Gå til innhold

pHminmax

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 134 profilvisninger

pHminmax sine prestasjoner

32

Nettsamfunnsomdømme

  1. I ein slik kontroll (beltebrukt, mobilbruk) må de vel også stoppe deg med engang eller kan de sende senere i post en gavekort?
  2. Det med typisk og ca. Nok 1 million kan du nok glemme. 10 års erfaring median lønn for Sivilingeniører er 750k (RIF statistik). Men ser poenget.
  3. Tja, skatt for rekord år i fjor betales mest (i volum) i år. Og i fjor var absolutt rekord år. Men er enig at de har kanskje treghet i intern policy. Alternativ at oljeselskapene er flinkere å time kjøp av NOK.
  4. Dette var spot on! Bra innlegg. Hva må til for at vi er tilbake på riktig spor?
  5. Bra med litt positivitet Men det med "inkompetente idiotene"... Sett på finansminister og hvordan han uttaler seg?😎
  6. Er nok timing og anslag fra NB som er feil. Staten taper flere milliarder av potensielt betalt skatt på lav kronekurs, siden oljeselskapene kjøper og presser Nok ned slik at de går ut med mye mindre dollar (olje) og euro (gas). Trist at Nok er en lekespill og så lett å presse ned.
  7. Muligens allerede i morgen. https://e24.no/norsk-oekonomi/i/3EQ049/tror-en-euro-kan-koste-12-kroner-i-morgen
  8. Tror du allerede startet den tanken for en stund siden. Mye avhenger av livssituasjon (små barn, jobb, famillie, etc) og tillit til at det ordner seg. Men hvis det er sånn at vi som bor her leker med tanken å emigrere da har vi en kronekurs slik vi har: les de som skal investere fra utlandet kommer ikke til å gjøre det.
  9. Hører også fra andre kanter at høyt utdannede med ok lønn (600k - 800k) som har bakgrunn fra vestlige EU land (Tyskland, Frankrike, Spania) ønsker å dra tilbake etter 5-10-15 år i Norge.
  10. Tror ikke de har mål at vi skal få lavere kjøpekraft. Men mer at de vet hva de må si (ikke si) for å sluke brann, da de vet at det er lett å manipulere med oss. Samme gjelder LO og company. Det Norge mangler er retning vi skal seile videre mot, sovepute kalt Oljefondet er litt farlig å satse på. Det er ikke noe mål på hva norskkrone skal ligge på, men kanskje det burde vært, da det har mye mye mye å si for fremtiden av landet. Uten utenlandsk arbeidskraft (som finner ikke Norge attraktiv som tidligere) blir vi presset enda mer fra alle kanter. Omstilling kommer ikke til å skje uten arbeidskraft.
  11. Alt for mange tenker slik. Og det vet politikere/Norges bank etc godt. Lønna har ikke dobblet seg. Kjøpekraft er redusert med 60-70 prosent i løpet av siste 10 år.
  12. Kjøpekraft for nordmenn målt i euro/dollar/chf/dkk har i løpet av siste 9-10 år gått ned mer enn 60-70 prosent. Tenk på det, er ikke dette brutalt? I en periode hvor i snitt inntekter fra olje&gass var like høyt (KPI justert) som fra 2003-2013. I samme periode har oljefondet vokst fra 5000 mrd til 15000 mrd. Jo mer staten ble rikere jo mer fattigere ble folk.
  13. I USA har 90 prosent (?!) 30 års fast rente. I ganske mange land i EU har over 60-70 prosent fast rente (20+ år). I Danmark og Sverige er det rundt 30-40 prosent. I Norge er det bare 5% som har fast rente og gjett hva? Maks fast rente du kan få i Norge har tidsbegrensning på 10 år. Resultatet: Mange blør nå med stadig økende utgifter til boliglån og verre kommer det til å bli.
  14. Ikke noe problem... Fristen for levering er 30. april. Siden det er en søndag og fridagen 1. mai en mandag i år, regnes det ikke som for sent om du leverer til og med tirsdag 2. mai.
  15. Delvis riktig og er enig med deg. Men utelandske oljeselskaper betaler skatt i NOK som forfaller omtrent nå for i fjor (når prisen var sykt på gass og høyere enn i dag på olje) og det er de som presser at NB må fortsatt selge store sumer i NOK. Gass er nå "billig" igjen og olje er ikke noe særlig dyrt (mtp inflasjon og mot 2010-2014). Så det kommer snart å korrigeres for det du sier men NB bare gjør det slik det var 2022 (ekstremt pris på gass) og enormt skatt betales nå. Lurer egentlig på hvordan alle økonomer ikke skriver om det. Problemet er at NB gjør det daglig konstant lik og da er det lett å spekulere. De må selge det uansett prisen, og kjøperne da spekulerer og setter høyere pris (høyere i relativ sammenheng, høyere mtp å få mer nok for usd/eur etc) siden de får garantert salg.
×
×
  • Opprett ny...