Gå til innhold

Ye Olde Premier League Pub


Latias

Anbefalte innlegg

Bruno har nå 316/96/77 med de 6 kampene etter oppstarten.

Hakim er 1,5 år eldre.

Hakim i Nederland, Bruno i Portugal.

Hakim er Først og fremst høyreving/10-er, mens Bruno har de fleste kampene som en nr10 og en nr8.

Bruno har vært god også i PL, har 2/2 POTM. Kan Hakim gjøre det like bra i England? Ziyech er en spiller jeg har ønsket til United i flere år. Skal nevnes at Ziyech er veldig venstrebeint.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Homofil Premier League-spiller: – Et mareritt i hverdagen

Sitat

En anonym Premier League-spiller deler sine opplevelser som homofil fotballspiller. – Noe inni meg gjør det umulig å være åpen med lagkameratene, skriver han.

Brevet er sendt til Justin Fashanu-stiftelsen, som er opprettet av niesen til Fashanu, en tidligere engelsk toppspiller som sto fram som homofil etter karrieren i klubber som Nottingham Forest og Norwich.

– Det er noe som skiller meg fra de andre spillerne i Premier League. Jeg er homofil. Selv det å skrive det i dette brevet er et stort steg for meg. Men bare familien og en nær gruppe venner vet om min seksualitet. Jeg føler meg ikke klar til å dele det med laget eller manageren min, skriver spilleren.

– Det er vanskelig. Jeg deler mesteparten av livet mitt med disse gutta, og når vi går på banen er vi et lag. Men likevel er det noe inni meg som gjør det umulig å være åpen med dem om hvordan jeg føler det. Jeg håper sterkt at jeg en dag snart kan klare det. (...)

– Hvordan føles det å leve et liv som dette? Det kan være et absolutt mareritt i hverdagen. Og det påvirker min mentale helse mer og mer, skriver spilleren, som sier han forsto at han var homofil da han var 19 år og godt i gang med karrieren.

– Jeg føler meg fanget, og frykten min er at hvis jeg sier sannheten om hvem jeg er, vil ting bare bli verre. Så selv om hjertet mitt ofte sier jeg meg må gjøre det, sier hodet mitt alltid det samme: Hvorfor risikere alt?

https://www.eurosport.no/fotball/homofil-premier-league-spiller-et-mareritt-i-hverdagen_sto7802623/story.shtml


Unnamed Premier League footballer reveals he is gay in letter but says he can't go public
An unnamed Premier League footballer has revealed he is gay in an open letter, but isn't prepared to come out publicly.
https://news.sky.com/story/unnamed-premier-league-footballer-reveals-he-is-gay-in-letter-but-says-he-cant-go-public-12026295

Dette er så trist.

 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Utrolig trist, håper han tør å komme ut snart, det er best for ham personlig. Dessuten, han kommer til å bli overveldet av hvor mange som kommer til å være støttende, jeg er sikker på at det vil lette 10 tonn av skuldrene hans ?

Endret av bshagen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, bshagen said:

Utrolig trist, håper han tør å komme ut snart, det er best for ham personlig. Dessuten, han kommer til å bli overveldet av hvor mange som kommer til å være støttende, jeg er sikker på at det vil lette 10 tonn av skuldrene hans ?

Det kommer sikkert mye støtte, men ikke fra de som betyr noe i denne sammenhengen. Det er ikke uten grunn at omtrent ingen mannlige fotballspillere står frem som homofile uansett liga. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvis man kommer ut i offentligheten som den første aktive, homofile Premier League-spilleren vil det bli enorm oppmerksomhet. De som ikke har kommet ut frykter kanskje å bli en slags "poster boy" og bli en generell stemme for homofile fotballspillere.

Ikke alle vil ha den type oppmerksomhet rundt egen legning og det er veldig forståelig at man ikke ønsker å ta på seg den massive byrden. Spilleren ville garantert fått bred støtte av både medspillere, trenere, liga og fans - men ikke alle. Hva om motstanderfans (eller egne) synger homofobiske og hatefulle sanger rettet mot spilleren(e) som kommer ut? Eller sikkerheten ved en bortekamp i Russland eller Serbia? Sikkerheten som sivil etter karrieren? Homofili er fortsatt kriminalisert i 68 land, noen med dødsstraff, andre med livstid i fengsel. Dette er ikke noe som er enkelt å stå i, spesielt ikke når man er internasjonalt kjent.

Synes det er ganske forferdelig at vi ikke har kommet lenger i fotballen og i 2020. Det er nesten ingen mannlige åpent homofile i verdensfotballen, som er utrolig trist når man vet at det finnes mange. Dessverre er dette noe som speiler den siden av samfunnet som ligger noen tiår bak resten - på linje med rasismeskandalene vi har sett de siste årene.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er bare å ta en titt på kommentarer på sosiale medier når klubbene viser sin støtte til pride, da er det lett å se hvor stort problemet er. Og disse kommentarene kommer fra klubbens egne fans. Hvor mange av disse som dukker opp på kamper er ikke godt å si men mitt inntrykk er at det å være åpen homofil i England er verre enn i Norge. Spesielt utenfor de største byene der borte, men det gjelder muligens her også. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skandaløs dømming i VAR-rommet igjen i dag. Sakho scorer etter ballen har truffet oppå skulderen, men det er altså "hands". Er absolutt alt blitt hands nå? Minner om Dele Allis arm og Sheffield United sin 3-3 scoring på overtid mot Man United tidligere i sesongen som var mye mer hands enn denne her, men ikke ble annullert. Det virker som det er helt bingo om VAR synes det er hands eller ikke i disse situasjonene.

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Gøy med Leeds opp igjen, så lenge siden at nesten har glemt hvordan det er å hate de.

Ikke helt avgjort hvem som rykker ned heller...  Et fullt mulig scenario er at West Ham taper både mot Watford og United. Klarer Aston Villa samtidig å plukke 3 poeng enten mot Everton eller Arsenal, så vil siste serierunde mellom de to bli helt avgjørende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...