Jump to content

Feh

Medlemmer
 • Content Count

  7412
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1057 :)

About Feh

 • Birthday 03/06/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

18519 profile views
 1. Jeg er stort sett noe mer nøktern enn en del her som vil at alle skal ha millionlønn fordi de puster luft gjennom lungene, men 505k/år, uansett hvor det hadde vært i landet, med overtid bakt inn i en forestilt uavhengig stilling - ja, det er spekulativt og utnyttende fra arbeidsgivers side.
 2. Tja, dette blir vel like anekdotisk som min egen erfaring.. Jobbet i oppstartsselskap siden november 2019 og vi har hatt 8% siden dag 1, nylig oppjustert til 10% for de som tjener over 6-7G, husker ikke nøyaktig hva de intervallene var men det er ganske vanlig at de som tjener mer har høyere sparing. Snittalder på kontoret i Oslo er vel brått 40+ 2% og 3k for mobil er dog ganske tynt. Vi har 6-10% avhengig av lønnsnivå + ca. 30k i BYOD (2 år) + ca. 30k i kursbudsjett (årlig). Om ikke lenge regner jeg med at vi får en sjette ferieuke også.
 3. Samme her og ganske vanlig så vidt jeg har fått med meg; At feriepengegrunnlaget er inkludert provisjon/bonus. Jeg er nå på min fjerde iterasjon av hvordan denne kalkuleres og den inkluderes like herlig i grunnlaget (hele brutto årslønnen min).
 4. Tja, selv med bonus ligger du ca. 20k under en utvikler med 4 års erfaring (snitt), og 90k under en utvikler med 5-9 års erfaring. Kilde. Blir noe generalisert å si at alle med 5-9 år bør tjene 720k siden de med kortest erfaring der gjennomsnittlig vil ligge under, og de med lengst vil ligge over. Prøv deg på 720 (NITO snitt) og forhandle deg derfra? Alltid vanskelig å vite hvor man skal starte. Kanskje de allerede vet du er underbetalt og glatt hadde gått med på 750? Et par venninner fikk akkurat utviklerjobber rett fra skolebenken, rundt samme alder som deg og fikk henholdsvis 530 og 570 i startlønn, så at du tjener mindre enn du burde er vel ganske soleklart. Dette var t.o.m. utenfor Oslo.
 5. Står en del om godene deres her: https://www.bouvet.no/bli-en-av-oss/betingelser. Er vel en ganske standard smørbrødliste av goder.
 6. Jo, det burde de absolutt. Som er også hvorfor vi har gått helt vekk fra denne reaktive måten å håndtere lønn på der jeg jobber nå. Der skjer evalueringene fortløpende og det er nesten full automatikk på hele lønnsstigen i tillegg til årlig indeksjustering.
 7. Tja, jeg har tredoblet lønna mi i samme selskap og hat en snittøkning på 20% pr. år de siste 5 årene så det kommer helt an på hvor griske arbeidsgivere man har. Seriøse ledere fikser sånt proaktivt mot de beste konsulentene siden de alltid er en flight-risk som brått blir svært kostbart når de forsvinner og man må re-staffe prosjekter, lære opp nye folk/øke risiko ved å sette på mindre erfarne folk. Jeg har selv vært leder for folk som har hentet eksterne tilbud utelukkende for å strekke seg etter høyere lønn. Det skaper bare dårlig stemning, både for meg og min tillit til den ansatte, samt mellom den ansatte og deres andre tilbyder som har brukt tid og energi på rekruttering uten å få napp. Det morsomme er at disse ansatte kunne bare spurt om høyere lønn og fått det, men måtte gjøre det på den vanskelige måten.
 8. Kommer litt an på hvor mye mas du orker selv. Begynner du å høre rundt/skaffe andre tilbud bør du være forberedt på at de ikke gir seg med det første, og du kan i verste fall brenne fremtidige broer, men er du virkelig kynisk er vel dette det mest effektive. Du må nesten ha tilbud på forhånd om du skal bruke det som grunnlag i forhandlingen, men som Stvgr nevner bør du være forberedt på å faktisk bytte dersom du henter flere tilbud. Om du ikke skaffer andre tilbud må du lene deg på andre kilder: Nettverket ditt/bekjente/lønnsstatistikker/andre kolleger. Om det ikke gir noe resultat kan du jo i konsulentbransjen kvantifisere ditt eget arbeid. Fakturerer du 2 mill i året og har la oss is 650k i lønn (oppjuster til ~800k i reell kost) så har de over 50% profittmargin og da bør du ha noe å forhandle deg opp med.
 9. Hvis utdanning ikke hadde noe å si utover de første par årene burde jo folk bare sluttet å gå på skole men heller lært seg selv opp gratis og unngått studielån? Så enkelt er det nok ikke. Ser du på lønnsstatistikker så er de ganske krystallklare på at høyere utdanning = høyere lønn også langt ut i karrieren. På ett eller annet punkt flater det nok ut, men der havner også de uten utdanning til slutt, det finnes et tak på hva markedet er villig til å gi for en gitt kompetanse/erfaring. Jeg sier ikke at man ikke kan få suksess uten utdanning, det kan man absolutt, men det kommer jo ikke gratis det heller. De som klarer seg godt uten utdanning har jo også lagt ned en betydelig innsats for å opparbeide seg den kompetansen de har, de har bare klart å tilegne seg den via andre kanaler enn skolesystemet. Det er også ganske unyansert å si at en bedrift som vektlegger utdanning i rekrutteringsprosessene sine er avleggs. Å drive rekruttering er utrolig vanskelig, og formalisert kompetanse er noe av det første alle arbeidsgivere ser etter siden det gir en viss sikkerhet for at vedkommende vil klare seg i rollen. Med det sagt så er jo de aller fleste arbeidsgivere villige til å se bort fra det kravet dersom man kan dokumentere relevant erfaring.
 10. Det første (informasjonssystemer) er nok det minst krevende å komme seg gjennom av de treårige. Har selv tilsvarende studie og fordelen (for min del) var fraværet av realfag. Både informatikk og programmering har ganske tung matte som del av studiet, i tillegg til at de generelt er tyngre på det tekniske også. Alle tre er dog trygge studier å starte på, som med gode resultater nærmest garanterer jobb. Ellers støtter jeg nirolo sitt innlegg om å styre unna sysadmin og at disse kortere studiene er noe mer usikre i forbindelse med om man får jobb raskt etter studiet eller ikke.
 11. Husk at minimumskravet er VGS + 2 år lære. Startlønnen her er ikke veldig ulikt andre bransjer som krever fagbrev, selv i Oslo. Det er fortsatt stor forskjell på de som har tatt bachelor/master innenfor et spesialisert område innen IT og de med IKT-drift- eller utviklingsfagbrev. Slik er det i andre sektorer også, f.eks helse. Stor forskjell på å være helsefagarbeider og sykepleier.
 12. Mange inkludert meg selv har overtid "bakt inn" i lønn så det er egentlig ingen insentiver for å jobbe mer enn vanlig arbeidsdag. Man er forventet å stille opp innimellom når det brenner på dass, men den eneste kompensasjonen jeg får for det er en fraksjon av vanlig timelønn så man unngår det for alt det er verdt.
 13. Nei der har du nok rett og jeg har lest feil. Det er ikke antallet søkere som synker, men antallet studieplasser som ikke økes i takt med antallet søkere.
 14. Og grunnen til at markedet er villige til å betale godt er fordi det innenfor flere områder innen IT er en helt ekstrem mangel på arbeidskraft. Pr. 2018 var det ~34.000 sykepleiere i Norge og det sies at det fortsatt mangler noen få tusen. Innen visse sektorer av IT mangler det mange ganger så mange som allerede er i jobb. Det verste er at det ikke ser ut til å bedres heller, for antallet søkere for høyere utdanning innen IT synker.
×
×
 • Create New...