Gå til innhold

Star Wars The Old Republic - Tråden!


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte den pakka på origin til 250,- og den inneholdt alt innhold i spillet, 60 dager spilletid og en håndfull cartell coins, grei måte å komme i gang synes jeg.

 

Når det kommer til exp får du mer enn  nok av det nå, jeg gjorde bare story missions på nyeste karakteren min og han var level 65 før jeg var ferdig med de 3 første kapitla.

Endret av Civilix
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er lenge siden jeg spilte, men sånn jeg husker det:

 

1. Hvis du abonnerer får du alt gratis, pluss du får en del in-game currency gratis du ellers må betale for.

 

2. Hvis du ikke abonnerer er det sterkt begrenset hvor mye du har tilgang til, men du kan kjøpe det meste for ekte penger. Vil du f.eks ha en bestemt rase du ikke ellers har tilgang til, kan du betale for å åpne den for alltid. Dermed kan du kjøpe akkurat det du vil ha og drite i resten, og spare en god del penger.

 

Dermed: Hvis du abonnerer får du alt gratis, og du får litt ekstra valuta gratis. Hvis du ikke abonnerer må du kjøpe expansionene manuelt. Hvis du vil ha alt blir det dyrere i lengden, men det lønner seg hvis du bare vil ha litt her og der. Men igjen, er lenge siden jeg spilte, så aner ikke hvordan det er nå.

Lenke til kommentar

Jeg spiller på The Red Eclipse (PvE), leser i chatten ofte at folk sier det er en av de mest aktive EU serverne ihvertfall. (Dette ser ut til å stemme fra Torhead Server Status også) http://www.torstatus.net/the-red-eclipse/history/7d#!/the-red-eclipse/history/30d

 

Usikker på Empire/Republic ratio, Empire har nok noen flere spillere/characters, men ingen problem med å komme i PVP match. Planetene er som alltid (mange på planetene opp til 30-ish level også daler det ned.) De fleste tar jo Heroics mission som nå har fått en egen teleporteringsknapp, så man ikke trenger å prate med npc engang for å starte/slutte de. Hent questet på en terminal, trykk på knappen, spawner ett "safe" sted like ved H-området.

Lenke til kommentar

Kjøpte den greia på Origin til 166 kr eller hva det var. Den gir deg tydeligvis bare 60-dager med spilletid (altså som subscriber, som da gir deg tilgang til alt innhold, inkludert siste utvidelse som tydeligvis ikke kan kjøpes om du så ønsker en free-to-play, med en pay-to-play modell for utvidelser + 1100 Cartel Coins som du kan bruke på in-game store. Virker som 1100 coins faktisk er endel da jeg ikke fant noe særlig på store som kostet mer enn 400-600 coins annet enn svære bundles med mye rart.

 

Forvirrende opplegg og alt for dårlig med informasjon rundt hva som faktisk er den reelle forskjellen på Free-to-Play, opp mot "Preffered" som det tydeligvis heter om du spiller uten å betale per mnd, men har kjøpt deg tilgang på innholdet også "Subscriber" hvor du da betaler de vanlige 110 kr per mnd og da har tilgang til alt som vanlig + at du visstnok får en gitt sum med cartel coins hver måned som du kan bruke på store.

 

 

 

Grunnen til at ting har blitt litt ekstra forvirrende nå skyldes siste utvidelse som heter "Knights of the Fallen Empire" hvor EA tydeligvis kom til den geniale konklusjonen at.. Hey, vi tjener mer penger på abonnenter enn vi tjener på folk som kjører "Pay-to-Play" modellen og nå er det også en ny Star Wars film like rundt hjørnet så la oss gjøre sånn at det plutselig ikke er mulig å låse opp innholdet i denne utvidelsen ved å betale, men at faktisk nå må abonnere for å få tilgang på det nye innholdet....

 

Temmelig høl i hode og blande business modeller på denne måten. Etter det jeg forstår så vil det også faktisk bety at om du har vært en spiller som har kjørt Free-To-Play hele veien og heller betalt for engangssummen for å låse opp innholdet fortløpende (først Standard/Vanilla, deretter utvidelse en, to også tre som var mulig) så må du nå uansett abonnere for å få tilgang på utvidelse fire og da har egentlig kjøpet du gjorde av de foregående vært bortkastet fordi de får du jo nå uansett gratis ettersom du må abonnere likevel som du forsøkte å unngå...

 

 

 

En annen ting jeg stusser veldig på er at Swtor.com tar 199kr for engangsbetaling av 60-dager spilletid. Men velger du å ha et løpende abonnement så koster det deg 109 kr per mnd. Det er altså DYRERE og sette opp løpende abonnent som trekkes en gang i måneden? Det gir jo ingen mening i det hele tatt? Selv om du setter opp et løpende abonnement som trekker for 3 mnd av gangen så betaler du ikke noe mindre sammenlignet med å betale for 60 dager upfront.

 

 

Og akkurat nå så kan du jo heller kjøpe deg tilbudet på Origin til 166 kr flere ganger og spare nøkkelen du får til da du trenger mer spilletid. Da får du jo tross alt 60 dager til bare 166 kr + Cartel coins. Det er jo egentlig bare en 60-dager spilletid + 1100 cartel coins du kjøper og koden kan aktivere akkurat når det måtte passe deg og det ser ikke ut til å være noen begrensing på hvor mange ganger du kan aktivere et sånt tilbud.

 

 

 

Også må jeg sende en liten kaktus til EA og Origin. Det tok altså 2-dager fra jeg betalte for tilbudet til jeg fikk koden jeg trengte på epost. Det er jo helt håpløs elendig behandlingstid for en digital vare.

 

 

 

 

 

 

 

Men over til spillet, nå som jeg har fått spilt litt.. Var jo en av de som gledet seg lenge til lanseringen og anskaffet faktisk Collectors Edition på den tiden men spilte vel knappe 3-uker før jeg la det på hylla.

 

Nå har det kommet hele fire utvidelser siden den gang, og det merkes ikke i det hele tatt på level 1-50 (som da er "vanilla") virker det som. BioWare ser ikke ut til å ha forandret noe som helst på innholdet fra lansering, annet enn at det har blitt lagt opp rundt "free-to-play" modellen og at de har gjort noen grep som at du ikke lenger må gå til hvert flashpoint / dungeon lenger. Man har fått en "Dungeon Finder" verktøy som man har i World of Warcraft og det er egentlig helt greit. Men de ser ut til å ha dratt den lenger, sikkert som resultat av at flere servere er temmelig død så et slikt verktøy fungerer dårlig om du ikke har tilstrekkelig med spillere til å gjøre en flashpoint på grunn av for få spillere på samme level. Så derfor kan man tydeligvis søke på samtlige flashpoints med engang, så blir bare level skalert så alle er på ca samme nivå. Så jeg endte opp med å ta en flashpoint som normalt var for type level 14-20 sammen med to på level 65 (som vel er max?), en på level 37 og da meg på level 24. Bortsett fra en boss så pløyde vi igjennom innholdet helt uten problemer selv om jeg egentlig ikke ante hva jeg gjorde og ikke hadde lært meg nye abilities siden level 8.

 

Så spesielt utfordrende virker det ikke som disse flashpoint/dungeons'ene er.

 

 

 

De har dummet ned klassene noe voldsomt. Når jeg spilte så var det ikke sånn at man kunne velge mellom seks advanced klasser fra level 10. Man kunne vel velge mellom tre om jeg ikke husker helt feil og da fikk man tre forskjellige talenttrær man kunne bygge seg igjennom. Nå velger man altså mellom seks, noe som sikkert er gjort fordi spillet har manglet tanks og healers så de legger opp til at flere klasser kan spille som disse så man fremdeles kan være den typen karakter og ha den historien man ønsker og vil følge, men samtidig fylle roller som det har vært manko på. World of Warcraft har jo også på mange måter gjort mye det samme, hvor de har gjort at både tank og healer plutselig kan gjøre bra med DPS så de ikke er så kjipe å spille utenfor dungeons / RAIDs.

 

Det som var litt trist er jo at de har fjernet talenttrærne fullstendig? Nå er det bare en automatisk linje som gir deg nye passive og aktive abilities ved gitte levels, du velger altså ingen selv. De er predefinerte og aktiveres automatisk når du når en gitt level. Men innimellom så får du utility poeng som du selv kan bruke på å velge mellom noen utility abilities.

 

 

 

 

Jeg syntes fremdeles UI-et- føles noe clunky og at spillet fremdeles er veldig forvirrende så fort du forlater startplaneten til din klasse. Da er det plutselig veldig mye du kan gjøre, og det er generelt veldig lite informasjon og logisk forklaring på hva du skal og burde gjøre fra det punktet. Dette er nok fremdeles et spill jeg primært vil spille for story missions + at jeg kan ta noen flashpoints/dungeons i ny og ned for moro.

 

 

 

Det positive er jo at man har en massiv EXP boost nå. Så dette er et PERFEKT tidspunkt for de av oss som egentlig ikke liker MMO-aspektet med dette spillet, men samtidig ønsker å spille opp et par karakterer for å oppleve hovedhistorien som tross alt er styrken med dette spillet. For nå raser du opp i level så latterlig fort at du trenger jo egentlig ikke å dedikere så fryktelig mange timer og vips så er du allerede level 50 og har da muligheten til å gå igjennom alle main storry missions uten å måtte forholde deg til alle de små og kjedelige oppdragene og all grinden som er i mellom når man ikke har noen boost.

 

 

Jeg ble faktisk hele level 24 før jeg dro ifra startplaneten. Til sammenligning så kom jeg bare til level 28 på mine 3-4 uker med nokså aktiv spilling ved lansering. Etter startplaneten og en enkelt flashpoint utført så var jeg plutselig level 34 så her går det unna for å si det mildt. Med de har gjort en smart ting med tanke på dette, de skalerer innholdet på planeter, så det er ikke sånn at dette ødelegger opplevelsen av missions osv i noen særlig grad for på startplaneten så skalerer karakteren ned til et maksnivå på level 12 så selv om jeg var level 20 så gikk jeg rundt som om jeg fremdeles var level 12 så jeg kunne ikke fullstendig facerolle alt innholdet som fort kan ødelegge for main story missions osv....

 

 

 

 

En ting jeg må si var negativt var at jeg selv som subscriber hadde tilgang til latterlig få raser når jeg opprett en karakter.. Det var langt mindre enn jeg hadde tilbake ved lansering. Så der har de jo tydeligvis valgt å putte de fleste bak en paywall som selv en subscriber blir skadelidende av og det syntes jeg var idiotisk.

Lenke til kommentar

Hadde sett fram til expansion pakken knights of the fallen empire inntil det plutselig var stopp uten noen mening med to be continued story.

Helt høl i huet og tror ikke jeg gidder subscribe ett par måneder til for å få fullført, eneste som er igjen å gjøre er å grinde instanser til de finner ut at de skal fortsette på utvidelsen.

Lenke til kommentar

Har så og si ikke spilt siden release, og nå som man har sett den nye Star Wars filmen, klør man jo etter litt mer Star Wars underholdning, ser denne pakken til 166kr på Origin, som flere over her nevner, er den verdt pengene?

 

Edit: Etter en kjapp tur innom for å sjekke ut hvordan ting står til, så tror jeg nok at jeg står over, er et eller annet som får spillet til å føles veldig stivt, og selve combat delen av spillet ga ikke mersmak den dag i dag.

Endret av Nitrius
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte den pakka på origin til 250,- og den inneholdt alt innhold i spillet, 60 dager spilletid og en håndfull cartell coins, grei måte å komme i gang synes jeg.

 

Når det kommer til exp får du mer enn  nok av det nå, jeg gjorde bare story missions på nyeste karakteren min og han var level 65 før jeg var ferdig med de 3 første kapitla.

Det er "double xp event" nå, så ikke så rart at du har kommet på level 65 så fort.

Lenke til kommentar

Hadde sett fram til expansion pakken knights of the fallen empire inntil det plutselig var stopp uten noen mening med to be continued story.

Helt høl i huet og tror ikke jeg gidder subscribe ett par måneder til for å få fullført, eneste som er igjen å gjøre er å grinde instanser til de finner ut at de skal fortsette på utvidelsen.

Det er fortsettelse på historien i Februar, hvis jeg ikke husker helt feil.

Lenke til kommentar

 

Jeg kjøpte den pakka på origin til 250,- og den inneholdt alt innhold i spillet, 60 dager spilletid og en håndfull cartell coins, grei måte å komme i gang synes jeg.

 

Når det kommer til exp får du mer enn  nok av det nå, jeg gjorde bare story missions på nyeste karakteren min og han var level 65 før jeg var ferdig med de 3 første kapitla.

Det er "double xp event" nå, så ikke så rart at du har kommet på level 65 så fort.

 

 

jeg var allerede 62 når dobbel xp begynte.

Lenke til kommentar

Må si at kampsystemet føles veldig ymse, har slettes ikke blitt noe bedre siden landsering. Føles som et hakket mindre responsiv utgave av World of Warcraft som ikke akkurat hat noe fantastisk engasjerende kampsystem selv.

 

Blir neppe et spill jeg kommer til å spille noe særlig i lengden eller som et "MMO". Spillet hadde også hatt godt av en ability squish som WoW nylig hadde for selv på level 32 så har jeg alt flere abilities enn hva jeg har plass til selv med alle hotbars aktive og minst halvparten om ikke 2/3 av alle abilities er temmelig meningsløse og skaper bare uoversikt og forvirring.

 

Nå går vel 200% boosten ut i Januar så jeg håper jeg klarer å få opp 1x Jedi Knight, 1x Jedi Consular, 1x Sith Warrior og 1x Sith Inquisitor til level 50+ før den går ut så jeg uten mye frem og tilbake og grining av meningsløse ikke Malin story oppdrag for å oppleve historiene i spillet som et mer tradisjonelt singleplayer spill.

Lenke til kommentar

Har alle mine characters på The Red Eclipse.

Dæven, når jeg tenker etter så har jeg ikke spilt swtor på over et år. Men jeg føler at det har begynt å klø litt ekstra med å starte opp igjen, ihvertfall de siste dagene.

 

I går var jeg så nær *kniper sammen peke- og tommel-finger* fra å sette opp ny subscription.  :whistle:

Lenke til kommentar

Laster ned og skal teste det nå,
kjøpte spillet da det var helt nytt og var abonnent en god stund,
men ga opp spillet etterhvert da 3. planet man kom til var gørr kjedelig,
pluss at kompisene mine ble level 50 når jeg var level 25 da de spillte mye mer aktivt enn meg,
så vi får se hvordan det er å starte en level 1 karakter nå. :p

Endret av Malmern
Lenke til kommentar

Testa for ikke så lenge siden jeg også, da var det mest grafikken som ikke var bra nok til å starte igjen føler jeg. 

Spilte det i beta og lanseringen og hadde det veldig gøy. Jedi Shadow i åpen pvp var ufattelig gøy. 

Husker på Tattooine der det var åpne quests, quests der både rebel og empire kunne plutselig møtes. Særlig en plass var det alltid ganking husker jeg, så jeg stod i stealth og ventet på at Imperials skulle komme å ganke folk. Var 2 stk mot en og så plutselig dukka jeg opp og fikk saftig crit i ryggen på han ene så jeg tok han ned på sekunder, deretter fullt liv for å nedkjempe han andre. Det var ufattelig awesome.

 

Star Wars generelt har vært mine favoritt MMO, Star Wars Galaxies og The Old Rebublic. Skulle ønske The Old Republic hadde store og åpne planeter som Galaxies hadde. Håper de nye filmene nå får noen til å satse hardt på et nyskapende MMO.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...