Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Det første vikingangrepet var i 793. Det var en hendelse noen år tidligere hvor handelsmenn fra Skandinavia kom i konflikt med lokale myndigheter, og det hadde også historisk sett vært kontakt mellom Skandinavia og Storbritannia, ikke minst fordi angelsakserne selv kom fra Danmark og Nord-Tyskland i utgangspunktet.

 

Ragnar Lodbrok selv er en delvis legendarisk skikkelse som det er vanskelig å si så mye sikkert om, så de har ganske stor frihet til å gjøre hva de vil med hans liv (omtrent like stor frihet som 12- og 13-hundretallsforfatterne som skrev legendene og blant annet prøvde å koble Ragnar til Sigurd Fåvnesbane).

 

At History Channel produserer en serie som ikke er strengt historisk er egentlig ikke så rart, siden det samme gjelder de fleste dokumentarene deres. ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes også det blir litt tullete å klage på historiske feil når kildematerialet kommer fra sagaene som er skrevet på 1200-tallet, 400 år etter hendelsene og bare videreført muntlig fra generasjon til generasjon. Selvsagt, det er ting man vet, man spesielt Ragnar Lothbrok er sannsynligvis satt sammen av flere forskjellige skikkelser og detaljene rundt livet hans er ganske vage. Da ser jeg absolutt null problem med å bruke litt kreativ frihet.

 

Når det gjelder slik som at omgivelsene er satt i Norge mens man noen ganger får inntrykk av de var fra Danmark, så er det selvsagt ikke vanskelig å forstå at de også tok seg kreative friheter. Norge har selvsagt finere omgivelser sett kun fra et estetisk perspektiv. Og vikingenes identitet er også til en viss grad knyttet til å komme fra fjordlandskap.

 

Den største detaljen som de kanskje har endret på er vel at Ragnar og Rollo er brødre. Originalt var de vel på ingen måte i slekt, og født med 50 års mellomrom eller noe sånt, men det er likevel en god idé å knytte dem sammen da Rollo sin "plotline" er interessant og en historisk viktig hendelse, som man helt klart burde ha med i en serie om vikinger. Om de ikke nøyaktig følger den historiske tidslinjen bryr jeg meg fint lite om, da det ikke er det det handler om. Det er ikke en historisk gjenfortelling. Det er et blikk på hvordan vikingene var, hvordan de tenkte, hvordan livene deres var, og hva som motiverte dem. Men dette er jo på ingen måte individuelt for denne serien. ALLE historiske filmer og serier bruker kreativ frihet for å gjøre det mer interessant, eller for å få det til å passe bedre inn.

Lenke til kommentar

Er ikke selve sagaen om Ragnar folk ikke liker er blitt endra på, er jo nettopp det at de ikke viser hvordan vikinger var i virkeligheten.

 

Mtp hvor mye debatt og usikkerhet det er mellom forskerne angående hvordan vikinger var i virkeligheten så tviler jeg på at den jevne TV-seeer har så mye grunnlag for å kunne slå fast at Vikings bommer. Mantraet om at vikingene ikke hadde horn på hjelmene er f.eks. basert på ett eneste arkeologisk funn (Gjermundbu-hjelmen), men dette er noe som hele tiden blir trukket frem som om det er opplest og vedtatt.

 

Igjen, jeg er ikke verdens største fan av serien så jeg vil ikke være noen forsvarsadvokat her, men når det kommer til historisk korrekthet så er det ganske mye rom for tolkning og diktning i denne perioden. Det finnes ingen som kan spikre helt hvordan vikingene var.

Lenke til kommentar

Jeg støtter meg til Bernard Cornwell for å få et bilde av hvordan vikinger var. I Saxxon series skriver han veldig gode tolkninger av hvordan vikingene var. Interessant nok er det vel et par karakterer som både finnes i Cornwells bøker og i Vikings. (Knut bland annet, eller "Cnut i Cornwells bøker)

 

Jeg har lest den første boka i serien. Det finnes også en TV-serie av disse bøkene. Jeg har sett første sesong og som med Vikings så tenker jeg "nesten, men ikke helt". Jeg venter fortsatt på en virkelig god serie med vikinger som er på høyde med Rome.

Lenke til kommentar

Noen som veit om det er noe nytt om Strike Back filmen, blir det noe av det. Har lest man fant ingenting, så sikkert ikkje komt noe konkret svar, men tenkte å spøre her tilfelle eg har gått glipp av noe :)

 

http://tvline.com/2015/10/02/strike-back-movie/

 

Fordi det ikke er noe update egentlig på det.

 

Phillip Winchester er arbeidsledig. Sullivan Stapleton har henda fulle.

 

Filmen er bare i "development". Ingen dato eller år er satt. De sa bare kanskje til en filming i 2016, men det avhenger veldig når Stapleton har fri. Og nå blir det om sommeren. Så kanskje filmingen ikke starter før i 2017 og filmen året etter.

Lenke til kommentar

Greit å ha i bakhove at di vurderer det hvertfall. Føler det var ein litt unik serie. 

 

Altså ikkje missforstå meg, mange andre gode action serier, men ikkje denne type Warfare, og føler ikkje The Unit når heilt opp, selv om det og var ein ok serie.

Endret av Noiz
Lenke til kommentar

Sett siste episode av X-Files. Jeg vil si dette er den episoden så langt som har fanget stemningen i den originalen serien best, selv om jeg kanskje fikk mer underholdningsverdi ut av den forrige, som var hysterisk.

 

Rome er jo kjent for å ha vært utrolig dyrt og vanskelig, da... 

 

Det lønner seg som regel å gjøre en skikkelig jobb når man først skal gjøre noe. Det beste med serien (når man sammenligner med de fleste andre serier i dag) er at den bærer preg å ha vært skrevet på forhånd i sin helhet og planlagt til minste detalj, slik at alle bitene til slutt faller på plass på en måte som gir mening og at historien får en tilfredsstillende slutt. Hadde de slengt på flere sesonger ville det før eller siden gått nedover.

Lenke til kommentar

Sett siste episode av X-Files. Jeg vil si dette er den episoden så langt som har fanget stemningen i den originalen serien best, selv om jeg kanskje fikk mer underholdningsverdi ut av den forrige, som var hysterisk.

 

Rome er jo kjent for å ha vært utrolig dyrt og vanskelig, da...

Det lønner seg som regel å gjøre en skikkelig jobb når man først skal gjøre noe. Det beste med serien (når man sammenligner med de fleste andre serier i dag) er at den bærer preg å ha vært skrevet på forhånd i sin helhet og planlagt til minste detalj, slik at alle bitene til slutt faller på plass på en måte som gir mening og at historien får en tilfredsstillende slutt. Hadde de slengt på flere sesonger ville det før eller siden gått nedover.

Sesong 2 var vel flere sesonger komprimert til én pga kansellering. Desverre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...