Gå til innhold

PlayStation mimretråd - for oss som har/hadde PSX


Nevnarion

Anbefalte innlegg

playstation.jpg

 

Etter en liten diskusjon her i går, der flere gode gamle spill til den originale PlayStation, eller PSX, ble nevnt, tenkte jeg å lage en tråd for oss som hadde denne konsollen og liker å mimre tilbake til dens glansdager.

Den tiden da vi spilte det aller første Gran Turismo, Crash Bandicoot, Coolboarders, Test Drive osv. Noen som husker Kula World? Spilte dette puzzle-spillet mye på en demo jeg har.

Jeg er av dem som har spart på utallige demo-cd'er i flere år, og det er alltid like gøy å ta dem fram igjen og prøve de spillene som var nye for mange år siden.

Ingen av disse spillene har noe særlig god grafikk etter dagens standard. Og lange lastetider er det på mange av dem også. Ekstremt lange faktisk. Nesten så jeg sovna her i sta når jeg prøvde å starte opp demoen av Test Drive 4.

Det var mange gode og morsomme spill til PSX, noen blir godt husket, som f.ks. Final Fantasy VII og Metal Gear Solid. Men andre spill har man helt glemt, helt til man plutselig hører tittelen igjen, og da husker man hvor mye moro man hadde med det.

I denne tråden kan dere diskutere og mimre om spillene som kom ut på PSX. Og da tenker jeg kanskje først og fremst på de spillene som mer eller mindre er glemt blant folk flest nå.

 

For å vekke litt gode gamle minner til live så kan man jo ta en titt på denne videoen om PlayStations historie

http://www.youtube.com/watch?v=NwQPCmNljy0

Ganske morsomt å se hvordan det egentlig begynte. :D

 

Her er noen spill jeg husker i farten fra den tiden jeg pløyde gjennom demoer:

 

product-377406.jpg

 

kulaworld.JPG

 

602604.jpg

 

986205876-00.jpg

 

syphfiltpsx.jpg

 

oddworld_cover.jpg

 

 

Noen som husker Jogcon-kontrolleren fra Namco forresten? Den kom i forbindelse med Ridge Racer Type 4. Husker jeg hadde lyst til å prøve den, men fikk aldri gjort det da. :wee:

 

jogcon.jpg

Endret av Nevnarion
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde PSX?

 

http://brillegeit.com/hw/DSCN0520.JPG

 

For min del er det bare Final Fantasy VII, VIII, IX, Tekken, Gran Tourismo og Ridge Racer som er spillene. (FF789 + Tekken3 ligger i skuffa her i perfekt stand og med <1 time spilletid på hver)

 

RGB-kabel, 8 slots minnekort og to dualshockkontrollere er også på lager. :fun:

Hadde jeg bare hatt stor TV her på rommet eller mindre latency på TV-kortet hadde det nok blitt en del mer spilling gjort. Men nå har jeg playstationkontroller->USB overgang på vei fra play.com så nå blir det emu om et par dager.

Lenke til kommentar

Gått med ein del timar med PSX opp gjennom åra. Hadde ikkje så mange spel, men nokren hadde eg no. Husker spesielt Syphon Filer 2. Multiplayer vart ein slager her i garden. Singelplayerdelen var heller ikkje så verst.

 

Er ei stund sidan eg har brukt den no, men eg får vel finne den fram igjen snart.

Lenke til kommentar
PSX var FANTASTISK!

Ser du har Tombi der oppe! Hadde (har) dritlyst på fullversjonen, spilte  demoen ut og inn!

Syns Rollcage var ganske kult ja. Ellers så var det mye platforming det gikk i, både Crash Bandicoot og spesielt Spyro the Drahon-serien!

Utrolig så mye glede PSX`en tilbydde!

6790816[/snapback]

 

Jeg hadde også veldig lyst på orginalen. Dessverre ble det bare med demoen. Var et koselig spill, og den demoen ble spilt gjennom en del ganger. ;)

 

Ble kanskje litt feil å skrive "hadde PSX", da mange har den ennå regner jeg med, menmen. :)

Jeg har også min enda. Har fått et par tilbud noen ganger fra folk som vil kjøpe den, men den selges ikke nei. Skal ta vare på den. :)

Lenke til kommentar

destruction derby RAW og resident evil nemesis.. :)

 

ingen spill som har fått hjerte til og pumpe mer en residetn evil spillene til PS1..

 

destruction derby raw hadde en kul multiplayer, spesielt det hvor du og en annen en hvar med mange andre biler oppå et tak..så var poenget og få det andre bilene utfor kanten men prøve og klare seg sjølv..

 

dritgøy..:D

Lenke til kommentar

Synd at jeg "måtte" plukke PSX-en i fra hverandre. Jeg rota bort den lille flate kabelen som kobler kontroll inngangene til hovedkortet. :(

Jeg savner virkelig å sitte framfor tv-en å spille Rayman, Red Alert, Vigelante 8, Metal Ger Soild, Crash Bandicoot, Need For Speed 2 og Dino Crisis.

 

Dette var spill jeg kunne runde opptil flere ganger uten å bli lei. Dini Crisis runda jeg 4 ganger (måtte se alle 3 sluttene, i tillegg til at jeg fikk granade luncher med uendelig ammo 4. gangen). MGS ble vel også rundet 3-4 ganger. Need For Speed 2 kunne jeg og kamerater sitte med i flere timer. Ingen ting var morsomere enn å kjøre om kapp med en T-rex og en stokk.

 

Ja, jeg kom også til å tenke på at Egmot hadde en sånn cheat hot-line i de gode gammle psx dagene. Er det noen her som brukte den?

Jeg kan forøvrig nevne at jeg kun brukte den til NSF2, slik at jeg kunne få dinosauren og noen andre nye "kjøretøy".

 

Edit:

 

Det er nesten som man føler seg litt trist når man tenker tilbake på hvordan ting var før. Alt virket så mye bedre enn det er i dag. :cry:

Endret av Dj_eLmO
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...