Jump to content

Tobias@Kristiansand

Medlemmer
 • Content Count

  231
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

50 :)
 1. PID er jo en veldig bra ting å ha på en slik maskin 😄
 2. Kult med nye dingser! Lykke til! 😄
 3. Jo-da, jeg har en Decent. Om den kan man si MYE, men jeg kan prøve å legge ut noen linjer om mine erfaringer 😄
 4. Med bakgrunn som profesjonell barista og arrangør av baristakonkurranser må jeg dessverre fortelle deg at 20 bar er bare tull. Ingen profesjonell maskin brygger med mer en 9 bar snarere tvert imot. Nye trender og maskiner eksperimenterer med lavere trykk, gjerne med varierende trykk på mellom 2 og 9 bar under samme ekstraksjon. I en klassisk espressomaskin oppstår trykket ved at vannet møter motstand i pucken/kaffen. I samsvar med motstanden arbeider pumpen hardere inntil vannet trenger igjennom pucken, derav øket trykk. Høyere trykk enn 10-12 bar kan ødelegge maskinen, og mange profesjonelle maskiner har overtrykksventiler som beskytter maskinen. Om ikke Silvia'n klarer å trykke ca 1:2 dosering på 25-35 sek. er det ikke feil på maskinen, men kverningsgraden er for fin. Juster kvernen til å kverne grovere så klarer Silvia'n jobben 😄 (1:2 dosering er f.eks 18 g kaffepulver skal gi 36 g espresso i koppen)
 5. Rocket er veldig bra, og det finnes flere i samme kaliber f.eks. ECM. Oppgraderer du espressomaskinen din er det ingen mening i å ikke oppgradere kvernen, så ny kvern må du iallefall ha om resultatet i koppen skal bli bedre. Har du ikke 20-25 000 å investere i livskvalitet, eller kan sitte hjemme til sommeren fordi du har brukt feriepengene på espressomaskiner er det smart å begynne med å kjøpe en god kvern. Rocky kverna er ikke stegløs, men begrenset antall "hakk" som kan justere kverningsgraden. Om du hadde hatt en kvern som var stegløs eller i alle fall hadde hatt betydelig flere steg, kunne du garantert fått mye mer ut av Silvia'n din! Mazzer Mini er en fantastisk kvern! Jeg har den, har hatt den i mange år og bytter jeg kniver kommer den til å vare resten av mitt liv eller til jeg går lei og kjøper noe nytt. Det finnes selvfølgelig mye annet å velge i. Hadde jeg vært deg hadde jeg sjekket ut Barstza Sette 270Wi, en skikkelig nyvinning med innebygget vekt for dosering. Den er riktignok ikke stegløs, men med 300 steg/hakk har du ingenting å frykte!
 6. Helautomatiske espressomaskiner har blitt bedre de siste årene - spesielt de aller dyreste, men de kan ikke lage like god kaffe som DU kan lage med skikkelig espressomaskin og kvern. God kaffe tar alltid tid, men om du får mange gjester er det enkleste å servere traktekaffe bygget med kaffe kverna på egen kvern og med godkjent kaffetrakter (klistremerket fra European Coffee Brewing Center). 😄
 7. Jeg har bare testet en pulverkaffe variant for mange år siden. Den smakte ganske vanlig pulverkaffe, men jeg er enig med deg i at det hadde vært gøy å eksperimentere litt. Det finnes vel et par forskjellige måter å fjerne koffein fra vanlig kaffe, og det skal finnes varianter/sorter av kaffeplanter som er dyrket fram slik at de har mindre koffein enn andre sorter.
 8. Neppe noe som er enklere og billigere enn Clever, men Kalita er nesten like enkel ...
 9. Jeg har brukt billige pepperkverner i årevis, men fikk flotte Peugeot kverner til salt og pepper til jul. Jeg er skikkelig missfornøyd med Peugeot kvernene fordi jeg synes de maler for fint. Jeg har selvfølgelig forsøkt å justere på undersiden, men det hjelper lite. Min mening er at ved grovere malinggrad blir opplevelsen av pepperet mer aromatisk. Resultatet er at jeg kjøper pepperglass med de primitive plastikk kvernene i lokket - og er fornøyd med det :-)
 10. Jeg ser at du har fått litt forskjellige svar, men vi er kanskje litt usikre på hva du mener med Cold Brew. Mener du kaffe som er brygget med kaldt/romtemperert vann over lang tid (Cold Brew), eller iskaffe som er kaffe brygget med varmt vann over isbiter eller kjølt ned etter brygging? Personlig er jeg ikke begeistret for Cold Brew, jeg synes det blir alt for lite syre til å balansere bitterheten. Derimot kan jeg godt like et lite glass varmbrygget kaffe som er brygget over is eller avkjølt i kjøleskapet, men lyse, klare og litt friske kaffer synes jeg blir best :-)
 11. F.eks. England har restriksjoner, men i Norge er det ingen problem å kjøpe brente bønner fra utenlandske nettsider. Jeg vet at f.eks. kaffebox.no har abonnenter i mange land, og etter en veldig kjapp titt på nettsidene deres står det ingenting om restriksjoner - kanskje reglene er endret?
 12. Helt ærlig skjønner jeg ikke hvorfor noen velger å handle kaffebønner fra utlandet når vi har 70 kaffebrennerier i Norge ...
 13. Når det absolutt er nødvendig å kjøpe kaffe på matbutikken synes jeg at kolonihagen er et supert valg. De er innkjøpt og brent av KAFFA som er en av de beste og med lengst erfaring med spesialkaffe i Norge. I disse dager hvor kaffebøndene nærmest ikke får betalt for råvaren de leverer er det også bra å vite at ingen leverandør til supermarkeder får bedre betalt enn leverandører til Kolonihagen.
 14. Det importeres svært lite brent kaffe til Norge. Størsteparten av dette er pulverkaffe og kapsler. https://kaffe.no/kaffeimporten-til-norge-2/
×
×
 • Create New...