Jump to content

Feh

Medlemmer
 • Content Count

  7390
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1086 :)

About Feh

 • Birthday 03/06/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17644 profile views
 1. Det er en skattepliktig fordel og blir dermed ført opp som lønn for beskatning. https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/arbeid-trygd-og-pensjon/utstyr-betalt-av-arbeidsgiver/skatt-pa-telefon/
 2. Fordi ikke alle stillinger har et hav av søkere? Søker man på jobb på en Kiwi butikk i Oslo eller mer etablerte stillinger hos de større selskapene så er det selvsagt mange søkere, men generelt innen IT er det svært få kandidater å vurdere siden mankoen på folk er så enorm. Jeg får ukentlig mail fra rekrutterere med forslag og CVer og det er svært sjeldent at det listes opp hele karrieren med årstall. Stort sett begrenses det til "X years of experience". Fra min egen anekdotiske erfaring som ansetter så har jeg aldri vurdert hvorvidt noen har hull i CVen. Har de relevant erfaring og nødvendige sertifiseringer så spiller resten av CVen liten eller ingen rolle.
 3. Coinbase tar sin del av kaka, men er den eneste måten såvidt meg bekjent å få kjøpt hva de tilbyr på <30 sek. Min konto er på lvl 2 og har en grense på €6000 pr. uke så mulig du bare må øke sikkerheten på profilen din for å kunne kjøpe mer. Tror uansett det er sent å FOMOe seg inn nå. Jeg har kjøpt litt forskjellig over det siste halvåret for å spre porteføljen litt, og kvittet meg med noen gamle bags, men da jeg kjøpte var porteføljen verdt 1/3 av hva den er nå, så om man skal inn nå må det være fordi du vil inn på lang sikt. Det var ganske kjølig på tampen av fjoråret før en sterk oppgang 1 mnd før covid og en kraftig nedgang da det ble globalt. Det vi ser nå er nok bare ting som går tilbake til det normale. Jeg har ikke fulgt med i det hele tatt det siste året utover å overvåke Delta og min egen portefølje, men ser det mye snakk om ETH 2.0 og staking om dagen. Er det noen som kunne gitt en ELI5 på hva det er og hvorvidt det kan være verdt å investere nok for å skaffe 32 ETH for det?
 4. Fikk SMS i dag tidlig fra service at de ikke kunne reparere TVen grunnet delemangel, og å ta kontakt med Elkjøp. Etter litt om og men landet vi på en 65" Q60R som jeg kunne ta med rett fra butikken så da gjorde jeg livet enkelt og tok den. Testet kjapt litt innhold og den er mer enn grei nok for mitt bruk. Men faen for et herk å sette opp en 65" alene 😛 Og spesielt takk til agent_spooon for gode tips Sparte meg selv for mye penger og fikk atpåtil en langt bedre TV enn jeg hadde fra før. Tips på vei til deg og
 5. Ringe Samsung support og de skal sende en tekniker til uka. Det hørtes ut som om det kun var for å avgjøre om det var en garanti sak eller ikke. Skal poste en oppdatering etter han har vært her 👍
 6. Takker! Jeg hadde planer om å vente, men tok det til etterretning siden det uansett ikke er mye spennende å drive med i disse dager og jeg sitter med permanent hjemmekontor. Elkjøp henviste bare direkte til Samsung for support. Fikk ringt opp og snakket med en agent som sa de skulle sende en tekniker til uken, så får vi se. Han påstod at garantien fortsatt gjaldt siden det var < 3 år fra kjøpsdato så vi får se. For meg hørtes det ut som at tekniker bare ble sendt ut for å sjekke om det er et garantitilfelle eller ikke.
 7. Min kun 3 år gamle Samsung UE55 KS8005 tok kvelden i går, og hvis jeg i det hele tatt gidder å prøve å reklamere på den senere, så må jeg uansett ha noe nytt nå. Uten å kreve noen lang og utbrodert forklaring, blir jeg skuffet om jeg får for denne her: https://www.hifiklubben.no/tv-og-hjemmekino/uhd-tv-led-tv/sony-kd-65xf9005-uhd-tv/ ? Satt å sikla på en LG 65" C9, men synes 21k for en ny TV er stivt, og B9 som jeg leste meg frem til skulle være omtrent like god, men billigere, er ikke å oppdrive lenger. Spørsmålet er vel om Sonyen gir meg tilnærmet noe av den samme bildekvaliteten som samsungen min, for hvis den gjør det så er valget ganske enkelt. En annen ting er at noe som virkelig var avgjørende for at jeg kjøpte samsungen i utgangspunktet var smart-boxen som kunne gjemmes inne i tv-møbelet - er det TVer fra andre produsenter som har noe lignende? Kan leve uten, men det var virkelig praktisk.
 8. Jeg har en lignende utdannelse og jobber i dag som løsningsarkitekt for en skyprogramvare (PaaS). Det er rett at utdanningen gir ganske blanke ark for hva man kan få jobb som, og det er vanskelig å finne hvilken "tråd" man skal følge. Men jeg kan gi noen tips: 1. Konsulentbransjen Her er det ingen grenser for hva slags kapasitet, og hva slags type folk som kreves. Et tips er å levere en åpen søknad til noen av de store som f.eks Accenture, Tieto, Evry, Capgemini, Bouvet, Sopra Steria for å nevne noen. Flere av de har også egne graduate programmer for nyutdannede. 2. Produktbransjen Samme tips som over, bare mot Google, Microsoft, Cisco eller andre selskaper som selger produkter. De har også behov for alle slags typer folk. 3. Konsumentene Alle bedrifter som konsumerer enten konsulenttjenester eller produkter fra produsentene trenger folk med IT kompetanse både til IT avdelinger, men også på forretningssiden. Produkteiere, prosesseiere, teamledere, prosjektledere, administratorer, teknikere, utviklere osv. Her vil jeg dog gi et tips om å prøve å komme inn i en større bedrift. Se på listen av topp 500 bedrifter i Norge og undersøk hva slags stillinger som ligger ute blant topp 50. 100% garantert at du finner noe som ser spennende ut. Til slutt vil jeg si at du burde også vurdere om du kan flytte til/i nærheten av Oslo. Da åpner det seg brått et helt annet marked enn det er i Kristiansand. Husk også at markedet skriker etter folk og kompetanse. Det er alt for dårlig rekruttering i forhold til behovet, og det er i mange segmenter arbeidstagers marked.
 9. Det er verdt å bruke tiden på det for å få flere tilbud. Om alle tilbudene er det samme, så har du i alle fall flere tilbud, og du vil tvinge dem til å tilby bedre enn de andre. Om tilbudene er like lønnsmessig må du bruke andre argumenter. "Den andre er en større og sikrere bedrift", "den andre tilbyr kursbudsjett", "den andre tilbyr firmabil", "den andre har et mer etablert fagmiljø" osv. Få de til å hive inn goder hvis de ikke vil opp i lønn. Den første jobben vil uansett alltid være den første jobben. Etter skatt er forskjellen ca. 2k mindre utbetalt mellom 455 og 500k og betyr ikke så mye i det lengre løpet. Jeg sammenlignet meg selv med NoTrace sin utvikling på side 56, og selv om jeg begynte å jobbe ett år etter han så lå jeg foran i 9 år før han virkelig dro til med 1.4M i sin seneste kontrakt. Jeg tror hva jeg prøver å formidle her er at du skal heller tenke på hvor du skal ende innen 5-10 år snarere enn hvor du skal starte.
 10. Det begynner å bli en del år siden "Web 2.0" var et nytt begrep, men med det så ble veldig mye logikk flyttet til klientsiden med introduksjonen av angular, react og tilsvarende. Får ta en oppdatering jeg og: Stillingstittel: Løsningsarkitekt Sted: Oslo Erfaring: 8 år Alder: 32 Arbeidsoppgaver: Løsningsarkitekt Utdanning: Bachelor informasjonssystemer Årslønn: 750k fast + ca. 250k bonus, gratis internett/tlf, kursbudsjett, BYOD budsjett Hoppet av hele driten og gikk fra et selskap med 140k+ ansatte til 20 (startup), så vi får se hvor det bærer. Kjøpt meg inn og blitt aksjonær i tillegg så satser på at det skal betale seg i lengden. Kjenner allerede at skuldrene er senket og at jeg sover godt om nettene igjen, så det er da noe. Blir nok å ta en ledende rolle igjen neste år, men først må vi vokse.
 11. Det kommer veldig an på hvor du sjekker og med hvilke parametre. Du ligger nok noe under snittet gitt 11 års erfaring, men dårlig er det vel ikke. Snittlønn (landsbasis) for utviklere i 2018 var ca. 700k (SSB). Dette sammenfaller også med statistikken som du kan finne hos f.eks NITO og Tekna. NITO sier også litt over 700k for IT i Oslo og akershus. Så er det selvsagt bare et gjennomsnitt så du vil ha plenty med folk som tjener ned mot 500k og folk som tjener opp mot 1m og da blir det brått mer granulert hva de driver med. De som heller mot øvre sjikt er ofte i tillegg til vanlig arbeid teamledere, arkitekter, konsulenter o.l.
 12. Syns The Mandalorian var "greit" som jeg sa til en kompis. Den begynner veldig rett på uten noen form for oppbygning. Men det var en plot twist på slutten som var ganske effektiv og som gjør neste episode kanskje enda mer spennende. Heldigvis kommer neste episode allerede på fredag som også blir den faste dagen fremover for nye episoder. Edit: D+ er ikke engang confirmed sammen med de andre europeiske landene som har lansering i mars. Så vi kan fort ende opp med å måtte vente 6+ måneder for at det kommer hit. Episoden er ute i prima kvalitet flere steder. Hørte det fra en venn..
 13. Hue. Men googlet det kjapt. Spørs hva slags dimmer man har. Når jeg vrir på dimmeren skjer det absolutt ingenting, det hverken flimrer, lager lyd eller noe som helst.
 14. Jeg har 3 stk (GU10) i en taklampe som er koblet til dimmer - hvorfor burde jeg ikke det? Har fungert helt fint i årevis.
 15. RAM frekvens har også bevist seg å være en viktig faktor i PUBG. Her er bare ett av mange eksempler som illustrerer hvor enorm forskjellen kan være. Det er ikke jevnt over hele fjøla, men ser ut til å være litt avhengig av lokasjon på mapene. Det gjelder vel for de fleste spill at ligger man 4+ generasjoner bak på CPU så går det utover ytelsen, selv om kjernefrekvensen kan være omtrent den samme. Bare synd for meg at jeg sitter på en 6600k og hvis jeg skal gå opp til nyere generasjon + raskere minne må jeg bytte ut halve riggen Men nå kommer jo både The Outer Worlds, nye CoD, RDR2 i år og Cyberpunk neste år så det er vel bare å bite i lommeboka først som sist ettersom Intel ikke har lansert noen konkrete planer for 10th gen desktop cpus enda.
×
×
 • Create New...