikke ha det lengre. Langt verre er det at forumet har tatt steget i feil retning, og fjerna støtte for det. Spesielt på et forum som dette, som er ganske matte-sentrisk, og som nå har haugevis med gamle, uleselige innlegg.
 4. Har du gjort noen? Hva er akselerasjonen i de første 8 sekundene? Har du tegnet diagrammene? Hva er det du trenger hjelp med?
 5. Hvis det er bøker du allerede eier, så skal det sikkert å greit så lenge du kun bruker PDF'en selv. Men hvis du har tenkt å distribuere boka/bøkene, så må du i alle fall tenke over lovligheten. Ikke at jeg skal sitte på en høy hest selv, men bare så du er klar over det, og muligens forsiktig.
 6. Det er nettopp sånne kommentarer som blir for fjasete. Det er ingen her som har tenkt å søke mot sin egen vilje. Sånne Captain Obvious-argumenter kommer fra de som ikke vil bidra til en pågående diskusjon, annet enn å prøve å være vittige. Nøkkelord: prøve. Det må gå an å ha en diskusjon om emnet, selv om ikke alle synes hvert eneste forslag lukter som en eng av roser.
 7. Det er litt merkelig. Tex-støtte er sabla lett for tida, da man bare trenger å importere et javascript-bibliotek i <head>. Jeg hadde sett for meg at de oppgraderte den (da det gamle forumet var fryktelig utdatert på den fronten) i stedet for å fjerne det.
 8. Såklart. Bra forklart. Takk for praten!
 9. Interessant definisjon. Gitt {0, 1, 2, 3, ...} under addisjon, hvordan gir det mening å kalle 0 en identitet, dersom det ikke finnes inverser? Hvordan kan vi si at 0 er en identitet her, og ikke 3?
 10. Mens vi først er på et tema jeg har litt å lære om; er ikke disse to strengt tatt det samme argumentet? Altså, dersom det ikke finnes en invers, så kan det heller ikke finnes en identitet, og vice versa? Sagt på en annen måte, kan det finnes en invers, uten at det finnes en identitet?
 11. Vent... De naturlige tallene under både addisjon og multiplikasjon er vel lukket og derfor en gruppe? Det samme gjelder tilsynelatende for heltallene. EDIT: Glemte kravet om identitetselement.
 12. Det finnes ikke noe fasitsvar her. Det er helt innafor å velge et instrument du allerede er kjent med, eller et du allerede kan. Det som burde være den største pekepinnen her er det instrumentet du føler du har mest lyst til å utforske. En ting jeg kanskje ville tatt i betraktning, er at hvis du plukker opp en saksofon, så vil du nesten automatisk kastes nedover en jazz-rute, som kan være VELDIG spennende. Det er et felt som for mange virker å "bryte reglene" for den musikkteorien man kan fra før. Men egentlig er det mer som en utvidelse av musikkteorien. Og det er veldig overførbart tilbake til piano. Velger du gitar, så er dette kanskje det "trygge" valget, da pianosentrisk musikk og gitarsentrisk musikk er historisk sett veldig likt, til tross for at de er to noenlunde forskjellige instrumenter. Nå har jeg spilt gitar i over 20 år, og elsker det. Så ikke tolk det som at jeg ikke liker gitar. Men det er kun nylig at jeg har begynt å utforske jazz, og det er noe jeg skulle ønske jeg hadde gjort tidligere.
 13. Ville advart sterkt mot å "true med å bytte jobb". Hvis sjefen setter seg på bakbeina og ikke gir deg det du vil ha, og du blir værende fordi du faktisk liker jobben, så vet alle nå at du kommer med "trusler" du ikke gjennomfører. ALDRI bruk den taktikken med mindre du faktisk er klar til å si opp. Dette er lønnsforhandling 101.
×
×
 • Create New...