Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Morsomme, stilige, idiotiske bilannonser fra Finn.no


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Syns også den er veldig pussig, og lurer på hva f.eks Forbrukerrådet hadde svart til noe slikt. Det å kjøpe en bil som ikke er i perfekt stand er ikke noe problem, så lenge man er klar over det og klar for å gjøre jobben med reperasjoner o.l. Men det at de ikke en gang kan gi deg en tilstandsrapport, får det til å virke som om bilen er helt bingo. Du kan få et skikkelig problemkjøretøy, ellers så kan du faktisk få noe ålreit, men med småting.

Vel og merke EU-godkjent til sommeren 2022. Birger N. Haug er en stor forhandler også, så syns det virker uproft fra en såpass stor aktør. Så nei, de virker verken "ærlige med deg" eller særlige transparente. En tilstandsrapport hadde nok dog løst mye, for da er du i hvert fall sånn "ish" sikker på hva du får.

Lenke til kommentar
IT-Henrik skrev (15 minutter siden):

Om de er så opptatt av ærlighet, kunne de i minste ha solgt bil(er) med en tilstandsrapport? Eller blir det for ærlig?

Jeg tror ikke de har lyst å få et overblikk over tilstand, fordi det gir dem ansvar. Rasjonalet er nok å etterligne privatbilsalg der man tar den samme risikoen som å kjøpe en bil fra en som er helt grønn på den... Bare med forhandlerpriser.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
On 31.1.2021 at 12:18 PM, Hansien said:

Birger N. Haug selger biler på outlet hvor du attpåtil kan få lov til å kjøpe deg 12 måneders garanti.. Jeg er nysgjerrig på om dette i det heletatt er lovlig.... 

Hvorfor skulle det ikke være lovlig å selge en ekstra garanti? Kjøper har jo 5 års reklamasjonsrett, men en garanti dekker mer enn reklamasjonsretten. 

Lenke til kommentar
zanta skrev (8 timer siden):

Det har de ikke anledning til. Reklamasjonsretten er lovfestet, men en ekstra garanti kan gi kjøper bedre ytelse. 

Det er motstridende at de i ene øyeblikket skriver en hel masse om begrensede kunnskaper om bilene som selges, fraskrivning av ansvar og redusert reklamasjonsmulighet men de kan selge med en garanti. I bestefall er det vel snakk om å drive i en gråsone.

 

Gavekort skrev (14 timer siden):

Jeg vet ikke helt jeg. Det at selger vet om en feil og velger å ikke opplyse kjøper veier ganske tungt i en tvistesak rundt bruktbilkjøp.

I så fall så snakker vi om munnkurv på de ansatte og papirmakulering, og da er det høykaliber skandale. 

En erfaren bruktbilselger fort bør kunne danne seg et bilde av hva som er negativt, og positivt, med det aktuelle kjøretøyet hen skal selge. Og ut i fra dette burde det ikke være vanskelige jobben å ta en avgjørelse rundt verdien i å ta den ekstra kostnaden med tilstandsrapport eller ei. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...