Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hvordan endre navn på en fil hentet ned fra wget via bash? denne filen blir hentet med get-data, så filen blir hetende fil.filendelse?parameterere=x&y=z. Skulle gjerne skiftet navn på denne til fil.filendelse, altså uten parameterne bak filnavnet.

 

Noen tips?

Prøv denne linja inni katalogen der du vil fikse filnavn:

 

for a in `ls *\?*`; do echo mv $a ${a/\?*/}; done

 

Linja over genererer kommandoer, sjekk at de ser fornuftige ut før du piper til 'sh -x' for å faktisk kjøre dem:

 

for a in `ls *\?*`; do echo mv $a ${a/\?*/}; done | sh -x

Lenke til kommentar

Noen som vet hva ståa er for btrfs? Kommer til å måtte kjøpe meg nye lagringsdisker etter jul. Har i utgangspunktet sett for meg GELI-kryptering med ZFS på toppen i Freebsd, men hadde jo ikke gjort noe å ha linux på hjemmeserveren også, med tanke på litt enklere tilgang til en del konsumentsoftware som streamingservere osv.

 

Men vanlig raid er uaktuelt, jeg vil i tilfelle ha btrfs. Så vidt jeg har skjønt hadde de i hvert fall kommet såpass langt, allerede for en gos stund siden, at du kan bruke alle nyere versjoner av btrfs uten å måtte reformatere diskene dine. Det er ihvertfall et must. :p

 

Men hvordan er det med datasikkerheten. Noen steder står det at det er sikkert så lenge du ikke får strømbrudd pga. manglende fsck-verktøy. Noen som følger utviklingen og vet når noe slikt kan være på plass? Det er ikke så lett å finne noe oppdatert roadmap, dessverre, ihvertfall ikke på kernel-wikien.

Lenke til kommentar

Rapporter først til produsent, forsøk å få dem til å gi ut en biosoppdatering.

 

Jeg rapporterte en slik bug i fjor, og det ser ut til at en fiks er på plass. Sjekk om denne fixen omfatter din, hvis ikke kan du legge til informasjon om at dette problemet også angår din, så kommer det forhåpentligvis på plass i neste kjerne.

 

http://www.mail-archive.com/[email protected]/msg27104.html

Lenke til kommentar

Noen som har erfaring med å kjøre weechat i på en server jeg ssh-er til og henter fram med screen? Alt fungerer bra, bortsett fra at jeg gjerne skulle hatt en form for notify på highlight og priv_msg! Fiklet litt med beep.pl og audible bells, men fant ut at dersom jeg skifta "vindu" i screen så kom det ingenting. Bruker rxvt-unicode-256color og awesome, så jeg la til "Urxvt.urgentOnBell true" i .Xdefaults, noe som skulle føre til at Awesome markerer workspacen med aktivitet. Har ikke merka noe til at dette fungerer, og tenker det har noe med at weechat kjører i screen. Noen som har noen tips? Ville likt å høre hvordan andre har fiksa lignende problemer! :)

 

Takk!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mens vi er inne på laptoper: kan noen fortelle meg hvilken bugtracker man skal bruke for å poste en acpi-bug? Begynner å bli litt lei av å settte baklyset ved å kjøre en sudo setcpi-kommando..

 

Du er sikker på at det er en bug? Har du forsøkt å se om du får noen respons hvis du trykker på knappen mens du kjører acpi_listen? Hvis den dukker opp der er det jo grei skuring videre, hvis ikke så aner jeg ikke hva du skal gjøre :p

Lenke til kommentar

Har ingen kommando som heter acpi_listen, hvilken pakke tilhører den?

 

cat /proc/acpi/video/GFX0/DD03/brightness viser forskjellige reultater når jeg bruker lysstyrke-knappene, og den lysstyrke-grafikken tilgnome dukker også opp på skjermen. Men ingeting skjer med lyset.

 

Ta en titt på den her: https://wiki.archlinux.org/index.php/Acpi_hotkeys

 

Du kan f.eks mappe knappene til å kjøre 'xbacklight +5' og 'xbacklight -5'.

Lenke til kommentar
Noen som vet hva ståa er for btrfs? ...
Ingen svar? Jeg lurer også :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Btrfs
Btrfs 1.0 (with finalized on-disk format) was originally slated for a late 2008 release,[5] but a stable release has not been made as of October 2010. It has, however, been accepted into the mainline kernel for testing as of 2.6.29-rc1.[6] Several Linux distributions have also begun offering Btrfs as an experimental choice of root file system during installation, including openSUSE 11.3, SLES 11 SP1, Ubuntu 10.10, Red Hat Enterprise Linux 6,[7] and MeeGo.[8]

The principal developer of the ext3 and ext4 file systems, Theodore Ts'o, has stated that ext4 is a stop-gap and that Btrfs is the way forward,[9] having "a number of the same design ideas that reiser3/4 had".[10]

 

 

 

 

 

 

 

 

New subject:

Noen som har noen anbefalinger vedrørende backup?

Lenke til kommentar

Hei. Jeg har planlagt å få lagt inn ubuntu i løpet av julen, som mitt første møte med linux. Men jeg klarte å glemme windows7-cden når jeg dro hjem til jul. Jeg tenkte det ville være greit å ha windows i bakhånd i starten, men jeg har funnet at det kan være litt trøblete å installere dualboot, ut i fra guider o.l., når windows ligger inne først (vil gjerne starte med en "ren" hdd av andre årsaker også)

 

Dette ble en liten digresjon. Det jeg egentlig lurer på om det fortsatt er noen grunn til å ha windows i tillegg? I forhold til f.eks:

  • Spill - spiller veldig lite, og slik jeg har forstått det så skal wc3, WoW, CS, CoD osv. (de gode gamle LAN-spillene) gå ganske glatt?
  • Skole - f.eks. hvis jeg skal jobbe på skolen via en skole-pc med vanlig office og windows?
  • Dårlig hardware-støtte? Eller er dette et gammelt problem? Jeg har for tiden en 1,5 år gammel fujitsu amilo (bærbar)
  • Annet?

 

God jul alle sammen :)

Endret av haarod
Lenke til kommentar

Spill skal jeg ikke uttale meg for mye om, men har inntrykk av at en del funker bra i Wine.

 

Skolemessig ser jeg ikke noe særlig problem med å kun kjøre Ubuntu med mindre du er avhengig av Windows-programvare til spesielle fag.

 

Drivere; en et og et halvt år gammel pc har sannsynligvis null problemer med hardwarestøtte. Det er mer det nyeste av det nye man kan slite med.

 

Selv har jeg en virtuell maskin med Windows til MediaMonkey og Ovi suite. Mobilsynkroniseringsprogrammer kan ofte mangle på Linux så hvis du trenger det kan Win være lurt. Dog kan du som oftest klare deg med en virtuell maskin og slippe dual-boot :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...