Gå til innhold

NULL

Medlemmer
  • Innlegg

    3 462
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av NULL

  1. Komplett har tilbud på TP-Link til WiFi 6E-løsning denne uka så vidt jeg husker. Personlig er jeg vel kanskje bare "middels begeistret" for TP-Link, og hadde nok heller valgt eksempelvis Asus. Hvilken internettleverandør er det som er aktuell?
  2. Nei, en harddisk uten MBR kan man fint lese innholdet fra (men ikke starte opp fra). Men en disk uten/korrupt partisjonstabell vil kunne være forklaringer for at den framstår som RAW.
  3. WiFi 6E støtter jo også 6GHz-båndet, men mangler en del av "effektiviseringene" i WiFi 7. Netgear har en WiFi 6E-løsning i Orbi-serien, men har ikke fulgt med om de har komemt med noen nyere modeller som eventuelt er bedre og rimeligere enn det de leverte tidligere. Merk også: Ikke alle WiFi 7-løsninger støtter 6GHz. WiFi 7 kan være "Dual band". Egentlig er det litt synd at man ikke her da har skilt mellom WiFi 7 og WiFi 7E, der 7E tydeligere hadde angitt at 6GHz var støttet. MEd andre ord, sjekk spesifikasjonene nøye. Så er det kanskje også et spørsmål her om det er "enkle muligheter" for å sette opp noe mer med kabel, hvilket gjør at ytelsen/kapasiteten for blir bedre og WiFi-ressursbruken mer effektiv. Da kan man igjen si at man kan oppnå mer med selv rimeligere enheter. Du er i utgangspunktet ganske sikker på at det ikke er lagt opp noe kablet nett her, eller er rør tilgjengelig eller på andre måter lett å legge opp kabler? Hvilken løsning er det du har sett tilbud på til 5K?
  4. Har bilen mulighet for å koble ut 4WD? Jeg mener å huske at ifølge instruksjonsboken for min bil, så skal 4WD kobles ut ved bruk av reservehjulet. 4WD-systemer er ganske så forskjellig, så her kan det nok være enklere å svare og sjekke om du oppgir hvilken bilmodell det er snakk om. Så vil det ellers kunne være en forskjell på å kjøre noen mil fram til fiksing, eller kjøre lang og lenge med reservedekket.
  5. I utgangspunktet ville man normalt sett ha satt opp kontakter - enten på vegg eller hvis kabel går til veggboks. Men det er for så vidt mulig å la kabelen gå direkte til kameraet også. Jeg har en miks. Enkelte steder i huset går kablene i rør som ender i en veggboks. Andre steder har jeg kabel som f.eks. går langs list og så en "utenpåliggende" veggboks. Og har et par steder også kabler som kommer ut av f.eks. hull laget i tak og som går direkte til en enhet.
  6. 3K per dekk for sommerdekk er ganske høy pris, så lurer jo her på dim eller evt. biltype det skal sitte på. Ser f.eks. på Thansen at 19" Continental Premium Contact med høy lasteindeks til min bil ligger på 2200 kr per stk. Så kommer vel omlegging etc. i tillegg, men hos Thansen er det perioder på vår og høst hvor dette gjerne er inkludert. Har brukt Thansen et par ganger de siste årene for nye dekk pga. ok priser og plassering (ikke alle Thansen-butikkene legger om, men en del har garasje der de gjør det).
  7. Da jeg installerte fiber fra lokale Altibox-partneren, valgte jeg i praksis selv hvor fiberen skulle gå på huset. Den gang var det slik at man måtte betale en del tusen ekstra hvis de skulle ta gravejobben, og var vel fort slik at skulle de grave ble det litt "enklest mulig". Det vil også være mulig å føre røret fiberen legges i f.eks. i underkant av kledning e.l. på huset, så den må ikke være gravd ned hele veien.
  8. Av det jeg har sett av WiFi 7-løsninger hittil, har det vært overpriset og jeg stiller meg kanskje også litt skeptisk til modenheten, uten at jeg har sjekket helt hvilke WiFi 7-funksjoner som potensielt her også mangler. Er det slik at det blir kun den i garasjen som står kablet, mens det ekstra mesh-aksesspunktet du har inne vil står med trådløs backhaul? Så kan man sikkert stille en del spørsmål rundt huset når det gjelder bygningsmaterialer, eventuelle typer av gulvvarme etc. Ville sett etter en løsning som er ikke er av de enkleste, f.eks. at det er 4x4-antenne på 5GHz-båndet i det minste. I hvert fall hvis du skal kjøre med trådløs backhaul inne i huset.
  9. I utgangspunktet skal "hvilken som helst" WiFi-adapter fungere ja. AC600 høres ut som en eldre/billig løsning, og ville anbefalt noe bedre. I det minste en god WiFi 5-dongle eller helst en WiFi 6-dongle, selv om ruteren ikke støtter det og man vil være litt framtidsrettet. De USB WiFi-adapterene som er veldig små, er ofte veldig begrenset når det gjelder rekkevidde og ytelse. At de er såpass kompakt har sine ulemper. Siden dette er en stasjonær pc. hadde jeg da heller anbefalt en litt større adapter fra et kjent merke. Hvis det er utvidelsespor i form av PCI-E-kortplasser, finnes det jo også PCI-E-kort for WiFi.
  10. Husk at det er kun siste kontakt i kjede som skal ha endemotstand. Ikke kjøp veggkontakt som er beregnet for satellitt, men kjøp for kabel-tv.
  11. Matten er enkel, samtidig som det har vært store utfordringer for mange å komme gjennom medikamentlære. En del ender med å bruke alle sine fire forsøk. Flere skoler har også gått bort i fra at man skal ha null feil på eksamen i dette. Skal riktignok sies at det har kommet hjelpemidler på dette området, som i utgangspunktet skulle gjøre det tryggere så lenge parametere skrives inn riktig.
  12. Mellom Asker og til Ring 3, tror jeg elbiler i kollektivfeltet i svært liten grad sinker buss. Det som sinker vil gjerne være biler generelt som står å venter på å komme seg inn i kjørefeltet etter en av påkjøringsveiene. Når trafikken i de vanlige feltene øker mer, tenker jeg det fort også blir mer "forsinkelse" av biler som skal inn i feltene etter å ha kjørt inn på E18. Hvor fult kollektivfeltet er andre steder vet jeg lite om. Men etter at man må være 2+ i bilen, er det gjerne ikke spesielt mange i kollektivfeltet.
  13. Et spørsmål her er jo da også hvilken kameraløsning det er. Hvis kameraene ikke er "på nett" som i form av internett-tilgang, vil man jo måtte være på samme nett som dem for å kunne sjekke hva som skjer. En del kameraer vil jo ellers være avhengig av internett-tilgang da de aksesseres gjennom en skytjeneste.
  14. Hvilke Huawei-produkter er det snakk om her? En mesh-løsning eller to "tilfeldige" produkter man har kjøpt eller hadde liggende? Hvordan utarter stabilitetsproblemene seg? Hvis man har har satt Eidsiva-boksen i bromodus, kan man ikke koble til to rutere i en svisj. Svitsjen må monteres bak en ruter som det er inne på her. Altså f.eks. Zyxel-boks -> Huawei-ruter -> Svitsj -> "andre ting".
  15. Den må være koblet til med kabel ja. Men i aksesspunktmodus, deaktiverer du "ruterdelen" slik at kun "wifi-delen" benyttes. Nå vet jeg ikke hvilken løsning du her benytter når det gjelder kameraer, og om det er tenkt at TP-Link-wifi-nettet evt. skal brukes til annet også, men jeg mistenker at du sparer deg selv for en del utfordringen ved å kjøre den i aksesspunktmodus, slik at den bare gir ekstra wifi-nettet, mens det fortsatt er Telenor-ruteren som står for selve "ruterfunksjonen". "Ruter bak ruter" hvis man ikke forstår begrensningene, skaper fort en del problemer for mange.... Eksempelvis: Hvis du er koblet til wifi-nettet på Telenor-ruteren med en enhet, vil du i utgangspunktet ikke kunne nå en enhet som er koblet til TP-Link-ruteren. Ut i fra slik kompetansenivået framstår rundt nettverk her, tror jeg nok aksesspunktmodus for TP-Link-en vil være å anbefale....
  16. Legg merke til noe på den websiden: "significantly higher data transfer speeds at greater distance" og "Cat5 cables can support Gigabit Ethernet, too". Nå er det mange kabler som selges som CAT6 som ikke har høy kvalitet, og slik sett kan en god CAT5e-kabel være bedre. Det er fortsatt en haug aktører som selger CAT5E-kabler. CAT5 ser man imidlertid lite av.
  17. Den kabelen der kan godt være en CAT5e-kabel eller CAT6-kabel.
  18. Hva er hensikten her? Ha kameraene på et eget nettverk eller å bruke TP-Link-ruteren til å utvide rekkevidden til trådløsnettverket? Hvis sistnevnte er tilfelle, sjekk dokumentasjonen til TP-Link-ruteren for hvordan du setter den i "access point mode". Da vil det fortsatt være Telenor-ruteren som står for å dele ut IP-adresser, og du får ikke "komplikasjonene" med at ting befinner seg på to forskjellige nettverk. Ellers for de fleste bedre å reservere IP-adresser i en ruters innstilling for enheter som man ønsker skal ha en fast ip, enn å sette ip-adressene statisk på enheten.
  19. Spørsmålet er hvor langt man vil gå, og om man f.eks. tilrettelegger forskjellige "budskap" mot forskjellige deler av bedriften eller spesifikke ansatte. Og hvor stopper man - er det bare f.eks. at man skal se at de klikker, at de klikker og legger igjen brukernavn og passord, eller skal man også prøve å få dem til å installere noe?
  20. Hva er mer spesifikt problemene? Er problemer både på ting som er koblet trådløst og ting som er kablet til ruter? Nå er jeg ikke helt kjent med alt utstyret Telia har, men trodde ikke Zyxel-ruterne de hadde tidligere ble brukt på fiber. Det var denne dere hadde før? https://www.telia.no/kundeservice/internett/oppkobling-bredband/oppkobling-zyxel-emg-3525-ruter/ - Eller var det denne?: https://www.telia.no/kundeservice/internett/rutere-bredband/zyxel-ex5501/ Og det er denne dere har nå? https://www.telia.no/kundeservice/internett/rutere-bredband/f1/ Ser ikke at det er noen inngang for fiber på verken F1 eller de to Zyxel-ruterne. Betyr det at det er et separat fibermodem hos dere? Har det også blitt byttet?
  21. Indusert spenning? Det er en bryter et sted her som styrer denne kontakten? Målt inn og ut av bryteren?
  22. Du har altså et svakt signal som gjør at WiFi er ustabilt nå? Hvordan er antennene du har i dag? Er antennene du viser her de du har tenkt å koble til? Sikker på at antennene du har på kortet i dag er skrudd skikkelig til? Egentlig ville jeg sagt at med den avstanden du snakker om her, skulle det ikke vært noe problem i utgangspunktet. Hvilket WiFi-løsning er det du har i PC-en? Merke modell på PC eller WiFi-kort? Hvilken WiFi 6E-ruter? Målet ditt er ikke å få WiFi 6E på pc-en, men altså bare bytte antenner i håp om at signalet skal bli bedre?
  23. Ja, en del eier ikke selvinnsikt....
  24. Som flere har vært inne på, så kan det godt være at du fpr 10Gbps til å fungere - stabilt - over disse kablene hvis det er god kvalitet. Husk når det gjelder 10 Gbps-svitsjer, at en del støtter bare 1/10 og ikke 2,5/5 Gbps. Er en del som har opplevd å kjøpe 10 Gbps-utstyr som kombineres med 2,5Gbps-utstyr, men så får man ikke 2,5Gbps. Hvbis det ikke er noe her som henger på 10 Gbps, så ser jeg heller ikke at det skal være noe spesiell flaskehals om du må ned på 2,5Gbps? Du spesifiserte ikke type nettverkskabel som skulle benyttes i jobben elektrikeren skulle gjøre?
  25. Både ja og nei. Det er løsninger som har blitt levert tidligere der det bare var en ren antenne ute, mens modem og WiFi-ruter var en kombinert enhet inne. Telenor hadde en slik løsning for en del år siden, men usikker på om også Telia hadde det. Men pga. skjermdumpen som ble vist her, så man at det ikke var en slik løsning. I praksis da når det er en "Ethernet-ruter" som leveres, så blir det jo i utgangspunktet lite hensiktsmessig å sette opp en bridge fra en ethernet-port til en annen ethernet-port. Men som man har vært inne på her, VLAN-bruken gjør dette vanskeligere. På Telenors løsning, er det ikke VLAN, så der kan man koble til "hvilken som helst ruter" uten at det er noe spesiell konfigurasjon.
×
×
  • Opprett ny...