Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Er det vanlig at Dean gitarer kommer dårlig justert fra fabrikk eller?

Føler strenghøyden ihvertfall er veldig feil justert på min gitar som jeg fikk i dag. :whistle:

Blir veldig mye støy som ikke skal være der når jeg spiller.

Dårlig justering fra fabrikk er dessverre vanlig for mange gitarmerker. Tradisjonelt har jo forhandlerne sjekket gitarene og satt dem opp etter kundenes ønsker. Med nett- og postordrehandel forsvant dette elementet av kvalitetskontroll.

 

Støyen kommer av båndskurr pga for lav strengehøyde eller? Du kan justere den ved å skru på de to boltene som fester FR-stolen til gitarkroppen. Når du har funnet en passende høyde må du justere fjærene under dekselet bak på gitarkroppen, slik at stolen blir liggende parallelt med gitarkroppen. Dette gjøres ved å justere de to skruene på fjærfestet nærmest halsen. Intonasjonen er antageligvis fremdeles OK til øvingsbruk etter dette (hvis den var riktig i utgangspunktet), men for studiobruk bør den nok finjusteres. Intonering av FR-systemer er virkelig knotete...

Endret av jon67
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
RE'en er sikkert cool, men dobbelt så dyr. Det har jeg ikke råd til akkurat nå. DD'en høres bra ut den, i mine ører, tenkte mer på om noen som hadde brukt den en stund hadde synspunkter på den. Det er av og til ting man ikke merker før man brukt ting en stund. Men Boss pleier jo å være kurante greier, sjelden noe rart med dem...

 

Geir :)

Jepp.

RE er uansett verdt å ta ein kikk på før eller seinare. God tape-echo under 20kg. =P

 

Og det med dårleg oppsett av gitarar frå fabrikk. Hah, in your face. That's how it is når ein trur ein skal spare masse pengar. =D

Få den justert av nokon med peiling.

Lenke til kommentar

Er nok uansett ingen dum idé å lære seg å sette opp gitaren. Selv om man kjøper i butikk så må man jo sette den opp på nytt etterhvert.

Er ikke noen kunst, litt skruing og måling er alt som skal til. Etter litt prøving og feiling så går det til slutt, husker jeg brukte fire timer eller noe slikt på første floyd rose gitaren. =p

 

Sjekk disse linkene, fant dem på gitarnorge tror jeg:

 

edit: Det er for vanlig tremolo da, men hvis du allerde har strenger på den blir det samme greia.

Endret av Innos
Lenke til kommentar
Etter å ha postet et svar i tråden om "Pink Floyd-soundet" kom jeg på at jeg ikke har hatt en Delay-pedal på mange år. Så nå har jeg en Boss DD-7 her som jeg skal teste ut i kveld. Noen som har den eller har prøvet den? Interessert i hva dere synes om den. Det finnes sikkert dyrere saker som er bra, men akkurat nå er budsjettet stramt. (Sparer til lydkort må vite, og ingen vil kjøpe min Albert Collins Telecaster som jeg skulle selge for å finansiere det.)

 

Geir :)

 

Har du prøvd Danelectro Dan Echo?

Lenke til kommentar

Seagull S6 eller Furch Durango.

Har forsåvidt ikke erfaring med noen av dem, men disse går for å gi mest "bang for the buck" uansett pris, og de ligger rundt din prisklasse.

 

Jeg er litt usikker på de forskjellige modellene av S6-gitarene, tror det kommer litt an på hva du er ute etter. Hvis du ikke er ute etter noe spesifikt, men bare en god kassegitar, er vel originalen det beste ("The Original" kaller de den). Det som skiller dem er vel at noen har cutaway, mic og forskjellige typer tre og former.

Disse ligger rundt 4000 kr i Norge, men du kan spare litt ved å kjøpe fra USA, der koster de vel 400 dollar.

 

Furch Durango er en ganske standard kassegitar. Finnes med og uten cutaway, og det er vel det. Disse koster omtrent det samme som Seagull S6, kanskje noen få hundre mer.

Disse er ikke like kjente, men har ikke hørt noe negativt om dem. Har derimot generelt ikke hørt stort om dem, men lurer på om ikke en eller annen som er aktiv i denne tråden har vært borti disse (var det KimNK tro?).

Lenke til kommentar
Hei.

Har funnet en gammel Ibanez på loftet.

Noen som vet noe om denne?

Er ikke noe serienummer på den, så er usikker på hvor gammel den er, men regner med at den er fra 80tallet, eller gamlere.

 

Hadde vært fint om noen visste noe om denne;)

Ser heller ut som om den er fra 70-talet, uansett så ser den ut som ein keeper! =D

Er den spelbar? Prøvd å sette den opp?

Lenke til kommentar
Hei.

Har funnet en gammel Ibanez på loftet.

Noen som vet noe om denne?

Er ikke noe serienummer på den, så er usikker på hvor gammel den er, men regner med at den er fra 80tallet, eller gamlere.

 

Hadde vært fint om noen visste noe om denne;)

Ser heller ut som om den er fra 70-talet, uansett så ser den ut som ein keeper! =D

Er den spelbar? Prøvd å sette den opp?

Den funker perfekt. Stemt den opp, og den funker.

 

:whistle:

Sette den opp?

 

Sorry, er litt noob :p

Endret av Jon_Martin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...