Gå til innhold

Hva tenker nettopp DU om achievements, og hvorfor?


Anbefalte innlegg

Tror ikke helt achievements er en faktor som avgjører hvor simpelt og enkelt et spill er folkens. Personlig så liker jeg achievements. Gir meg en grunn til å gjøre diverse ting og spille et spill jeg kjøper lengre og ikke blir ferdig med en gang. Det er gøy når du gjør noe sinnsykt vanskelig og får achievement som belønning som folk kan se.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er en stor fan av achievements. Har vært aktiv achievementjeger et par år, men begynner nå å bli litt mettet. Jeg går fortsatt for 1000/1000 (evt. 200/200) i alle spill jeg kjøper, og har tidvis latt være å kjøpe spill på grunn av at achievementlisten er håpløs (f.eks. Lost Planet 2). Jeg kunne tidligere også finne på å kjøpe spill jeg aldri ville rørt ellers, nettopp fordi det hadde lette/kjappe achievements. Nå spiller jeg stort sett bare spill jeg virkelig vil bruke tid på, men går som nevnt alltid for full uttelling achievementmessig.

 

Det har blitt mer av en samlemani enn noe annet. Der noen samler på frimerker eller våpen, samler jeg på achievements. Der andre spiller for å slå ihjel tid spiller jeg for å få achievements (og så klart for den fantastiske virkelighetsflukten gaming tilbyr). Som nevnt har det fått meg til å spille en del spill som ikke nødvendigvis var for spillegleden, og dette har slått begge veier opplevelsesmessig.

 

Det verste med achievements er at så mange utviklere tilsynelatende ikke bryr seg om achievements overhodet, og bare lager noen for å ha gjort det.

Lenke til kommentar

Synes tidvis Achievments kan være en god ting, særlig i ferdighetsbaserte spill. Det er litt deilig å få achievements for "350 note streak playing Hey Bulldog on expert bass". Streber også etter å få "Beat Zico" i WipeOut HD. Mer genereiske achievements derimot finner jeg ikke veldig spennende. Et godt eksempel på dette er typisk "Find all the backpacks on all the levels" i Mirror's Edge.

Lenke til kommentar

Når jeg og min x-box var fremdeles fremmede for hverandre, var min overbevisning at ved å akkumulere " Achievement points" ville man senere få de utbetalt i hvilket som helst spill som man måtte favorisere.

Etter at drøssvis av meningsløse mål og ærend var fullbyrdet hørte jeg at du IKKE får noe igjen for strebe.

Dette er et av de største anti-klimaksene i mitt liv, hver gang jeg hører boblelyden kjenner jeg en bitter smak i munnen.

Endret av Sigismund
Lenke til kommentar

Aldri brydd meg noe om achievments, er litt morsomt når man får opp "You just complete achievment XXXXX".

 

Det har absolutt ingen avgjøring om jeg kommer til å kjøpe ett spill om spillet har achievments eller ikke.

 

Bruker heller ikke tid å fullføre achievments som jeg ikke har fullført, men det kommer helt ann på hva slags achievment det er og om jeg får noe for å klare den.

 

Eneste spillene jeg har brydd meg litt om achievments er Left 4 Dead 1 & 2.

Lenke til kommentar

Det positive ved achivements er at det bidrar til at man bruker lengre tid på spillet, utforsker mer og oppdager at det finnes mange fler sider ved spillet enn det man først trodde. Dessverre bryr  jeg meg fint lite om disse.

 

Dette her holdt eg på med tilbake på N64. Spillene ble regelrett spillt ihjel i forskjell til i dag (utenom online basert gameplay). Hvem satt ikkje dag inn og dag ut for å korte ned på tidene sine på alle brettene i GoldenEye og PerfectDark ? Så ble man belønnet med cheats og andre artige unlocks! Det var tider det. Men så var jo det også noe begrenset kor mange spill man fikk kjøpt også mtp. økonomien og prisene  på nintendo spillene.

 

I dag er det jo altfor lett og rimelig å få fått på gode spill :p Det blir rett og slett ikkje tid til å saumfare alle kriker og kroker kun får å få disse poengene, ihvertfall er det min situasjon. Spill blir gjenomført stort sett kun 1 gang, det betyr for all del ikkje at eg rusher opplevelsen! Er det en tiltalende online del blir denne spillt en stund. Så legges spillet bort, og taes sjelden opp igjen med mindre det er krise på spillfronten....

Så konklusjonen min er følgende; Eg bryr meg overhodet ikkje om achievments, men det gjør jo ingen fortred heller. Tror uansett MS gjorde ett sjakktrekk ved å innføre dette systemet ved lansering. Er nok en del som kjøper spill utelukkende for å øke lengden på e-penisen sin. Sony fulgte jo etter med sitt Trophy system i seinere tid, så noe godt har MS ihvertfall utrettet her. 

 

Skal dog inrømme at det er litt småkoselig når det spretter opp en liten achievment unlocked på skjermen da  :whistle:

 

 

Endret av Mala
Lenke til kommentar

Jeg skaffa meg en Xbox 360 i januar 2009, og det tok jammen meg ikke lenge før jeg var hekta på achievements. Det er rett og slett bare noe tilfredsstillende med den lille, simple ploppelyden. Faktisk er jeg så keen på achievements at jeg har lyden som min meldingstone på mobilen. :D I skrivende stund har jeg 41 000+ i gamerscore, noe jeg er veldig stolt av. Og mange flere poeng skal det bli, så 50 000 ligger ikke langt unna.

 

Som folk tidligere har nevnt, er dette også en slags samlemani for meg. Jeg tror faktisk det er den eneste samlemanien jeg har. Utfordringene av å fullføre vanskelige oppgaver i spill og få achievements for det er ubeskrivelig. "High Mile Club"-achievementen i MW1 var spesielt orgasmic. Etter type tre timer fikk jeg endelig den, og da jubla jeg. Men det er selvsagt også irriterende achievements... Lost Planet 2 skal visst ta utrolig lang tid å få 1000/1000G. Ellers er det de klassiske samle-antall-ting som jeg absolutt hater. Å plukke opp 100 fjær eller termoser er rett og slett herk. Men jeg gjør dem allikevel. Fordi det er tilfredsstillende når man får full score. Fordi det er achievements.

 

Så det er jo litt irriterende når DLC m/ nye achievements kommer til spillene, noe som betyr at jeg må laste ned dem for å få full score igjen. Selvsagt gjør jeg ikke dette med alle spillene (urk, Mafia II var noe herk med sjekkpunkt-systemet), men spill som Bad Company 2 og Halo: Reach gjør jeg gladelig det. Ellers har jeg faktisk kjøpt spill bare for å få achievements, og som tidligere nevnt igjen har jeg også syndet med "Avatar: The Burning Earth". 1000G på fem min var bare lulz. Jeg blir også ekstra motivert til å kjøpe gode spill med gode achievements (Left 4 Dead 2 f. eks, veldig gøy). Achievements har også ført til at jeg har blitt lei spill. F. eks i Bayonetta måtte man spille igjennom spillet minst tre ganger for å få alle achievements. Eller Alan Wake, som jeg måtte spille igjen og igjen for tingene jeg hadde oversett i mitt første, vanlige gameplay. Det er så utrolig kjipt at man skal forlenge spilletiden med å legge til et stort antall av collectible. Playboyene i Mafia II er et unntak. :D

 

http://www.giantbomb.com/profile/longxinus/games/

Her er mine achievements, for de som er nysgjerrige, lawl.

Endret av Long
Lenke til kommentar

ikke achievement hore, men syntes det er litt kjekt å få i ny og ne. Synst ikke achievements er like bra som trophies tho. Achievements er bare ett nummer mens en trophie er noe som er rangert og går inn exp og lvl systemet for trophies. Driter i å få en bronze trophie, men når du begynner å se sølv, gull og plat. Da blir du virkelig fornøyd med din innsats i spillet. Men av og til kan trophies og achievements ødelegge litt for spillet. Om ach eller tropie popper opp midt i en dramatisk scene eller noe så vil det ødelegge en del av stemningen :l

Lenke til kommentar

Ikke det at jeg har overhodet noe imot achievements, men jeg gir egentlig komplett faen i dem, gidder ikke å bruke x antall timer på å samle hundre fugler fordi jeg så skal få en tekst opp som belønning. Men dog for mange andre er det nok en fin måte å få utforske spillene fullt ut, selvom du dog etter min mening har alt mye fritid til overs i livet ditt for å gjøre mange av de meningsløse oppnåelsene

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...