Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Det er ganske greit å bytte linje via Sammordna Opptak til neste år, og du kan melde deg opp i fag og drite i de du "egentlig" skal ha, så det å bytte linje er ikke noe du skal bekymre deg over. Særlig med 62 konkurangsepoeng.

 

Fysmat regnes for et av de tyngste studiene etter hva jeg hører, utenom det vet jeg ikke så mye. Vet at de på elektro (3. klasse og oppover hvertfall) har ganske god peiling når det kommer til å mekke på elektronisk utstyr av ymse slag, noe av det er ganske avansert. Maskin vet jeg nesten ingenting om.

 

Å søke på nytt via Sammordna Opptak er vel neppe den beste måten å bytte linje? Er svært lite interessert i å gå 1. klasse to ganger, da jeg har brukt et år i forsvaret allerede. Har fanget opp at det er/har vært en mulighet å bytte internt, så det er er i så fall den muligheten jeg vil benytte og derfor vite mer om :)

 

Høres også ganske stilig ut det å kunne mekke på elektronikk! Kan jo sette opp litt for og imot de linjene som frister. Basert på en god porsjon synsing:

 

Fysmat for: Velger ikke bort fysikkemner, har veldig lyst til å forstå "alt" på et tilfredsstillende nivå og kunne finne ut av ting jeg lurer på enten det er grunnleggende eller som innsikt i systemer, en liten stemme inni meg sier fysmat, trolig pga inspirasjon fra sixty symbols/minute physics og ego med å vite at det er utfordrende. Bølgefysikk og kompleks analyse høres liksom litt sexy ut (og moro å kunne "leke" litt med dette via programmering etc).

 

 

Hva legger du i "alt"?

Lenke til kommentar

Fysmat for: Velger ikke bort fysikkemner, har veldig lyst til å forstå "alt" på et tilfredsstillende nivå og kunne finne ut av ting jeg lurer på enten det er grunnleggende eller som innsikt i systemer, en liten stemme inni meg sier fysmat, trolig pga inspirasjon fra sixty symbols/minute physics og ego med å vite at det er utfordrende. Bølgefysikk og kompleks analyse høres liksom litt sexy ut (og moro å kunne "leke" litt med dette via programmering etc).

Fysmat mot: Stor sjanse for å ende opp med jobb som er forholdsvis irrelevant for utdanningen, dårligere muligheter for å skape noe. Blir kanskje for teoretisk i lengden + får tilfredsstilt nysgjerrigheten nok gjennom andre linjer + google emner på fritiden? Kun Teknisk fysikk som er aktuell som linje.

Maskin for: Glad mekanikk og emnene ser fristende ut - bedre forståelse for den "nærmeste" fysikken -mekanikk og varme som jeg også tror jeg har godt anlegg for å bli god i(uten å ha noe særlig erfaring med f.eks. elektro). Engasjerende å lage noe man kan få et forhold til og ta i. Jobbmuligheter i omtrent alle bransjer.

Maskin mot: Med kun mekaniske emner, minsker sjansen for å jobbe med noe skikkelig hightech og banebrytende? eks. ende opp med å lage allerede utprøvde ting i tilpassede former, kjølesystemer, rullestoler og vindmøller. Lærer ikke programmering eller de litt mer mystiske emnene som elektrisitet eller kvante.

Elektronikk for: Har lyst til å lære om kretser og hvordan elektriske ting fungerer. Mange spennende muligheter til å lage noe helt nytt, og det virker som det skjer stadige betydelige framskritt (basert på forbrukerelektronikk). synes lyd er fascinerende, og å fikle med kretser ser ut som billig moro. men godt mulig den fort går ut på dato.

Elektronikk mot: har inntrykk av at elektro er litt rotete, har heller ikke vurdert like sterkt som de to andre, ble aldri kjempebegeistra for det som var av elektrisitet på vgs, men det opplevdes igjen ganske overfladisk og vanskelig å sette i kontekst.

 

Vet ikke om det hjelper noe, men kanskje greit for meg å få satt ord på ting.

 

 

Basert på det du skriver ville jeg anbefalt elektronikk, men husk at på et visst nivå forsvinner 'lekinga' med komponenter på breadboard (ikke glem at det er mye tidvis tørr teori innen elektro også). Dog, så kommer det selvsagt ann på hvor mye praktisk man gjør på NTNU. Der jeg går har jeg hatt mange praktiske labber hvor du ser hvordan teori fungerer i praksis.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Hei! Til dere som går informatikk/datateknologi (fullført 4 år, eller siv.ing utdannelsen. eller dere som skal begynne 4 året, og vet hva dere skal velge av hovedprofil)

 

Til høst skal jeg begynne på min 2-årige masterutdannelse i Datateknologi ved NTNU. Ganske spent! Har sett litt på oppbyggingen av studiet, og ser at man velger en hovedprofil man ønsker å fordype seg i. Personlig synes jeg at disse tre hovedprofilene ser spennende ut, og er litt usikker på hva jeg ønsker å velge:

- Intelligente Systemer

- Komplekse datasystemer

- Software

 

For dere som skal begynne 5. året, eller er ferdigutdannet ved NTNU (eller har noe tilsvarende), kunne dere fortalt meg litt om hovedprofilen dere valgte, hvordan det var, hva slags fag dere valgte i løpet av studieperioden (ifølge siden nede)? Erfaring generelt, også om dere anbefaler hovedprofilen.

Hva med dere som skal begynne på 4. året, hva har dere tenkt å velge som hovedprofil? :)

 

Siden jeg fant med en liste over fag: http://www.idi.ntnu.no/education/midt_studieprogram.php

Endret av Sharizard
Lenke til kommentar

Lettere om du stiller mer konkrete spørsmål som kan svares på.

 

AI: Mye praktisk programmering og algoritmer

Komplekse: Mye lavnivå

Software: Høyere nivå, arkitektur, konsulent-aktig

 

Selv begynner jeg i 5. nå, går Intelligente Systemer. Fagene "Kunstig Intelligens Programmering" og "Subsymbolske AI metoder" kan jeg godt anbefale. Veldig mye praktisk AI. Mye jobb, men gøy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...