Gå til innhold

Sjekk Apples nye og syltynne iMac


Anbefalte innlegg

Legter etter den tiden det var funksjon/ytelse > design...

Funksjon og design er ikke motstridende interesser. At ytelse var viktig i PC'enes barndom er utvilsomt. Men det blir litt som med bilbransjen, etterhvert fikk biler flest "nok" hestekrefter for folk flest, og andre ting ble viktigere. Så lenge de som ønsker det kan kjøpe seg en Ferrari så er det helt greit at Toyota og VW stoppet på rundt 120 hestekrefter. Det er godt nok til all normal bruk.

 

Slik er det med dagens PC'er: Hvis du bruker den til Word, Excel, nettbank og forumposting, slik folk flest tross alt gjør, så trenger du ingen supermaskin. Du trenger en som virker mesteparten av tiden, med fornuftig utstyr og de inn- og utganger du kan bruke til noe.

 

De som har vært på forumet like lenge som meg husker tråder der man slaktet bærbare PC'er fordi de hadde droppet serieporten. Hvordan skulle da folk kunne bruke den til [sett inn spesielt behov]? Men det var selvsagt et fornuftig skritt, folk flest hadde ikke bruk for serie- og parallellporter etter at vi fikk USB, og lik det eller ikke: "Folk flest" var etterhvert den største kjøpergruppen for PC'er.

 

Jeg har irritert meg litt over at Apple bestemte at jeg ikke ville spille Blu-Ray på Mac'ene mine. For det ville jeg. Men det er får bli mitt problem. Det finnes andre maskiner.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er et noe "itavisen" preg over kommentarfeltene i slike artikler. Slitsomt og kvalitativt ødeleggende. Det er som én nevner det samme meningsløse "hatpreget" man så mye i mobilkategorien (som endelig har blitt ryddet opp). Men nok om det.

 

Ellers er jeg imponert over hva Apple får til med sin design og jeg ønsker meg PC produsenter som gjør det samme både på laptopsiden og desktop. Jeg hadde vært den første til å kjøpe slike om de var i nærheten.

 

Etter over 20 år med PC bruk og snart 1 år med MBP bruk (ved siden av) må jeg si at de fleste som kategorisk kritiserer Apples produkter ikke har forsøkt å bruke produktene deres over lengre tid og tilegnet seg et helhetlig inntrykk av design, byggkvalitet, ergonomi, funksjonalitet, brukervennlighet etc. Det går igjen hos alle jeg har snakket med som misliker Apples produkter. Det er veldig lett å hive seg på slike popkulturer. Da tenker jeg hovedsaklig på de mest oppegående kritikerne.

 

Det hele er rett og slett så gjennomført at det er en våt drøm om PC bransjen hadde fokusert litt mer på slike aspekter fremfor å selge flest mulig enheter til lavest mulig pris og kun bruke specs, årets farger og skiftende motepreg som salgsargumenter. IBM med Thinkpad serien var en slik produsent med fokus på kvalitet og god bruksdesign, selv om designuttrykket ikke var like flott. Vi trenger flere slike aktører som utmerker seg og skiller seg fra mengden (støyen av middelmådige produkter).

 

Men til saken: For å si det på godt norsk, "It is mildly put just mind-boggling" hva Apple har klart å presse inn i dette syltynne produktet. Det er nesten så man blir misunnelig når man ser på flatskjerm TVene man har i hjemmet (som ikke inneholder en kraftig laptop).

 

EDIT:

Ellers må jeg si som Simen1, det hadde vært flott med mer fokus på godt gjennomførte PC produkter.

Apple produktene er noe alle kjenner til og finner lett ut av på egen hånd, man trenger strengt talt ikke så mye publisitet rundt disse, de markedsfører seg på egenhånd. Men det er vesentlig mer uoversiktlig i PC markedet. Så gjerne mer fokus på gode produkter der. :thumbup:

 

Det er alltid en stor oppgave å finne en virkelig god ny laptop i den enorme PC jungelen og man blir ikke alltid fornøyd over kvaliteten og bruksopplevelsen selv om man har lagt ned en betydelig research mange måneder før kjøp.

 

Som regel må man følge hypen før lansering, alle rykter og foruminnlegg, deretter leser man reviews hos et x antall publikasjoner som kanskje har noen få ankepunkter fordi man er forelsket i visse aspekter av produktet. Deretter begynner de kritiske brukertilbakemeldingene å komme på punkter som er viktige når man bruker en god del penger på en ny laptop. Og man puster lettet ut for at man ikke hoppet på hypen og ventet noen måneder for å høre andres tilbakemeldinger. Det kan ta opptil 6 måneder eller mer før man får kjennskap til produktets sanne natur/kvalitet. Så kan man ta i betraktning det enorme utvalget og hvor mye tid man bruker på dette. Tid er det mest verdifulle man har i livet og en del er sikkert enige med meg at det er fryktelig godt å slippe å bruke enormt med tid på å finne gode produkter. (strengt tatt burde man ikke bruke mye tid foran en skjerm heller *host*)

 

Ergo, som Simen1 sier, gjerne mer fokus på å veilede brukere til gode og gjennomførte PC produkter.

 

Jeg har med tiden begynt å unvike forespørsler som "kan du anbefale en god laptop?" (som i seg selv er en jobb med å finne ut hva brukeren egentlig vil ha) og svarer som regel "velg den du først likte for uansett hva jeg anbefaler vil du foretrekke den du selv plukket ut". Med mindre man da har en rimelig spesifik kravliste å komme med.

 

/endwalloftext

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Enda en designperle fra Apple...

...men den er jo helt lik den gamle? Man ser vel ikke hvor dyp den er om man sitter å jobber på den?

 

Heldigvis har vi ikke alle samme øyet som ser så det blir noe kronerulling på det her og. Er veldig glad for at Apple finnes. Konkurranse kommer ofte forbrukere til gode.

 

Synes alltid det er artig å lese om nyheter uansett hvem som kommer med dem. Uansett hvem det blir skrevet om er det alltid noen som tolker det som reklame. Enig med Simen1 at det kanskje blir litt i meste laget med Apple. Men det er på en måte blitt fenomenet med Apple og. Og det er en stund siden Apple kom med forrige iMac. Hvor mange maskiner har HP kommet med på samme periode?

Lenke til kommentar

Liker konseptet, men kunne hatt mer/bedre HW + 24" skjerm.. Tykkelsen spiller ingen rolle omtrent når skjermen er 27".. Optisk drev har de bare fjernet for å spare penger naturligvis.. Eller tjene penger? Kan hende man får kjøpt eksternt optisk drev på apple-store nå.. Lol. Fordelen med denne er at det ser ryddigere ut naturligvis og ville passet perfekt inn på en stue/datarom. Arbeidsstasjon? Tvilsomt.

Lenke til kommentar

Morromann.. Det er bare min personlig mening. Jeg liker ikke utseende på noe av apple sine produkter. Kanskje iphone 4/5.

 

Fint, da sier du bare det vet du.

 

Bare litt synd for deg at jeg har en kjæreste / samboer, og spiller heller ikke wow.

 

Ja ja, var jo et skudd i blinde på samme måte som din påstand om at de som liker Apples design er homofile. Sånn går det når man leker med generaliseringer.

 

Så slapp av mr.appleFanb0i

 

Alltid like morsomt når PC-brukere, som generelt ikke tåler at andre har egne meninger, prøver å kalle andre fanboys.

Endret av arokh
Lenke til kommentar

Ingen dårlig forklarlig, selv om analogien kanskje er vridd noe på hodet?

Det får den enkelte vurdere. De som mener at iMac er en designerpizza får mene det.

 

Gode viner og gourmemat er det intresserte på feltet/kjennere/guruer innenfor området kjøper, leker seg med, og skriver om.

Ja, du har rett i kjøper, leker seg med og skriver om. Men ikke nødvendigvis er alene om å lese om, og det er det vesentlige her. Tek skriver for en antatt lesergruppe. Den lesergruppen pleide å være nerder: Datanerder, mobilnerder etc. Men idag er disse et mindretall av den potensielle lesermassen. De føler sikkert at å skrive om Apple er å skrive for spesielt interesserte/homofile/kall dem hva du vil, men i virkeligheten er det nerdene som er spesielt interesserte.

 

På samme måte som at dataguruer og entusiaster oftest kjøper seg det friskeste og leker seg med de råeste PC-maskinene og maskinvaren.

Åpenbart, men akkurat som bilentusiaster ikke er den viktigste kundegruppen for bilprodusentene lenger, er "dataguruer" ikke lenger den viktigste kundegruppen for PC-produsentene. Det er den store endringen i PC-markedet. At de som skriver om PC'er, og biler, gjerne er entusiaster er så sin sak.

 

Men det fornuftige redaksjonelle utgangspunktet er å balansere de to. Nok teknisk tyngde til å ta vare på entusiastene, nok forbrukerstoff og nyhetsstoff til å fange den gemene hop.

 

Det er hvermansen og mainstream markedet kjøper seg heller Pizza grandiosa og deltar til og med i undersøkelser om hvilken frossenpizza som skal beholdes. På samme måte som at det er hvermannsen og "de kule" innenfor mainstream markedet Apple sikter seg inn på. ;)

De kjøper kanskje Grandiosa, men de vil lese om de kongelige mens de spiser den. Jeg leser gjerne om teknologi - og viner - jeg aldri hadde hatt råd til å kjøpe. Og ja, selvsagt sikter Apple seg inn på hvermannsen, akkurat som Samsung og Sony og andre: Det er der pengene ligger, ikke hos nerder som deler hundrelappene på antatt ytelse før de bestiller seg en raskere SSD.

 

Den store tankefeilen som oppstår i slike diskusjoner er at det som er best for A må være best for B også. Det er en formastelig tanke.

 

Det skal sies at jeg ikke nødvendigvis har noe imot verken grandiosa eller Mac.

Og jeg har ikke noe imot at du sammenligner dem. Det får som sagt være opp til den enkelte.

 

Jeg har brukt noen hundre tusen på min lille Mini Cooper S. Definitivt ingen grandiosa. Men etter at jeg fikk meg hund så angrer jeg nok litt på at jeg ikke kjøpte en større bil. 99% av tiden driver jeg tross alt med fornuftskjøring, ikke med "entusiastkjøring".

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Enda en designperle fra Apple...

...men den er jo helt lik den gamle?

Se på de som satser på produkter med klassisk god design, da forstår man hvorfor de ikke har behov for å endre designet hvert år.

Ellers å påstå at Apple sikter mer på mainstream enn andre aktører i PC og mobilbransjen kan kvalifisere til lattermilde tårer.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Apple lager helt råe produkter, liker man de ikke så ikke kjøp produkter ifra dem eller les artikler om de..

 

Jeg har ikke lest en pc anmeldelse siden 2009 og har hatt iphone siden 2007 fornøyd som bare det..

 

Min Macbook pro har holdt siden 2009, og kan selge den idag for 10000,. en pc hadde konka for lengst..

Lenke til kommentar

Apple lager helt råe produkter, liker man de ikke så ikke kjøp produkter ifra dem eller les artikler om de..

 

Jeg har ikke lest en pc anmeldelse siden 2009 og har hatt iphone siden 2007 fornøyd som bare det..

 

Min Macbook pro har holdt siden 2009, og kan selge den idag for 10000,. en pc hadde konka for lengst..

 

Hvorfor skal man ikke lese artikler om de? Er det noe veldig galt med å ikke grave hodet ned i sanden?

 

Men innlegget ditt er kanskje ikke så seriøst, iogmed at du tror datamaskiner vanligvis hadde "konket for lengst" når de er tre år gamle.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Datamaskinen er blitt forbruksvare i aller høyeste grad. De som fortsatt plukker deler i hylleskuffen til Komplett er en utdøende rase, uheldigvis vil jeg si.

Dette har jeg mast om lenge. Datamaskiner er blitt husholdningsmaskiner. Ingen bygger sin egen støvsuger eller vaskemaskin, og de færreste er opptatt av å kunne oppgradere dem. Det er selvsagt dumt på en måte, siden utviklingen i PC-bransjen går så mye fortere og ting fort blir for gamle for dem som må ligge i forkant.

 

I praksis lever slike maskiner allikevel videre en god stund. Min gamle iPad er nå hos sin tredje eier, min første iPhone hos sin fjerde. Min gamle iMac er nå hos min kones fetter, og fungerer strålende til deres bruk. Min gamle MacBook er ogå i bruk hos andre.

 

Jeg skulle ønske jeg kunne si det samme om mine Windows-maskiner, bærbare og stasjonære, fra Dell og Acer og andre. Men de har for lengst gitt opp ånden. Junior har en selvbygget PC, men selv han lurer på om det er bryet verd, nå som han holder på med sin mastergrad og har bedre ting å bruke tiden til enn å skifte disker og klokke skjermkort.

 

Personlig tror jeg at tablets er neste logiske skrittet for mange brukere. Vi (og teknologien) er ikke helt der ennå, men det er bare et spørsmål om tid. Hvems som selger flest tradisjonelle PC'er blir etterhvert like relevant som hvem som selger flest luftskip eller dampmaskiner. (Uten sammenligning forøvrig.)

 

Geir :)

 

Det er interessant hvordan det du skriver stemmer så godt overens med mine erfaringer. Alle våre maskiner og dupeditter fra Apple lever i beste velgående i familiens økosystem. Kun 1 WinOS maskin (Lenovo laptop) brukes fra tid til annen til lydkalibrering via RS32 porten ;) De av oss som handler "billig pc" handler ofte og ingen arver noe! Før 2008 brukte ingen av oss Mac!

 

Et kreativt hode sa etter overgangen at han nå fikk han lov å være 100% kreativ, ikke 50% kreativ og 50% problemløser!

 

Jeg har ingen god forklaring på dette fenomenet utover det at brukeropplevelsen er såpass god og frustrasjonsfri at man kanskje finner seg i lavere ytelse og trives med det. Det er klart at den generelle kvaliteten på HW-biten og det tette samspillet med SW utviklingen er bedre der produsenten har såpass strenge retningslinjer som Apple og Lenovo. Jeg finner allikevel forskjellen ned mot rimeligere maskiner urimelig stor, det faktum at gamle winos-maskiner uansett prisklasse fort fases ut er en liten gåte. Det skremmende er hvordan dette kan skape større klasseskiller i kommende generasjoner (jeg tenker på mobbing osv). Det er jo slik at "data" er blitt et motefenomen i våre dager... Dette blir for langt å ta her! ;)

 

Tablets:

Du er også her inne på viktige punkter for fremtiden. Vi kommer stadig nærmere utjevnings-nivået som handler om hvor mye krefter den ultimate opplevelsen/bruksbehovet krever og hvilke hardware alternativer vi har. En jevn strøm av brukere forlater tyngre plattformer som flash og Java noe som har fått utviklerne til å innse behovet for renovering av disse, Flash er et godt eksempel. I dag har de fleste det man trenger i en tablet, ikke det man "vil ha" men det man trenger! I undervisningssammenheng vil nok tablet'n snart dominere fullstendig etterhvert som brukerne venner seg til touch som input-metode nr.1 sammen med gestures og tale-styring.

Undervisningssystemer bli tilrettelagt tablets noe vi allerede i dag ser gjennom de 2500+ lærebøkene tilgjengelig for studenter i det amerikanske skoleverket. Dette tallet øker voldsomt raskt fordi verktøyene er gratis, svært enkle i bruk og resultatet blir tilgjengelig på alle brukerens dingzer.

 

Det de fleste glemmer er at ny brukerstruktur oppleves som normalt for nye brukere. Disse vil også ha vanskeligheter med å lære seg de gamle metodene som tastatur med knotter eller en ekstra kloss for å styre en pil ?!? osv. :)

 

Spill kommer også over på tablets i mye større grad en før., rett og slett fordi det er der brukerene (pengene) er.

 

Lars :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor skal man ikke lese artikler om de? Er det noe veldig galt med å ikke grave hodet ned i sanden?

Nei, men det er noe galt i antagelsen om at man har hodet i sanden når man ikke leser PC-anmeldelser. Det er mange andre ting som kan være vel så viktige å konsentrere seg om selv om man er PC-bruker: Krig og fred og sånt...

 

Og da kan det jo være greit at det finnes datamaskiner som ikke forventer at du vet hvor mye minne skjermkortet har. Så får de som bryr seg om den slags kjøpe PC'er der slikt er viktig.

 

Det er det fine med et fritt marked: Det er god plass til begge typer, de behøver ikke klynge seg sammen i et hjørne og krige over hvem som har mest rett til å være der.

 

Geir :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvorfor skal man ikke lese artikler om de? Er det noe veldig galt med å ikke grave hodet ned i sanden?

Nei, men det er noe galt i antagelsen om at man har hodet i sanden når man ikke leser PC-anmeldelser. Det er mange andre ting som kan være vel så viktige å konsentrere seg om selv om man er PC-bruker: Krig og fred og sånt...

 

Og da kan det jo være greit at det finnes datamaskiner som ikke forventer at du vet hvor mye minne skjermkortet har. Så får de som bryr seg om den slags kjøpe PC'er der slikt er viktig.

 

Det er det fine med et fritt marked: Det er god plass til begge typer, de behøver ikke klynge seg sammen i et hjørne og krige over hvem som har mest rett til å være der.

 

Geir :)

 

Å ikke lese om ting man synes er uinteressant er greit nok, å ikke lese om ting man ikke liker, som var oppfordringen, synes jeg er å grave hodet i sanden. Jeg har ikke noe imot at folk gjør det heller forsåvidt på noe som er såpass lite viktig, men jeg er litt lei av "om du ikke liker det, ikke les om det eller ikke diskuter det"-holdningen, jeg synes det er litt tullete å "kreve" at kun folk som er udelt positive til noe skal få lov til å diskutere eller lese om ting.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er interessant hvordan det du skriver stemmer så godt overens med mine erfaringer. Alle våre maskiner og dupeditter fra Apple lever i beste velgående i familiens økosystem. Kun 1 WinOS maskin (Lenovo laptop) brukes fra tid til annen til lydkalibrering via RS32 porten ;) De av oss som handler "billig pc" handler ofte og ingen arver noe! Før 2008 brukte ingen av oss Mac!

 

Et kreativt hode sa etter overgangen at han nå fikk han lov å være 100% kreativ, ikke 50% kreativ og 50% problemløser!

 

Jeg har ingen god forklaring på dette fenomenet utover det at brukeropplevelsen er såpass god og frustrasjonsfri at man kanskje finner seg i lavere ytelse og trives med det. Det er klart at den generelle kvaliteten på HW-biten og det tette samspillet med SW utviklingen er bedre der produsenten har såpass strenge retningslinjer som Apple og Lenovo. Jeg finner allikevel forskjellen ned mot rimeligere maskiner urimelig stor, det faktum at gamle winos-maskiner uansett prisklasse fort fases ut er en liten gåte. Det skremmende er hvordan dette kan skape større klasseskiller i kommende generasjoner (jeg tenker på mobbing osv). Det er jo slik at "data" er blitt et motefenomen i våre dager... Dette blir for langt å ta her! ;)

 

Tablets:

Du er også her inne på viktige punkter for fremtiden. Vi kommer stadig nærmere utjevnings-nivået som handler om hvor mye krefter den ultimate opplevelsen/bruksbehovet krever og hvilke hardware alternativer vi har. En jevn strøm av brukere forlater tyngre plattformer som flash og Java noe som har fått utviklerne til å innse behovet for renovering av disse, Flash er et godt eksempel. I dag har de fleste det man trenger i en tablet, ikke det man "vil ha" men det man trenger! I undervisningssammenheng vil nok tablet'n snart dominere fullstendig etterhvert som brukerne venner seg til touch som input-metode nr.1 sammen med gestures og tale-styring.

Undervisningssystemer bli tilrettelagt tablets noe vi allerede i dag ser gjennom de 2500+ lærebøkene tilgjengelig for studenter i det amerikanske skoleverket. Dette tallet øker voldsomt raskt fordi verktøyene er gratis, svært enkle i bruk og resultatet blir tilgjengelig på alle brukerens dingzer.

 

Det de fleste glemmer er at ny brukerstruktur oppleves som normalt for nye brukere. Disse vil også ha vanskeligheter med å lære seg de gamle metodene som tastatur med knotter eller en ekstra kloss for å styre en pil ?!? osv. :)

 

Spill kommer også over på tablets i mye større grad en før., rett og slett fordi det er der brukerene (pengene) er.

 

Lars :)

 

Personlig opplever jeg forskjellene som ganske små, vi har både maskiner og tablets fra apple og andre produsenter i huset. En maskin idag holder seg mye lengre enn en 2008-maskin uansett om det er Apple eller noe annet. Og ja, selvfølgelig spiller prisen også inn. Den maskinen vi har hatt mest trøbbel med er en Macbook fra 2007, samt defekt minne på HTPCen som står i stua. Dette virker også relativt underbygd av returrater o.l.

 

AtW

Endret av ATWindsor
Lenke til kommentar
Gleder meg til hardware.no skal begynne å gi andre produsenter like mye oppmerksomhet ved lanseringer.
gleder meg til andre produsenter skal begynne å vise frem like populære maskiner som apple og like mange streaming-seere.
Apple er ikke en gang inne på listen over de 5 største PC-produsentene. Dette Applehysteriet og hypen i media er langt over det markedsandelene skulle tilsi.Det siste tallet jeg har sett for markedsandelen i Norge er 6,0%, noe som gir en 4.plass her i landet. Ikke at lille Norge er så store at det trekker opp den globale markedsandelen noe særlig.

 

Linken du poster viser at Apple har 6% av bedriftsmarkedet.

Jeg er enig i kritikken din, men du bør holde deg for godt til å "vri" på fakta. Jeg er sikker på at hjemmemarkedet ser annerledes ut, og såvidt jeg har forstått er hw.no ment for hjemmebrukere.

 

Apple er vel litt som den pene jenta i skolegården, hun har ikke alltid det mest interessante å komme med, men hun har utseende med seg og får dermed oppmerksomhet. :p

Lenke til kommentar

Er dette en sånn tråd hvor jeg kan bare skrive en spydig kommentar mot Apple, og få plusspoeng?

 

Fra tull til alvor: hvorfor skal den absolutt bli tynnere? Jeg tror ingen som faktisk bruker iMac bryr seg så veldig om hvor tynn den er. Det er ikke jo en maskin ment for å bli flyttet på mye. For min del ihvertfall kunne den vært fem til ti centimeter tykkere, så lenge det betyr bedre innmat og kjøling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...