Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Kommunen skriver bare "Vi forstår det er frustrerende med snø som ligger i veien. Vi trenger hjelp fra innbyggerne". Det vil nå si at det er noen naboer som må ta hele måkingen for enkelte andre. "Hvis du vil at renovasjonsbilen skal komme fram, må du måke". Jo takk, og snøen bør også løftes opp og kastes inn i hager, fordi det ikke ellers ikke er noen plass til den. 

Barnesikring på produkter kan være irriterende. Skjøteledninger som er vanskelige å plugge noe i. Knappebatterier som har stinkende klistremerker. De skal gjøre at små barn spytter ut knappebatteriene på grunn av den dårlige smaken. Før bruk må en pille av dette stinkende klistremerket. Hvis ikke, virker ikke batteriet. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Nepa skrev (24 minutter siden):

Jo takk, og snøen bør også løftes opp og kastes inn i hager, fordi det ikke ellers ikke er noen plass til den. 

Den biten er jo ganske grei. Det er få som bruker hagen til noe annet enn snødeponi om vinteren. Problemet er dumping i oppkjørsler, foran dører og sånt. Jeg har også forståelse for at kommunene sørpå har færre snødeponi i reguleringsplanene enn vi nordpå, så hagene må bli mer brukt når det først kommer store mengder snø. Men oppkjørsler bør absolutt ikke brukes som deponi fordi det er lettvint for entreprenørene og billig for kommunen. Det er en samfunnsøkonomisk skandale at folk må bruke håndredskaper for å rydde opp etter brøytebiler.

Lenke til kommentar
Dubious skrev (20 minutter siden):

Og som vanlig så er det samene som står i veien. 

Ja jeg føler det er greit at alle mennesker her i landet får de samme rettighetene enten de er samer eller ikke. En kompis av meg fløtta opp til nord en periode (kvinnfolk), han kom tilbake et år seinere som en rabiat samenazist å rablet om alle særrettigheter samer hadde. Kanskje det er bedre for helsa for disse folkegruppene om det ikke er noen særrettigheter for noen, om det er sånn at det faktisk er særrettigheter da. 

https://www.nrk.no/nordland/samene-foler-seg-diskriminert-1.7690898#:~:text=Én av tre samer føler,av ti samer opplever diskriminering.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gaea skrev (52 minutter siden):

"Lønn etter avtale" i jobbannonser, i stedet for å skrive konkret lønn eller et lønnspenn. Folk burde jo visst hva lønnen er (ca) før de velger å søke.

Enig. Lønn er en forhandlingssak og da burde man ha et utgangspunkt. "Lønns fra x" er bedre. Underforstått "fra minimum krav til kompetanse og egnethet". Er man vesentlig over minimumskravene er det underforstått at man kan forhandle vesentlig høyere lønn.

Lenke til kommentar

Det er ikke alltid så lett siden man ofte søker veldig bredt når det kommer til alder, utdanning og ansiennitet. Det man kan bli flinkere på derimot er å fortelle kandidaten tidlig hvordan de individuelt ligger an på lønn i selskapet. Det er av og til en ærlig sak at man ikke vet det heller umiddelbart, fordi man ikke har rukket å benchmarke lønn på alle kandidatene som har søkt.

... og man må rett og slett få en magefølelse på hvor mye kandidaten kan tilby før man plasserer dem i budsjettrammen. Jeg kunne sagt budsjettrammen umiddelbart, men det hadde bare gitt et misledende inntrykk om hva man ønsker å betale for din alder, ansiennitet og utdanning.

Lenke til kommentar

Man kunne jo opplyst om minstelønn og makslønn, men problemet er jo at min. og max. på f.eks. 400k og 500k kan gi følelsen av urettferdighet hos de som blit ansatt med lønn på 400k når de vet at andre kan tjene 500k selv om det finnes gode grunner til det.

Jeg føler dóg at minstelønna i en gitt stilling bør kunne opplyses om sånn at evt. søkere vet hva de går til.

Lenke til kommentar
N-4K0 skrev (41 minutter siden):

Man kunne jo opplyst om minstelønn og makslønn, men problemet er jo at min. og max. på f.eks. 400k og 500k kan gi følelsen av urettferdighet hos de som blit ansatt med lønn på 400k når de vet at andre kan tjene 500k selv om det finnes gode grunner til det.

Jeg føler dóg at minstelønna i en gitt stilling bør kunne opplyses om sånn at evt. søkere vet hva de går til.

Problemet er at vi ikke vet hvem søkeren er. Det er ganske meningsløst å skrive at du kan bli lønnet alt mellom 400k og 1 million avhengig av hvem du er. I det offentlige så har man tariffavtaler som kan gjøre det litt lettere, men i privat sektor har man ofte ikke slikt.

Det du kan gjøre er å spørre hva tilsvarende ansatte tjener i bedriften. Da bør du kunne kreve å få et svar innen rimelig tid.

Lenke til kommentar

Jeg foretrekker å forholde meg til en satt lønn, eller visst estimat, før jeg søker. Nå vet jeg jo at det er 200 000 i forskjell i årslønn på å jobbe sykehus vs i bydel, men synes det skulle være mer transparent, slik at folk ikke bruker unødvendig mye tid på å søke på jobber med et lønnsnivå som er langt ifra nærheten av det de kan akseptere. 

Endret av Gaea
Lenke til kommentar

Å ikke oppgi lønnsnivå er like irriterende for de som ikke vil opplyse om pris for varer. Jeg vil sammenligne. 

Forrige jobben jeg søkte, i bydel, skriver de tydelig hva slags lønn det er. Det var faktisk en god grunn til at jeg følte at det var verdt å søke jobben da jeg er enig i lønnen, verdt å bruke tiden på å skrive en ordentlig god søknad på. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...