Jump to content

Seig2

Medlemmer
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)
 1. Hei, vurderer å kjøpe ny gitar: http://www.jam.se/stranginstrument/gitarrstalstrangad/A4049518-Alhambra_Steel_A3AB/ Oppgitt til 12495,- SEK. Må jeg betale norsk moms på 25% i tillegg?
 2. Hei, la oss si at jeg har nettsiden/bloggen www.mineturer.no. En nettside som er bygd opp gjennom flere år, har bra treff i google og inneholder tusenvis av bloggposter og bilder. Så ønsker jeg å starte et turguide-firma, og til det formålet ønsker jeg meg et nytt domene som er likt firmanavnet. F.eks www.turguiden.no Nettsiden min www.mineturer.no synest jeg er såpass bra, og jeg kan med enkle grep omgjøre den til å bli en bra nettside for turguide-fimaet mitt. Jeg vil helst slippe å ha to individuelle nettsider (og webhotell). Hvordan bør jeg gjør det med domener, videresending og slikt? Det jeg tenker er at når man går inn på www.mineturer.no så vil man se at domenet endres til www.turguiden.no, og med ny logo øverst "Turguiden", samt nytt innhold. De som går inn på det nye domene www.turguiden.no vil komme inn på den samme siden som www.mineturer.no. Men hvordan blir det med alle de gamle lenkene..? og søkbarhet i google? Vil noe av dette ødelegges? Kunne jeg fått noen innspill på hvordan bør jeg gjør dette med nytt domennavn/nettside, mens jeg samtidig vil beholde den gamle siden..? Andre løsninger/forslag tas imot med takk! Takk for svar:)
 3. Seig2

  Skal selge bil

  Takker, da har jeg fått svar på det aller meste. Prisen på finn.no vises innklusiv omregistreringsavgift. Hva er vanlig, skal selger eller kjøpe betale denne omregavgiften? Om kjøper betaler omreg.avgift så selges bilen ekskl. omregavgift? (såklart) Eller skal bilen selges til "oppgiftt" pris innkl omregavgift, og så betaler jeg denne..?
 4. Seig2

  Skal selge bil

  Hei, jeg skal selge bil senere i dag. Kjøper er sikker betaler (kjenner han fra før). Annonse er lagt ut på finn.no, så jeg bruker finn.no digital kjøpekontrakt. Men hva gjør jeg etter det? Går jeg inn på statens vegegvesen og får den omregistrert? Sender inn salgsmelding? noe mer? Kan noen guide meg gjennom dette trinn for trinn?
 5. Jeg har emballasje ja (pappeske). Hva vil det koste da isåfall.. sliter litt med å finne prisene på det. Takk for svar så langt
 6. Hei, hva vil det koste å sende en sykkel/fatbike med posten i norge?
 7. Hei, jeg kjøpte en mobiltelefon hos power (på butikk) i går. Angrer nå kjøpet. Kan jeg benytte meg av angrerett, levere inn telefonen og få penger tilbake..?
 8. Seig2

  Elbil eller diesel/bensin

  Tesla Model 3 er absolutt interessant til min bruk! Tror nok jeg går for en CX-5(Optimum, 2.2 150 hk diesel Automat) nå, og evt legger meg inn på venteliste på Tesla Model 3. Model S eller X blir for dyr.
 9. Seig2

  Elbil eller diesel/bensin

  Aha, det er ikke så veldig mye nei. Hvor lang er ladetiden hjemme når det er under -10 grader?
 10. Seig2

  Elbil eller diesel/bensin

  Takk for godt svar. Det jeg stresser litt med når det gjelder elbil er dette med lading, for eksempel når jeg har litt dårlig tid.. og kommer til en ladestasjon som er full.. Med alle elbilene som er solgt i det siste så vil det muligens bli enda vanskeligere å få plass uten å måtte vente? Eller når jeg har kommer hjem og batteriet begynner å gå tomt.. og jeg må vente i timesvis på å få den ladet opp for en ny tur rett etter jobb. Og så er det med rekkevidde vinterstid når det er -10grader. Hvordan klarer nye Nissan Leaf seg da?
 11. Hei, jeg har en CX-5 som jeg tenker å bytte ut i år. Valget nå står enten på en ny CX-5, eller rett og slett å gå for den nye Nissan Leaf 2018. Jeg bor ganske "landlig" til, kjører forholdsvis mye(18000km i året)- både lange og korte turer, og er skeptisk til elbil pga rekkevidde... og at det blir mye styr med all ladingen. Når det gjelder firhjulstrekk, så tror jeg at jeg skal klare meg fint med 2WD, selv om jeg kjører en del fjellveier og på dårlig vinterføre. Jeg har ikke familie, så det blir for det meste meg alene i bilen.. så plassbehovet er ikke så all verden. Hva tenker dere om valget? Jeg har altså hatt min CX-5 nå de siste 4 årene.. og har likt den godt, men synest virkelig det frister med nye Nissan Leaf 2018, både med tanke på det økonomiske, men også at den har fått veldig gode anmeldelser og har gode kjøreegenskaper.
 12. Takk for tips. Altså 1978,- per bilde? (https://www.nj.no/Frilanssatsene.b7C_xdnYZY.ips)
 13. Hei, jeg ble kontaktet i forrige uke av et reklamebyrå som ville bruke to av bildene mine som dekor på noen lastebiler til et forholdsvis stort firma. De spurte om hva det ville koste å få bildene.. Hvor mye bør jeg ta betalt per bilde?
×
×
 • Create New...