Jump to content

minimax

Medlemmer
 • Content Count

  361
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Det stemmer. Vanlig SATAkontakt som går inn til SSDen. Men en tanke streifet meg etter å ha lest svaret ditt: kanskje ikke data+strøm faktisk går fra en og samme plass på hovedkortet, men at de ender opp sammen (altså den enden som plugges inn i SSD/HDD). Ja, når jeg tenker over det så har jeg visst trukket en ny kabel (7 pins SATA) fra en kontakt på hovedkortet, og det er jo bare data. Strøm kommer antageligvis rett fra strømforsyningen. Så da kjøper jeg en veldig kort SATA kabel som går mellom den eksistrende data+strømkontakten (den som vanligvis plugges inn i SSDen) og til selve SSDen, så stripper jeg litt av de 4 strømledningene som jeg deretter lodder på nye strømkontakter (så mange jeg trenger)? Er det en kort SATA strøm+data hann til hunn ledning jeg skal se etter? Jeg fant noe som het "SATA data+power extension":
 2. Den ser kanskje ut til å løse problemet mitt om jeg har forstått det riktig. Er det slik å forstå at denne har en full (data+strøm) SATA kontakt i tillegg til ekstra strømkontakter? La meg prøve å forklare hva jeg ønsker (med en mer eller mindre kunstnerisk illustrasjon): Slik jeg har det nå (med en SATA power Y adapter) så får jeg ikke brukt data-delen fra hovedkortets SATA ledning. Jeg får kun hentet ut strøm til den eksisterende SSDen og til en annen enhet og må strekke en ny 7-pins SATA dataledning for SSDen. Jeg vil unngå dette og håper dermed at det finnes en gjennomgående adapterkontakt som kun "tapper" strøm til flere nye enheter (så fungerer ledningen fra hovedkortet til SSDen som før). Er det slik den adapteren du forelso fra Startech fungerer, eller er den lik den Y-adapteren jeg allerede har, bare med flere strømkontakter?
 3. Finnes det en SATA adapterledning som kan gi meg ekstra strømkontakter til ekstra SATA enheter? Jeg har så langt brukt en såkalt "SATA power splitter" (eller "Y splitter") kabel som vist her: Ulempen med denne er at for data-delen av kabelen forsvinner (det er ikke plass til å plugge inn en vanlig 7-pins SATA kabel ved siden av adapteren), så jeg må ta strekke en ny datakabel fra kilden til dette. Jeg lurer da på om det finnes en SATA adapterkabel som går mellom kabelen fra maskinen og den enheten (HDD, SSD osv.) man skal koble til, men at man får "tappet" et par strømkontakter ut fra denne? Har ikke funnet noe slikt i de vanlige nettbutikkene, men kanskje jeg bare ikke vet hva jeg skal søke etter.
 4. Ja, operatøren gjør det, men jeg prøver å finne ut om telefonen (i hovedsak A41, men også A40) støtter dette. Vanskelig å finne ut fra alle de tekniske forkortelsene.
 5. OC-freak: 12 Mpiksler høres mye bedre ut ja! Hvor hen fant du denne infoen? Jeg mener å ha saumfart både nettsider og brukermanualen uten at dette kommer opp. Merko: i spesifikasjonene står det riktignok LTE, men ikke det du nevner. For A41 står det dette under "nettverk/operatør": Kan noen tyde om noe av dette betyr at den har 4G-tale/VoLTE? PS: Batteritiden mellom de to fant jeg på Samsung-Norge sine egne spesifikasjonssider for A40 og A41, og der ser jeg at A41 har lengre brukstid, så da går ikke den raskere/bedre prosessoren utover dette.
 6. Takk for svar. Ja, elektronikk er nok å regne som "ferskvare" 🙂 Hva er det 4G tale egentlig heter? Jeg finner det ikke blant alle spesifikasjonene med et utall tekniske forkortelser.
 7. Valget for ny telefon står mellom Samsung Galaxy A40 eller A41 -kanskje noen her kjenner til disse? A40 fordeler Litt mindre stråling (SAR) Litt mindre fysisk størrelse Mindre filstørrelse på bildefiler (tar mindre plass) A41 fordeler Nyere/raskere prosessor Bedre (?) kamera (antageligvis ikke da flere mpiksler betyr med støy) Bedre batteritid (men med kraftigere prosessor betyr det kanskje ikke lenger brukstid allikevel?) A41 ulemper Litt mer stråling (SAR) enn A40 Større bildefiler (tar mer plass) Kameraoppløsning: 48 Mpixel bildefiler (A41) må da være ganske unødvendig stort? Enkelte kameraprodusenter har valgt å gå bort fra dette markedsføringstrickset og heller satse på færre Mpiksler (og dermed mindre bildestøy). Men jeg finner ikke ut (fra brukerveiledningen jeg har lastet ned) om det er mulig å stille dete ned -noen som vet? 4G-tale: Videre har jeg forstått at 4G-tale er en veldig viktig funksjon å ha. Har begge telefonene dette? Wifi deling: innimellom (ferie osv.) ville det vært fint å koble lesebrett osv. på nettet der vi ikke har tilgang til WiFi. Jeg har forstått at man ved hjelp av mobilen kan danne et WiFi nettverk og dermed bruke telefonens mobildata til å surfe med nettbrettet. Mener dette kalles "Hotspot" modus etter å ha lest A41 brukerveiledningen. Stemmer dette? Vet ikke om A40 kan gjøre det samme. Bortsett fra disse tingene er det viktig å få en mobil som er solid, bra laget og ikke "går ut på dato" med det samme (derfor heller jeg mot A41 da den har mer oppdatert teknologi enn A40, men det kan jo allikevel være ulemper jeg ikke kjenner til -derfor alle spørsmålene her 🙂 )
 8. Enig -ganske irriterende når man ser etter norske sider. Er det noen norske deleforhandlere du vil anbefale? Jeg skal prøve å ta kontakt med Hyundaiforhandleren og høre hva de sier om pris og tilgjengelighet. Når jeg skal gjøre jobben selv er det jo ikke sikkert det blir så dyrt alt i alt. Og de vet sikkert det med delenummer også.
 9. Når man oppgir biltypen og et bestemt delenr. popper opp er vel nettbutikken ansvarlig for at det stemmer vil jeg tro. Er det noen bildelebutikker der ute som anbefales/man skal holde seg unna?
 10. Tusen takk for alle tips! Jeg prøvde ut den løsningen fra Dinside (2 deler oppvaskmiddel blandet med 1 del husholdningseddik) nevnt ovenfor og her fungerte det iallefall veldig bra! I ettertid ser jeg at jeg hadde lest artikkel litt for fort og lot den ikke være på i 10 minutter før jeg skyllet av, men den fungerte allikevel, om enn ikke helt rent. Men jeg skal ta en runde til, og denne gangen la blandingen ligge på flisene/glassdusjdørene i 10 minutter før jeg skyller det av. Er sikkert lurt å ta en nal til slutt også, for å unngå skjolder. Kjente ikke til de "Klar" produktene fra Rema 1000, så det kan også være verdt et forsøk. Kraftvask høres litt skummelt ut med tanke på skade på flisene og hud som nevnt, men jeg forstår at det kan være effektivt! Det samme med WC-rens. Å bruke nal etter hver gang man bruker dusjen var en glimrende ide om man kan legge det inn som en vane -da blir det nok litt enklere å ta en kraftigere vask innimellom. De "klossene" fra Biltema har jeg brukt tidligere (men da kjøpt hos Clas Ohlson -sikkert samme greiene. De ser iallefall like ut) men da til å fjerne ulike blyantmerker og annet fra tapet og vegger. Veldig effektivt uten å skade eller ripe, men om det lager mikroriper i glasset er jo ikke dette så bra. Vedkommende som installerte dusjdørene forklarte at det var veldig viktig å ikke vaske de med noe skuremiddel, for da vil skitt og bakterier mye lettere sette seg, så den sjansen vil jeg ikke ta -derfor milde men effektive rensemidler (så langt det lar seg gjøre). Nå skal jeg ta en runde til med eddik+oppvaskmiddelmetoden og regner med at dørene og flisene blir enda renere 😀 Takk igjen for alle gode tips! 👍👍👍
 11. Ja, jeg fant også en brukt en (kanskje den samme), men en slik del har jeg lyst til å kjøpe ny. Spørsmålet da er om -02000 og -05500 modellene kan byttes om hverandre. 02000 kommer jo opp på mange nettbutikker for bildeler om jeg legger inn bilens registreringsnr. men jeg vet ikke om dette er korrekt. Hvor kan jeg evt. spørre om -02000 faktisk går til denne bilen?
 12. Høres interessant ut! Hvordan er det sånn helsemessig (kjemikalier og sånne fy-fy greier)? Selges dette i butikker eller kun i nettbutikk? Jeg trenger det helst i dag og tenkte kanskje noe kan kjøpe i nærmeste rema 1000 eller noe....
 13. Det er en bakre vindusviskermotor til en 2005 Hyundai Atos Prime ("Atos combi-coupe MX" kommer opp om jeg taster inn registreringsnr. på bildelefirmaer) jeg ser etter. Den som er i bilen fra før er merket "Kamco, license Bosch, Made in Kores" og har påskrevet delenr. 98700-05500. Om jeg søker etter "vindusviskermotor bak" til denne bilen (de fleste slike nettsider spør ofte etter registreringsnummeret, og da går jeg ut fra at de faktisk viser deler som fungerer til akkurat denne bilen... iallefall i teorien) kommer delenr. 98700-02000 opp som originaldelenr. For eksempel her hos AutoDoc som jeg kan få kjøpt en ny Meat & Doria vindusviskermotor for ca. kr. 1220 + moms/frakt. Er litt usikker på om jeg skal fortsette å lete etter en med det eksakt samme delenr. eller gå ut fra at denne kan brukes. Har forresten aldri hørt om "Meat & Doria" før og vet ikke hva slags kvalitet det er snakk om. Når jeg først bruker tid på å skifte ut vil jeg gjerne ha noe som varer en stund 😃 PS: det er vil ikke så mye hjelp å få om jeg kontakter Hyundai Norge -de vil vel bare selge nye biler 😉
 14. Hva slags vaskemiddel anbefales i bruk for et dusjhjørne og bad generelt? Jeg vet at man absolutt ikke skal bruke noe skuremiddel (f.eks. Jif) på slike dusjdører av glass da det skaper mikroskopiske riper som videre tiltrekker seg skitt, så jeg har så langt brukt grønnsåpe eller et PH-nøytralt vaskemiddel sammen med en gulvskurebørste (med bust i plast/nylon eller noe slikt) på glassdørene og flisene rundt i dusjhjørnet, men jeg blir liksom ikke kvitt all skitten. Alternativt vet jeg det finnes mange typer pumpe-sprayflasker i dagligvarebutikken til dette, men jeg er ikke så begeistret for å puste inn kjemikaliene mens jeg rengjør (foretrekker heller noe flytende jeg kan blade oppi ei bøtte). Forslag?
 15. Jeg trenger en vindusviskermotor til en 15 år gammel Hyundai Atos Prime og lurer på hvem sm selger slikt her til lands? Jeg kan skifte den selv. Jeg finner flere steder som tilsynelatende har denne delen, men den har et annet delenr. enn den som står på vindusviskermotoren som er i bilen. Det kan jo hende at en nyere vindusviskermotor til en nyere modell av bilen fungerer, og det er den som selges, men hvem kan jeg spørre om slikt? Det finnes jo mange selgere av bildeler i Norge (bare å søke på "deler til bil") men ut av de tusenvis av delene disse firmaene selger kan de umulig vite hva som passer til hva.
×
×
 • Create New...