Jump to content

Drunkenvalley

Medlemmer
 • Content Count

  3315
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1416 :)

1 Follower

About Drunkenvalley

 • Birthday 01/08/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Snitt på 100% (37.5 timer i uka) da, no redusert til 50%? Eg ville krevd meir info om kva som skjer med merarbeid (tid etter veil 19 timer for deg i 50% no) om eg blei bedt om å jobba utover stillingsprosenten. Hugs å få det skriftlig om overhodet mogleg.
 2. Eg er heilt ikkje heilt kjent med permittering, og finn ikkje grusomt mykje umiddelbart om korleis stillingsprosent blir rekna etter permitteringsgrad. Det kan forhåpentligvis nokon andre svara på. Kva er din normale arbeidsstilling før permittering? Og kva seie originale arbetskontrakten din om opparbeiding av avspasering, overtid, etc?
 3. https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/arbeidstid/overtid/ https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/arbeidstid/ Utover dette kan det hende det er definert andre vilkår som er meir rause i kontrakta di.
 4. Det har blitt forsøkt. Skjønt, fram til han nyleg ish blei vurdert som 100% ufør hadde han ikkje inntekt til å gjera meir enn brødfø seg sjølv.
 5. Eg har ein kamerat som er 100% ufør. Han går tur, trener, og ein sjelden gong i blant drikk han. Veit du når? Når han ikkje er sjuk. Han har alvorlig Crohns, og ligg dei fleste dagane med trynet i puta kor han ikkje har evne til å kravla ut av senga. Men du meine han er frisk nok til å jobbe. Ok. Tullprat, frå ende til annen. Han var i mange år i forskjellige forsøk på å jobbe. Han var ikkje kresen. Veit du kvifor programmene feilet? Fordi han ikkje hadde helsa til å møte konsistent på jobb - det tillot ikkje helsa. Det er særdeles få jobber kor det er eit alternativ.
 6. Og korleis ynskje du konkret å ivareta smittevernet, samtidig som dette? Det virke litt som å spisa og beholde kaka samtidig. Sjølv no er det ganske friskt med folk ute, og det er ganske omfattende nød for større endringer blant forretninger for å oppnå eit forsvarlig smittevern som forblir i lengre tid (gitt at Corona er forventet å vera ein trussel i lengre tid). F.eks allereie nede på butikken her er det jo ikkje plass til å holda reell avstand til folk. T-baner og busser blir umiddelbart fulle igjen. Osv. Me kan godt ha ein diskusjon rundt korleis me kan fasa ut dagens verkemidler, for all del. Men då trur eg ikkje det er produktivt å fremstå som at dagens tiltak er irrasjonelle, og beskrive dei som går bort som "ved livets høst"... Det trengs konkrete tiltak for å minimalisere smittefaren først her, ikkje etter faktumet. Personlig syns eg at staten må trappe opp med meir konkrete, semi-permanente tiltak, og legge til rette midlene for å iverksette disse. Det er deriblant at lokaler blir bygd om til å vera meir romslige, og sette krav til renslighet, tilgang til antibac, etc. Når eg går til McDonalds no er dette nokre bord som er teipet av som utilgjengelige, heller enn at bord og stol-løysingar har blitt gjort noko med, og trendane eg har sett elles er ganske like.
 7. Kva meiningar var det eg la til deg no som ikkje allereie er her?
 8. Hadde det ikkje vore for at eg allereie har betalt for gravsteina ville eg spurd om far min endelig hadde funni vegen på nett. Eg får ganske seriøs deja vu frå hans problemer etter at han hadde hjerneblødning.
 9. Det er absolutt verdt å kikke på, men TS ville altså kaste caution to the wind og fjerne dagens karantene-regler ut vinduet. Meine du at det ikkje er farleg å gjera slikt på dette tidspunktet?
 10. Ok. La oss trykke gjennom det. Argumentet er altså rett og slett at høgare antibiotika-resistans kan bety fleire dødsfall fordi Corona-virus tillater resistante bakterier å angripe. Det fremstår som ein grei nok hypotese, men samtlige lenker later til å vera på det stadiet enda. Som kjære Sigurd fortel i NRK lenka... Det er då som minimum direkte farlig å konkludere på dette stadiet at me skal ta ein heilomvending. For å vera snill fremstår TS som han ynskje leka med livene til andre for si eigen skuld. Det er ikkje berre eldre som er i risiko-gruppa, folkens, og om det så berre var det er det ein ganske vesentlig andel av Norges populasjon. Det er greit for dykk om dei døyr for å redde økonomien meine dykk, eller?
 11. TS har vel lite å tjene på å unødig erkjenne og utdype forholdene. Eg ville holdt meg til "Beklager, eg treng tid på ordna meg alternativ boplass. Me kan bli enige om nokre skriftlige betingelser." Om dei er kverulante på det vil eg berre så peika til kontrakta sjølv, kor det om ikkje anna er 3 mnd oppsigelse om det er saklig grunn. Legg vekt på at alternative betingelser kan bli avtalt nermare over skriftlig medium. Men det fremstår litt som flisespikk for min del, me virke til å vera stort sett på tankegangen elles.
 12. Det er vel ikkje opp til deg kven som kan delta i samtala her? Du har eit argument her for kvifor me skal ta ein heilomvending av skuta her, og det argumentet har ingen åpenbar eller solid relevanse til situasjonen i dag. Kva er det egentlig folk skal sei då, frøken? Kva er det å diskutere når heila basisen din ramla ut frå under beina dine?
 13. Dette er vel ein jusstråd, og derfor ein tråd for å beskrive faglig og konkret kva rettigheter TS har - ikkje ein tråd for å skitslenge om kva folk føle er rett eller god praksis om sjukemelding? Når det er sagt vil eg anbefale at TS får bite det sure eplet og be om ferie eller permisjon - med eller uten lønn får dykk nesten finna ut av. Andre alternativer er fleksible arbetstider om det er mogleg, eller jobbe heimafrå i mindre kapasitet i ei periode. Om situasjonen går utover di evne til å jobbe er det vel egentlig i arbetsgiver sin interesse å innvilige det på eit vis.
×
×
 • Create New...