Gå til innhold

OC-Freak

Medlemmer
 • Innlegg

  8 519
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

OC-Freak sine prestasjoner

857

Nettsamfunnsomdømme

15

Hjelpsomme svar

 1. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Jepp, merket det når jeg reiste på hytta i januar, temp var -12 til -15 her i sørvest. Turen på hytta er ca 9 mil, tur-retur hytta og jeg hadde 9% igjen på batteriet etter 18 mil. dvs under halvparten av WLTP i så kaldt vær for min MG4 64kWt. Med mer typisk vestlandsvær rett på pluss siden er vel rekkevidden ca 37mil.
 2. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Jeg har MG4. Kan vel si mine erfaringer. Positivt: Kjøreopplevelse, bra balansert fjæring, morro å kjøre med bakhjulstrekk. Romslig, bagasjerommet er mer praktisk enn man skulle tro, mange konkurrenter har flere liter, men dette er mye pga dypere bagasjerom som ofte ikke gir mer lasteplass i praksis. Godt ratt og gode fysiske knapper med fornuftige snarveier. Godt varmeapparatet på vinterstid. Støtte for android auto. Ser bra ut. Men mest viktig er vel pris. Negativt: Dårlig høyttalersystem, under gjennomsnittet infotainment (mappeavspilling av mp3 fra minnepinne virker dårlig f.eks), dårlig på automatiske systemer. LKA (Lane keep assist) er best avskrudd (og må skrus av for hver tur) og automatisk fjernlys kan man også skru av med en gang (man blender halvparten av biler man møter og det går evigheter etter passering av møtende bil før fjernlys kommer på igjen). Svært enkelt interiør. Ikke lys i taket over baksete. Totalt sett fornøyd, men ble overrasket over at mp3 avspilling og lydsystem er dårligere enn i 2011 ford focus jeg byttet fra.
 3. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Ja må være hardt å innse at de ikke kan konkurrere mot Tesla. I kombinasjon mest teknologi/rekkevidde/lading/praktisk plass for lavest mulig pris er det vel ingen alternativer til Tesla enda. Klart man finner biler som er bedre på noen områder i samme prisområde, men ofte må man da ofre noe, f.eks AWD.
 4. IPS har bedre innsynsvinkler, men dårligere kontrast og sortnivå. VA har dårligere innsynsvinkler, men bedre kontrast og sortnivå. Jeg foretrekker VA. Eller OLED om lommeboka tillater det. 😉
 5. Det er vel heller postnord som tar kontrakter på tap for å få markedsandeler. Om det er en strategi som vil virke i det lange løp vil vise seg. 🙄
 6. Man kaster mye kortere med en stivere stang beregnet for høyere slukvekt om man bruker lette sluker. Har prøvd å finne en "middelvei" men jeg har ikke lykkes. Har en D.A.M teleskopstang med en lett shimano snelle fra ca 1995 jeg bruker til innlandsfiske, beste kjøpet jeg har gjort noen gang, god kaste evne og går fint inni en sekk på tur.
 7. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Jeg fikk med continental piggfrie vinterdekk. Og ja det er vanskelig å starte på glatt føre uten å spinne litt først, men med en gang man får litt bevegelse går det fint, enn så lenge.
 8. Jeg går heller på ikea. Bedre kvalitet til samme pris er min erfaring. Spesielt kontinentalsengene til jysk syns jeg er dårlige. Skal også nevnes at jeg hadde svært dårlig kundebehandling hos jysk når jeg ville bytte ett uåpnet rullegardin til ett som var litt smalere. Samme modell så det var ikke mange kronene i forskjell, men siden jeg hadde kjøpt på tilbud så kunne de bare tilby penger tilbake sånn at jeg måtte betale fullpris for det jeg ville ha, bytte var uaktuelt. Tok pengene tilbake og kjøpte smalere rullegardin i en annen butikk.
 9. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Føler fremkommelighet på min bakhjulsdrevne MG 4 er bedre enn på mine tidligere biler, alle fremhjulsdrevne bensin eller diesel modeller. Eneste jeg har merket når det er svært glatt er at ræva kan komme ut litt i nedoverbakker pga regen, så har begynt å skru ned regen når det er svært glatt.
 10. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Enig. Men kjøper man fransk må man godta noen sære løsninger. 🤣
 11. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Syns likevel ikke startprisene for modellene med det store batteriet var helt ille, ikke mange konkurrenter som har 600+ wltp i samme prisklasse.
 12. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Skal sies at jeg lett hadde valgt Peugeot/Renault foran noe fra VW gruppen, pga svært dårlige erfaringer i familien med alt fra VW gruppen når det kommer til feil og reparasjonskostnader. og fjæring/kjørecomfort til Franske biler er suveren. Men ofte har de vært sære på utseende og interiør, men de nye bilene nå scorer bra på begge deler i min bok. Men prismessig kommer de nok ikke til å selge mye, pga spesielt Tesla, men også alle de som kjøper noe fra VW eller Toyota, fordi de alltid har kjøpt disse merkene og aldri vurdert noe annet
 13. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Den kommer nok ikke til å koste mindre enn Megane som ligger rundt 400k i dag - evt må prisene på megane justeres ned. Men ja, er nok redd for at denne også prises for høyt vs TMY. Det er en grunn til at TMY har nesten hele markedsandelen i sjiktet rundt en halv million. Men for flere så kan det å ofre litt bagasjeplass og tilhengerkapasitet være en god deal om man får bedre interiør, kjørekomfort og rekkevidde - alt avhenger av pris.
 14. OC-Freak

  Elbil-tråden

  Scenic kommer ikke med firehjulstrekk, så vil nok miste en del kunder der. Samt ganske moderate akselerasjonshastigheter. Ellers er den finere å se på enn tesla Y, både innvendig og utvendig og interiøret virker meget bra, samt pluss for android auto som standard OS. Om prisen er nær en Tesla Y RWD vil den være meget aktuell pga rekkevidden, hvis ikke vil den fort bli glemt.
 15. OC-Freak

  MGP 2024

  This. Gåte var nr 2 på min liste etter Gothminister. KEiiNO sin låt var det værste de har stilt opp med i MGP.
×
×
 • Opprett ny...