Jump to content

Seig2

Medlemmer
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)
 1. Hvis vi da ikke kommer i en langvarig økonomisk krise: https://www.dn.no/makrookonomi/koronaviruset/makrookonomi/ole-andre-kjennerud/kredittstrateg-tror-koronaviruset-vil-sende-verdensokonomien-inn-i-en-dyp-og-langvarig-krise/2-1-771412
 2. Gyllen kjøpsmulighet nå. Jeg har fremdeles alt i cash, og ser etter muligheter for kjøp fremover. Klarer uansett aldri å time det helt perfekt..
 3. Er også 100% cash, men nå er vel tiden inne for å sanke aksjer? Mye billig.. eller venter dere noen uker til ting har stabilisert seg?
 4. Mange gode poenger! Telenor og Tomra er aksjer som har klart seg bra. Jeg vurderer forsåvidt ikke å gå inn nå. Men skulle det vise seg at markedet de neste ukene faller ytterligere 15-20% kommer jeg til å gå tungt inn. Da for en sparingshorisont på 3-5 år.
 5. Poenget mitt er: Nå begynner det å bli en «hyggelig situasjon» å plukke kvalitets aksjer til en rimelig penge. Blir trolig mange år til vi får den muligheten igjen.
 6. Selger/kjøper de DNB for langsiktig sparing på feks 5 år? Om vi får et nytt "krakk" nå, som i 2008, så må det vel være gunstig å kjøpe til de lave kursene vi ser nå, for en sparing på 5 år (eller lengre)
 7. Men å feks kjøpe DNB nå til 117 kroner, med 5-års horisont kan vel neppe slå feil?
 8. Jeg vurderer å gå inn med et større beløp i aksjer og fond nå. Dette bør vel snart bli et gunstig tidspunkt for langsiktig (2-5 års) sparing?
 9. Hei, i disse panikktilstander, kan det være et gunstig tidspunkt for meg å starte fondssparing nå? indeksfond?
 10. Hei, vurderer å kjøpe ny gitar: http://www.jam.se/stranginstrument/gitarrstalstrangad/A4049518-Alhambra_Steel_A3AB/ Oppgitt til 12495,- SEK. Må jeg betale norsk moms på 25% i tillegg?
 11. Hei, la oss si at jeg har nettsiden/bloggen www.mineturer.no. En nettside som er bygd opp gjennom flere år, har bra treff i google og inneholder tusenvis av bloggposter og bilder. Så ønsker jeg å starte et turguide-firma, og til det formålet ønsker jeg meg et nytt domene som er likt firmanavnet. F.eks www.turguiden.no Nettsiden min www.mineturer.no synest jeg er såpass bra, og jeg kan med enkle grep omgjøre den til å bli en bra nettside for turguide-fimaet mitt. Jeg vil helst slippe å ha to individuelle nettsider (og webhotell). Hvordan bør jeg gjør det med domener, videresending og slikt? Det jeg tenker er at når man går inn på www.mineturer.no så vil man se at domenet endres til www.turguiden.no, og med ny logo øverst "Turguiden", samt nytt innhold. De som går inn på det nye domene www.turguiden.no vil komme inn på den samme siden som www.mineturer.no. Men hvordan blir det med alle de gamle lenkene..? og søkbarhet i google? Vil noe av dette ødelegges? Kunne jeg fått noen innspill på hvordan bør jeg gjør dette med nytt domennavn/nettside, mens jeg samtidig vil beholde den gamle siden..? Andre løsninger/forslag tas imot med takk! Takk for svar:)
 12. Seig2

  Skal selge bil

  Takker, da har jeg fått svar på det aller meste. Prisen på finn.no vises innklusiv omregistreringsavgift. Hva er vanlig, skal selger eller kjøpe betale denne omregavgiften? Om kjøper betaler omreg.avgift så selges bilen ekskl. omregavgift? (såklart) Eller skal bilen selges til "oppgiftt" pris innkl omregavgift, og så betaler jeg denne..?
 13. Seig2

  Skal selge bil

  Hei, jeg skal selge bil senere i dag. Kjøper er sikker betaler (kjenner han fra før). Annonse er lagt ut på finn.no, så jeg bruker finn.no digital kjøpekontrakt. Men hva gjør jeg etter det? Går jeg inn på statens vegegvesen og får den omregistrert? Sender inn salgsmelding? noe mer? Kan noen guide meg gjennom dette trinn for trinn?
×
×
 • Create New...