Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 121 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      112
    • Caffé Macchiato
      19
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      353
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Når eg kjøper god kaffi (Wendelboe ol.), så har eg dei i posen dei kom i. Posane har lukkefunksjon og skal vere lufttett. Av og til tar eg vare på dei gamle posane og brukar dei til bønner som ikkje kjem med lukkepose (daglegvarebutikkar).

Endret av Zeph
  • Liker 1
Skrevet

Må ikke være så fort ute med saksa, men det har seg nok i det at jeg har hatt dårlig erfaring med slike lukkeposer. De har hatt det med å gå opp. Nå har ikke jeg handlet noe særlig kaffe i Norge da siden jeg har vært i Danmark ganske ofte.

 

Min metode når jeg lager med Aeropress er inverted, koke opp vann, vente 30 sek. og så fylle opp og røre rundt. På med filteret og presse i 20 sekunder sånn ca. Har et kjekt termometer fra Ebay som jeg må få kjøpt batteri til. Best å vite, og ikke handle i blinde.

 

Hvordan lager dere med Aeropressa?

Skrevet (endret)

I det siste har eg brukt denne: https://player.vimeo.com/video/16261120

 

Rinse the paper filter with running tap water for 10 seconds.

Use 14 grams of freshly fine filter ground coffee (light roast).

Pour 200g of water at about 95°C over the coffee.

Stir 3 times and steep for 60 seconds.

Place the handle on the Aeropress in order to prevent the water from draining through the filter.

After 60 second steep time, take the handle off, stir 3 times back to front.

Then place the handle on top of the aeropress and press the contents into a large cup or pitcher by using your body weight.

Endret av Zeph
  • Liker 2
Skrevet

​Forsøkte den metoden, men hadde glemt at et metallfilter fungerer dårlig når man ikke bruker opp-ned metoden, siden vannet renner rett gjennom. Vekta jeg har må være unøyaktig siden 200 gram vann var ca. 1.75 desiliter.

Skrevet (endret)

Kjøpte COOP "Kjenn forskjellen" Guatemala bønner, men det var skuffende. 215 gram til 55 kroner er dyrt. Skjønte at dette ikke var bra saker da jeg hadde kvernet. Kvernet kaffe som bli statisk gir god kaffe. Vet ikke om det er pga. fuktinnholdet, men tipper det.

 

Har handlet kaffe på Iherb før, og det er god kaffe. Synd krona er så svak i forhold till dollaren da, siden dette er GOD kaffe: http://www.iherb.com/Kicking-Horse-Kick-Ass-Whole-Bean-Coffee-Dark-12-3-oz-350-g/33444

 

Tillegg: Når jeg ser på prisene hos norske nettbutikker er ikke 55 kroner for 215 gram dyrt. :)

Endret av Bladkiosken
Skrevet

Hei, jeg er student og liker kaffe. Hva er den beste billige pulverkaffen? Tenker på sånn First Price o.l. Orker ikke å trakte kaffe på morgenen og det er mye dyrere i tillegg. 

Takk! :)

Skrevet

Har kapselmaskin, og det første jeg gjorde da jeg skulle bruke den var å bytte vann, men det er jo lurest å tørmme den for vann etter bruk så slipper man algevekst.

  • 3 uker senere...
Skrevet

Nokon som har handkvern her? Vurderer å kjøpe ei som er lett å ta med på tur til å laga ein kopp eller to Aeropress her og der. Litt mykje styr å drasse på Wilfa-kverna.

Skrevet (endret)

Nokon som har handkvern her? Vurderer å kjøpe ei som er lett å ta med på tur til å laga ein kopp eller to Aeropress her og der. Litt mykje styr å drasse på Wilfa-kverna.

Til turer på et par dager kan kanskje å ta med kvernet kaffe være et alternativ? I min erfaring kan den være helt brukbar i opp mot en uke. Ellers er knivkverner ofte kompakte og bedre enn ingenting. Har hatt en håndkvern selv, men det tok uholdbart lang tid og den hadde en viss størrelse.

Endret av Han Far
Skrevet

Noen som har erfaring med automatiske pour-over varianter? Hadde lyst på god kaffe på kontoret, uten å bruke for mye tid og kunne lage et par kopper av gangen. 

Skrevet

Noen som har erfaring med automatiske pour-over varianter? Hadde lyst på god kaffe på kontoret, uten å bruke for mye tid og kunne lage et par kopper av gangen. 

Blir ikke det som en vanlig kaffetrakter?

Skrevet (endret)

I prinsippet jo, men det blir som en veldig bra trakter. Så en på Kickstarter, men har ingen erfaring med noen.

 

Wilfa Svart kan vel kanskje kalles en automatisk pour over? Har ikke prøvd den heller, men den har kommet godt ut i tester.

Endret av the_last_nick_left
Skrevet

I prinsippet jo, men det blir som en veldig bra trakter. Så en på Kickstarter, men har ingen erfaring med noen.

 

Wilfa Svart kan vel kanskje kalles en automatisk pour over? Har ikke prøvd den heller, men den har kommet godt ut i tester.

 Den kan vell det, vurderer å teste den minste

Skrevet (endret)

Jeg har kaffekvern og bodum presse i koppstørrelse.

Har Ipanema Bourbon bønner fra Barista. I går prøvde jeg å kverne på det fineste, dvs som espresso. Utrolig nok så ble det ikke mer grums enn vanlig, smakte også veldig godt.

Endret av gunnar453

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...