Gå til innhold

Hvor går din neste ferie?


Anbefalte innlegg

robertaas skrev (12 timer siden):

Kan si meg enig i at hovedstaden ikke er for spennende. Vil anbefale den store gryten Furnas med masse varme kilder. Bodde der i en uke. De bruker også kildene til å koke mat. Mye spennende vegitasjon også.

Furnas er den mest kjente og omgjort til en kapitalistisk greie. Ikke noe galt i det. Men dersom du vandrer litt på måfå rundt øya, kan du  finne helt naturlige og åpne varme kilder som ikke er kommersialisert - der du (ofte) er helt alene.

En av mine favorittøyeblikk på øya var ved Moinhos (kun tilgjengelig med bil) der jeg vandret en halvtimes tid og fant helt tilfeldig et termisk bad tett i tett med havet. Jeg hoppet naken uti - og det er kanskje en av de beste naturopplevelsene jeg har følt på.
Denne: https://goo.gl/maps/Kz9P9jRaZbqfpX9R6

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Milhouse85 skrev (9 minutter siden):

Furnas er den mest kjente og omgjort til en kapitalistisk greie.

Bodde i Terra Nostra med park og bad, med det var ikkeno problem å gå utenom dette og finne kilder som ikke var "omgjort til en kapitalistisk greie".

Milhouse85 skrev (12 minutter siden):

Jeg hoppet naken uti

Kanskje like greit da flere av kildene farget badetøy og det var umulig å bli kvitt fargen.

Lenke til kommentar
robertaas skrev (7 minutter siden):

Bodde i Terra Nostra med park og bad, med det var ikkeno problem å gå utenom dette og finne kilder som ikke var "omgjort til en kapitalistisk greie".

Kanskje like greit da flere av kildene farget badetøy og det var umulig å bli kvitt fargen.

Ikke bare det.... er man dame, med farget hår, særlig blondt. Så bør man passer seg. Håret blir til oransje pga mineralene og jerninnholdet som følge av vulkansteinene. Jeg ble kjent med ei dame der nede som kom hjem med helt ny hårfrisyre.  

Edit: For å være mer politisk korrekt. Er man en person med farget hår....

Endret av Milhouse85
Lenke til kommentar
19 hours ago, Evil-Duck said:

Årets ferie plan for min del vil nok for de aller fleste være å regne som noe av de minst ambisiøse ferieplanene en kan ha, men for meg er det enormt ambisiøst. Jeg håper på å klare komme meg til *drum roll*... Oslo! Etter snart 2 år i en konstant krig med mitt eget hode etter en alvorlig trafikkulykke i 2020 er det lengste jeg har klart å dra hjemmefra vært en times kjøretur unna, og da kun for høyst nødvendige sykehusbesøk. En tur til Oslo vil innebære 60 mil+ på veien hver vei og vil være en enorm seier om jeg får det til, så håper det går å at jeg får møte på noen venner som bor der og klare å kanskje ha en litt mer normal sommer i år enn de forrige to :)

Oslo er en  flott by å være på ferie i :) Av det jeg er i Oslo nå for tiden så er det weekend turer med hotell, gode restauranter og opplevelser. 

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar

@robertaas

Nice. Mitt favorittslott er Devin utenfor Bratislava. Der øst møter vest og man kan se mot Østerrike. Napoleon hadde visstnok samling der i sin tid. Når jeg besøkte Devin var det av alle ting et skilt på veggen med en takk til den norske stat for å ha bidratt økonomisk til å restaurere og tilrettelegge Devin for besøkende. Flott skogsområder i området rundt også. 

image.png.344363c44dfdce69eec07fb6e485914c.png

Kanskje ikke noe så mange tenker over, alle elvene som binder europa sammen. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Bob Sacamano skrev (47 minutter siden):

I juli går flyturen til Praha, med retur fra Budapest. Vurderer Bratislava som mellomdestinasjon, og leie bil der i 2-3 dager. Noen som er kjent med Slovakia og har tips til dagsturer? Er forsåvidt åpen for andre mellomdestinasjoner også.

Český Krumlov er en fin gammel by som ligger omtrent på veien dit. Ellers er båttur mellom Wien og Bratislava en klassiker. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.nepalhikingteam.com/package/everest-chola-pass-trek/

Blir denne turen i slutten av oktober. Flyr med emirates/sas/ flydubai; stavanger - london - dubai - katmandu. Og retur katmandu - dubai - Stockholm - stavanger. Skikkelig melkerute med i snitt 3 timers opphold på flyplassene.

Få gode alternativer til katmandu, mange selskaper som lufthansa og turkish hadde kun alternativer som inkluderte overnatting underveis... Stod til slutt mellom emirates og qatar. Emirates litt dyrere, men hadde ett alternativ hvor jeg reiser på ettermiddagen og slipper å ta fri en dag mer.

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar
OC-Freak skrev (11 timer siden):

Her kan man få utfordringer med høydesyke. Har ikke selv vært så høyt, men har 3 ganger vært i underkant av 4000 meter. Første gang var jeg i veldig god form, småsprang opp stigninger og spratt rundt. Jeg ble plutselig veldig andpusten og det tok lang tid før jeg klarte ta meg inn igjen. De neste to gangene var jeg i mye dårligere form, men jeg tok det helt med ro og hadde null problemer.

Lenke til kommentar
OC-Freak skrev (18 timer siden):

 

robertaas skrev (7 timer siden):

Her kan man få utfordringer med høydesyke.

Ser ut som en fantastisk tur som jeg godt kunne tenke meg 🙂

Angående høydesyke så starter de jo ganske forsiktig med 2650 moh og så 2 dager på 3440 moh for akklimatisjon så dette går sikkert bra.
Det verste med høyden er egentlig å få sove skikkelig om natta.
Husker da vi var i Peru og kom opp til Puno ved Titicacasjøen (3830 moh) etter tre overnattinger på 2300 og 2100 meter så var det vanskelig å sove. Kroppen er vant til å puste med en viss frekvens når man sover, og når oksygeninnholdet plutselig er 35 % lavere enn man er vant med så får man for lite oksygen. Resultatet er at man våkner "hvert 5. minutt" og hiver etter pusten.
Men det går seg til etterhvert 🙂

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...