Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Hvilke "dårlige celler, hvordan blir det renset og reparert, hvordan er det positivt for helsen, hvilken naturlige prosessar og hva menes med "fortæring av egne ødelagte celler?" 

 

Det blir fort flere spørsmål enn svar og jeg vedder en femmer på at han ikke evner å utdype hverken patelogien eller mekanismene. 

Eg spurte om mykje det same, men fekk ingen gode svar. "Det sto på internett".

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ErnæringsTERAPEUT faktisk :lol:

Og som en industristandard dras offerkortet frem umiddelbart i det noen er kritiske til ideologien.

Nuvel, den siste idiot er aldri født osv...

Lenke til kommentar

Long time, no see, jenter!

 

Tenkte fortelle en liten historie om meg selv. Jeg har vært så dum å gå i den såkalte "bro"-fella, å skriver egentlig dette slik at andre ikke skal gå i samme felle. 

 

Jeg har nå vært skada siden august ifjor. Jeg har pådratt meg en såkalt "CAM". Dette er altså en utvekst på hoftebeinet, som varierer i størrelse, og på meg er den såpass stor at jeg har til tider store smerter i hofteregionen. Det denne CAMen gjør er å skjære opp leppen inne i hoftehulen når du utsetter beina for forskjellige aktiviteter. I mitt tilfelle kan jeg ikke: løpe/jogge, knebøy, bent over row, svømme, markløft, til tider benkpress, roing, osv. Alle øvelser som innebærer bein.

 

Hva kommer dette av? 1 faktor spiller inn: Mangel på restitusjon. Det som utløste dette for meg var enkelt å greit at jeg var dum. Jeg falt, som sagt, rett i bro-fella. "Everyday is legday bro". "Squat everyday bro". Jeg var i kanonform! Og fordi formen ble gradvis bedre er det kanskje lett å heller se på resultatene.

Slik så en uke ut for meg: Mandag fotballtrening. Tirsdag Leg day. Onsdag fotballtrening. Torsdag jogging i oppoverbakke. Fredag fotballkamp. Lørdag fri/svømming. Søndag Leg day.

 

Jeg har fått beskjed om at jeg kommer til å bli operert før juli i år, men ingen spesifikk dato. Operasjonen er ikke uten risiko og det er rundt 80% sjanse for at jeg blir bra. Restitusjonstiden er mellom 3 til 9 mnd. 

 

Så jeg skriver dette fordi jeg unner ingen å være i samme båt som meg. Det er en håpløs situasjon å ikke kunne gjøre det du elsker. Legen(e) jeg har vært hos sier alle at det er blitt en "eksplosjon" av sånne skader, mye pga det store fokuset på trening og helse i dagens samfunn.

 

Håper noen kan ta noe lærdom av dette!

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Velkommen tilbake Corey!

 

Rått å lese det du skriver her, tragisk, men jeg synes du virker optimistisk til situasjonen når du nå står midt i møkka og det er godt(!)

 

Problemet for mange (alle) som er glade/hekta på å trene MYE er at man ikke helt vet hvor grensen går før det er for sent. Hadde man visst dette kunne man i de fleste tilfeller hindret en slik uheldig situasjon.

 

Såå...hvis du ville delt med oss forløpet til situasjonen - symptomer du eventuelt lot gå, ikke tok på alvor osv/el.l. - ville jeg satt stor pris på det.

 

Kan hende du klarer å vekke et eller annet treninghue her inne, slik at han/hun lettere klarer å være litt føre var til en lignende situasjon :)

Lenke til kommentar

Velkommen tilbake Corey!

 

Rått å lese det du skriver her, tragisk, men jeg synes du virker optimistisk til situasjonen når du nå står midt i møkka og det er godt(!)

 

Problemet for mange (alle) som er glade/hekta på å trene MYE er at man ikke helt vet hvor grensen går før det er for sent. Hadde man visst dette kunne man i de fleste tilfeller hindret en slik uheldig situasjon.

 

Såå...hvis du ville delt med oss forløpet til situasjonen - symptomer du eventuelt lot gå, ikke tok på alvor osv/el.l. - ville jeg satt stor pris på det.

 

Kan hende du klarer å vekke et eller annet treninghue her inne, slik at han/hun lettere klarer å være litt føre var til en lignende situasjon :)

 

 

Det finnes ikke noe enkelt svar på dette, men jeg kan gjengi det jeg har blitt fortalt. 

Jeg har vært en forkjemper for å squatte (frontbøy og vanlig knebøy) med breiest mulig fotfeste. Det sier seg selv at når du tar stop-rep med 130 kg i gedigen ass-to-gras med beina sprekende breiere enn damer som føder, at påkjenningen på hoftebeinet er enormt. Hva tjener du egentlig på dette? Du kan oppnå hypertrofi og styrke på flere andre måter. 

 

I forhold til symptomer, så var det så og si ingen i forkant. CAMen er laget av brusk og når den er der så er det lite du kan gjøre. Leger sier at du kan bli kvitt dette med fysioterapi, men dette mener jeg er vås. Jeg har gått til fysioterapaut over 30 ganger og har ikke blitt 1% bedre.

 

Det jeg dog anbefaler er å gå til lege, med en jævla gang. Krev MR og røntgen og operasjon! Jeg er av den gamle skolen, og går ikke til legen før jeg må. Hadde jeg visst bedre hadde jeg vært ferdig operert for lenge siden! 

 

Det jeg kan si om smertene er at det er som å bli knivstukket, dypt inni låret og at smertene skyter nedover. En stikkende, brennende smerte. Smertene blir intenst mye verre ved uttøyning. 

 

Det skal sies at dette kan godt være skjedd meg pga min alder (selv om legen min påstår det kan skje alle i alle aldersgrupper), og at jeg nekter godkjenne at jeg har bikka 30. Ta en dag restitusjon for mye, istedenfor en for lite. Ta vare på kroppen. Ta badstu og varme bad. Gjør Yoga! 

Lenke til kommentar

Autophagy heter det når kroppen "spiser" seg selv.

Leste litt om det og ikke ta det for god fisk, men teorien bak det er at den rensker opp i "ødelagte" celler og henter aminosyrer fra de.

 

Nå orker jeg ikke google hvilke aminosyrer man trenger for å få et komplett protein, men teorien er da at feks en ødelagt celle kan inneholde 1-2 aminosyrer og da bruker kroppen de i kombo med mat / andre celler for å reparere.

 

Kilder? Nope.. 

 

Det som er litt intr er jo at kroppen skiller ut vekst hormoner ved fasting over 18-24 timer. Det var det noen pubmed studier på uten at jeg fant igjen de ved en superkjapp googling.

Lenke til kommentar

Ved faste vil kroppen skille ut veksthormon som mobiliserer energilagrene og slik stimulerer fettmobilisering fra fettvev. I tillegg kan veksthormon øke sukkerproduksjonen i lever. Faste er en såkalt "stress-situasjon" for kroppen og i tillegg til de katabolske effektene (mobilisering av fettlagre og glukose) stimulerer veksthormon også nydannelse av proteiner, blant annet i muskelvev.

Lenke til kommentar

 

Velkommen tilbake Corey!

 

 

Ja du dæven...litt av non rompeboller man får da...men jaa...

 

Ikke bestandig "veldig sterk" er positivt helsemessig for kroppen nei. Jeg trener selv relativt ekstremt mye styrke, men er ikke fryktelig sterk. Dvs. jeg eier ikke talent - hver eneste 2.5kg må jobbes knallhardt for og ingenting kommer gratis.

Sannysnligvis derfor jeg har klart å holde meg skadefri, enn så lenge, fordi jeg aldri får belastet kroppen ultramaksimalt + andre naturlige årsaker.

 

I ditt tilfelle høres det enkelt og greit ut som om at ekstrem treningsmengde + (faktisk) tunge belastninger er årsaken til faanskapet.

 

Ønsker deg god bedring, og keep gjerne up hvordan ting går fremover.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Litt av dette «fenomenet» med skader pga trening kommer nok av at mange løfter som om de skulle konkurrere innen styrkeløft. Man må veie for og i mot for hva man ønsker å ofre. Har lest at flere mener at å løfte tyngst mulig over lengre tid er nesten dømt til å føre til slitasje eller skader på et tidspunkt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Et lite bønn... Med mindre du er alene eller det er svært få, vær så snill bruk noen sekunder på å dra vekk benken fra speilet og vektene så du ikke står en halv meter fra de og tar opp masse plass for folk som enten ønsker å hente vekter uten å forstyrre deg, eller de som ønsker å bruke speilet...

Lenke til kommentar

1) Hvorfor blir jeg støl i ryggen «vingene» ved push ups? Er jeg for svak i brystet slik at ryggen kompenserer, gjør jeg det feil, eller er ryggen rett og slett i så dårlig forfatning at den blir støl av ingenting?

 

2) Chestpress maskin. Dvs sittende benkpress. Problemet er at håndtakene går for langt bak å jeg får vondt i skuldrene og det strekker veldig i brystet for hver gang jeg setter håndtakene i startposisjon. Håndtakene er ved første fraskyv bak skuldrene det kjennes ikke bra ut. Maskinen på forrige gym hadde en pedal for å tråkke på for å skyve håndtakene frem, det var mye bedre. Noen som forstår og har tips?

 

3) jeg har foroverroterte skuldre og svai i korsrygg. Korsryggen kjennes veldig sliten ut. Hele tiden. Jeg vil trene øvelser som gir en bedre holdning. Fokuserer på trekk-øvelser som roing for å bedre dette. Har dere noen flere tips om hva jeg kan gjøre? Har f.eks aldri tatt markløft før, i frykt for å gjøre ryggen verre. Planken tar jeg heller ikke, det gjør vondt i korsryggen. Er dette øvelser som jeg tvert i mot bør gjøre? Har jeg gjort meg selv en bjørnetjeneste ved å utelate de ubehagelige øvelsene?

Lenke til kommentar

Har nå holdt meg på det jeg trodde var maintenance kcal (2k på 81kg), i 4 dager og gått opp 2 kg? Skjønner ingenting, Er det ikke sånn man får opp forbrenningen etter at vektnedgang stagnerer helt? 

Som Kakeshoma sier, gi det lenger tid, du merker ikke den slags så fort. Hvis du har trent bra siste tiden, så kan dette fort være vann i kroppen (musklene). Regner med du veier deg naken når du akkurat har stått opp, slik at du får best mulig grunnlag for å sammenligne?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...