Gå til innhold

Lyttetest MP3 versus ukomprimert


  

171 stemmer

  1. 1. Hvilken av filene stammer fra en MP3-fil?

    • Eksempel 1
      11
    • Eksempel 2
      16
    • Eksempel 3
      25
    • Eksempel 4
      25
    • Eksempel 5
      10
    • Eksempel 6
      9
    • Eksempel 7
      11
    • Eksempel 8
      2
    • Hørte ikke forskjell
      62


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jobber selv med lyd og jeg anser mine ører for å være rimelige gode, men dette er vanskelig :p

Jeg kommer garantert til å ta feil :wee:

 

Edit: Jeg hører nøye på starten av låten, etter trommene, blir bitte litt grøtete når gitaren kommer inn, kan godt være jeg er way off :p

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar

Tøft! Virker som et bra eksperiment, jeg er nysgjerrig på det samme. Et par ting som kanskje kan gjøre det litt vanskelig:

- 8 klipp er ganske mye, de er på 50s hver så det krever litt av brukerne, pluss at 60mb nedlastning ikke alltid er bare bare.

- Savner alternativet "hørte ikke forskjell"

 

Dette er også min type musikk! Spent på resultatet her. Jeg kan si jeg har en "favoritt" selv om jeg ikke hørte stor forskjell, tipper egentlig det bare er meg som innbiler meg det :)

 

EDIT: Også ville jeg vurdert om jeg skulle la dette ligge ute til over helgen, er mer trafikk da. Med så mange alternativer bør man jo få inn en god del svar før man konkluderer med noe

Endret av Mixy
Lenke til kommentar

Takker for innspill. Jeg la til "hørte ikke forskjell" som alternativ, godt forslag. 8 klipp er litt mye ja, men jeg vurderte det slik at de som vil ABX'e det, hopper kvikt mellom alternativene istedenfor å høre på alt i sin helhet. 8 klipp gir også litt mindre sjans for at folk tilfeldigvis treffer riktig. Valgte et såpass langt strekk, siden det dekker over et spenn fra forholdsvis rolig, til gitarøs.

 

Vurderer å la det ligge lenger.

 

Edit: materialet blir liggende ute frem til søndag kveld kl. 18.

Endret av Distressor
Lenke til kommentar

Veldig vanskelig å plukke ut en komprimert fil på denne måten. Det er mye enklere med en låt en har hørt mange ganger og kjenner godt, særlig om man har hørt denne låten mange ganger i dårlig kvalitet, for så å plutselig få den presentert som lossless.

 

Jeg har en magefølelse på en av filene, men er veldig usikker da jeg syns resultatet varierer etter hvilket lydutstyr jeg spiller de av på.

Lenke til kommentar

Hyggelig at flere synes dette er spennende! Det er lurt å legge filene i en spilleliste (eller bruke en blindtestplugin til f.eks Foobar) og finne partier i låta man vil fokusere på, og så hoppe mellom dette partiet i filene. Finn en detalj, og skru inn hørselsmikroskopet på denne.

 

Vil bare gjenta og presisere kort noen ting:

 

1. ikke juks

2. ikke avslør hva du stemte

3. slett materialet fra den lokale disken din når du har avgitt stemme

 

 

Lenke til kommentar

Lure på om lydkorte en bruke har mye å si, er akkurat nå begrenser til å bruke den i tastaturet mit (logitech g110) som ikke er noe særlig

 

Har et par Agron høyttaler som kanskje ikke er så bra for mange her men fortsatt 1000 ganger bedre en et sett med Logitech høyttaler en får på Elkjøp.

Endret av NoiSe_NOR
Lenke til kommentar

Må bare si at dette er en utrolig kul test! Jeg har hørt på klippene tusen ganger, og jeg har ikke sjangs til å høre forskjell på de. Har i hovedsak kun fått hurtigtestet det første sekundet av klippene fort etter hverandre, har ingen kjapp måte å få testet en annen del av sangen hurtig, men jeg kan virkelig ikke høre nooen forskjell. Veldig spent på hvilket av klippene som er det komprimerte.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Godt tiltak! men, ...hrrmf, hvorfor så kort tidsfrist ?

Jeg vil ikke rekke dette innen søndag. Skal få lastet ned, men rekker neppe å få avgitt stemme (dvs lyttet).

 

Ett av klippene burde vært gjennom en konvertering via skikkelig håpløs MP3 bitrate, slik at en i praksis hadde sju stk å velge mellom. Teoretisk skulle da dette "dårlige" sporet ikke få en eneste stemme (... bortsett fra de som evt stemmer det frem på trass).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...