Jump to content

Fin Skjorte

Medlemmer
 • Content Count

  5490
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

171 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

21808 profile views
 1. Det ble V800 og er betraktelig bedre fornøyd med den. Flere funksjoner som import/export av gps, flere tester, enklere oppsett (slipper Android Wear på ios) etc etc gjord det til et bedre valg!
 2. Men innbo forsikring må du stå for selv
 3. I hvilke sammenheng kommer denne problemstillingen opp?
 4. Økonomi bør ikke havne under "fritid" - samfunn er et bedre valg
 5. Hørtes snodig ut. Du betaler 500, selger for 7500 (7000 i gevinst som inntektsbeskatter) og momser for 6500? Sikker på at ikke kjøper som faktisk betalt momsen da? Altså du skulle inndrivet den, men belastningen skulle tilfalt kjøper? Takk for at du spesifiserer! Burde kanskje påpekt det bedre enn å bare skrive "ingen direkte beskatning".
 6. Aha, så man betaler MVA av gevinsten og deretter skatter inntekten på vanlig måte når man tar ut i lønn? Nei, du betaler MVA på kjøpssum, ikke av gevinst. Feks, kjøper du coins for kr. 100 så tilkommer det mva på ekstra 25% - altså ditt utlegg er kr 125,- Det stemmer ikke, da du kun betaler inntektsskatt på gevinsten. Gitt eksempelet over (følgende tall uten mva) hvor du kjøper coins for kr 100,-. Etter en periode så bestemmer du å selge dem hvor du kan ha tre mulige utfall 1 - Coinsa faller i verdi og du har ingen gevinst - dvs ingen direkte beskatning og kostnaden er kun mva 2 - Coinsa har samme verdi og igjen ingen gevins - dvs ingen direkte beskatning for handel og kostnaden er kun mva 3 - Coinsa stiger i verdi, hvor beskatningen er 27% av gevinst og mva av kjøpsbeløp. For at dette skal bli 52% så må verdien av coinsa akkuratt doble seg i verdi. Øker verdien mindre, så er totale skatter og avgifter mindre enn 52% og øker verdien mer så er totale skatter og avgifter større enn 52%
 7. Det jeg prøvde å si var at de kjøper sammen nå, hvor de eier hver sin ideell andel basert på hvor stort hvert sitt bidrag er.
 8. Et forslag; Om dere kjøper et sted til 1M - du har 200k i EK så låner dere resten i felleskap. Da står du som eier av 20% dag 1. Si dere betaler 10K i avdrag i mnd - du kommer 9 og hun med 1, så vil dere dele boligen ihht innbetalt beløp fra dag 1? Om hun kan bidra i større grad senere, så gjør hun det så blir det en prosentregning ihht hvor mye man har bidratt med...
 9. Det står hos Skatteetaten at "Omsetning av Bitcoin er ordinær avgiftspliktig omsetning av elektroniske tjenester." Altså omsetningen er tjenesten det referes til, derimot at BC er et formuesobjekt. "Skattedirektoratet legger til grunn at bitcoins er et formuesobjekt, og skatteloven bestemmer at gevinst ved salg av formuesobjekter er skattepliktig inntekt." Meeen, nå må jeg beklage for tilnærmet kverulering her så legger gjerne ballen død for min del....
 10. Hvor leser du forresten at det er en tjeneste?
 11. Det du altså sier er at - en forbruker betaler mva for innkjøp av bitcoins. - en næringsaktør behandler bitcoins som hvilke som helst gode og tillegger mva for eventuell verdiøkning?
 12. Bitcoins anses som formuesgode, og dermed grunnlag for formuesskatt.
 13. Samtidig som invisteringslysten faller pga høye kapitalkostnader på fremmedkapital.... Så vet ikke helt om det er et utelukkende sunnhetstegn.....
 14. Muligens at mva bortfaller ved "betaling" med bitcoins, siden det da vil være ansett som bytte av formuesgode uten en reell merverdiøkning? Spør i juss-delen av forumet, så er det sikkert noen kloke hoder der som kan gi deg svar.
 15. Ref linken fra skatteetaten "Skattedirektoratets vurdering er at bitcoins ikke kan anses som «gyldige betalingsmidler» (merverdiavgiftsloven § 3-6 d) og derfor heller ikke kan anses som en unntatt «finansiell tjeneste»." Dvs at det er kjøp og salg av bitcoins som anses som mva-pliktig handel.
×
×
 • Create New...