Jump to content

Mixy

Medlemmer
 • Content Count

  5735
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1278 :)

1 Follower

About Mixy

 • Birthday 11/22/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22066 profile views
 1. Kan noen ELI5 hvordan dette ikke er et alvorlig brudd på demokratiske prinsipper? Senatets leder virker jo å ha en veto-makt gjennom passivitet? At presidenten har veto er en helt annen sak, men der har man i alle fall veldefinerte prosesser for å overprøve det med tilstrekkelig flertall i senatet.
 2. Takk for link til selve dokumentet. Enig i at dette er en kraftsalve.
 3. Er det noen sak/bevegelse mot/snakk om å stille McConnell for riksrett?
 4. Ja jeg er absolutt ikke panisk/paranoid mtp mye av dataene mine. Du må ikke finne på å nevne at paritet/raid teller som én kopi av backup, da får du fort høygafler på ryggen fra de frelste :P Så at Backup-sharen min hadde vokst litt ut av kontroll. Hadde 2 Windows 10 maskiner som har tatt backup hver time med udefinert varighet, så det var mye junk.. Jeg har forsåvidt ubegrenset lagring hos Google, men det å speile opp TV/filmer er det så liten gevinst i at jeg tror ikke jeg gidder. Der er jo forsåvidt også én lokal kopi at jeg fremdeles har Blurayene som er rippet.
 5. Har du da 2 kopier lokalt av det som også er i Jotta? Og har du eventuelt backup av f.eks Plex database for å kunne gjenopprette tapte TV-serier/filmer?
 6. Har dere noen "policy" på backup som dere bruker Unraid til hjemme? Jeg har et par maskiner som kjører backup til Unraid (Windows/Mac sine integrerte backups-løsninger) som jeg lurte på om jeg skulle kombinere med Borg+Rclone på Unraid for å også ha et lager i skyen. Der ville jeg også tatt med backup av andre ting som ligger på Unraid, men tror ikke jeg ville ha lastet opp hele array da det er for mye data..
 7. Bestilt Surface Laptop 3 hos Power i dag. Den var satt ned til 10 000,- for å matche en kampanje som Komplett kjører, og kombinert med DNB-Mastercard-Supertilbud kommer den på 8000,-
 8. Akkurat det tar jeg med knusende ro Har hatt Mac laptop siden 2008 ca, men alltid hatt Windows stasjonær/jobbPC ved siden av Har Android mobil og iPad også, hvis det skulle være interessent.
 9. Jeg bruker å se på Passmark sin score for å avgjøre hvor i leia en CPU/GPU ligger. Ikke like vitenskapelig som en del av testene, men et mye enklere oppslagsverk enn å lese masse tester. Den nye i5 yter omtrent dobbelt så bra som din gamle i7, men det er riktignok mye pga dobling av antall kjerner.
 10. Det er svært stor forskjell på HDD og SSD. Som du sier er det i tillegg oppgradert prosessor, skjermkort og muligens skjerm.
 11. Jeg var innom Elkjøp i dag og fikk klådd i en begrenset periode på både XPS 13 (2018) og Surface Laptop 2. Begge to leverte et godt inntrykk, men tror jeg foretrakk pekeflaten på Surface. 3:2 skjermforhold var også ganske velkomment. Får se hva som dukker opp av tilbud
 12. Tja, nå har jeg jo vært fornøyd med Mac i 6 år så ser ikke helt at det alltid er negativt med proprietært Blant annet så leste jeg at Surface har egen driver for å bedre respons og presisjon på pekeflate. I tillegg til 3:2 skjerm som jeg i utgangspunktet liker godt. XPS har bedre specs for pengene, men med mindre man teller millisekunder det tar å åpne programmer eller man skal arbeide tyngre enn det jeg gjør på laptopen så tror jeg ikke det merkes. Kan jo prøve å reise innom Power/Elkjøp for å se om de er utstilt. Da får man jo et ganske vesentlig inntrykk av ting som byggekvalitet, pekeflate og skjerm. EDIT: Og godt poeng det med at RAM/SSD-hastighet bør sees i sammenheng. Det hadde jeg egentlig ikke tenkt på
 13. Hei, Min Macbook Air er nå 6 år og jeg merker at det går mot slutten. Mekaniske ulyder (sannsynligvis viften) i tillegg til at batteriet nå begynner å bli ganske dårlig. Jeg håper derfor å kunne finne et godt tilbud nå på Black Friday. Det er mye viktigere med god byggekvalitet, skjerm, tastatur og pekeflate enn antall Ghz/GB. Det går stort sett i nettleser, men det er også viktig å kunne håndtere parallelle oppgaver, kontorprogrammer og litt bilderedigering/utvikling etc. Det blir ikke spilt på maskinen, og jeg trenger ikke touchskjerm. Jeg har sett meg ut Surface Laptop 3 som beste kandidat, eneste ulempen er vel 8gb minne som jeg syns høres lite ut hvis jeg skal bruke maskinen i 6 år. Hoppet opp til i7 varianten er høyt, og det ser også ut som om tilgjengelighet da er begrenset Alternativt mottar også Dell XPS 13 mye gode kritikker, men her må jeg innrømme at jeg faller litt ut i jungelen av ulike modeller og konfigurasjoner. Noen som er "eksklusive" for Elkjøp osv. Er det andre alternativer jeg bør ha øynene opp for på fredag? Thinkpad X1? Takker for svar
 14. Jeg bruker Tibber Pulse som gir deg det du er ute etter, billigere og kobles til HAN-porten på måleren.
 15. Holder inne av-knappen i maange sekunder. Slipper, og trykker på nytt og da starter den.
×
×
 • Create New...