Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Vurderer innkjøp av en ny kaffekvern etter hvert. Jeg vil ha noe skikkelig til maks 3000 kr. Hva anbefaler dere? 

 

EDIT: Jeg eier Sage sine vaffeljern fra før, og ser de produserer kaffekverner. Er dette noe å satse på?

Spørs hva du kverner til. Om du ikke skal ha finkvernet kaffe (espresso o.l.), ville jeg ventet på denne som slippes til sommeren: http://dailycoffeenews.com/2017/03/20/baratza-to-launch-the-sette-30-new-brew-burr-at-sca-expo/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Vurderer innkjøp av en ny kaffekvern etter hvert. Jeg vil ha noe skikkelig til maks 3000 kr. Hva anbefaler dere?

 

EDIT: Jeg eier Sage sine vaffeljern fra før, og ser de produserer kaffekverner. Er dette noe å satse på?

Spørs hva du kverner til. Om du ikke skal ha finkvernet kaffe (espresso o.l.), ville jeg ventet på denne som slippes til sommeren: http://dailycoffeenews.com/2017/03/20/baratza-to-launch-the-sette-30-new-brew-burr-at-sca-expo/

For tiden går det aller mest i aeropress som jeg kjøpte på nyåret. Ellers vanlig moccamaster/traktekaffe når familie og venner er på besøk.

Lenke til kommentar

 

Vurderer innkjøp av en ny kaffekvern etter hvert. Jeg vil ha noe skikkelig til maks 3000 kr. Hva anbefaler dere? 

 

EDIT: Jeg eier Sage sine vaffeljern fra før, og ser de produserer kaffekverner. Er dette noe å satse på?

Spørs hva du kverner til. Om du ikke skal ha finkvernet kaffe (espresso o.l.), ville jeg ventet på denne som slippes til sommeren: http://dailycoffeenews.com/2017/03/20/baratza-to-launch-the-sette-30-new-brew-burr-at-sca-expo/

 

Sage sine kverner er ganske gode. I USA selges disse kvernene under merket Breville, og det finnes mange positive tester.

 

En kaffevern skal følge deg i mange år, og derfor ville jeg vente på Baratza Sette 30. Det har vært svært lite innovasjon når det gjelder kaffekverner de siste 10 årene, men når Baratza viste fram prototyper på den nye Sette 270 overasket den stort. Det at den kvernsteinen i midten roterte og at kaffepartiklene falt direkte ned i filter/boks var/er helt revolusjonerende. Har du ikke råd til å kjøpe 270 modellen bør du vente på den nye 30 versjonen.

Lenke til kommentar

Ryktene sier at Kaffa snart skal selge kaffen sin via Rema 1000. Hva tenker folket i tråden om dette? Blir spennende å se pris. 

I går fikk jeg bekreftet av noen velinformerte kilder at det var noe på gang, men de ville ikke røpe detaljer. Jeg anser det derfor som meget sikkert at det er noe på gang, men hvordan produkt/profil/kvalitet/pris blir skal bli spennende å se. Om det i det hele blir noe av ...   

Lenke til kommentar

 

Ryktene sier at Kaffa snart skal selge kaffen sin via Rema 1000. Hva tenker folket i tråden om dette? Blir spennende å se pris. 

I går fikk jeg bekreftet av noen velinformerte kilder at det var noe på gang, men de ville ikke røpe detaljer. Jeg anser det derfor som meget sikkert at det er noe på gang, men hvordan produkt/profil/kvalitet/pris blir skal bli spennende å se. Om det i det hele blir noe av ...   

 

"Rykter" var vel en underdrivelse fra min side...  :wee:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hei.

 

Jeg kvernet kaffe i dag tidlig, Coop bønner, type blå. Mens jeg laget frokost kjente jeg en lett, merkelig litt sur eim, men jeg klarte ikke å identifisere hvor den kom fra.

 

Kaffen ble laget i en Espro presskanne. Når denne var klar var resultatet helt udrikkelig. Ekstremt surt, ikke bare dårlig-kaffe-surt, men såpass intenst at jeg lurte på om en eller annen form for kjemikalier hadde havnet i vann eller kanne.

 

Det luktet også veldig ubehagelig, litt som dekkbark, kanskje garvesyre eller noe? Og denne lukta satt veldig godt i kanna, og spesielt i filtrene.

 

Lukten er ikke spesielt fremtredende fra kverna, men jeg klarer like vel ikke å tenke meg noen andre kilder til problemet enn kaffebønnene. Posen med bønner var åpnet, og ble brukt sist i går, med helt ok resultat.

 

Kan det være noe så totalt galt med en enkelt bønne at den fullstendig ødelegger hele brygget? Kan noen tenke seg noe annet som kan ha sneket seg inn i posen med bønner som kan forårsake noe som dette?

 

Takk.

Lenke til kommentar

Sikkert mange her som vet svaret på dette, men jeg er en av dem som regelrett hater smaken av kaffen som kommer ut av slike bønnemaskiner. Da tenker jeg på slike maskiner man heller bønner opp i og som kverner dem hver gang man trykker for å få en kopp kaffe.

 

Uansett hva jeg gjør så synes jeg kaffesmaken fra disse maskinene oppleves som besk og sur. Ikke noe godt i det hele tatt. Kapselmaskin kaffe er litt bedre, men den beste kaffen får jeg fra Moccamasteren eller evt. kokekaffe.

 

Disse kaffebønne maskinene er i mitt hode bare en gimmick. Faktisk liker jeg pulverkaffe bedre enn denne bønnekaffen.

Lenke til kommentar

 

Hei.
 
Jeg kvernet kaffe i dag tidlig, Coop bønner, type blå. Mens jeg laget frokost kjente jeg en lett, merkelig litt sur eim, men jeg klarte ikke å identifisere hvor den kom fra.
 
Kaffen ble laget i en Espro presskanne. Når denne var klar var resultatet helt udrikkelig. Ekstremt surt, ikke bare dårlig-kaffe-surt, men såpass intenst at jeg lurte på om en eller annen form for kjemikalier hadde havnet i vann eller kanne.
 
Det luktet også veldig ubehagelig, litt som dekkbark, kanskje garvesyre eller noe? Og denne lukta satt veldig godt i kanna, og spesielt i filtrene.
 
Lukten er ikke spesielt fremtredende fra kverna, men jeg klarer like vel ikke å tenke meg noen andre kilder til problemet enn kaffebønnene. Posen med bønner var åpnet, og ble brukt sist i går, med helt ok resultat.
 
Kan det være noe så totalt galt med en enkelt bønne at den fullstendig ødelegger hele brygget? Kan noen tenke seg noe annet som kan ha sneket seg inn i posen med bønner som kan forårsake noe som dette?
 
Takk.

 

Bønnene er den openbare kjelda til problemet. Sidan du har brukt posen tidlegare utan denne type problem, så kan det vere enkelte bønner som er dårlege, eller at noko anna har hamna oppi der. Hadde heile posen vore kompromittert så antar eg du ville merka forskjell tidlegare. Så sant kvern og presskanna ikkje hadde noko gamle greier ståande, så vil eg anta at bønnene er problemet. Eg ville tatt ein sjekk av bønnene i resten av posen før du evt. brukar resten.

 

Coop har matvaregaranti, så du kan jo prøve å få ein ny pose. :)

 

Hos Obs, Extra, Coop Mega, Coop Prix og Coop Marked skal du føle deg trygg på alle matvarene du kjøper. Dersom du har kjøpt en vare, som du ikke er fornøyd med, får du et nytt produkt eller pengene tilbake. Ta med kvittering og gjerne også varen du ikke er fornøyd med.

 

Garantien gjelder også i andre Coop-dagligvarebutikker enn der du først kjøpte varen. Det aller viktigste er at du kommer tilbake til en av våre butikker.

 

  • Garantien gjelder i 30 dager etter kjøpet 
  • Garantien gjelder max 2 000 kroner
  • Garantien gjelder kun matvarer med unntak av alkohol
  • Misbruk vil medføre at garantien ikke kan benyttes.

 

Sikkert mange her som vet svaret på dette, men jeg er en av dem som regelrett hater smaken av kaffen som kommer ut av slike bønnemaskiner. Da tenker jeg på slike maskiner man heller bønner opp i og som kverner dem hver gang man trykker for å få en kopp kaffe.

 

Uansett hva jeg gjør så synes jeg kaffesmaken fra disse maskinene oppleves som besk og sur. Ikke noe godt i det hele tatt. Kapselmaskin kaffe er litt bedre, men den beste kaffen får jeg fra Moccamasteren eller evt. kokekaffe.

 

Disse kaffebønne maskinene er i mitt hode bare en gimmick. Faktisk liker jeg pulverkaffe bedre enn denne bønnekaffen.

 

Sjølve brygginga er nok grei, det er ikkje verre enn varmt vatn som blir helt over kverna bønner. Problemet med denne type maskiner er at bønnbehaldaren ofte er stor, og bønnene i den blir gamle før dei blir brukt. Når bønnene i tillegg er eksponert for luft og lys, så tar det ikkje lang tid før resultatet blir dårleg. Reinhald er óg eit potensielt problem. Eg har jobba litt med kaffimaskiner for kontorlokaler og sjølv dei med heilautomatisk vaskeprogram blir skitne over tid, og dette vil påverke smaken på kaffien.

 

Uansett bryggemetode så er kvalitet på bønner/pulver og reinhald avgjerande for resultatet. Det er óg forskjell på bryggemetodane og det endelege resultatet, men bønner og reinhald står øvst.

 

Kjøper ein kaffibønner med utløpsdato i staden for brennedato og dei blir ståande i ein plastbehaldar nokre veker, så blir sjeldan resultatet spesielt bra. Mange har elektriske kverner til heimebruk som har ein stor behaldar for bønner (Wilfa Svart til dømes), men dei som set litt krav til kvalitet fyller ikkje behaldaren opp og lar den stå sånn. For best resultat lar du kaffien ligge i posen den kom i, helst med zip-lock, veier opp den mengde kaffi du skal bruke, og kverner kun det. Etter berre ein halvtime kan nykverna kaffi få merkbar forskjell på smaken.

 

Konseptet med maskiner med kvern er for så vidt god, men resultatet blir ikkje betre enn det ein puttar inn. Gamle bønner som vart pakka for fleire månader sidan lagar ikkje god kaffi. Hadde maskina fått ein god rens og du putta på bønner brent for 3-5 dagar sidan av eit mikrobrenneri, ville det blitt eit heilt anna resultat.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

 

Hei.
 
Jeg kvernet kaffe i dag tidlig, Coop bønner, type blå. Mens jeg laget frokost kjente jeg en lett, merkelig litt sur eim, men jeg klarte ikke å identifisere hvor den kom fra.
 
Kaffen ble laget i en Espro presskanne. Når denne var klar var resultatet helt udrikkelig. Ekstremt surt, ikke bare dårlig-kaffe-surt, men såpass intenst at jeg lurte på om en eller annen form for kjemikalier hadde havnet i vann eller kanne.
 
Det luktet også veldig ubehagelig, litt som dekkbark, kanskje garvesyre eller noe? Og denne lukta satt veldig godt i kanna, og spesielt i filtrene.
 
Lukten er ikke spesielt fremtredende fra kverna, men jeg klarer like vel ikke å tenke meg noen andre kilder til problemet enn kaffebønnene. Posen med bønner var åpnet, og ble brukt sist i går, med helt ok resultat.
 
Kan det være noe så totalt galt med en enkelt bønne at den fullstendig ødelegger hele brygget? Kan noen tenke seg noe annet som kan ha sneket seg inn i posen med bønner som kan forårsake noe som dette?
 
Takk.

 

 

Du har fått en defekt bønne i kaffen din, og de kan se slik ut: http://www.coffeeresearch.org/coffee/defects.htm

 

I tillegg til at den beste kaffen lages av modne kaffebær oppstår det ofte andre problemer med frukten slik at den kan gi det resultatet du opplevde i kaffekoppen din. Dette kan skyldes tilfeldige missdaneleser, insekter eller sykdommer. Noen typer defekte kaffefrukter kan sorteres ut ved mekanisk sortering forde de flyter i vann, men andre defekter kan bare sorteres ut manuelt. Dette er en meget arbeidskrevende prosess og er en stor utgift for kaffeprodusenten. 

 

Googler du Defective Coffee Beans kan du finne mange gode artikler, bilder og filmer ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

 

 

 

Kjøpte forresten Comandante MK3-kverna i går. Veldig nøgd med den så langt. Eg har Lido 3 frå før av, så det blir ikkje noko særleg forskjell i kvaliteten ut, men den er mindre og lettare.

 

Hvor fikk du tak i Comandante MK3-kverna?

 

Kjøpte den hos Ild og Bønner i Porsgrunn.

 

 

 

Må si den ser interessant ut. Noen grunn til at du valgte Comandante fremfor Feldgrind? Vurderer begge disse selv. Feldgrind er en del rimeligere ser jeg.

Lenke til kommentar

Må si den ser interessant ut. Noen grunn til at du valgte Comandante fremfor Feldgrind? Vurderer begge disse selv. Feldgrind er en del rimeligere ser jeg.

 

Det var ein kombinasjon av litt forskjellig. Made By Knock har eit dårleg rykte på seg på kundeservice og det å få kontakt med dei, noko Joel på Ild og Bønner óg har erfart. Han prøvde først å ta inn Feldgrind, men fekk aldri noko respons og endte opp med Comandante i staden for, som var veldig behjelpelige. Ild og Bønner er eit forholdsvis nyoppstarta brenneri, så eg ville heller kjøpe og støtte der enn td. Wendelboe, der eg rimelegvis hadde kjøpt Feldgrind. Ein del på nettet meiner Feldgrind kan bli litt ujamn over tid og kanskje ikkje kverner like godt som dei beste i den kategorien.

 

Eg fekk haldt på og kverna med både Feldgrind og Comandante og likte sistnemnde best, samt at den ser veldig bra ut. Eg kvir meg ikkje så mykje for å legge nokre kroner ned i ei handkvern eg kjem til å ha i mange år framover.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Siste innkjøp her er V60 01 og 02. Har kun testa 2-3 ganger, men den verkar veldig interessant så langt. Eg brygga nesten ein heil pose med Kalita over nokre veker og tok siste rest med V60. Den koppen vart betre enn alle dei andre koppane eg hadde laga med Kalita. Veldig klar og intense smakar. Ser fram til å prøva den meir.

Lenke til kommentar

Siste innkjøp her er V60 01 og 02. Har kun testa 2-3 ganger, men den verkar veldig interessant så langt. Eg brygga nesten ein heil pose med Kalita over nokre veker og tok siste rest med V60. Den koppen vart betre enn alle dei andre koppane eg hadde laga med Kalita. Veldig klar og intense smakar. Ser fram til å prøva den meir.

Erfaringene dine samsvarer med mange andres, men V60 oppfattes som vanskeligere å brygge. Derfor kan det være lettere å reprodusere mange gode brygg med Kalita, og tilsvarende vanskeligere å reprodusere mange gode brygg med V60. Øvelse gjør mester, og begge bryggemetodene kan gi fantastisk kaffe :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...