Gå til innhold

TSP

Administratorer
 • Innlegg

  5 742
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

TSP vant dagen sist 25. oktober 2018

TSP hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om TSP

 • Bursdag 30. april 1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

63 974 profilvisninger

TSP sine prestasjoner

 1. Jeg er enig, men problemet er at frasen som oversettes (Author) brukes i flere ulike kontekster. Å oversette med "Trådstarter" vil bli feil andre steder. Derfor har man valgt å gjøre en direkte oversettelse i stedet for å oversette med noe som passer bedre til konteksten du viser til.
 2. Som dere har vært inne finnes det forskjellige muligheter for å lime inn som ren tekst: Lime inn med Ctrl+Shift+V i stedet for Ctrl+V (ikke tilgjengelig på mobil) Markere tekst og bruke tekstverktøy-knappen "Fjern formatering" (ikke tilgjengelig på mobil) Etter å ha limt inn: nederst i innskrivingsfeltet vil det dukke opp en meldingsboks som sier man har limt inn en tekst med formatering, klikk på lenken i meldingen for å lime inn uten formatering i stedet. Enn så lenge er det ikke mulig for brukere å velge standardoppførsel ved innliming av tekst. Vi kunne i teorien satt opp at alt skal limes inn som ren tekst, men da mister man helt muligheten til å lime inn med formatering, og det ønsker vi heller ikke. Det mangler dessverre en mellomløsning. Tanken har vært at man ikke ønsker å fylle opp mobil med flere linjer knapper, siden plassen er begrenset - og det er ganske begrensa hvor mye formatering man gidder å gjøre fra mobil uansett. Sånn jeg forstår @knutinh mener han nok at det å bruke den knappen (hvis den kom på mobil) også ville vært "klunky", så sånn sett høres det ikke ut som det ville gjort noe lettere.
 3. Vi har nå oppdatert til en nyere versjon hvor dette kanskje inntreffer sjeldnere. Hvis dere fortsatt opplever problemer ønsker jeg at dere tester å merke hele forumet som lest. Det er en lenke "Merk alt lest" som dere kan bruke til dette. På PC: på brødsti-linjen. Ganske høyt oppe på siden, til høyre. Mobil: nesten nederst i mobilmenyen. Dette vil naturligvis være en ulempe på kort sikt siden man vil miste hvor langt man faktisk har lest i en del tråder. Det vil da ta utgangspunkt i tidspunktet du merket hele forumet som lest. Håpet er at det løser problemet på lang sikt, og at årsaken til at dere opplever problemer kan være på grunn av "korrupte data" knyttet til brukerkontoen deres.
 4. Det som du velger "Varslingsliste" på vil du bli varslet om gjennom tallet som kommer oppå bjelleikonet menyen. Jeg ser du ikke har valgt "Varslingsliste" på "Fulgt innhold". Det vil du kanskje? Du kan også kontrollere at du har riktig preferanse for hver enkelt tråd. Det virker rart hvis du ikke mottar noe på e-post i det hele tatt. Jeg antar du har sett etter om det er noe i søppelpost-mappen din? Du kan jo også dobbelsjekke at du er registrert med riktig e-postadresse. Et annet forslag er å kontrollere at du har riktig følgepreferanse for hver enkelt tråd. Kunne du gitt meg et konkret eksempel på en tråd og et innlegg som du sist forventet varsel om på epost? Enten her i tråden eller til meg på personlig melding. (Nå kan du forresten også sette opp push-varsler til mobil)
 5. Da er det godt å vite at du må gjøre et aktivt valg for at det skal dukke opp for deg. Vi kommer ikke til å spørre om å aktivere, eller sende push-varsler, med mindre man tar et aktivt valg rundt det
 6. I dag har vi oppgradert Diskusjon.no til Invision Community 4.7.10! Fra versjonen vi var på (4.7.3) har det vært mest fokus på feilfiksing og noen visuelle endringer. Detaljert endringslogg for alle versjonen av selve forumprogramvaren finner man her. Men en nyhet verdt å nevne er at man nå kan velge å få push-varsler til telefonen sin fra Diskusjon.no! En egen tråd om det her: Nattmodus og omlegging av malverk er dessverre fortsatt noe forsinket: Det vil komme noen mindre endringer av utseendet og nattmodus-valg i løpet av mai, i forbindelse med at vi går over til Egmont sitt felles forum-malverk.
 7. Vi oppdaterte forumet i dag og Diskusjon.no kan nå levere push-varsler til de fleste smarttelefoner og nettbrett! Det krever at du tar deg tid til å sette det opp og har et oppdatert operativsystem. Instruksene nedenfor viser hvordan man kan sette det opp på iPhone. For å sette det opp på iPhone må man ha iOS-versjon 16.4 eller nyere. Fremgangsmåten skal være ganske lik på andre typer smarttelefoner. Si gjerne fra hva du synes om dette i tråden! Hvorfor kommer du til å bruke det/ikke bruke det, har du andre spørsmål eller relevante innspill og kommentarer? Instrukser iPhone (iOS 16.4) Del 1: Legg til på Hjem-skjerm: Hvis du har en slik snarvei fra før må du legge den til på nytt. Gå inn på Diskusjon.no og trykk på dele-ikonet. I delevalgene velger du "Legg til på Hjem-skjerm" (nesten nederst i listen). Trykk "Legg til" på siden du tas til. Hvis du vil kan du endre navn på appen. Se bilder nedenfor. Instruksene fortsetter under bildene. Del 2: Logg inn i "appen" og endre varslingsinnstillinger Nå har du fått en Diskusjon.no-snarvei på hjemskjermen din, og denne fungerer som en separat web-app med sine egne innstillinger. Du må derfor logge inn i appen. Åpne web-appen for Diskusjon.no som du la til på Hjem-skjermen din Åpne mobilmenyen på Diskusjon.no (oppe til høyre) og logg inn Åpne mobilmenyen, trykk på bjelleikonet og trykk "Varslingsinnstillinger" Gå et stykke ned på siden og trykk "Aktiver i denne nettleseren" under Push-varsel Godta når mobilen spør deg om du vil motta varslinger fra Diskusjon.no På siden med forumets varslingsinnstillinger må du nå velge hvilke typer varsler som skal gi deg push-varsel. Åpne for eksempel "Omtaler og mitt innhold" og velg "Varslingsliste + mobilvarsel". Noen bilder av stegene nedenfor. Teksten fortsetter under bildene. Gratulerer! Du har nå satt opp push-varsler fra Diskusjon.no. Noen ting å merke seg eller kjente feil Å klikke på varselet sender deg ikke til riktig sted: dette er en kjent feil som fikses i en kommende versjon av iOS. Manglende tilbakemelding på at siden lastes: du kan oppleve å trykke på noe i forumet med web-appen uten at noe ser ut til å skje, men sannsynligvis er siden i ferd med å lastes inn. Problemet er at web-appen ikke gir noen tilbakemelding om at siden holder på å lastes inn, så om noen sider er trege til å laste inn kan det virke som at man ikke trykket. Det er nyeste versjon av forumprogramvaren vi benytter oss av som introduserte denne muligheten til iOS 16.4. Det har allerede vært støtte for push-varsler til andre typer enheter en stund. Retting av feil og forbedringer vil ev. komme ved senere forumoppgraderinger. Si gjerne fra hva du synes om dette i tråden! Hvorfor kommer du til å bruke det/ikke bruke det, har du andre spørsmål eller relevante innspill og kommentarer?
 8. Jeg tok meg friheten å splitte ut en diskusjon rundt innliming av tekst til en ny tråd i "Tilbakemeldinger til forumet" (Jeg svarer i den senere) Reaksjoner på moderering tas på personlig melding.
 9. Hei! Vi skal se på en ny løsning for kommentarfelt sammen med Gamer.no. Årsaken er at dagens løsning for kommentarfelt baserer seg på bruk av tredjepartscookies (informasjonskapsler) fra diskusjon.no når man er inne på Gamer.no. Tredjeparts informasjonskapsler er noe flere og flere nettlesere har gått vekk fra å støtte, Chrome skal fase det ut fra neste år. Min egen erfaring er at det fremdeles fungerer for meg i Chrome. Hvis du har en annen nettleser kan det være innstillinger i nettleseren din som kan tillate tredjepartscookies.
 10. Det var tenkt før påske, men ble dessverre noe utsettelse, som gjorde at jeg ikke rakk det ferdig før påske. Jeg skal jobbe med det denne uken. Det kan hende vi blir nødt med å kjøre en dag eller to etter oppgraderingen uten nattmodus, men jeg kommer tilbake til det. Årsaken er at det er noen justeringer det er vanskelig å teste andre steder enn "live" i forbindelse med overgang fra Diskusjon.no til Egmont sitt malverk
 11. Rapportene kom frem, det er et kjent problem i denne forumversjonen. Jeg har implementert en midlertidig fiks nå. Vi ser nærmere på andre feil etter neste oppdatering i løpet av måneden
 12. TSP

  Heisann

  test
 13. TSP

  Heisann

  Hei
 14. Nå har vi gjort slik at Diskusjon.no bruker PHP 8.1 (og ikke 7.4) Dermed er også del 2 av prosessen som jeg presenterte i førsteinnlegget gjennomført Del 3 (neste oppgradering av forumprogramvaren) skjer nok i neste uke eller uken etter. Da kommer også nattmodus! Mer info kommer når det nærmer seg
×
×
 • Opprett ny...