Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Blir for dumt å skylde på Glazer. Skulle de brukt 2 milliarder til på forsvaret de siste 3 årene? For dårlige spisser i Cavani og Ronaldo? Eller kanskje de burde byttet ut Rashford, Greenwood, Pogba, Bruno eller Sancho som ikke holder mål?

Vi har rikelig med gode spillere til å gjøre det langt bedre enn hva vi gjør, og dette med å skylde på glazers er ganske gammelt når de helt tydelig gir hver manager penger til sine spillere

Lenke til kommentar

En må huske på at nivået i Premier league er skyhøyt (og derfor kan det fort gå dårligere med en annen trener). Problemet til United tror jeg har vært det defensive. Det er ofte problemer med backene eller midtbanen og samarbeidet i laget. Det kan også være at måten de spiller med ballen i laget bør justeres for å få hvile med ballen i laget, eller for å unngå å få farlige brudd i mot. Kanskje ligge mer lavt å satse på kontringer mot de beste.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
Prusk skrev (33 minutter siden):

Vi må slutte å skylde på eierne - de har kastet ut mest penger av samtlige lag i PL etter 2017-2018. Spillerne våre er for dårlig, sier folk. Laget vårt hadde fått spilletid i samtlige andre toppklubber i PL og i verden. 

Spillerne våre er ikke for dårlige, vi har et godt nok lag til at vi bør være med i toppen, men det mangler fortsatt litt i troppen før man er bedre enn andre/tredjeplass i Premier League med det nivået som er der nå. Man kan ikke skylde på Glazers for formsvikten denne sesongen, men for veldig mye annet.

Den svære opprydningsjobben Ole startet på er fortsatt ikke ferdig. Med gode eiere ville dette gått raskere. «De» (les: ikke Glazers, for de tapper klubben for penger) har støttet Ole ok, men dette har tatt lengre tid enn nødvendig.

De har ikke en gang gjort noe med strukturen i klubben før i år, når det endelig kom inn en sportsdirektør. De har ikke gått inn med noen egne midler til kjøp heller, i stedet har de tatt utbytter.

Flere av overgangsvinduene har bært preg av spillere inn i siste liten, og forhandlinger som har dratt ut. Spillere som ikke spiller, men som sitter ut kontrakter. Old Trafford har forfalt, treningsfeltet og spillernes fasiliteter det samme. Ole har levert fremgang i to-tre sesonger på tross av, ikke på grunn av eierne. Samtidig som han har ryddet opp i rekkene og for det meste spilt underholdende fotball med bruk av mange unge akademiprodukter.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Føler det vi ser av spillerne på banen nå er mye det samme en så under JM på slutten. 

Flere spillere er tydeligvis helt ute av form, men da bør ikke Ole stille med de samme spillerne til start i kamp etter kamp.

Mulig han har dummet seg ut med valg av trenere, at han ikke har hentet inne nok kompetanse der han selv kommer til kort. 

SAF var jo en mester på dette. Når fotballen endret seg var han kjapt ute med å inn trenere som kunne tilføye det han selv og daværende trenere manglet. 

Lenke til kommentar
Danielzu skrev (1 time siden):
 

Tabloidene er godt i gang. 

Som vanlig er tabloidene ute og kjører. Pleier å være bedre å høre på hva journalister vanligvis har gode kilder sier.

De spillerne som rapporteres fra ok seriøse kilder at skal ha kommet med misnøye er Eric Bailly og Donny van de Beek. Begge er spillere som tidligere også er rapportert misfornøyde fordi de ikke spiller. Begge har agenter som har uttalt seg offentlig ikke veldig positivt tidligere.

En liten rødt flagg-liste med journalister som man vet at som regel tar feil rundt Uniteds interne sportslige anliggender:

Rob Dawson i ESPN
Mark Ogden i ESPN (sensasjonsjagende)
James Ducker (Daily Telegraph)
Duncan Castles (troll)
Samuel Luckhurst i MEN (har noen ganger gode kilder, men må som United-journalisten i lokalavisa levere og levere, så det pumpes ut innhold og påstander som ofte ikke er riktige)

Folk som er mer å stole på:

Andy Mitten (kilder i garderoben og klubben)
Fabrizio Romano (skriver aldri/sjeldent noe han er usikker på)
Fredrik Filtvedt (Dagbladet)
Jamie Jackson (Guardian)
Simon Stone (BBC)
Julien Laurens (diverse)
Laurie Whitwell (The Athletic)
Alex Crook (talkSport - misliker United og er mest en følelsesbasert kommentator, men har truffet på alle overganger...)

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Har også kilder på at Pogba uttrykte misnøye under Ibra sin bursdag tidligere denne måneden,  (det han kalte disorganized organization) [link] (((ja, jeg vet, ingen bør egentlig høre på hva denne personen har å si om noen ting))).

At Bailly skal ha blitt forbanna på at Maguire ble startet foran han i den Leicester kampen forstår jeg forøvrig jævlig godt. Det var den endelige dråpen som fikk meg til å snu om Ole også.

 

ProphetSe7en skrev (13 timer siden):

Conte gir ikke mening om en skal fortsette det en har startet på.

Ja. Lurer veldig på hvordan han ville fått det til å få det til å fungere for Bruno + fremtiden samtidig (dvs Rashford, Greenwood, Sancho), om en antar at han ville ønske å legge om til å spille med tre bak.

3-4-3 tror jeg ikke vi har midtbanen eller god nok RWB til å fungere. (I Chelsea 2016 hadde Conte prime Matic/Kante på midtbanen for å holde det sammen). Og det ville ikke vært plass til Bruno... Og om en spiller den smalere, altså 3-4-2-1, slik at Bruno ville vært en av to spillere bak spissen... Ville det krevd ekstremt mye av wingbackene for å gi oss bredde...  og i liten grad plass til Rashford/Greenwood/Sancho.

Så måtte blitt noe ala dette (?)

1914676221_Screenshot2021-10-26at14_01_05.png.79d05e3cc31aab1ff3573dafe47ea5d4.png

(Der Dalot, eller til og med AWB, ville blitt foretrukket som RWB i kamper der vi ønsker å være mer defensive).

Lenke til kommentar

Tenker mer og mer på at problemene defensivt starter på topp og hva de som spiller der har av kvaliteter. Det er altså en så dramatisk formdupp der bak i forsvaret at det knapt er til å forstå at de skal bli såpass dårlige og usikre individuelt. Noen av Shaws feil er helt latterlige fra en så god spiller. Det må være mest strukturelt.

Fellesnevneren og vendepunktet er Ronaldo inn i laget og at Greenwood nå spiller alt av kamper som gjør laget til en 4-2-4 når vi forsvarer oss. Dette vet vi nå at ikke funker, ikke i det hele tatt. Ole må gå tilbake til 4-4-2-form uten ball som man hadde suksess med forrige sesong. Ser bare ikke at det han holder på med nå skal fungere. Backene blir jo fullstendig alene. Man kan jo også lure på hva Carrick som defensiv trener i klubben driver med, og hva slags påvirkning han har.

Jeg vil nok helst se de antatt beste spillerne våre, under sterk tvil, fortsette å spille i forsvaret men med endringer på det som skjer foran dem og da spesielt øverst i banen.

blured skrev (22 minutter siden):

3-4-3 tror jeg ikke vi har midtbanen eller god nok RWB til å fungere. (I Chelsea 2016 hadde Conte prime Matic/Kante på midtbanen for å holde det sammen). Og det ville ikke vært plass til Bruno... Og om en spiller den smalere, altså 3-4-2-1, slik at Bruno ville vært en av to spillere bak spissen... Ville det krevd ekstremt mye av wingbackene for å gi oss bredde...  og i liten grad plass til Rashford/Greenwood/Sancho.

Så måtte blitt noe ala dette (?)

Spoiler

1914676221_Screenshot2021-10-26at14_01_05.png.79d05e3cc31aab1ff3573dafe47ea5d4.png

 

(Der Dalot, eller til og med AWB, ville blitt foretrukket som RWB i kamper der vi ønsker å være mer defensive).

Trebackslinje er så... ikke United i det hele tatt. Enig, det er vanskelig å se for seg den troppen vi har skulle gå opp i 3-4-3 eller 3-5-2. Det vil føre til dårlig utnyttelse av de talentene vi har og jeg kan se for meg mye misnøye blant fans og spillerne. 

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

-snip-

En liten rødt flagg-liste med journalister som man vet at som regel tar feil rundt Uniteds interne sportslige anliggender:
Samuel Luckhurst i MEN (har noen ganger gode kilder, men må som United-journalisten i lokalavisa levere og levere, så det 
-snipp-
 

Samuel har kilder fra innsiden på klubben. Han nevner stadig i podcasten at han ikke stoler på enkelte av kildene - siden han ble "lurt" da Mourinho angivelig satt trygt etter tapet mot Liverpool. MEN meldte dette på mandag. Mandag hadde United krisemøte, og tirsdag var Mourinho borte. 

Også er han united-fan. :)

Lenke til kommentar

Vi har en enormt god stall som på papiret bør kunne vinne ligaen. Den er ikke perfekt, men det er ingen klubber som har helt perfekte staller, men City for eksempel greier fint å tilpasse seg uten en ren og god spiss. Vi har jo tross alt brukt milliarder, men blir likevel kjørt over av de fleste lagene. Realiteten er at vi hadde tapt flere kamper og sluppet inn flere mål dersom lagene vi har møtt hadde hatt bedre spillere, men til tross for det så greier vi ikke å dominere kamper. Det vi så mot Liverpool var en realitetssjekk, det var ingenting i den kampen som vi ikke har sett tidligere, forskjellen var at de har Salah. 

Conte kan nok fort gi oss gull i løpet av et par år, men jeg mener nå at klubben er på et så godt spor at vi må tenke lenger enn 2 år. For etter det så kommer det til å gå til helvete med Conte. Så dersom det er en mulighet for å hente ten Hag etter sesongslutt så bør vi ha is i magen og holde ut, men samtidig så må vi greie topp 4 for ellers frykter jeg at ten Hag havner et annet sted. Alternativet er å satse på at han ikke drar før kontrakten går ut, så kan vi hente Conte, gi ham kontrakt til sommeren 2023, være forsiktige med å gi ham altfor mye penger for så å kaste ham ut av klubben sammen med Pogba (Som fort signerer ny kontrakt hvis Conte kommer) og hente EtH. Kanskje vi kan finne plass til Van der Sar også 🤔

Lenke til kommentar

Vi har ikke dårlige spillere. Men laget kunne gjerne vært bedre komponert, det er veldig topptungt, med mange kantspillere som ofte er gode men sjelden veldig gode. Og det er jo begrenset hvor mange angripere som kan spille samtidig. Og så har vi altfor få med matchvinnerkvaliteter i andre posisjoner.

Ellers er det sånn jeg ser det tre fire hovedproblemer i laget nå.

a) Mentalitet. Spillergruppen fremstår ofte som en ganske sløv gjeng, trege, reaktive, det er lite "bluss på lampen". Andre andre lag virker mye friskere, kvikke i bena og kvikke i hodet. Det er ikke tilfeldig at vi kommer under igjen og igjen og igjen. Vi har ikke en vinnermentalitet, vi vil bare ikke tape. 

b) Spillemønstre. Mulig det er blitt en klisjé å snakke om det her, og det har jo vært mange gode, man kunne si "inspirerte" angrep i løpet av tre år med Solskjær. Men det er også mye som ikke fungerer bra i det hele tatt, og det handler nok langt på vei om coaching og spillemønstre. Når man er sliten, når man er i stress-situasjoner, når man opererer på grensen av egen yteevne, når det er mye som står på spill, vil kroppen neuromuskulært sett mobilisere de bevegelses- og atferdsmønstrene som litt enkelt sagt er gravd dypest ned i nervebanene. Derfor er øving, øving, øving en så viktig del av sport, enten det er bryting eller tennis eller skihopping. Det samme vil gjelde spesialstyrker i militæret, konsertpianister osv. Like viktig er selvsagt hva det øves på. Hvor ofte ser man ikke godt coachede lag vinne på ren rutine, i førstegir, de skårer de samme målene igjen og igjen. Slike seire har dette laget aldri. Det å vinne kamper synes nesten alltid å kreve en ekstraordinær innsats. 

c) Balltap. Vi mister ballen igjen og igjen og igjen, ofte helt unødvendig. Noen ganger fordi vi prøver å skape mål av helt marginale sjanser, oftere på grunn av enkle feilpasninger. Når gjenvinningsspillet også er elendig, får dette oss opp i problemer igjen og igjen og igjen. Vi slipper inn unødvendige mål og må bruke masse krefter helt unødvendig og langt fra motstanderens mål.

d) (Bonus) Midtbanen. Van de Beek. Hva skjer her? Har vi den svakeste midtbanen blant topp ti-lagene? Jeg synes også det er synd og nærmest uforståelig at van de Beek aldri får spille og særlig gitt det nivået de andre midtbanespillerne presterer på for tiden. Han har så mange kvaliteter de andre midtbanespillerne våre mangler. God bevegelse, god til å orientere seg, krever ballen heller enn å gjemme seg, flink til å finne rom, flink til å sette opp små triangler og veggspill, kvikk i hodet, god pasningsfot, virker å ha en veldig positiv mentalitet. Har sett at han ikke alltid er på bølgelengde med de andre spillerne, men det bør være noe som kommer i og med trening og mer spill. Kjipt å se en ung spiller råtne på benken. Se her for eksempel: https://www.youtube.com/watch?v=_USgi60OMf8 

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Er ikke helt enig i at vi har en stall som på papiret bør kunne vinne ligaen. Til det er det fortsatt ikke en god nok midtbane, og andre klubber er fortsatt et lite stykke over oss til at jeg synes det er rimelig å ha det som krav. Men United bør være med der oppe og kjempe om trofeer med denne stallen, sånn som målet var før sesongen. 

Hvis det i siste tweet stemmer så må Pogba bort i januar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...