Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er det ulovlig villedende reklame å oppgi brennvidde x og blender y, dersom det ikke er riktig? Hvor stort slingringsmonn er ok? Gjelder vanlige avrundingsregler?

Ofte er blender og brennvidde i patentene til objektiver noe annet enn det de markedsføres som. Brennvidden har også en tendens til å endre seg med fokusavstand. Vanlig praksis er å gå ut fra fokus til uendelig, men det har jeg aldri sett med små skrift i spesifikasjoner eller reklamemateriell.

Det konkret eksempel som fikk meg til å tenke på de juridiske sidene ved dette er et rykte om Sigma 400mm f/2,8 OS Sport, der patentet oppgir 390,00 mm og f/2,91. En(?) av Nikons 70-200 objektiver har også fått kritikk for å ha mye kortere brennvidde ved kortere fokusavstander enn uendelig.

 

Hva er etisk akseptabelt? Er det norske lovverkets forbud mot villedende reklame representativt for andre nasjoners lover på feltet?

Lenke til kommentar

Hva er etisk akseptabelt? Er det norske lovverkets forbud mot villedende reklame representativt for andre nasjoners lover på feltet?

mener jeg lærte en gang for mange år siden at 4% er akseptabel avik i forhold til normen. Men dataalderen og mer eksakte produksjonsteknologi har nok fjernet "svinn'et". Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Im back? :p

 

Har nå holdt meg unna foto i noen år grunnet litt dårlig økonomi og div andre ting.

LEKER nå med tanken om å smått begynne igjen, sist gang hadde jeg canon 5dm mk2 og 35mm 1.4 art, 135mm L osv.

Denne gangen tenker jeg noe ala 5d mk2 igjen og iallefall no prime objektiver igjen da jeg liker meg på 2.8 og lavere.

 

https://prisguiden.no/produkt/sigma-18-35mm-f1-8-dc-hsm-for-canon-175839

denne er jo desverre kun crop am i right? (eller husker jeg så feil?)

 

Eventuelle alternativer til 5dmk2 i samme prisklasse brukt? evt. alternativ til 18-35m'n?

Endret av Bjørnli
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sigmaen er bare for crop, ja.

 

Regner med du ser på brukt siden du nevner 5d mk2. Så en nylig på foto.no til 3500kr med fastlåst batterigrep og defekt usb-port (tror jeg det var), og det er jo riktig så mye for pengene. Dessverre ser det ut som om prisen generelt sett ligger på 7500kr pluss minus, og personlig syns jeg det blir litt i meste laget for et 7 år gammelt kamera (med autofokus fra 5d classic-tiden).

 

Om du skal holde deg på Canon fullformat, ville jeg personlig snappet opp en 5d classic + 50mm f1.8 / 40mm f2.8. Så etterhvert lagt pengene i ok glass, og holdt øynene åpen etter en god deal på mk2 eller 6d. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...