Gå til innhold

minimax

Medlemmer
  • Innlegg

    610
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

minimax sine prestasjoner

26

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg er fortsatt ganske forvirret rundt hvordan situasjonen er for vår bil (4. generasjon Toyota Yaris, fra starten av 2023) -om den er tildekket av plastplater under (slik at underspyling egentlig bare skyller bort veisaltet fra plastplatene og ikke metallet), eller om dette er feil/overdrevet fra de som selger rustbeskyttelse og faktum er at underspyling faktisk har noe for seg. Dessverre har jeg ikke tilgang til noen bukk/rampe å sette den på for å se under, ellers skulle jeg gjort det... Kanskje noen her kjenner til hvordan dette er på bilen vår og/eller generelt på dagens biler?
  2. Oi! Det var en lekker løsning, ja. Ikke verst pris heller, men er fortsatt i tvil på om det er noen vits. Iflg. den ene artikkelen jeg lenket til sist vil jeg jo da bare spyle på utsiden av ei plastplate som dekker til undersiden av bilen som ikke er til noe hjelp. Hva tenker dere om det? Stemmer det at de fleste nye biler er dekket til på den måten?
  3. Jeg forstår. Men kanskje moderator her kan åpne innlegget ditt for redigering. Dumt hvis dette blir sitert videre og jeg vil fortsette å stå som personen som skrev det.
  4. Får man kjøpt Cola-konsentrat noe sted, eller er dette kun tilgjengelig for restauranter og i større mengder? Det kan vel hjelpe å tilføre ekstra kullsyre fra en brusmaskin (trykke knappen ned flere ganger/lenger), men blir vel ikke likt uansett, ettersom det ikke blir blandet under trykk.
  5. Hvem som okkuperer hva er en helt annen diskusjon, og jeg anbefaler heller å faktasjekke dette i historiebøker osv. (samt sunt bondevett) i motsetning til å henge seg på den politisk korrekte retorikken 😉 Hmmmm. Kanskje greia er å IKKE sammenligne f.eks. Cola med en slik brusmaskin sin Cola, akkurat som jeg har blitt skuffet når jeg har prøvd en eller annen "Cola" variant (f.eks. Grans Cola), men heller bruke den til å lage sitt eget type "sprudlevann". Jeg drikker ikke så mye brus, så kanskje jeg rett og slett bare skal kjøpe ekte Coca Cola når jeg ønsker Coca Cola smak! Apropos Cola: jeg vet ikke om det bare er meg, men jeg synes Coca Cola smaker bedre på noen restauranter (f.eks. Egon) enn Coca Cola man kjøper i butikken og tar med hjem. Bare innbildning, eller har utesteder mulighet til å blande kullsyre/smaksforholdet selv?
  6. Jeg søkte etter "underspylingstralle" men fant ikke noe, men derimot noe som het "underspylingsrør" -er det dette du sikter til? Virker iallefall som en fin måte å komme til under bilen (eller andre plasser der man ikke kan bare spyle rett på). Fant også en artikkel som het Underspyling av bil – Viktig vedlikehold av bilen! der det står om bruk av slike, men om det er fullt av plastplater ol. under så er det kanskje ikke så stor vits, eller? I artikkelen Ekspert slår alarm: Nye biler har nesten ikke rustbeskyttelse står det mer om dette, men det virker motstridene til alle de bilartiklene man finner om hvor viktig det er å vaske bilen under for å forhindre rust. Litt forvirret...
  7. Får man kjøpt disse i Norge? Jeg fant ikke noe på nettet, hverken hos Prisjakt eller andre steder. Kanskje et dumt spørsmål, men hva annet enn vann er det aktuelt å legge kullsyre til? Har hele tiden tenkt på dette som et alternativ til å kjøpe brus i butikken (og drasse på tunge flasker/bokser). Høres ut som du har dårlig erfaring med Sodastream. Er dette generelle erfaringer fra andre også? Når det gjelder kullsyre som forsvinner etter at man har blandet inn smakstilsetningen: kan man da løse det ved å trykke ned "fyll på kullsyre" knappen ekstra lenge/flere ganger? Brukes kullsyrebeholderne generelt opp veldig fort, og må skiftes ut ofte? I utgangspunktet drikker vi ikke så mye brus her, men om kullsyre hjelper til å drikke mer vann generelt (kanskje med et hint sitron eller noe), så blir det kanskje litt oftere. En annen ting: jeg er ikke så begeistret for plastflasker, og ser at Sodastream har en modell ("Duo" eller den elektrisk varianten "e-Duo") som tar både plast- og glassflasker, men ingen andre modeller så langt jeg kan se. Men kanskje det finnes tredjepartprodusenter som tilbyr glass eller stålflasker som passer de ulike maskinene? Noen som vet?
  8. Jeg har en interessant oppdatering angående temaet... Vi fikk nylig antirustbehandlet undersiden av bilen, og i den forbindelse fikk vi høre at moderne biler har mye av undersiden dekket til av plastplater, så man kommer egentlig ikke særlig til med underspyling uansett. Men salt og dritt fra veien smyger seg inn i små åpninger allikevel. Så rustbehandling er visst veien å gå. Jeg fikk samtidig høre at på kanten langs undersiden (altså langsiden på venstre og høyre side av bilen underfra), der er noe av antirustbehandlingen eksponert, og hvis man underspyler i automatisk vaskehall der dysene er litt feiljustert kan dette resultere i at antirustbehandlingen til slutt blir spylt bort av det kraftige trykket! Men man kan allikevel spyle bort salt/dritt forsiktig manuelt. Så da tenker jeg at vi holder oss borte fra automatisk børsteløs vask også og tar alt manuelt. Noen som har noen erfaringer/tanker omkring dette som jeg nettop fikk vite om tildekket underside av nye biler og vask av dette?
  9. Er det noen her som har erfaring med Sodastream brusmaskiner? Jeg husker tilbake til 80-tallet da disse var veldig populære, men at det fortsatt ikke smakte "ordentlig" brus. Gjelder dette fortsatt eller har det blitt forbedringer på deres smakssiruper? Iflg. Wikipedia har visstnok Sodastream blitt kjøpt opp av Pepsi, så da er vel den sirupen "ekte" og dermed gir samme smak som Pepsi man kjøper i matbutikken, eller? Nå foretrekker jeg heller Coca Cola da, men er det mulig å få kjøp smaker som dette eller andre smaker enn de som Sodastream selv har å tilby? Til slutt: det er ganske mange ulike modeller å velge mellom. Ut fra hva jeg har forstått er det snakk om to ulike gassbeholderstandarder (en som du skrur på, en annen som klikker på plass) og så er det noen som tar både glass- og plastflasker mens andre bare tar de av plast. Og så ser jeg at noen maskiner trenger strøm mens andre ikke gjør det: er det her snakk om å enten holde inn "fylle på kullsyre" knappen i en viss tid som man må passe på selv mens de elektriske der gjøres dette av maskinen slik at man får akkurat riktig mengde kullsyre hver gang? Kan noen som har erfaring med Sodastream forklare disse tingene litt nærmere da nettsiden ikke sier meg så mye?
  10. Ja, underspyling er nok tingen spesielt på vinteren. Hvilken pH-verdi er grei for bilsåpe? Det er vel også ulik pH på en forvask kontra en hovedvask også?
  11. Høres bra ut, og vi hadde da tenkt å stikke innom en Uno-X stasjon for å få tatt en børsteløs vask, men da vi til nærmeste Uno-X oppdaget vi at de ikke hadde noen bilvask i det hele tatt! Og etter å ha sjekket nettsidene til Uno-X ser vi at det er et stykke til deres nærmeste bilvask. Synd, for det virket veldig bra iflg. deres bilvask-nettside. Men hva med børsteløs bilvask hos Circle-K, Shell, eller Esso? Er det noen som har erfaring med disse, også i forhold til Uno-X (med tanke på bla. nyere utstyr, mildere kjemi og med mindre sjanse for skade i lakken)? OPPDATERING: Jeg fant nettsideinformasjon hos Circle-K bilvask om at de bruker svanemerkede kjemikalier (som Uno-X også reklamerer med) og at de har børsteløse vask i tillegg til selvvask. Hverken Shell eller Esso har noe særlig info på nettsidene deres om bilvask (annet enn at de tilbyr dette), så da blir jeg litt mer skeptisk til kvalitet på maskinene samt vaskemidler, men hører mer enn gjerne om andres erfaringer. Betyr forresten svanemerkede vaskemidler også at de er skånsomme mot billakken, eller er det her bare snakk om skånsomhet mot naturen/evt. for den som jobber med disse kjemikaliene?
  12. Hvilke vaskehall-kjede er dette? Og hvor lang tid påregnes for en bilvask uten at man skaper kø? (jeg brukte evigheter på å vaske bilen med skumkannon/høytrykkspyler og de 3 ulike stegene (forvask, hovedvask, sealing), men så var det første gangen jeg prøvde meg på en slik vaskemetode også da). Vil prøve å fortsette med mest mulig "kontaktløs" vaskemetode så langt det lar seg gjøre.
  13. Det hadde jeg ikke tenkt på.... OK, da er pumpekanne uaktuelt. Det ble nevnt i tråden at såpen som brukes ikke er spesielt sterk. Gjelder dette generelt, eller på alle steder der man kan vaske selv (Circle-K, Shell, Esso....)? Du tenker på at det som ikke har rent av/tørket i vaskehallen kan fryse til is? Hva om det bare er 5-10 min. kjøring hjem etterpå og da til innendørs parkering (ikke oppvarmet, men heller ikke minusgrsder)?
  14. Har egentlig diskutert temaet bilvask i en annen tråd tidligere, og lærte mye der samt at jeg da endte opp med å kjøpe skumkannon og såper fra Autoglym sin "Polar" serie for berøringsfri bilvask (som fungerte utmerket!). Men nå som det er vinter og jeg ikke har tilgang til egnet sted å vaske bilen hjemme prøver jeg å finne en alternativ vaskeløsning som ikke skader bilen (riper, lakkskader osv). Da er det bensinstasjoner som er løsningen. (bilde hentet fra BFC Motorspares UK) Automatisk vask med børster Dette er jo veldig enkelt. Bare kjøre inn i hallen så vaskes bilen ren og man kjører ut igjen. Men jeg har blitt frarådet dette pga. at det gir riper (små riper, men dog skader i lakken), så da faller det bort for min del. Automatisk vask uten børster (børsteløs vask) Tilsvarende som ovenfor og like enkelt å utføre, men har lest at de bruker ganske har kjemi (som riktignok gjør at bilen blir skinnende ren), men på bekostning av at lakken blir slitt/skadet. Mener å huske at ved enkelte automatiske vaskemaskiner med børster kan man også velge et børsteløst program -der børstene rett og slett ikke blir brukt. Men da faller også denne vasken bort. Manuell vaskehall Disse har jeg aldri prøvd, men sett og spurt litt om. Om jeg har forstått riktig kjøper man poletter på bensinstasjonen, så har man tilgang til høytrykkspyler (vann) for et bestemt antall minutter (tror det var 6 min. for en polett som koster kr. 45,- et sted jeg spurte) og en annen høytrykkspyler som spruter ut skumsåpe. Da må man jo bruke den såpen som tilbys, og vanskelig å vite hvor sterk kjemi dette er. Alternativet vil jeg tro er å kun bruke høytrykkspyleren for vann, men hvordan skal jeg påføre såpen, og hvilken såpe bør jeg bruke? Med Autoglym "Polar" forvask, hovedvask og sealer så bruker man jo en høytrykkspyler, men det er vel ingen garanti for at man kan montere skumkannonen på en høytrykkspyler i en slik vaskehall, så hva gjør man da? Kan man f.eks. da bruke en medbrakt pumpekanne, og deretter skylle det av med høytrykkspyleren? -isåfall hvilken såpe kan man bruke med disse? Det ville vært fint om jeg kunne fortsette å bruke de Autoglym "Polar" såpene jeg allerede har, men de egner seg vel ikke for noe annet enn gjennom høytrykkspylere, eller? (bilde hentet fra Everyday Showcar)
  15. Når det gjelder de der automatiske vaskehallene er jeg litt skeptisk. Jeg har jo lært (tidligere, her i forumet, og som du også sier) at man skal holde seg langt unna automatisk vask med børster (hvis man ikke vil ende opp med fullt av mikro-riper) men jeg er også skeptisk til hvor kraftig spylingen er med automatikken, selv om det ikke er snakk om børster. Jeg har jo ingenting jeg skulle ha sagt om hvor kraftig vannstrålen mot bilen er. Dessuten er det jo ikke sikkert at den vasken tar for seg hele bilen (f.eks. innenfor hjulene og slikt) Så jeg ser for meg manuell vask på et eller annet vis, der jeg selv kan bestemme hvor hardt og hvor hen på bilen jeg vil vaske. Er det slik at i de manuelle vaskehallene så betaler man for en polett inne på bensinstasjonen som gir tilgang til høytrykkspyler inni disse hallene? Og da får man et bestemt antall minutter fra man legger på poletten, eller et bestemt antall liter vann? Avhengig av det ene eller det andre så må jeg finne en vaskemetode der jeg enten er ferdig med det hele så raskt som mulig, eller om jeg kan bruke lenger tid, med pauser for at såpa skal virke og slik. Og bruker høytrykkspylere på bensinstasjoner en bestemt standard (slik at jeg kan kjøpe og ta med en passende adapter for å kunne sette på min egen skumkanon), eller vil det være uaktuelt å vaske på samme vis som jeg har gjort med Autoglym skumkanon og tilhørende såper? Isåfall er vel kanskje den nest beste løsningen (om jeg ikke stoler på børsteløs automatisk vask eller manuell vask med bensinstasjonen sin egen såpe og høytrykkspyler) å kanskje kjøpe meg en pumpeflaske som jeg fyller med bilshampoo, sprayer på hele bilen og lar virke og løse opp skitten, så bruker jeg den manuelle vaskehallen sin høytrykkspyler for å spyle det hele av? Hvis dette høres ut som en grei løsning for vinteren (når man ikke har tilgang til å bruke egen skumkanon/høytrykkspyler), hvilken type bilshampoo/såpe er best egnet til dette? Og er det andre midler jeg også bør spraye på i samme slengen? Jeg ser de fortsatt har novembersalg hos bilpleiekongen, så da kan jeg evt. få tak i det jeg trenger der.
×
×
  • Opprett ny...