Jump to content

minimax

Medlemmer
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Propaganda? Fordi jeg peker på at sivile i Israel også lider? Eller er du en av de mange som kun bryr deg om palestinerne? Når vi snakker om propaganda så er dette Hamas' ekspertområde -både indoktrinering av sine egne og et spill for verdensgalleriet. Og når sivile lider utnyttes dette maksimalt. Ikke fordi de bryr seg om sine medmennesker, men for å fremme deres mål som er å skape en islamsk stat og eliminere alle jøder. Hamas er ren ondskap og de selv legger ikke skjul på dette. Ta en titt på hva Hamas står for. Det er aldri OK at sivile blir drept i krig, men dessverre noe som skjer selv om intensjonen er å treffe militære mål -som er det Israel gjør. Hamas derimot ønsker å treffe sivile. Fortelle meg hvordan dette kan rettferdiggjøres? Jeg kan ikke kommentere tallene du kommer med her, men håper du skiller mellom drepte terrorister og sivile. Feige som de er gjemmer de seg i tunneler (også NRK skriver om dette i dag) og bunkers under sivile bygninger med våpenlagre og rakettutskytningsramper og bygninger som offisielt brukes av sivile. Skal Israel få slutt på terrorhandlingene mot dem må de selvsagt få has på terroristene og deres våpen, og de går langt for å skåne sivilbefolkningen selv om Hamas brukes sivile som skjold og for å fremme deres sak når sivile blir truffet. Det var "propagandaen" (eller "mot-propagandaen") min for nå 😉 Er du interessert i sannheten tar du gjerne og sjekker ut det jeg har skrevet, fra troverdige kilder -om det er propaganda eller fakta.
 2. Mange gode og vettuge innlegg her med mye som ikke kommer frem i vanlig norsk media. Er det bare meg, eller virker reportasjer som starter som dette kjent?: - "... kvinner og barn drept i det verste angrepet mot Gaza.." - "Israel fortsetter å angripe..." - "... den Israelske bombingen" - "...de massive angrepene mot sivilbefolkningen" - "... de grusomme kamphandlingene fra Israel må ta slutt" Veldig interessant at de hverken intervjuer den jevne jøden om hvordan dette oppleves der, utelater at det faktisk er en terrororganisasjon (Hamas) som styrer i Gaza og som med vilje bruker sitt eget folk som skjold for å få verdens sympati når Israel slår tilbake, at mye av det følelsesmessige tragiske fra Gaza faktisk er skuespill, overdrivelser og rent løgn, og ikke minst: at terrororganisasjonen fra Gaza faktisk startet det hele med å angripe Israel (nå med et firesiftret antall raketter skutt mot dem). Jaja.... små detaljer som sikkert bare er forglemmelser Jeg holdt derfor på å falle ut av TV-sofa'n da en av nyhetsreportasjene i dag startet med å vise folk i Israel som løp til bomberommene under luftvernsirenene og ikke alle Gaza-ofrene. Nei, krig er krig -og det er forferdelig for alle parter, men vi må ikke glemme at dette også er (og har vært lenge) en mediakrig med kamp om sannheten. Det ER massevis av folk som lider i Gaza, ingen tvil om det, men hvorfor retter ingen et kritisk blikk mot Hamas og hva de gjør mot sin egen befolkning i tillegg til å angripe Israel? Forresten, se denne videoen fra ei 10 år gammel jente i Israel om hvordan situasjonen oppleves.
 3. Dubious: Dette høres ikke bra ut. Jeg var ganske sikker på at jeg hadde fått bort alt av salmiakkvannet, og at det også fordamper av seg selv, men kanskje ikke.... Hvis det er dette som har skjedd: vil lukten etterhvert forsvinne (og hvor lenge er det snakk om)? Er det noe som har satt i gang en kjemisk reaksjon som har skadet malingen og vil etterlate seg et varig problem og som ikke kan/bør males over, og vil det være helseskadelig på sikt å oppholde seg i et rom der dette har skjedd? Jeg har ikke så lyst til å prøve å fjerne malingen fra veggene (da blir det isåfall å rive ned hele tapeten som dekker veggene), men må jeg så må jeg 😵 Thor: Takk for bekreftelsen på at denne malingen ikke lukter noe spesielt. Isåfall vil ikke denne være aktuell å kjøpe igjen 😉 Svein M: Malingen luktet ikke noe spesielt da vi åpnet den, og jeg tror ikke noe har vært galt med veggene for som du sier ville jeg merket det forrige gang jeg malte. Så hvis malingen har vært OK hele tiden tenker jeg at Dubious kan ha rett med at det var salmiakk igjen på veggene, ellers kan det ha vært noe med malerullene (ikke nye, men vasket siden sist gang -kan hende jeg fuktet dem med rennende vann og klemte ut vannet like før jeg satte i gang med malingen denne gangen bare for å være sikker på at ikke noe støv hadde festet seg på dem), og en vannskyll på de nye plastinnleggene for også der ta bort evt. støv, og til slutt rørepinnene som jeg kanskje også skylte i rennende vann for samme grunn. Men dette er vel ikke nok til at bakterier skulle utvikle seg som nevnt tidligere i tråden og dermed skape lukten?
 4. Skulle gjerne visst det selv, men huset er et annet sted. Håper å finne ut av hva årsaken er før jeg evt. drar tilbake for å male ferdig. Godt å høre. Det virket ikke normalt med denne lukten. Boksen ble åpnet samme dag som vi malte, så jeg kan ikke forstå at noe skal ha kommet oppi. Eller kan slik oppstå ved feil oppbevaring? Hmmmm.... forstår hva du mener selv om jeg er ganske sikker på at jeg fikk fjernet alt av salmiakk. Vil maling påført en salmiakk-fuktig vegg lukte slik jeg har beskrevet det (oppkast)? Er det isåfall skadelig (for de som skal bruke rommet og/eller at malingen ikke sitter eller vil skade det andre strøket) og må fjernes fra veggen før jeg maler det hele på nytt?
 5. Den ble kjøpt i slutter av september i fjor, så ca. 8 mnd. Jeg har ikke funnet noe "best før" dato noe sted på spannet da jeg lurte på det samme. Ikke i databladene (nederst på produktsiden) står det heller noe om holdbarhet. Gratulerer med dagen forresten!
 6. Er det vanlig at enkelte malingtyper lukter ekstremt vondt -nærmere bestemt sur oppkastlukt? Vi har malt med Jotun Lady (vegg 10 silkematt) og merket lukten litt etter at vi startet å male veggene. Over et døgn senere og etter mye bra lufting er lukten noe mindre, men fortsatt ganske intens. Vi har også fylt noen skåler med edikk for å kunne ta bort lukten. Malingen har blitt oppbevart i romtemperatur, og veggene ble på forhånd vasket med salmiakk+vann, og etter en stund tørket over med en klutt fuktet i kun vann. Den ble rørt skikkelig i, og vi startet å male dagen etterpå, da alt var garantert tørt og rent. Så jeg kan ikke forstå at vi selv skulle ha gjort noe galt iallefall. Har aldri opplevd noe slikt før, og har malt en god del ganger med ulike typer maling. Noe lukter mindre godt, men aldri slik som dette. Kan det ha vært noe galt med malingen eller har andre opplevd det samme?
 7. Ja, du har et godt poeng med fargeforskjell. Men i tilfelle det viser seg at det er mye fett som har rent inn i en/flre av platene kan det allikevel være en ide å skifte ut disse, og deretter male hele taket. Da slipper jeg iallefall å streve med å få ut fettrestene og håpe på at det ikke sprer seg etter at jeg har malt alt sammen! Jeg vet ikke hvordan det er montert, men er det slik å forstå at de har spor i siden og "låser" seg inntil hverandre? Litt som parkett eller laminat? Eller kan de løftes opp fra oversiden (fra loftet)? Kan ikke huske å ha sett noen spikermerker på disse men skal ta en nærmere titt.
 8. Det har gått fleksible aluminiumsrør fra kjøkkenvifta og bla. badet og videre opp på loftet der det har vært en vifte som har trukket dette ut, men så har det vært mus som antageligvis har gnagd seg gjennom rørene. Jeg går ut fra at matfett fra rørene har derfor lekket ut og funnet den letteste veien ned (altså mellom skjøtene på takplatene). Tror nok ikke jeg kommer til å påføre mer fett på flekkene i håp om å få det fjernet. Ikke alle kjerringråd er like verdifulle 😉 Forresten.... hvis jeg får åpnet opp deler av gulvet over kjøkkentaket, og dermed har mulighet til å løfte opp taplatene -virker dette ut fra bildene noe som er standard og kan fås kjøpt nye? Huset er fra slutten av 80-tallet. Da kan jeg slippe å male hele taket og bare skifte ut platene med fettflekker på. Har ikke målene foran meg dessverre.
 9. Det kan virke slik ja. Må vel male over hele taket for at det skal se likt ut også. Jeg har blitt tipset om å bruke en fettløserspray fra Plumbo. Kanskje den trekker ut de siste restene av fettet fra rett under overflaten? Det er egentlig det jeg bekymrer meg mest over -at fett inni takplatene vil sive ned til overflaten og dermed lage nye flekker i malingen. Men det er kanskje derfor jeg videre ble tipset om å først bruke en Jotun kvist og sperregrunning før jeg dekker over med maling (rull med teleskopstang er vel lurt her, og egen takmaling kanskje?). Forresten, er det ikke noe som heter trekkpapir som trekker til seg fukt av alle slag? Kanskje etter å ha sprayet på fettløsersprayen så kan dette brukes til å suge ut restene av fettet. Noen som vet noe mer om slikt og evt. hvor slikt papir selges eller er fortsatt tilgjengelig?
 10. Jeg skulle ha fjernet noen mørke flekker fra innvendig kjøkketak. Det har tidligere vært et ventilasjonsanlegg fra kjøkkenvifta opp til loftet (dette ble senere fjernet og erstatte med ny kjøkkenvifte med kullfilter) og jeg mistenker at det har vært lekkasjer i metallrørene som har ført til at stekefett har rent ned på takplatene fra loftet. Jeg har prøvd å fjerne det med en våt klut med salmiakkvann, men det virker ikke å ha gjort så mye godt, selv etter gjentatte ganger. Kanskje overflatefettet er borte, men flekkene må males over?
 11. Ja, det er nok lurt. Men ikke alltid like tydelig forklart. Vurderer å lage en bestilling fra Mouser (forhåpentligvis like over minimum for gratis frakt) så får jeg se på dette som en utprøving -om sluttsummen blir det jeg betaler Mouser eller om det dukker opp fortollingsgebyr osv. i tillegg utenom. Noen her som har brukt Mouser? Har hørt at de skal være bra, men har ingen personlig erfaring.
 12. Godt poeng! Men er den fra AltiTec NEMKO gokjent, og dermed lovlig for bruk i Norge? Ser at AliExpress kan være bra for mye, og takk for oppklaring. Mye jeg ikke visste. Jeg stiller meg nok dog fortsatt kritisk til å kjøpe kondensatorer, ICer og slikt fra andre enn velkjente og renomerte firma. Så kan jeg kjøpe de mindre kritiske tingene derfra og eBay osv.
 13. Mange gode tips her. Siden jeg skulle kjøpe noen andre ting bestilte jeg samtidig et 6mm flis og glassbor fra Stanley. Høres ut som noe jeg kan få til om jeg følger rådene og bruker lav hastighet (200-230 RPM står det på pakningen), kjøler det ned i vann innimellom, og bruker maskeringstape der jeg starter å bore. Er det riktig at man skal bore i "revers" med boremaskinen? Det ser slik ut om man skal bedømme en grafisk instruks bakpå pakken.
 14. Bjerknez: AliExpress er nok greit for kontakter, ledninger, skruer osv. Har selv handlet slikt derfra. Men ville aldri kjøpt kondensatorer, ICer, transistorer osv. der. Alt for stor risiko for fake produkter. Tingo: ja, ser ut som alle nevnte firma benytter seg av fraktselskap -noe som er en pine og plage som privatperson (man vet aldri når de kommer, og noen ganger gidder de rett og slett ikke og bare raporterer at "kunden var ikke hjemme" og man må dermed dra til innimellom avsidesliggende fraktmottak for å hente). Jeg foretrekker heller å hente hos Posten eller Postnord til en tid som passer meg, men nok om det 😉 Takk for tips om å velge NOK i innstillingene -går ut fra at prinsippet er likt for alle de som har "no." nettadresser, og at de da inkluderer norsk MVA og porto ved betaling slik at det ikke kommer noen avgifter utenom. Hvilke av disse firmaene har du best erfaring med og kan anbefale videre for en hobbybruker? Altså, kjøp av mindre antall like komponenter og totalt et relativt lite beløp hver gang (kr. 500-1500 eller noe slikt).
 15. Hvor hen anbefaler dere at jeg bestiller elektroniske komponenter (motstander, ICer, kondensatorer osv.) fra, uten at det blir for mye rot med toll, moms, porto og andre utgifter? Jeg har tidligere bestilt fra Farnell -det begynner å bli en stund siden, men jeg mener å huske at det ikke kom noen overraskende avgifter i tillegg, noe det ofte gjør om man kjøper fra utlandet. Men det regnes vel som en "norsk" nettbutikk der norsk moms er inkludert. Andre "norske" forhandlere (iallefall ut fra nettstedsadressen å dømme) som jeg har funnet er: RS components Mouser Digikey Elfa Er det noen som har erfaringer med disse og kan fortelle om prisnivå, utvalg, leveringsvalg og om avgifter er inkludert eller kommer som en overraskelse i ettertid? Det finnes andre nettbutikker i utlandet, men det er slitsomt å ikke helt vite hvor mye avgifter man må betale i tillegg.
×
×
 • Create New...