Jump to content

Tobias@Kristiansand

Medlemmer
 • Content Count

  238
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 :)
 1. Hum ... Jeg leter men finner ikke en "tips & tricks" gruppe om Facebook. Det må da finnes? 😄
 2. Jeg administrerer 3 kontoer på Facebook. Den ene kan jeg dele innlegg på men ikke den andre. Jeg kan velge begge sidene via "Del på en side", men når jeg velger den ene kommer det ingen "Del" knapp på det linkede innlegget. Dette var ingen problemer tidligere, men jeg må ha rotet med noen innstillinger jeg ikke finner tilbake til. Help!
 3. Det er kanskje litt for tidlig å konkludere etter å spille noen få timer ... Når det er sakt så er jeg glad for at Ubisoft ikke endrer for mye av spilldynamikken, det er jo det som 100 000-vis av spillere elsker. Ubisoft har fått utrolig mye kjeft for å "fornye" f.eks. Assassin's Creed. Når de gjorde det samme med Far Cry New Dawn ble det samme hylekor! Jeg har spilt alle FC spillene, og jeg mener at New Dawn er det beste hittil :-D Jeg gleder meg til 100-vis av timer med FC 6. Jeg skal utforske alt! Jeg skal samle aller resurser, gjøre alle sideoppdrag, finne alle "prepper stash", maksimere alle "amigos" og gjøre alle challengers for alle våpnene! :-D
 4. Bryt alle konvensjoner, gjør opprør mot ortodoksi og gamle regler! Revolusjonærer og opprørere leder verden fremover! 😄 😄 😄
 5. Det enkleste er å si at "slik er det bare" 😄 Forskjellige kaffesorter har ulik tetthet/hardhet, brenningsgrad og profil gir forskjellig porøsitet. Brente bønner over tid kan tørke ut, og også co2 innholdet kan påvirke vanngjennomstrømningen. Om vanngjennomstrømningen er for rask eller sakte endres dette vanligvis ved å justere kverningsgraden. Om du ikke har kvern kan du justere doseringen. Legg på eller trekk fra 1 gram eller 2.
 6. Det stemmer! Trykket økes langsomt til 6 bar (20 sek.), og avtar langsomt til ca. 4 bar. Ekstraheringstid cirka 60 sek. Dosering: 1:2.
 7. Jeg har en Desent Espresso maskin, og har i årevis (også før DE) konsekvent bare brygget "filterbrent" kaffe. Utvalget er jo mye bedre. Jeg har kjørt mye Blooming og litt Allonge, men aller mest Gentle & Sweet. Lysbrent er hardere og som du bemerker krever de finere malingsgrad, i tillegg til lengre ekstraheringstid. Jeg er litt ambivalent i forhold til Allonge den er veldig spennende, men munnfølelsen blir ganske andelenes da den brygges 1:5. Dette ligner litt på Americano ...
 8. PID er jo en veldig bra ting å ha på en slik maskin ?
 9. Jo-da, jeg har en Decent. Om den kan man si MYE, men jeg kan prøve å legge ut noen linjer om mine erfaringer ?
 10. Med bakgrunn som profesjonell barista og arrangør av baristakonkurranser må jeg dessverre fortelle deg at 20 bar er bare tull. Ingen profesjonell maskin brygger med mer en 9 bar snarere tvert imot. Nye trender og maskiner eksperimenterer med lavere trykk, gjerne med varierende trykk på mellom 2 og 9 bar under samme ekstraksjon. I en klassisk espressomaskin oppstår trykket ved at vannet møter motstand i pucken/kaffen. I samsvar med motstanden arbeider pumpen hardere inntil vannet trenger igjennom pucken, derav øket trykk. Høyere trykk enn 10-12 bar kan ødelegge maskinen, og mange profesjonelle maskiner har overtrykksventiler som beskytter maskinen. Om ikke Silvia'n klarer å trykke ca 1:2 dosering på 25-35 sek. er det ikke feil på maskinen, men kverningsgraden er for fin. Juster kvernen til å kverne grovere så klarer Silvia'n jobben ? (1:2 dosering er f.eks 18 g kaffepulver skal gi 36 g espresso i koppen)
 11. Rocket er veldig bra, og det finnes flere i samme kaliber f.eks. ECM. Oppgraderer du espressomaskinen din er det ingen mening i å ikke oppgradere kvernen, så ny kvern må du iallefall ha om resultatet i koppen skal bli bedre. Har du ikke 20-25 000 å investere i livskvalitet, eller kan sitte hjemme til sommeren fordi du har brukt feriepengene på espressomaskiner er det smart å begynne med å kjøpe en god kvern. Rocky kverna er ikke stegløs, men begrenset antall "hakk" som kan justere kverningsgraden. Om du hadde hatt en kvern som var stegløs eller i alle fall hadde hatt betydelig flere steg, kunne du garantert fått mye mer ut av Silvia'n din! Mazzer Mini er en fantastisk kvern! Jeg har den, har hatt den i mange år og bytter jeg kniver kommer den til å vare resten av mitt liv eller til jeg går lei og kjøper noe nytt. Det finnes selvfølgelig mye annet å velge i. Hadde jeg vært deg hadde jeg sjekket ut Barstza Sette 270Wi, en skikkelig nyvinning med innebygget vekt for dosering. Den er riktignok ikke stegløs, men med 300 steg/hakk har du ingenting å frykte!
 12. Helautomatiske espressomaskiner har blitt bedre de siste årene - spesielt de aller dyreste, men de kan ikke lage like god kaffe som DU kan lage med skikkelig espressomaskin og kvern. God kaffe tar alltid tid, men om du får mange gjester er det enkleste å servere traktekaffe bygget med kaffe kverna på egen kvern og med godkjent kaffetrakter (klistremerket fra European Coffee Brewing Center). ?
×
×
 • Create New...