Jump to content

Balder987

Medlemmer
 • Content Count

  218
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 :)

Recent Profile Visitors

2665 profile views
 1. Haha, har prøvd uten hell.. Hvordan er det å bruke så mye penger på fond? Syns det virker skummelt, selv om et er bare en kort tidshorisont. Hvor mye vil gebyrene / kurtasje bli på, om man bruker Nordnet eller Kron?
 2. Greit, det er nok ikke en god måte å løse dette på. Men hvilke lover bryter man om man sender en gave i retur egentlig? Vet at dette er litt småelig, men i en normalsituasjon hadde jeg aldri betalt formueskatt. Dette er kun fordi jeg blir stående uten bolig over nyttår til jeg flytter igjen. Å endre oppgjør og overtakelse er ikke mulig dessverre
 3. Skjuler jo ikke formue, den bytter bare eier. Skal tenke på det med fond. Så dette kan ikke defineres som gave? Det MÅ være en fordring?
 4. Hallo, Jeg selger bolig i år og vil stå igjen med omtrent 3.100.000 i formue, som trekker meg over grensa for formueskatt. Er ikke gift. Har en samboer jeg stoler på og har en god del mindre formue, og lurer på hva som hindrer meg fra å overføre penger til samboer før nyttår for å komme under bunnfradragsgrensen - for så å få det tilbake i 2022?
 5. Hei, Er i full jobb som sivilingeniør (bakgrunn fra NTNU), men ønsker på sikt å kunne undervise på VGS - enten yrkesfag eller allmennfag. Har sett på å ta PPU, og lurer på om det er noen som har erfaring med å kombinere dette med jobb i full stilling ved siden av? Ser at det finnes deltidsstudium som går over 2 år og samlingsbasert. Hadde eventuelt vært fint å tatt enkeltemner for i eget tempo, men vet ikke om utdanningen er et "pakkeforløp"? Praksis er jo en utfordring å kombinere med jobb, må jo evt. bruke feriene på dette.. Har hørt at man kan ta praksis først etter man har fått seg jobb som lærer, men finner ingen kilder på dette. Noen som vet? Bor på Vestlandet og har sett på å ta det gjennom HVL men om det finnes andre institusjoner som har nettstudium hadde det jo vært supert!
×
×
 • Create New...