Gå til innhold

Hvilken kampsport skal jeg velge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, jeg er sønn av en karatetrener. Og jeg VET at alle seriøse klubber lærer elevene sine et ikke-voldelig standpunkt. Det er nettopp dette du har opplevd selv. Karatetrening er ikke noe man gjør kjapt og gæli' for å lære å forsvare seg fortest mulig.

Det krever maaange år med dedikasjon og øving for å komme på toppnivå.

Det er uendelig mye terping på korrekte teknikker, kroppen skal ikke gjøre noen unødvendige bevegelser, og det er vanskelige kombinasjoner man må lære seg.

Treneren går rundt og følger med alle sammen og retter på armer og bein hvis de har feil stilling eller feil vinkel.

Du gikk inn med feil standpunkt, og ble derfor møkk lei etter et par mnd. Sånn er det bare. Kampsport er ikke for alle.

 

Ta en titt på kompendiumet for Kofukan/Shito-Ryu, så får du en oversikt over filosofier som ligger til grunn for et av verdens største forbund for kampsport, Kofukan.

 

" Kofukan logoen inneholder 3 sverd og en sirkel. De tre sverdene i logoen betyr "shin"(tanke),"gi"(teknikk) og"tai"(kropp), som er de tre viktigste grunnelementene i all budotrening. Sirkelen representerer harmoni og perfeksjon.

Det tre japanska tegnene i sirklen betyr KOFUKAN, KO(tiger), FU(vind),KAN(hus).De to store tegnene på hver side av sirkelen betyr SHI og TO som er stilarten vår. Fargene sort og gull/gult skal assosieres med fargene på en tiger."

 

http://www.askerkarateklubb.no/hadbok.htm

 

Kataene som nevnes er lange kombinasjoner av slag og spark som må utføres i riktig rekkefølge og tempo, nesten som en dans. Disse må man bevise for sensor for å gå opp i gradene. De blir mere og mer avanserte jo høyere man kommer. Du "slåss" ikke mot motstander, bare alene under kata. Vil du drive noen form for organisert kampsport er dette måten det fungerer på hos alle sammen. De vil ikke ha en drøss med villmenn som "forsvarer" seg med farlige slag og spark til enhver provokasjon ute på byen. Pappa har alltid sagt at alt opp til grønt belte er mye "kjedelig" stoff, og du begynner ikke å sparre med motstander før grønt belte, nettopp fordi du må ha så inngående kunnskaper om stillinger, så du ikke skader kompisen din eller deg selv med å slå eller sparke feil. Du kan brekke både tær, fingre og bein ved å blokke eller sparke feil, eller hvis motstanderen din blokker feil.

 

Og de fleste som ikke har tålmodighet eller vil forte seg, slutter før dette nivået (når det EGENTLIG begynner). Tøffe film-rundspark ser du sjelden i ordentlige turneringer, fordi motstanderen lett kan lese deg (han/hun fokuserer på hele kroppen din) og du MÅ nødvendigvis snu ryggen til motstander når du gjør rundspark. Det er lett å gå unna eller dukke, og når du er kommet helt rundt er du ute av balanse og lett offer for mottiltak. Det er ingen som står stille og lar deg lande et van-damme rundspark.

 

Slåss gjør man på offisielle turneringer, ikke med tilfeldige bråkmakere ute på byen.

Du vil lære å ignorere "tøffinger" som vil slåss, istedet for å fly rett på de.

Karate og andre grener utvikler deg psykisk såvel som fysisk.

De fleste klubber ekskluderer folk som ikke holder seg i skinnet om de får vite om det. Jeg vet hva jeg snakker om, i motsetning til deg, som er furten fordi du ikke fikk lære å slåss fort nok (virker det som). Jeg har hatt karate rundt meg hele livet.

Kampsport er en offisiell idrett på linje med roing, spydkasting og alt annet.

 

Det var VM i Danmark senest i April i år.

 

Jeg vet jeg virker som en plagsom bedreviter nå, men argumentasjonen din er veldig lik typen "utålmodig", og det er ganske vanlig blant folk som ikke er klar for å dedikere seg litt.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

du har for mye fritid mann

og du har missforstått....

har du i hele tatt lest trådstarten?

sitat "For det første, jeg har aldri sloss i mitt liv og kommer neppe til å gjøre det heller, MEN jeg vil være i stand til å foesvare meg og evt, mine(venner, dame, familie osv). Jeg trenger ganske mye, men jeg vil ha bedre kontroll over kroppen min og være mer myk/tøyelig. Kan godt tenke meg å lekesloss på trening, men bare under kontrollerte omgivelser."

 

til å kunne skrive så mye er du forbausende dårlig til å lese

Lenke til kommentar

@raaken

 

Viss du har eit genuint ønske om kun å væra i stand til å forsvara deg sjøl, samt familie etc. etc.

 

Så trenge du neppe og kasta vekk 300 kroner i månen for å væra medlem i ein karateklubb der du blir sittandes og lesa om buddas tankar for ørten år sia..

 

Tren styrke i staden, bli sterk (ikkje bole gutt) men så det er krefter når du tar i..

 

Skulle du komma i den situasjonen at du må forsvara deg, så er ditt alle beste forsvar.. Sinne

.. Ingenting slår god gammalt "svartsinne".. får ein det og det er litt muskler i kroppen skal det mykje til for og stoppa deg :)

 

Works evry time for me :)

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...
Hei

Emne tittelien er ganske selvforklarende.

Det er masse interessante kampsporter, men jeg aner ikke hvilken jeg skal velge, har egentlig lyst a begynne på flest mulig.

For det første, jeg har aldri sloss i mitt liv og kommer neppe til å gjøre det heller, MEN jeg vil være i stand til å foesvare meg og evt, mine(venner, dame, familie osv). Jeg trenger ganske mye, men jeg vil ha bedre kontroll over kroppen min og være mer myk/tøyelig. Kan godt tenke meg å lekesloss på trening, men bare under kontrollerte omgivelser.

Tenkte først på boksing, noe som høres gøy ut, men jeg får da ikke brukt føttene. Tenkte derfor da på muay thai( synes det virkes OG høres (he he) mye kulere ut enn kick boksing). Men det er da både karate, tae kwon do(er det sånn det skrives?), kung fu, judo(som jeg virkelig synes høres spennende ut), men da har man jo også jiu jiutsu(aner ikke stavemåte her heller), aikido, thai chi, qui gong (de to gårt kanskje ikke under kampsport, men det er kontroll over kroppen!!)den der brasilianske dansinga, og masse masse mer....

 

kan noen hjelpe meg her? Kanskje komme meg litt om den sporten de liker/driver med/annbefaler og hvorfor.

Skal trene i trondheim, så er en fordel om de har det der...

 

 

Hey hey

Det du må tenke på er at du skal lære deg noe.. Noe gøyt, litt flashy så du kan vise at du kan noe.. ikkje glem du trenger ikkje ha anabole til kosttilskudd med de gale Israelske combat greiene.. :p sorry misliker kravis.... Men ta og begynn på noe enkelt som Tea kwon-do(mest beina) eller karate(mest armer) er bra det også jobber du deg opp, så kan du begynne på de andre kampsportene hehee

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Styrke har ikke en drit å si hvis du skal drive kampsport, eller jo det har litt å si men det som har noe og si er hvor god teknikk du bruker balanse slag spark osv... hvis for eksempel det kommer en mann som er drit sterk store muskler som ikke har trent noe i det hele tatt bare vekter, og du har trent utholdenhet, tøye, balanse, teknikk og alt det så sier det seg selv at du tar han uten problemer hvis du vil, jeg driver med kickboxing og har drevet med det i 2 år nå, i starten nølte jeg men mammaen min fikk meg til å begynne å jeg er drit fornøyd med det også..

du lærer og beherske deg ha kontroll være avslappet når du driver med det ansetning osv...

 

 

så jeg råder deg til og begynne på kickboxing det er en sport sammensatt av slag og spark, siden du kan bruke beina i tilegg i stedet for bare armene...

 

du lærer for eksempel push kick, round kick, four kick..

 

og mange folk sier overalt å det er jo drit lett osv... jeg skal si deg en ting det er faen meg ikke lett og det kommer ikke på 123 det tar tid men du burde begynne på kickboxing jeg blir trent av europa mester Lars hekle by i sin klasse da..

 

også raidar som har trent alle kampsorter som finnes i 30 år... så du får sykt bra kondis jeg lover, men ikke bruk det på noen eller noe, bare hvis du er truet for livet da bruker du det! men også hvis noen i familien er i nød også og venner så lykke til.. :)

Lenke til kommentar

Jeg lurer på dette selv, å denne tråden har ikke gitt meg noe svar.

 

Takk til alle dere bedrevitere som ikke klarer å svare på emnetittel.

 

Før jeg leste denne tråden tenkte jeg mest på boksing, evnt kickboksing eller thai. Jeg er vel og merke intr i teori, å ikke bare bli satt i en ring med en ape på 140kg og 1 tann =)

Lenke til kommentar

Det er 3,5 år siden trådstarter spurte om anbefalinger, så tipper han har funnet seg noe å sysle med nå ;)

 

Ellers anbefaler jeg Taekwon-Do. Variert trening med mening, og du blir ikke bare satt i ring med en ape på 140 kg og 1 tann. Det er enormt mye teori i og rundt Taekwon-do også (historisk, teknisk, terminologi, filosofisk...), men bare et minimum av det er obligatorisk.

Lenke til kommentar
Alle kampsporter er spekket med "jallateori". Dette er snakk om eldgamle kamparter, ikke noe fjortiser skal springe og lære seg på 2 mnd så de kan være tøffe og slåss på byen. Det er nettopp for å luke ut umodne folk som Deg at det er mye teori i starten.

Godt poeng.

Endret av MisoSoup
Lenke til kommentar

Hvis du finner en god Kyokushinkai karate klubb, så anbefaler jeg det. Som Bytex her oppe sier, det er MYE teknikk, mye terping og repetering, men det er nyttige teknikker. I tillegg så kan du (hvertfall i min klubb) begynne å trene spesifikt på kamp etter din første gradering. Her lærer du mange gode teknikker som kan benyttes når situasjonen tilsier det, i tillegg så blir kroppen din herdet og du lærer å tåle mange tunge slag og spark. Ellers syns jeg Krav Maga kunne vært noe å prøvd, har aldri trent det selv, men kunne godt ha gjort det.

Endret av andi_c
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

jeg anbefaler taekwondo på det sterkeste. har drevet med det i drøyt to år nå, jeg stortrives. jeg elsker slossing, men bare på matta. jeg har deltatt på noen stevner til nå, og er fornøyd. taekwondo er noe av det beste jeg har vært borti for å øke koordinasjon, mykhet, fysisk styrke og psykisk styrke. som mange åvenfor skriver så er jeg enig i det at man ikke skal bruke kampsport til å sloss på fester etc, men det er absolutt noe man kan få bruk for den dagen man møter en kar som er 30 cm høyere og 40 kg tyngre enn deg selv.

 

klubber i norge gjør det forskjellig i forhold til teori, liker du ikke teori, finn en klubb utn teori, liker du teori så blir det motsatt. å hvis du skal trene i tr.heim, anbefaler jeg team heimdal.

Lenke til kommentar
klubber i norge gjør det forskjellig i forhold til teori, liker du ikke teori, finn en klubb utn teori, liker du teori så blir det motsatt. å hvis du skal trene i tr.heim, anbefaler jeg team heimdal.
Tar du bort teorien og filosofien, så tar du uansett bort en viktig del av TKD.

Hvilken TKD trener du?

 

Jeg trener wtf taekwondo.

Jeg mente ikke å ta teorien helt borte, men noen klubber har mye teori, andra har mindre. Men det er sant det du skriver, tar man bort teoirien går man glipp av en viktig del

Endret av benfa
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg liker tanken din om å starte med mange kampsporter, men det er kanskje ikke noe å anbefale for en nybegynner. Selv liker jeg taekwondo i og med at jeg selv har trent det i 11 år. Sporten har veldig allsidig trening og det er mye fokus på kroppsbeherskelse og lagt opp til at du kan bli myk hvis du tar i på treningen.

 

Skal jeg være litt objektiv, vil jeg si at ingen av kampsportene er bedre enn den andre. Har selv tenkt til å begynne å trene litt forskjellig for å forbedre visse deler av reportoaret mitt. Setter opp en liste over hvilke kampsporter jeg tror vil være best egnet å trene for å forbedre forskjellige ting...

 

Slag: Boksing

Spark: Taekwondo

Kombinasjoner/se åpninger: Kong Fu

Grappling/Submission: Brasiliansk Jiu Jitsu (funker dårlig i en selvforsvarssituasjon på gata fordi en angriper ofte har en eller flere til å hjelpe, og da sliter du når du er på bakken)

Takedown/slam: Wrestling

Trips: Judo

Knær/albuer: Muay Thai

Uskadeliggjøre motstanderen din: Krav Maga

 

Håper dette kan være til hjelp ;)

Endret av Daywalkerhenrik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...