Gå til innhold

Endringer i ryktesystemet


  

484 stemmer

  1. 1. Skal vi slette eksisterende poeng når vi slår av ryktepoeng i Off Topic

    • Ja
      107
    • Nei
      90
    • Bare i Off Topic (hvis mulig)
      275
    • Vet ikke
      11


Anbefalte innlegg

snip

Den skjønner jeg, men hvorfor stenge av Off-topic? Å deaktivere pluss i hele Off-topic blir som å deaktivere pluss i hvilken som helst annen kategori, fordi det bedrives kompisstemming o.l. der. De fleste tilfellene av klar misbruk av systemet skjer i kategorien Lekeplassen, fordi det er det eneste stedet der plussing ikke gir noen mening. Du fikk nummer 21 000? Det har ingenting med deg å gjøre! I OT eller Humor er derimot plusser veldig fine. Jeg pleier alltid å plusse folk i 4chan-tråden eller SnowDOGs som poster mange og/eller morsomme bilder, fordi han/hun bidrar til trådens gode.

Jeg er på en måte enig. Jeg har tidligere uttalt at jeg synes plusspoeng i humordelen har noe for seg. Resten av offtopic trenger ikke telle, mener jeg da.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som sagt har noen brukere ytret motforestillinger mot det, fordi vi da avslører folk som har trodd de plusset anonymt. Så det må vi vurdere. Noen av oss synes sikkert det hadde vært greit å kunne se det, andre ikke. Så kunne vi kanskje lage to spørringer der, en for ens eget rykte og en for andres, men da er vi tilbake til hvor mye ressurser vi er villig til å bruke på dette.

 

Geir :)

 

Hvorfor ikke gjøre det enkleste? Som jeg postet i en litt lengre post tidligere i tråden:

 

Når du plusser en post kan du enten velge å skrive inn en beskjed kort beskjed eller la det stå tomt. Hvis du skriver en kort beskjed (f.eks. Veldig informativ post, takk) så kan brukeren som får plussen se hvem som ga plussen fra overnevnte liste (var en del av en lengre post. Dette refererte til en liste på profilen). Hvis du lar feltet stå åpent kan ingen se hvem som har gitt plussen.

 

Det beste med dette er at det allerede er en funksjon som ligger i softwaret til forumet. Bare ta en titt bort på innlegg.no og sjekk det ut.

Endret av SirCirdan
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, synes i alle fall vi bør splitte plussen. Ikke så veldig mye, men etter min mening i tre hoved deler:

1. Enig : Funker som "+1 bra innlegg" og viser at flere deler ditt synspunkt.

2. Nyttig / Informativt: Brukes på innlegg som hjelper en bruker, innlegg som er veldig informativ og / eller inneholder mye nyttig stoff.

3. Morsomt: Bilder, vitser og festlige kommentarer skal "plusses" med dette.

 

Skru også av plussing i sosialt og lekeplassen, da det er relativt lite fornuftig å bruke det på der. Off topic og Humor bør fortsatt ha plussing på grunn av "Morsom" plussen.

 

Hadde vært greit med en liten tilbakemelding på akkurat dette.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvor får du tak i sånne tall og sånn statistikk TWFA? :p

Som L4r5 skrev er det mulig for oss administratorer å kjøre databasespørringer fra administratorpanelet, det siste året har jeg og Skagen laget mange spørringer som enkelt kan kopieres over. ;)

 

Til og med Dotten laget en, med litt assistanse :wee:

 

 

Det beste med dette er at det allerede er en funksjon som ligger i softwaret til forumet. Bare ta en titt bort på innlegg.no og sjekk det ut.

Funksjonaliteten er ikke inkludert som standard, men er et tillegg vi bestemte oss for å innstallere på Innlegg.no. Senere har det dog kommet tilbakemeldinger fra noen om at de synes det er plagsomt å måtte trykke en ekstra gang for å levere fra seg plusset.

 

Men det er naturligvis noe å vurdere og ta med her.

Lenke til kommentar

Var sterkt i mot dette da det først ble implementert, og er det den dag i dag. Fjern det fra bruker-profiler, de brukere som bidrar mye til forumet utmerker seg uansett. Fjern det fra forumet og la kun visse topics benytte seg av dette som f.eks. snedige spørsmål så bruker får frem de innlegg som har utmerket seg.

Eneste bruksområdet dette systemet har som er produktivt er det at bruker raskt får oversikt i en topic med mange innlegg. Da fjerner du potensialet for "elitisme" og det blir vesentlig lettere å sile ut junk-plusser.

Endret av Vizla
Lenke til kommentar

Jeg ville kanskje heller gitt de som ikke pådrar seg advarsler i utide en bonus-pluss eller to... ;)

 

Warns teller seg ned av seg selv over tid. Bare å holde sin sti ren, det, så kommer man ned på null etterhvert.

 

Ellers er det jo folk på forumet med tusenvis av poster som aldri har fått en advarsel, så det er faktisk mulig å unngå det i utgangspunktet. (Jeg regner ikke med meg selv her, jeg er selvsagt "likere enn andre dyr" i så måte...)

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Ikke for å skryte, eller jo, for å skryte, er nå over 10 000 innlegg uten en eneste warn. :new_woot:

 

Jeg syns ikke at poeng skal nullstilles, jeg syns dog at off topic skal få beholde sine innlegg, men at de akkuratt som med poster, ikke teller opp noe sted.

 

Men det er kanskje lett å si når jeg har inntrykk av at de fleste plussene mine kommer fra andre forumdeler. (jeg skulle dog gjerne ha hatt en oversikt over siste plusser og mest plussede innlegg)

Lenke til kommentar

Heile poenget med ryktesystemet er å framheve gode innlegg og brukarar som bidrar mykje og bra. Ved å ta med OT, der det slenges ut poeng i hytt og gevær så snart nokon postar "U mad?" synest eg det tar vekk heile poenget. Så sant det er mogeleg, fjern poeng frå OT, om ikkje, fjern alt. Alle byrjar på null uansett. Dei som gjer seg verdig mykje poeng vil kjapt nok få det tilbake.

 

Når topp 10 lista består av brukarar som spammer ned Lekeplassen og OT generelt, og forumets Herkules Simen1 ikkje er med på lista så mister den sin truverdighet og seriøsitet. Som den er i dag så er den like nyttig som postcount i OT.

Endret av Zeph
  • Liker 3
Lenke til kommentar

1. Ryktesystemet vil bli slått av i Off Topic. Slik unngår vi rene telletråder med plussing. Dette vil skje om kort tid. Plussetråder/-poster (tråder og poster opprettet for å samle plusser) i andre kategorier vil bli stengt/slettet. Spam og regelbrudd vil bli slettet som før, selv om posten har fått mange pluss. Utover det ønsker vi ikke å være dommere over hva man skal gi pluss for. Ideelt sett burde det vise nytteverdien av et svar, men vi innser at i samlivsspørmål, mobilvalg og annet vil småtroll få stemmer fordi de provoserer.

Eg forstår framleis ikkje heilt kvifor ein skal fjerne pluss-funksjonen i OT, eller andre delar av forumet for den saks skyld. Sånn eg tolkar det sitatet over, er formålet* å unngå "rene telletråder med plussing". Om dette er tilfelle, kvifor ikkje berre seie at denne typen trådar/innlegg ikkje er lov? I og med at dette blir gjeldande på resten av forumet, har dykk tydelegvis tenkt eit opplegg for å handheve ein sånn regel. Med å fjerne denne funksjonen straffar dykk berre alle som brukar funksjonen i denne delen av forumet. Her er det og verdt å merkje seg at dette er ein veldig populær del av forumet, og endringa vil slå negativt ut for mange brukarar. I tillegg viser statistikken at dette faktisk den delen av forumet der funksjonen blir mest brukt.

 

*Det er kanskje andre formål som ikkje er nemnd. Kom gjerne med desse i ei vidare utgreiing.

 

edit: For ordens skyld kan telletrådar med plussing få leve i sine rette element for meg.

Endret av ttt
Lenke til kommentar

Det er ikke så enkelt som å si at det bare skal ramme telletråder. Men jeg vil ikke ha et system hvor dere moderatorer må gjøre subjektive vurderinger av om en pluss er gitt for kvalitet eller som kompisstemmer. Det er nok av ting jeg heller vil at dere skal bruke tiden på enn å overprøve brukernes rett til å plusse. Så helst vil jeg ha en ordning hvor dere slipper å bry dere, fordi det ikke spiller noen stor rolle. Men det er åpenbart at det er lettere år gripe inn utenfor Off Topic, fordi man lett kan vurdere om tråden/innlegget har noe med topic å gjøre.

 

Nå sier mine tekniske venner at masken kan settes på underkategorier, så da går det an å slå den av i Lekeplassen og tilsvarende, men ha den på i andre OT-kategorier.

 

Og igjen, for meg personlig spiller det ingen rolle, jeg har lang nok forumfartstid rundt om internett til at jeg kan vurdere brukere og innlegg uten å støtte meg til popularitetsavstemninger. Men for mange brukere gjør det faktisk noe at et system som (i deres øyne) er ment å signalisere kvalitet misbrukes. Jeg skal ikke si noe om dagens topp 10 liste, men for noen måneder siden var de første plassene folk som bare postet i Lekeplassen, mens Simen1 som Zeph nevner ikke kommer med på listen med sine over 50 000(!) kvalitetsposter...

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet er jo poeng-kåte brukere.

 

Fjern "rykte" fra profilen. Du skal ikke bedømme en bruker utifra ett tall i profilen uansett.

"Hva er vitsen med poeng-systemet da?" Vell, tallet står jo fortsatt i innlegget, den viser altså bare hvor mange som "liker" akkurat det innlegget. Du trenger jo ikke å vite noe mer enn det egentlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...