Jump to content

norgi

Medlemmer
 • Content Count

  907
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

241 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Fremtiden får vise om du får rett. Kanskje du får like rett som han som på 90-tallet spådde Internett sin død fordi ingen hadde behov får sånt...:-) sier jo ikke at ingen har bruk for en slik. Utvikling går jo ditt at folk flest bare bruke PCen til facebook og annen dritt. For slike folk er den sikkert greit. Jeg er bare ikke så stor fan av utviklingen i markett, også blant (mye) annet fordi det blir en mer ekstrem bruk og kast mentalitet for slike igjenlimte maskiner en det var før, der en fortsatt kunne åpne maskinen. Det andre er jo at folk nærmest blir utestengt fra å leke med hardware noe som feste i mentaliteten til massen; æsj en minnepenn, æsj en nettverks kabel, æsj en rassberrypi, æsj hardware, nei la meg surfe 9gag i fred. Egentlig kan jeg jo drite i alt det der, problemet er bare at markett går tom for brukbar hardware, til å med den siste interessante gruppen i bærbar markett(bedrifts maskiner ala. probook, thinkpad X serien osv.) har begynt med dritt som kutting av porter, ingen/ vanskeligere adgang til innmaten osv. Orke ikke å begynne å snakke om prisen, eller denne galskapen (http://store.apple.com/us/product/MJ1K2AM/A/usb-c-digital-av-multiport-adapter) (leg merke til hvordan det står at en kan bare speile bilde via hdmi, det er jo greit nok, ingen lydsom konsumer treng å bruke mer enn en skjerm samtidig)
 2. Aldri har min konklusjon om at bærbar PC går tilbake i utvikling vært mer til treffende en nå. Dette ville jeg knapp kalle funksjonell PC lenger, dette er virkelig bare et mote objekt. Synd at utviklinger går denne veien, en hadde håper og fantasier om hva bærbarPC kunne gjøre i fremtiden, før denne ekstreme "form over funksjon" ideologien tok over.
 3. Komme vel an på hva slaks funksjoner en er ute etter, har lite behov for å har knall blå hovedbelysning i huset. Hørtes jo nesten litt nyttig ut. Når jeg kom til Norge i 2005 hadde alle hushold full belysning 24/7/365, noe som sjokkerte meg litt. Da hadde dette vært ganske meningsløs, men i det siste som strømprisan har økt, har folk blitt mye flinkere å slå av lyset, her i område ihvertfall.
 4. Ja, jøss. Bedre tilgang på lettvektsapplikasjoner med begrenset funksjonalitet laget etter minste fellesnevner-prinsippet er virkelig det som skal til for å overbevise en desktopbruker til å bytte OS. Jeg er stygt redd for at hovedkonsekvensen av dette ikke kommer til å være økt nytteverdi for brukerne, men heller at utvalget av kraftige desktopapplikasjoner kommer til å bli redusert til fordel for lettvektsapplikasjoner med redusert funksjonalitet. Er helt enig, er redd og forundret over trenden om at alt skal være så minimalistisk som overhode mulig uten hensyn til funksjonalitet, dette gjelde både desktop applikasjoner men også nettsider og dagens bærbar "PCer"
 5. Noen gunstige alternativer til majestouch 2 tenkeyless med mx blue switches? Tenke da skikkelig TKL ikke som cm quickfire TK. Like utseende til majestouch 2, men den blir for dyrt med frakt, toll osv.
 6. Anbefale folk å lese seg litt opp i hvordan det første sjøkabler for "telekommunikasjon" ble laget og plassert, veldig intressant hva de fikk til med seilbåt, kanskje noe av det nærmeste en komme steampunkt irl.
 7. Hei, skal bygge meg ny liten PC skal i utgangspunktet brukes utelukkende for spill, denne skal bæres rundt, sannsynligvis dualboot Linux og Windows. jeg har funnet ut av det meste (utenom hovedkortet) men er åpen for forslag på alt. Har tenkt å ikke bruke mer penger en nødvendig, men der det gir mening / ikke inngår alt for store kompromisser. Dette har jeg kommet frem til så langt; Hovedkort: Er litt rusten, og intel har jo så mange chipset, så har veit jeg ikke, har hørt mye bra om Asus, så vudere sterk en ASUS Z97I-PLUS, men jeg har ikke behov for wifi. Krav jeg har til hovedkorte: Treng ikke Wifi Helst intel NIC men ikke et must Liker SSD på hovedkorte (ala m2 slot på z97i-plus) men er ikke et must. skal kanskje drive litt OC i fremtid, men ingenting ekstremt(kabinettet begrense jo en del ) Ellers det vanlige PCIe x16, noe usb3 kontakter etc. CPU: i5-4960k. i7 er overkill, haswell refresh skal være kjøligere og litt raskere, så det er vel verd den extra 100 lappen, spesielt i et så lite kabinett. Minne:treng ny der også. Er litt rusten, veit ikke hva prisforskjellen er så alt etter det enten 8 eller 16GB. Kanskje greit å gå for lavprofil pga. fremtidig kjølere Kabinett: Silverstone sugo sg06 liten nok til å passe i alle de mindre sekker og vesker jeg har, lettere i forhold til foreksempel sg08. Det er plass for alt av grafikkort jeg komme til å tar meg rå til i nærmeste tid. PSU: silverstone st45fs-g, er ikke mange alternative i SFX, er klar over at sx600 er på vei, har sport silverstone (vente fortsatt på svar) men regne med at det fortsatt er en god stund før den er i tilgjengelig Norge. eneste grunn til at jeg hadde vurdert den er fordi den skal være stillere, 450Watt er nok for meg. På andre siden bryre jeg meg ikke så veldig mye om støy på denne, da den ikke skal stå på 24/7 GPU: skal bruke min gamle foreløpig Kjøling: skal foreløpig bruke stock for CPU, skal finne ut av noe artig etter hvert. Er mye forskjell fra Kabinett til Kabinett i disse størrelser, så det skal går en del research i det, også vil jeg helst har kabinettet i hender før jeg tar noe fatalt valg. Bråke bryr meg ikke og jeg skal ikke OC foreløpig. Så: er dette godkjent? forslag hovedkort? tips på andre ting?
 8. Hva du synes nå om denne, etter å hatt den en stund. Jeg stå mellom denne og sugo sg08, er usikkert på hvor mye jeg har behov for portability (kom ikke på norske orde nå :S) Jeg har målt litt ut med måleband og synes Phenom blir en del for stor for annet en alt for store beger, hva synes du?
 9. Spennende saker, fikk sett på en av deres simulator når æ var på utplassering på Tromsø Maritim VGS.
 10. Er det noen som har anbefaling i forhold til led lys (kanskje dimmbart ?) som kan settes på for eksempel på en hylle, har tenkt å sette opp noe på hver side av sofa. De skal da tjene som litt dim atmosfære/bakgrunns lys, altså med hovedlykta i tak slått av, for å har det koselig, dokke skjønne nå, jeg er forferdelig i å forklare. Har lenge tenkt på å skaffe meg slike, men alltid bare søkt litt i 5 min og aldri funnet noen(bare spots, eller bordlampe med arm og alt). Tenkte mer på noe som kanskje bare er forma som en terning eller noe sånt. Legg ut bilder etter rydding i mårra men ikke mye som har endret seg, bortsett fra at jeg flytta til en annen by, like liten hybel som den forrige. Bilen spise opp alle pengen fortida.
 11. Hei jeg har en 1 gen impreza stasjonsvogn. Disse biler har i hvertfall her i landet manuell elektrisk høydejustering på hovedlyktene (altså bryter på dashbord der du sjøl kan stille in nivå til lyktene) Nå er det slik at jeg treng nye, men finn for tiden bare i utlandet og uten høydejusteringsmotor. Lure på om det blir problemer på EU kontroll om jeg går for slike, er selvfølgelig halogen lykter det er snakk om.
 12. Helt enig, er ikke direkte utvikler, men tror det fleste her skjønne at dette var en veldig ufin ad-hoc måte å løse ting på, hele arkivsystemet er sikkert full av slike løsninger. Men jeg lure jo på, siden norge har denne arkiv standarden, om kanskje standardene er dårlig og kreve at slike ting gjøres på den måten, hadde ikke forundret meg. Å lese om IT(relatert) i norge er generelt smertefull, leste ganske nydelig i avisen: ELEVENE fikk ekstra opplæring på nettvett fordi LÆREREN ikke låste Maskinen sin med åpne dokumenter på og elevene fikk skrive fritt frem på ulkeplanen, og selvfølgelig har ingen vært å sett over uke-planen før den ble delt ut. Ikke en hint av selvinnsikt blant de ansatte på skolen. Vil ikke se at det elevene gjord var bra, men det er vel ansatte på skolen som treng opplæring, elevene viste nøyaktig var det holdte på med. Og det er noe ved den arrogante holdningen til ansatte, spesielt ovenfor elevene som irretere meg noe sinnssykt. Samme utgave, Dagligleder fikk cracket epost sitt fordi han åpent en link på en epost der han skrev inn bruker navn og passordet hanes. Så et eller annet med at han advare folk og være forsiktig etc. ikke et hint av sjølinnsikt her heller, man sko tror at folk uten noen som helst form for nettvett var unntak og ikke regel i 2014.
 13. Jeg har brukt bravo inntil nå, med cronMod, og datatosd eller hva det nå heter. Har liksom alltid vært noe annet jeg kunne bruke penger på eller i det siste ting jeg må bruke penger på, Inntil de siste 1,5 år var jeg også fornøyd med mobilen, men nå er batteriet ganske dårlig og de fleste programmer støtte ikke 2.3 lenger, som er bra siden det er sikkerhets hull i gamle android versioner. I går kveld bestilte jeg da endelig en nexus 5, egentlig ikke penger til det heller, men en måned mer eller mindre med de gamle støtdempere har nå ikke så mye å si. Skal si jeg fikk mine penger ut av den ja. Kjøpte omtrent da den kom ut. Var jo gigantisk på den tiden, alle på ungdomskolen (huff kor tida flyg) ville prøve den. Ble vel root på den ganske snart etter jeg fikk den også.
 14. Akkurat det er kan en vel gjøre lite med, ingenting vare evig, men vis nokka hardware tar kveld på en modulær mobil, så kan en, istede for å kaste hele mobilen, bare kaste en liten del.
 15. FInn måte å suge penger ut av folk, når må det igjenn gårs til innkjøp av en bunk med adaptere for en ny mini version av en tilkobling. For noe tull, kan ikke alle bare bruke fullsize porter ? De 0,5mm en spare på tykkelsen på en eller annen ultrabook, er jo bra bortkasta vis en må drasse med seg 5,6 adapatere for å kunne bruke den til noe fornuftig.
×
×
 • Create New...