Gå til innhold

tomasvv

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

tomasvv sine prestasjoner

9

Nettsamfunnsomdømme

  1. Leie i deleie scenario er likt med hva jeg allerede betaler nå. Jeg kan ikke bare låne penger 🙂 Ja, det kommer ekstra utgifter, men valget er å fortsette å leie og spare eller deleie og betale samme leie, og spare i form av avdrag jeg betaler og potensielt verdiøkning. Men spørsmålet var mer om hvordan deleier fungerer, har folk her som har erfaring med deleie, ikke om vi har råd til kjøpe bolig eller ikke.
  2. Ja, de trodde de kan stille som kausjonist men de kan ikke 🙂 Jeg er skeptisk også men Coo sier at det skulle gå fint, fra erfaring de har, så...
  3. Har sett annonser (f. eks. Coo deleie) hvor de sier at Deleie hjelper å komme på bolig markedet. Men er fortsatt litt skeptisk. Med deleie terminbeløp er ca samme som med vanlig boliglån. De har eksempel på 50/50 deleid, 3mill hus, eff. 5% rente. Husleie: 8 250kr Renter: 5 000kr Avdrag: 3 250kr Totalt: 16 500kr/mnd (Vanlig boliglån: renter - 10 000kr, avdrag - 6 500kr) 15% av egenkapital er 450 000kr. Med 50/50 det betyr at 250 000kr kommer fra oss og 250 000kr kommer fra Coo. Er det som at når vi nedbetaler 250 000kr (som kom fra Coo) da eier vi hele bolig? Og det er opp til oss hvor fort vi gjør det, 2, 3, 5 år. Mens vi gjør det, Coo betaler det som mangler på boliglån (5 000kr renter og 3 250kr avdrag) og det er dekket av husleie vi betaler til Coo? Men hva tjener de da? Verdiøkning? Husleie? Men husleie er likt som renter + avdrag, resultat = 0kr. Jeg syns det er bra løsning. Vi allerede betaler mer i leie, så hvorfor ikke bo i hus isteden for leilighet og når vi har spart nok - hele bolig er vår. Hva mener dere om deleie?
  4. Ja, 2022 Performance. Har sett at Tesla har nå 0,99% rente tilbud. Men jeg tviler at jeg får Tesla lån, det er fortsatt DnB eller Santander som gir ut lån, og nå gjelder samme regler som boliglån.
  5. Takk. Jeg fikk svar fra rådgiver i banken jeg søkte: "Billån totalt 200 000 kr 3 350 000 kr makskjøpesum 2 850 000 kr boliglån 586 250 kr egenkapital" Så jeg tror det er det vi skal gjøre.
  6. Det er bare siste 6 mnd vi sparer så mye, var ikke som før. Men fra diskusjoner her ser jeg at egenkapital betyr mindre en billån. Men hvor mye egenkapital er nok?
  7. Vi kjører 80km tur/retur, bomavgift rund 550kr/mnd, billigere siden vi kjører elbil. Jeg har ikke garasje eller kunskap til å fikse biler. Jeg har eid nok gamle biler og vet at 100% av de må fikses, eller noen ting må byttes. Alt det koster mye. Så ja, enig med deg.
  8. Vi har Model Y (eff rente 5,49%) og Honda E (eff rund 9% nå). Må sjekke med bankene hvor lav må vi gå.
  9. Når rådgiver økte kausjon det hjalp ikke, prøvde øke til 800k var fortsatt veldig lite forskjell. 🙂
  10. Vi må ha biler. Offentlig transport kjører ikke ditt hvor jobbene vår er. Eller da vi må gå 3km fra buss stopp. Samme med barnehagen. Så ja vi kan kjøre billigere biler. Jeg sier ikke at vi vil absolutt ikke gjøre det, men jeg håper det finnes løsninger så at vi beholder bilene og få kjøpt hus. 🙂 Uten billån vi får rund 4mil. Det jeg vet.
  11. Jo, i 2023 jeg kunne selge de, og kanskje kjøpe nye etterpå men det skjer ikke i 2024. Jeg er ikke bekymret om verditap, vi er fornøyde med biler og skal kjøre de for mange år igjen. Og med Tesla/Musk du aldri vet hvor mye mer vil de redusere priser i tillegg til vanlig verditap. Jeg kan kjøre diesel og spare 1-2k/mnd og ha bilen på verksted hver halvår, bekymre med hver gang jeg hører rare lyder eller hvis bilen vil starte i kulda osv.
  12. Hvor mye gjeld (billån) kan vi ha for å få det vi vil (3,3mil)? Prøvde boliglån kalkulatorer, men der får jeg ikke svar. Hva hvis vi har 300k eller kanskje 200kni gjeld? Eller må vi gå helt til 0?
  13. Ja, jeg vet det er ikke smart i hele tatt 🙂 Men det er nye reglene nå, og å kjøpe bil er nesten som du vil kjøpe hus. Mye strengere kravene, det er det hva forhandler sa til meg i 2023. Hvis jeg vet at jeg kan kjøpe bil etter at jeg kjøpte hus, da det vi kan gjøre, men jeg usikker nå om jeg kan.
  14. Vi bryr ikke om hva slags bil vi kjører. 🙂 Men vi har familie i utlandet som vi besøker også med barn... vi trenger mer plass. Leafen holder ikke som pendlebil heler i vinteren, med lav rekkevidde. Vi kan gå ned til 1 bil når det er varmere ute, men å levere å hente barn i rein, snø, vind, -15 er ikke optimalt.
×
×
  • Opprett ny...