Jump to content

jon67

Medlemmer
 • Content Count

  1610
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

143 :)
 1. Hun sier hun vil bli hos Kiwi, ikke at hun vil sitte i kassa hele livet. Det er vel mulig for lojale og dyktige medarbeidere å avansere i Kiwi/Norgesgruppen-systemet.
 2. I 2018 kostet det 13000 kr å kjøre i 96 km/t i 60-sone, iflg. denne artikkelen: https://www.tronderbladet.no/nyheter/2018/02/04/Maksimal-fartsbot-ligger-på-13.000-kroner-16022510.ece
 3. Som påpekt av andre ovenfor: Trådstarter har i en annen tråd nylig erklært seg å være "rævkjørt økonomisk" med 900 000 i erstatningskrav og langt lavere inntekt enn hva han oppgir i denne tråden. Det bør reageres på at han kaster bort andres tid på denne måten.
 4. Gjelder prinsippet ditt også helse/omsorg, skole osv? Du ser ikke at veier har en samfunnsnytte? Skal fotgjengere og syklister ferdes på stier ved siden av veiene, siden veiene skal være forbeholdt de som betaler for dem?
 5. Du jobbet ikke i TU hele 2018, så tallene for deg er ikke så interessante. Men her er tallene for noen av dine kolleger: JAN MOLVEN MOBERG - Adm. direktør og ansv. redaktør Inntektsåret 2018 Inntekt: 4 033 991 Formue: 4 752 432 Beregnet skatt: 1 495 893 TORMOD HAUGSTAD - Redaktør Teknisk Ukeblad Inntektsåret 2018 Inntekt: 1 107 032 Formue: 355 891 Beregnet skatt: 444 845
 6. jon67

  Bilulykke og mekling.

  Det virker som om forsikringssaken er avsluttet og skyld lagt på damen, og gutten skal da ha fått dekket sine skader av økonomisk art (inkl tapt inntekt) av damens forsikringsselskap. I tillegg til forsikringsoppgjøret kan skadelidte fremme sak om erstatning/oppreisning for tort og svie, dvs skade av ikke-økonomisk art, som kan idømmes hvis skadevolder har opptrådt grovt uaktsomt eller forsettlig. Utgifter til oppreisning dekkes normalt ikke av forsikringen, dvs at forsikringsselskapet vil kreve erstatningen tilbakebetalt fra skadevolder (regress). Mulig det var en slik sak meklingen gjaldt.
 7. Aksjefond i AKS må ha minst 80% aksjer, så det er en betydelig risiko for papirtap ved en evt resesjon. Hvis du er tvunget til å realisere et tap den dagen restskatten forfaller, istedenfor å kunne vente på oppgang og gevinst, da har du tapt veddemålet. Rente/obligasjons/kombinasjonsfond med lav aksjeandel er tryggere.
 8. Det er betalingsnettverket (Nets o.l.) som bestemmer kurs ved betaling i fremmed valuta. Med Nets DCC (se link) kan i tillegg butikken ta et påslag inntil 1%, som da kommer i tillegg til valutapåslaget Nets beregner til seg selv. Totalt påslag blir da høyere enn ved å betale med Mastercard/VISA i lokal valuta, selv om vekslingskursen skulle være lik. DNB og andre norske banker tar ikke valutapåslag når transaksjonen gjennomføres i NOK, men de kan ta gebyr for varekjøp i utlandet. https://www.nets.eu/se/merchants/betalningar-i-butik/tillaggstjanster/DCC/
 9. Klageinstans hvis advokaten din er medlem i Advokatforeningen: https://www.advokatforeningen.no/advokatetikk/disiplinar--og-tilsynssystemet/klage-pa-advokat1/
 10. Kollektivfelt er en fin fordel for elbiler. Følelsen av å lydløst blåse forbi køen på bortimot ubrukt, silkemyk asfalt, mens man såvidt løfter vindusarmen som en overbærende hilsen til de "vanlige"
 11. Dette tiltaket er flott for oss som bor utenfor sentrum men innenfor bybilsonen. Bare å hoppe inn i nærmeste bybil, typisk 2-3 min gange unna (9 min til nærmeste kollektivholdeplass), og kjøre ned til sentrum når man f.eks skal ta en øl. Mitt behov for upålitelig lokal kollektivtransport er nå bortimot eliminert Mine egne biler bruker jeg som før.
 12. Amex skal funke i alle butikker innenfor Norgesgruppen, men ser at det meldes om noen lokale unntak bl.a. på InsideFlyer. Har fungert i alle Kiwi, Meny, Spar og Joker jeg har handlet i (Oslo-regionen).
 13. Ja det er flere kortalternativer, jeg foreslo Shell MC fordi han allerede hadde det. Selv bruker jeg SAS Amex + trumfkort på Kiwi/Norgesgruppen og DNB Saga MC på Rema/Coop sammen med deres respektive rabattprogrammer.
 14. TrumfVisa gir 0 trumfbonus på Rema og andre matbutikker utenfor Norgesgruppen. Bruk Shell MC på Rema, Coop m.fl.
×
×
 • Create New...