Jump to content

jon67

Medlemmer
 • Content Count

  1639
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

166 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stusser egentlig mest på at folk flyr rundt og bader og har kroppskontakt med fremmede under en pågående pandemi.🤔
 2. For det første er ikke streikebryteri ulovlig, og for det andre er det ikke streikebryteri når en uskyldig tredjepart (kjøpesenteret) bruker en annen leverandør enn den som er rammet av streik. Det er faktisk akkurat slik en streik er ment å virke.
 3. Nok en gang, fradrag for investeringer er normal bedriftsbeskatning og ikke subsidier. Leterefusjonsordningen gir bare valgfrihet mhp når fradraget skal føres, dette for å sikre likviditet hos selskapene og fremtidig inntjening for den norske stat. Triksing og tull med tall er nok mer typisk for de som er ute etter å sverte petroleumsvirksomheten, som vanlige folk med elementær økonomisk innsikt skjønner er en pengemaskin som har bidratt vesentlig til vår høye levestandard.
 4. Det finnes som sagt ingen "leitesubsidier" å snakke om. Og investeringene indikert med blå kurve i grafen ovenfor er betalt av industrien, ikke staten. Uttak fra oljefondet regnes selvfølgelig ikke som inntekt, like lite som uttak fra en persons sparekonto regnes som inntekt. I motsatt fall hadde tallet for petroleumsinntekter vært enda større. At petroleumsbidraget til statens inntekter vil være lavere i 2020 pga pandemien er det ingen tvil om, men vil forhåpentligvis ta seg opp igjen ila 2021.
 5. Du bør virkelig sette deg ned med noen fakta. I tillegg til rene skatte- og andelsinntekter på 300+ mrd fra petroleumssektoren kommer en stor del av inntektsskatt og arb.giver-/trygde /merverdiavgifter fra petroleumsrelatert virksomhet. https://www.regjeringen.no/contentassets/fada85d4686f486ebc31dd278a7a7778/faktaark_inntekter_utgifter.pdf
 6. Dette er rent tøys. Petroleumsindustrien er den desidert hardest beskattede næring i Norge, med en grunnrentesats på 56% i tillegg til den ordinære selskapsskatten på 22%. Selvfølgelig får de fradrag for sine investeringer, inkludert de som ikke genererer inntekter, på samme måter som andre næringer.
 7. Enig i at selvantenningstemperaturen er det som burde være styrende i dieselmotorer, men det påstås iallfall at for tidlig antenning kan bli et problem: https://www.bellperformance.com/blog/accidentally-mixing-gasoline-and-diesel-fuel
 8. I ditt tilfelle er flammepunktet er senket mellom 5 og 10 grader sammenlignet med ren diesel. For lavt flammepunkt gir for tidlig antenning i sylinderen, hvorvidt dette er kritisk her får andre svare på. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0016236115002239
 9. Hei trådstarter, som forbruker ser jeg gjerne at du legger ut navn på verkstedet/verkstedkjeden, slik at andre kan unngå lignende opplevelser i fremtiden. Det er knekkende likegyldig om dette skyldes rot eller forsøk på å snyte kunden, så lenge de opptrer på denne måten.
 10. Du betalte over 30000 for å "få saken ut av verden"??? Da hører du nok fra kjøperen neste gang det skjer noe med bilen også. Saker som dette er grunnen til at jeg aldri selger eller kjøper bil privat.
 11. Hvis dere har barna 50/50, kunne ikke du blitt boende og kjøpt ut eksen?
 12. Ja, svakere cpu med færre kjerner (2 vs 4), og svakere grafikk. Ellers er de ganske like.
 13. Kan ikke tenke meg at du får noe bedre til den prisen, iallfall ikke levert fra forhandler med garanti/reklamasjonsrett. Den vil nok duge til alt av normalt skolearbeid og hverdagsbruk, og også til lett gaming siden den integrerte grafikkløsningen er ganske bra (Vega 8 ).
×
×
 • Create New...